Het Complot

“Oud-minister Els Borst was BVD-agente”

Help mee door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij instanties waar oud-minister Els Borst bij betrokken was zijn anonieme brieven binnengekomen, met daarin beschuldigingen aan haar adres. In de brieven is onder meer te lezen dat Borst voor de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) zou hebben gewerkt. Dat heeft het Helen Dowling Instituut, waar de oud-politica in de raad van toezicht zat, tegen RTV Utrecht gezegd.

Welke andere instanties de brief hebben gekregen, wilde het instituut niet zeggen. De brieven zijn onderzocht door de politie en ook zijn er camerabeelden opgevraagd. De beelden van het weekend waarin Borst dood werd gevonden, waren al gewist. Het Helen Dowling Instituut, een instituut dat mensen met kanker en hun naasten helpt de ziekte emotioneel te verwerken, bewaart de beelden maar een week.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In de getypte brief wordt gesteld dat Els Borst samen met andere leden van D66 gerekruteerd zou zijn door de BVD, de voorganger van de AIVD. Bram Kuiper, directeur van het Helen Dowling Instituut, zei over de brief: “Er stond in dat de BVD de politieke partij D66 zou hebben opgericht. […] Wij hebben geen idee van wie hij afkomstig is, maar het lijkt erop dat hij geschreven is door iemand die in een psychiatrische inrichting zit. Iemand die complottheorieën aanhangt.”

Op de Wikipedia-pagina van voormalig D66-lid Arthur Docters van Leeuwen is te lezen: “Begin 1989 werd Docters van Leeuwen benoemd als hoofd van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD), de huidige AIVD. Erg discreet over de werkzaamheden van deze organisatie was hij niet. In een interview beroemde hij zich erop dat ‘de grootste prestatie’ van zijn dienst in de jaren tachtig ‘het stukspelen van de Centrumpartij van Janmaat is geweest, door te infiltreren en mensen tegen elkaar op te zetten en uit te spelen.”

Els Borst werd een maand geleden dood aangetroffen in haar garage aan de Ruysdaellaan in Bilthoven. Twee weken voor haar dood kwam ze in contact met een ‘verwarde man’ die haar vroeg naar het adres van oud-premier Wim Kok. De politie gaat uit van een misdrijf en doet nog steeds onderzoek. Borst was minister van Volksgezondheid in de kabinetten Kok I en Kok II. Onder haar ministerschap werd euthanasie wettelijk mogelijk, net als medisch-wetenschappelijk onderzoek met embryo’s.

[RTV Utrecht, Telegraaf]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vonzie
Vonzie
10 jaren geleden

Jajajajaja…en uiteraard komen die verhalen pas ná haar dood.

pietje
pietje
10 jaren geleden

Het zijn allemaal smeerlappen inclusief : “de engel des doods” geen van alle te vertrouwen ! Het is vuilnis het gaat tijd worden dat wij het volk het heft in handen gaan nemen ! Niet meer wachten op die overbetaalde mensen diE ALLES VERRADEN WAT VOOR ONS HEILIG IS ! Alleen maar om zelf meer te verdienen die achterlijke europa parlementarieers hebben zich zelf alweer opslag gegeven ! Ze verdienden weinig 15.000 euris per maand en dan nu opslag ! Ik en vele anderen werken ons kapot voor een loontje van 1500 euris ! Mensen denk na ! Laat ze in de stront zakken !

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Niets is wat het lijkt; Els Borst wist meer.

RjSeeker
RjSeeker
10 jaren geleden

Misschien was Els borst een Alien?

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x