Homepagina » Het Complot » “Oud-minister Els Borst was BVD-agente”
Oud-minister Els Borst was BVD-agente

“Oud-minister Els Borst was BVD-agente”

Bij instanties waar oud-minister Els Borst bij betrokken was zijn anonieme brieven binnengekomen, met daarin beschuldigingen aan haar adres. In de brieven is onder meer te lezen dat Borst voor de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) zou hebben gewerkt. Dat heeft het Helen Dowling Instituut, waar de oud-politica in de raad van toezicht zat, tegen RTV Utrecht gezegd.

Welke andere instanties de brief hebben gekregen, wilde het instituut niet zeggen. De brieven zijn onderzocht door de politie en ook zijn er camerabeelden opgevraagd. De beelden van het weekend waarin Borst dood werd gevonden, waren al gewist. Het Helen Dowling Instituut, een instituut dat mensen met kanker en hun naasten helpt de ziekte emotioneel te verwerken, bewaart de beelden maar een week.

In de getypte brief wordt gesteld dat Els Borst samen met andere leden van D66 gerekruteerd zou zijn door de BVD, de voorganger van de AIVD. Bram Kuiper, directeur van het Helen Dowling Instituut, zei over de brief: “Er stond in dat de BVD de politieke partij D66 zou hebben opgericht. […] Wij hebben geen idee van wie hij afkomstig is, maar het lijkt erop dat hij geschreven is door iemand die in een psychiatrische inrichting zit. Iemand die complottheorieën aanhangt.”

Op de Wikipedia-pagina van voormalig D66-lid Arthur Docters van Leeuwen is te lezen: “Begin 1989 werd Docters van Leeuwen benoemd als hoofd van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD), de huidige AIVD. Erg discreet over de werkzaamheden van deze organisatie was hij niet. In een interview beroemde hij zich erop dat ‘de grootste prestatie’ van zijn dienst in de jaren tachtig ‘het stukspelen van de Centrumpartij van Janmaat is geweest, door te infiltreren en mensen tegen elkaar op te zetten en uit te spelen.”

Els Borst werd een maand geleden dood aangetroffen in haar garage aan de Ruysdaellaan in Bilthoven. Twee weken voor haar dood kwam ze in contact met een ‘verwarde man’ die haar vroeg naar het adres van oud-premier Wim Kok. De politie gaat uit van een misdrijf en doet nog steeds onderzoek. Borst was minister van Volksgezondheid in de kabinetten Kok I en Kok II. Onder haar ministerschap werd euthanasie wettelijk mogelijk, net als medisch-wetenschappelijk onderzoek met embryo’s.

[RTV Utrecht, Telegraaf]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • pietje schreef:

  Het zijn allemaal smeerlappen inclusief : “de engel des doods” geen van alle te vertrouwen ! Het is vuilnis het gaat tijd worden dat wij het volk het heft in handen gaan nemen ! Niet meer wachten op die overbetaalde mensen diE ALLES VERRADEN WAT VOOR ONS HEILIG IS ! Alleen maar om zelf meer te verdienen die achterlijke europa parlementarieers hebben zich zelf alweer opslag gegeven ! Ze verdienden weinig 15.000 euris per maand en dan nu opslag ! Ik en vele anderen werken ons kapot voor een loontje van 1500 euris ! Mensen denk na ! Laat ze in de stront zakken !

  25 likes
  • jimmy schreef:

   Zo zie ik het ook Pietje.

   3 likes
   • jimmy schreef:

    Je reactie moet eerst goedgekeurd worden. Dit is censuur geen vrije meningsuiting !

    [Red. Nog maar even uiteenzetten wat de reden voor het goedkeuren is, dit heeft namelijk niets met censuur te maken. Wij controleren op schelden, persoonsgerichte aanvallen, trollen, mensen die met zichzelf in discussie gaan (o.a. te zien aan IP-adres) of reacties gaan domineren waardoor anderen er nauwelijks meer tussen komen. Dan grijpen we in. Het gaat ons om de sfeer en leesbaarheid op de site.]

    2 likes
 • spaceman2000 schreef:

  Ik vind de gebruikte kop boven dit artikel beneden alle peil en tendentieus. Verder vind ik dat iemand die zich inzette voor een humaan levenseinde niet op deze manier nagetrapt hoeft te worden.

  12 likes
  • Peter II schreef:

   In ieder geval loopt er iemand of meerdere personen vrij rond, die er meer van weet of weten.
   Dat blijkt dus wel uit onderzoek. En daarna komen de theorieen. Dit was bij Pim Fortuin ook zo.
   Misschien wist ze te veel? Is dit niet de intensie achter het artikel?

   Ben het zeker met je eens dat zij niet verdient nagetrapt te worden. Integendeel.
   Niemand verdient dat!

   0 likes
 • Kalki schreef:

  Niets is wat het lijkt; Els Borst wist meer.

  10 likes
 • RjSeeker schreef:

  Misschien was Els borst een Alien?

  5 likes
 • Vonzie schreef:

  Jajajajaja…en uiteraard komen die verhalen pas ná haar dood.

  5 likes
 • Doorloper schreef:

  Ja hoor Verwarde man belt week van tevoren aan bij mevrouw Els.
  Tuurlijk is deze verwarde man een boef, want hij heeft ook nog eens zijn zuster vermoord.
  B.t.w. Wie controleert dat allemaal Aldeze wan en nepverhalen?

  Aanslag moord op Els Borst is een hoax.
  Volgens mij is zijn helemaal niet vermoord en leeft (ze was toch al oud en afgeschreven voor D666) ergens in Thailand Laos of de Bahama’s wel een beetje verplastifichirurgeerd.

  Nederland moest weer een slachtoffer partij D66 hebben die de volgende verkiezingen moet winnen, want PvdA en VVD zijn voor de zombies van Nederland die gaan stemmen (haha 🙂 🙂 ) al afgeschreven.
  Pechtold zit al in de zak van de Khazarians (lees machthebbers achter de schermen) allang gechanpeoficiteerd e.d.
  Dus hij mag deoppermarionet van Nederland worden ipv kRutte

  0 likes
 • Pascal schreef:

  Misschien maakt Els Borst samen met Michael Schumacher een mooi verslag wat hier allemaal gebeurd op planeet Aarde en zijn ze met meerdere op de planeet Nibiru.

  0 likes
 • Hans zoom schreef:

  Ter info:
  Zoom werkt niet meer op website in combinatie met ipad 2 laatste iOS .

  [Red. We zijn op de hoogte van dit probleem. Het zit ‘m in het responsive zijn van de website, er wordt naar gekeken of het op te lossen is. Dank voor het melden]

  0 likes
 • C j Darwin schreef:

  Wat maakt dit nu uit,of zij wel of niet bij de bvd zat,
  Ze hebben wel te weinig aandacht aan orthodoxe christen groeperingen gegeven.
  Ik was hier al jaren bang van Gogh door moslim domoor vermoord,nu niet onwaarschijnlijk een een domme christenlijke moord op deze prachtige sterke vrouw.
  BVD mag dat christelijke criminele zooitje,ook wel eens flink in de gaten gaan houden.

  0 likes
  • Doorloper schreef:

   @C.J. DArwin De lijnen van de macht zijn heel kort hoor en vele zo niet alle lopen via de Aivd/Bvd.
   Het verbaast mij helemaal niets dat ex Bvd-ers en andere ambtenaren langzaam promotie maken via via.
   MEvr Schulze en Ayan Hirsi hebben toch ook als luxe callgirls in YabYumjum gewerkt , snappu. De Rabbitt hole is lang en diep.

   Bvd Bij voorbaat dank vh plaatsen van mijn reacties.

   0 likes
 • x

  Check Also

  pensioen

  Eerste Kamerlid haalt uit: D66 vindt verlaging pensioen met 400 euro NORMAAL

  Miljoenen Nederlanders dreigen gekort te worden op ...

  kaag

  ‘Kaag wil wel samenwerken met terreurorganisatie, maar niet met Nederlandse volksvertegenwoordigers?’

  Het ministerie van Sigrid Kaag (D66) gaf ...

  >