Mens en Dier

Meisje (5) werd na ontvoering door apen opgevoed in Colombiaanse jungle

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse Marina Chapman werd door kapucijnapen in Colombia opgevoed nadat ze als vijfjarig kind werd ontvoerd en in de jungle achtergelaten. Vijf jaar lang woonde ze bij de apen, tot ze door jagers werd ontdekt die haar verkochten aan een bordeel. Ze heeft een boek geschreven over haar leven.

Chapman werd ontvoerd toen ze vijf was, vermoedelijk voor losgeld. In de jungle werd ze door haar ontvoerders voor dood achtergelaten. Ze werd geadopteerd door de kapucijnapen, die haar te eten gaven en haar hielpen om zich aan hun levensstijl aan te passen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Op een dag werd ze ernstig ziek door voedselvergiftiging. Eén van de oudere apen, die ze nu ‘opa’ noemt, leidde haar naar een modderpoel. Marina dronk het water, moest overgeven en herstelde uiteindelijk.

“Als we te eten wilden, moesten we geluiden maken zoals de apen die ze had gekend,” zei haar dochter. Marina stond als kind oog in oog met zo’n 20 nieuwsgierige kapucijnapen. Door de dieren te volgen en na te doen werd ze lid van de familie. Ze leerde hoe de dieren met elkaar omgingen en ook hun taal maakte ze zich eigen. Marina leerde in bomen klimmen zoals geen ander mens dat kan. Ze kan zich verstoppen als de beste en communiceren met dieren, zei haar agent Andrew Lownie.

Verhalen over wilde kinderen zijn zeldzaam maar steevast verbluffend. Oxana Malaya, beter bekend als het Oekraïense hondenmeisje, leefde vijf jaar lang met een roedel wilde honden. In Zuid-Afrika groeide een jongen op met een groep bavianen.

Boek: The Girl with No Name

[Collective Evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x