Mens en Dier

Meisje (5) werd na ontvoering door apen opgevoed in Colombiaanse jungle

Help mee door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse Marina Chapman werd door kapucijnapen in Colombia opgevoed nadat ze als vijfjarig kind werd ontvoerd en in de jungle achtergelaten. Vijf jaar lang woonde ze bij de apen, tot ze door jagers werd ontdekt die haar verkochten aan een bordeel. Ze heeft een boek geschreven over haar leven.

Chapman werd ontvoerd toen ze vijf was, vermoedelijk voor losgeld. In de jungle werd ze door haar ontvoerders voor dood achtergelaten. Ze werd geadopteerd door de kapucijnapen, die haar te eten gaven en haar hielpen om zich aan hun levensstijl aan te passen.

Op een dag werd ze ernstig ziek door voedselvergiftiging. Eén van de oudere apen, die ze nu ‘opa’ noemt, leidde haar naar een modderpoel. Marina dronk het water, moest overgeven en herstelde uiteindelijk.

“Als we te eten wilden, moesten we geluiden maken zoals de apen die ze had gekend,” zei haar dochter. Marina stond als kind oog in oog met zo’n 20 nieuwsgierige kapucijnapen. Door de dieren te volgen en na te doen werd ze lid van de familie. Ze leerde hoe de dieren met elkaar omgingen en ook hun taal maakte ze zich eigen. Marina leerde in bomen klimmen zoals geen ander mens dat kan. Ze kan zich verstoppen als de beste en communiceren met dieren, zei haar agent Andrew Lownie.

Verhalen over wilde kinderen zijn zeldzaam maar steevast verbluffend. Oxana Malaya, beter bekend als het Oekraïense hondenmeisje, leefde vijf jaar lang met een roedel wilde honden. In Zuid-Afrika groeide een jongen op met een groep bavianen.

Boek: The Girl with No Name

[Collective Evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x