Homepagina » Straling » VIDEO: Hoe wifi, slimme meters en smartphones schade toebrengen aan ons lichaam
VIDEO: Hoe wifi, slimme meters en smartphones schade toebrengen aan ons lichaam

VIDEO: Hoe wifi, slimme meters en smartphones schade toebrengen aan ons lichaam

De overheid en de telecomindustrie beweren dat draadloze technologieën ongevaarlijk zijn. Die uitspraak is aantoonbaar onjuist, stelt professor emeritus Martin L. Pall van de Washington State University.

Terwijl sommige overheden zich blijven verstoppen achter ‘verouderde’ modellen die decennia geleden zijn opgesteld door de industrie, legt natuurkundige, geneticus en celbioloog professor Martin L. Pall uit dat bekend is op welke manier deze technologieën schade veroorzaken.

Pall laat zien hoe slimme meters, smartphones en andere apparaten die microgolfstraling uitzenden, de volksgezondheid in gevaar brengen. Hij legt uit dat de jongsten onder ons het meeste gevaar lopen en dat we onszelf moeten gaan beschermen.

Na tientallen jaren onderzoek is professor Pall tot de conclusie gekomen dat:

 • Microgolven mensen door middel van mechanismen op celniveau beschadigen. Dat gebeurt al bij waarden die ver onder de huidige stralingslimieten liggen
 • Deze biologische mechanismen verantwoordelijk kunnen zijn voor het toenemende aantal ‘onverklaarbare ziektes’ zoals acute hartstilstand, het chronischevermoeidheidssyndroom, een verzwakt immuunsysteem, fibromyalgie, posttraumatische stress en DNA-schade
 • De effecten alle meercellige dieren kunnen beïnvloeden en bewezen zijn bij mosselen

In de laatste twee minuten van de onderstaande presentatie worden enkele van de vele wetenschappelijke studies over dit onderwerp genoemd. We hebben nu zonder twijfel te maken met een nieuwe milieuvervuiler die grote gevolgen heeft voor de menselijke gezondheid, aldus Pall.

De studie van professor Pall over elektromagnetische velden en hun rol bij voltage-gereguleerde calciumkanalen is uitgeroepen tot één van de belangrijkste geneeskundige onderzoeken van 2013.

Onderstaande presentatie is op 18 oktober opgenomen tijdens het Arne Naess Symposium in de Noorse hoofdstad Oslo.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Edwin schreef:

  Alhoewel ik het eens ben met de stelling dat Wifi , Gsm etc schadelijk is voor het lichaam, vraag ik me toch af
  HOE men deze straling kan vermijden….Al zouden we ons hele huis vrij maken van straling, dan neemt dat nog niet weg dat zodra we buiten lopen, we toch weer aan al deze straling worden blootgesteld.
  Het is een illusie om te denken dat artikelen als deze overheden ertoe zal aanzetten om deze straling te verminderen, daar zijn veel te veel economische belangen mee gemoeid.
  Probeer maar eens tegen te houden dat de mens nu eenmaal nieuwsgierig is en graag nieuwe dingen wil uitvinden, dat gaat niet.
  Mijn mening is, is dat de evolutie van al het leven nog steeds gaande is, onze menselijke DNA is ook nog steeds onderhevig aan deze evolutie.
  Let’s face it: Ook de technologische uitvindingen maken deel uit van ons Mens zijn, net zoals de behoefte tot expressie van onze gevoelens en gedachten, net zoals de behoefte om lief te hebben..allemaal horen ze nu eenmaal bij het leven .
  We kunnen wel afgeven op hoe slecht sommige uitvindingen kunnen zijn, maar uiteindelijk is het de mens die al deze uitvindingen doet.
  Nee, we kunnen niet meer terug naar de grotten en rondlopen in een berevelletje, ik zie technologie niet als een vijand

  • gratis sessie schreef:

   @Edwin. De technologische vooruitgang is een achteruitgang zodra deze zich tegen ons gaat keren en dat doet ze al in grote mate. Het is gezondheidsschadekijk en is de technologie niet voor ons in dienst, maar zijn wij in dienst van de technologie. De techniek heeft ons veroverd en niet andersom. Daar komt bij dat de overheid en andere mogendheden de technologie gebruiken als onderdrukkings- controle- vernietigings– en stuurmiddel. Ik zie nog niet een technologie die ons op een gezonde manier verder helpt, wel een technologie die zich tegen ons gaat keren. Er zijn puur technisch gezien vooruitgangen geboekt die op enkele vlakken grote diensten hebben bewezen, maar om deze nu gelijk te stellen met expressie, gevoelens of zelfs ‘het lief hebben’, dus menselijke niet materialistische zaken lijkt me toch zachtst gezegd een beetje “odd”.

   • Marc schreef:

    Helemaal met je eens, als de geest eenmaal uit de fles is zijn wij het niet langer die de technologie controleren, maar is het de technologie die ons controleert.

    In dat licht bezien zijn ontwikkelingen zoals nanobots en dergelijke weliswaar fascinerend, maar tegelijkertijd ook zorgelijk.

    Niet elke technische vooruitgang is een verbetering. Er is wijsheid vereist om iets wel of niet te gebruiken, die wijsheid is er vaak niet.

    • Edwin schreef:

     Ach, zo dacht ik vroeger ook altijd…en dan?
     Gaat al dat geklaag over technologische vooruitgang/achteruitgang ook maar IETS hier aan veranderen?
     Nee!
     Nogmaals: De mens is nu eenmaal een wezen dat graag dingen bedenkt en creeert en al onze technologische ontdekkingen zijn een resultaat van het menselijke verstand…

     Wat je niet doorhebt , is dat zolang je tegen al deze ontwikkelingen bent, je OOK tegen de mens ZELF bent…het is de mens die al deze uitvindingen doet, toch?

     • Joseph schreef:

      @Edwin
      “dat zolang je tegen al deze ontwikkelingen bent, je OOK tegen de mens ZELF bent” ; Dit is toch wel een typische omgekeerde, geperverteerde gedachtengang, die je veel tegenkomt bij trollen; Deze ontwikkelingen komen niet van De MENS / de hele mensheid, maar van een handjevol doorgedraaide ‘wetenschappers’ die perse hun zogenaamde nieuwsgierigheid willen bevredigen en hun wil willen doordrukken, zonder verantwoordelijkheidsbesef. Je kunt nieuwsgierig zijn en gelijktijdig verantwoordelijk zijn door eerst op kleine schaal te experimenteren, i.p.v. hotel de botel alles zo snel mogelijk invoeren. Mocht naderhand blijken dat er schadelijke effecten zijn op verschillende levensvormen, dan moet je als wetenschapper / technoloog / uitvinder je verantwoordelijkheid nemen en dit toegeven, en andere alternatieven zoeken. Wat jij geklaag noemt zijn geluiden die aangeven dat er iets mis gaat . Iets dat je niet moet negeren. Als je vóór schadelijke ontwikkelingen bent, dan ben je tegen de mens. Technologie hoort de intellectuele, mentale, en spirituele ontwikkeling van de mens te ondersteunen. Als technologie deze menselijke evolutie verhindert, dan ben je als mens juist verplicht deze technologie tegen te werken.

    • Edwin schreef:

     Ik vraag me af WAAR ik heb beweerd VOOR alle nieuwe technologische ontwikkelingen te zijn, het boeit me ook niet hoe iemand over mij denkt.
     Ik geef liever een beetje druk op de ketel zodat mensen niet zoetsappig en quasi spiritueel elkaar stroop om de mond smeren.

     Als je goed leest , heb ik toch duidelijk al direct gezegd dat ik het ermee eens ben dat wifi, gsm schadelijk is voor mensen (voor alles wat leeft).

     Ik was al op jonge leeftijd versterkertjes, radio ontvangers/zenders aan het maken, ik vond het stoeien met elektronica boeiend en ik ontwierp ook vaak mijn eigen zenders, en was dus me al op jonge leeftijd ervan bewust hoe gevaarlijk radiogolven konden zijn.
     Alles wat we zien is nu eenmaal opgebouwd uit atomen, en wat is een atoom?
     Is het in feite niet een dans van puur elektro magnetische golven, veroorzaakt door elektronen en protonen?

     Al tijdens mijn studietijd (elektronica in de jaren 70) had ik voor mezelf de conclusie getrokken dat iedere vorm van elektro magnetische golven (ongeacht de frequentieband, dus ook radiozenders enz.), op een of andere manier invloed op het leven MOEST uitoefenen.
     Hoe hoger de frequentie, des te meer de impact op het atoom…wifi en gsm zit behoorlijk hoog in frequentie (zeker 40 tot 50 maal hoger als de ouderwetse radiogolven die ons vroeger omringde). Natuurlijk MOET dat meer impact hebben….maar wees nu eens redelijk, ga je nu echt verwachten dat de mensen
     massaal bij de regering gaan aankloppen om te verwachten dat alles wat met GSM en WIFI te malen heeft, wordt verboden?

     Zijn er geen levens gered JUIST omdat iemand op tijd voor hulp via een GSM toestelletje kon bellen?

     Wees eens eerlijk en durf eens een beetje te relativeren…
     Zelfs een onschuldig broodmes kan als een moordwapen worden gebruikt

     We zijn allemaal moordenaars: eten we niet voedsel dat eens leefde, hetzij plantaardig of dierlijk voedsel?

   • Marina schreef:

    Aan den lijve ondervind ik hoe schadelijk electro smog is, maar je kunt natuurlijk altijd wat doen. B.v. mensen bewust maken, dat het zo is. Geloof me dat is werkelijk heel moeilijk, want de meeste mensen zijn gewoon verslaafd aan hun mobiel. Wat ik zelf doe is ‘s nachts de wifi uit, als dit nu eens een grote groep mensen zou doen, dan slapen we ”s nachts weer beter en hebben we op het moment dat we het kwetstbaarst zijn, wat minder straling. Je kuntook een poging wagen om alles weer te bedraden. Aardingslaken of matten gebruiken, wij hebben een stralings arme dectelefoon. Zorgen dat je lichaam van voldoende mineralen voorziet, want met veel straling verbruik je veel en dan wordt je ziek. De bijen sterfte denk ik, dat ook komt door electro smog. BIjen raken door de staling gedesorinteerd en vinden hun volk niet meer terug. Draag geen tel. op je lijf, zet hem uit als je hemniet gebruikt. Gebruik geen mobiel in auto of trein. Zo kun je enkele maatregelen nemen.

  • lalalalaria schreef:

   uiteindelijk was het ook de mens die hitler aan de macht hielp. Niet alles wat de mens produceert (clusterbommen, antrax, foltertuig) is per definitie goed omdat het voortvloeit uit een natuurlijke “evolutie”.
   Het zou een te makkelijk excuus zijn alle normen overboord te gooien en mijn schoonmoeder de kop in te slaan… wantja, sorry dat is hoe ik als mens zou zijn. Er is iets als moreel dat we moeten erkennen!

   • Edwin schreef:

    Waarom zo’n emotionele lading erop projecteren van goede-of slechte uitvinding?

    Een uitvinding is een uitvinding, of deze “goed” of “slecht” is, doet er niet toe…

   • Edwin schreef:

    Ach….door al die slechte technologische uitvindingen kunnen al die klagers hier berichtjes plaatsen, hoe hypocriet is dat wel niet?

    • Joseph schreef:

     “door al die slechte technologische uitvindingen kunnen al die klagers hier berichtjes plaatsen”; Jij verdraait steeds feiten; Jij doet net alsof mensen die stellen dat draadloze verbindingen schadelijk zijn, tegen technologie zijn. Als mensen hier berichtjes kunnen plaatsen, maken zij zeker gebruik van computertechnologie, en zijn ze waarschijnlijk voorstander van computertechnologie. Dat betekent niet persé dat ze gebruik maken van een wifi / draadloze verbinding, of draadloze apparaten gebruiken. Dit heeft helemaal niets met ‘hypocriet zijn’ te maken.

  • Jan Neve schreef:

   Je zou een soort kooi van Faraday op je hoofd kunnen maken gemaakt van Zilverdraad.

 • Rob schreef:

  Daarom moet overal in de steden “gratis” wifi worden aangeboden WANT dat is beter, veiliger en natuurlijk goed voor onze gezondheid.
  Of is het zo zoals ik als kansloze ongeschoolde loser denk, dat ze ons bewust zieker maken en hier aan geld verdienen (Farmaceutische industrie, zorgverzekeringen en dus de banken en overheid), en ze houden ons overal in de gaten en volgen al onze stappen en acties.. (waar zijn ze op welk tijdstip, wat doen ze, wat kopen, bellen, smsen, mailen bekijken ze).
  Totale controle, slaven, zieken.. geweldige wereld hoor…

  • kenn schreef:

   Wat vindt u van het Amish’wereld in noord Amerika ??
   zij maken geen gebruik van computers ,radio,stroom enzov.
   zij rijden met paarden en afstand maken van het buiten wereld dat u bedoeld.
   ik vraag mij af of zij meer gezond en blij leven dan ons.

  • Faith schreef:

   Het is ook waarom de mens vervreemd is van zichzelf. Mensen kunnen geen moment meer zonder contacten. Overal moeten ze op hun schermpje kunnen kijken of er iemand nog iets wezenloos heeft geplaatst of dat ze zelf geliked zijn. Dan voelen ze zich weer okay, ze horen er weer bij. Waarbij mag Joost weten maar dat is niet belangrijk. Geen moment alleen kunnen zijn heeft ook alles te maken met een innerlijke leegte die nergens beter door gemaskeerd kan worden dan door almaar mensen om je heen. Dat moet permanent gevoedt worden want alleen zijn ze helemaal nergens. De buitenwereld is het enige wat ze hebben. Dit is gekweekt en wordt gestimuleerd en niet zonder reden. Het wakker worden gebeurd nl. alleen als je de tijd en de ruimte krijgt om eens rustig na te denken wie jij nu eigenlijk zelf bent en welke rol jij in de wereld speelt en waar je nu eigenlijk mee bezig bent. Dat heet wakker worden. Maar liever zoveel mogelijk vrienden en maar op dat schermpje turen en tussendoor als een stuk elastiek maar meerekken om maar niet op tenen te staan. En maar je best doen met hoe ze jouw gebrainwashed hebben over hoe het hoort. En jij maar lekker naar andermans pijpen dansen maar ze hebben het niet door. Dat je maar succesvol bent en dat je er maar bij mag horen. Want als je alleen bent ben je sneu en zielig, dan mankeer je wat, dan ben je sociaal onhandig, is helemaal niet waar maar dat heet politiek correct denken en dus denken ze ook zo, en dat is het ergste wat die leeghoofden kan overkomen. Als je voor sneu en zielig en sociaal onhandig aangezien wordt is een ramp want dan wordt je door de massa, de meute, de slaapwandelaars dus, verstoten en dat overleven ze niet. Mijn God wat een malloten.

 • Rini schreef:

  Men kan ook een andere vercwentie(of hoe je dat ook mag schrijven,sorry dislecsia)en als men dat doet is er niets aan de hand,
  Het zelfde als muziek,een andere hr en de muziek komt dan goed binnen,dus kan dat ook met telfn wiffi.
  Alleen die rotzakke van “mensen”illuminati laten dat niet toe.
  Dus waar wij voor moeten vechten en niet zo denken als (sorry) Edwin,want dan gaan we alles slikken en later er in stikken.
  Dus Edwin ben het echt niet met je eens om maar mee te lopen in het rijtje om naar de verdomenis te gaan,nee er blijven vechten er voor,en meer mensen opstaan net als deze profesor,dan gaan we de goede kant op,en niet zo maar klakeloos denken van ja het is zo dus we doen het er maar mee,nee sorry maar geen goede inzet,met die inzet gaan we degelijk naar de verdomnis

 • Johan schreef:

  Johan

  Steeds meer mensen hebben ernstige slaapproblemen. Vooral jonge lui zeg maar tussen de 19 en 25 jaar. Een hele grote groep dus. Doordat ze, vooral ‘s avonds, uren naar zo’n hel verlicht schermpje kijken, zakt de melatonine spiegel dramatisch. Gevolg zeer slecht slapen met risico’s en zeer grote tot de dood erop volgt.
  Je krijgt dan hartritmestoornissen, overgewicht, suikerziekte, aantasting immuumsysteem en nog een paar van die grote ongemakken.

  Ik kan ook nog een website geven en als je leest hoe groot de schade is als je steeds in EMV velden zit dan gooi je meteen al die gadgets weg.

  Hier komtie: je moet op google het volgende intypen: neurochirurgie bhb EMV.

  Johan

  • Rini schreef:

   Hey Johan,heb je nog een ander site waar ik dat op kan zien,want zoals gewoonlijk worden alle goede en behulp same films heel snel verwijderd.
   Dus hier uit blijkt wel weer hoe het gesteld staat met onze bol,EN VOORAL WAAR WE NAAR TOE DREIGEN TE GAAN,en dat is iets wat we niet mogen en vooral niet MOETEN vergeten wat ze ons al aan doen en willen gaan doen

 • Huisheks schreef:

  Onze evolutie zorgt er misschien ook voor dat wij na een generatie of 2 – 3 helemaal geen last kunnen hebben van die straling. Daar zou het menselijk lichaam iets op gevonden kunnen hebben.
  Lijkt mij logisch aangezien alles evolueert, zal het lichaam hier de noodzaak van ondervinden en meegaan.
  ( metaal etende bacterieën , iets wat men in de 16de en 17 de eeuw ook niet kende)
  Ach, ieder voordeel hep ze nadeel, sulle we maa segguh…

  • Jos schreef:

   Wil je het risico maar nemen dat de natuur wel een antwoord bedenkt op het probleem dat wij voor onszelf hebben veroorzaakt? Heb je misschien ook een voorbeeld van zo’n situatie uit het verleden? Iets wat schadelijk is voor, en veroorzaakt is door de mens, en wat de natuur zo maar uit zichzelf voor ons opgelost heeft? Of is deze redenering alleen maar heerlijk aangenaam, om je in slaap te sussen zodat je met een gerust gevoel met je smartphone kunt blijven rondlopen?

   • Edwin schreef:

    Waarom maken wij mensen toch altijd een tweedeling
    tussen de begrippen “mens”en “natuur” ??

    Alles wat we eten komt uit de natuur, bewerkt of onbewerkt.
    Toch een beetje raar dat we steeds die tweedeling maken…
    lekker dankbaar richting moeder aarde zeg…

    Mensen zijn gewoon nog steeds diertjes hoor,
    diertjes met mooie kleertjes en we praten mooi en doen zo verheven,
    maar we zijn nog steeds onderdeel van de natuur…
    de mens is gewoon een diersoort

   • Padja schreef:

    Ik heb zomaar het gekke idee dat als mijn bet bet. bet. Overgrootmoeder weer opstaat, zij direct weer dood neervalt.
    Mijn lichaam is al verder aangepast naar alle uitstoot. Dus ik huppel vrolijk voort.

 • eco-ernie schreef:

  en niemand die het over GPS heeft, wat dacht je van al die satellieten die hun signaal naar de aarde stuiteren zodat wij met onze tomtom kunnen rondsjeezen. Ik zou niet meer zonder willen.
  Maar stralingsvrij leven, is allang niet meer mogelijk. Je kunt het hooguit beperken.

  • days of our lives schreef:

   De meest schadelijke stralingsbron is nog altijd de zon.

   • EllenB schreef:

    Wat een flauwekul !
    We hebben allemaal zonlicht nodig.
    Niet alleen voor de vitamine D, maar omdat de zon ons gewoon een fijn gevoel geeft.
    Niet voor niks, worden zoveel mensen depressief, als de blaadjes vallen.
    Alles met mate, zeg ik altijd. Dat geldt ook voor het zonnebaden.

 • alexandra schreef:

  Ik heb jarenlang erg veel last gehad van EHS en me noodzakelijkerwijs in het onderwerp moeten verdiepen. Nu was ik na een paar jaar opgelucht de oorzaak van klachten eindelijk te kennen zodat ik maatregelen kon treffen. Allereerst in mijn eigen huis wat al veel gezondheidswinst opleverde. Daarbuiten kan ik de wereld niet naar mijn hand zetten, een andere strategie was dus belangrijk, wilde ik niet voor de rest van mijn leven aan huis gekluisterd blijven. Het oppeppen van een verzwakt immuunsysteem en het ontspannen middels meditatie om de onbewuste stressreacties die via de amygdala continue werden afgevuurd, bleken voldoende soelaas te bieden om weer een redelijk ‘normaal’ leven te kunnen leiden. Het heeft me 7 jaar gekost. Tijdens dit proces heb afgeleerd hier veelvuldig over te praten omdat de meeste mensen het handig vinden deze aandoening als volkomen absurd af te doen. ik spoorde gewoon niet ofzo. Nu hoef je met mij geen medelijden te hebben hoor, ik ben behoorlijk immuun voor kritiek geworden en geleerd mezelf serieus te nemen en heb mijn eigen pad gevolgd. Maar 1 ding weet ik wel, wat ik er ook aan gedaan heb en doe, het is mijn overtuiging dat het niet goed voor de mens. Het is leuk, makkelijk, gezellig, snel, maar niet gezond. Ik voel de gevolgen nog dagelijks. Laatst las ik dat straling het nieuwe meeroken is, en we weten hoe lang dat geduurd heeft voordat meeroken serieus genomen werd. We leven midden in een enorm stralingsexperiment, de effecten ervan nauwelijks onderzocht en al helemaal niet bekend wat de gevolgen op langere termijn zijn. Twijfel is het antwoord en openstaan voor zaken die eigenlijk niet goed uitkomen. Maar bovenal voorzichtigheid. Zorg een beetje voor jezelf in deze, een ander doet het niet.

  • steez schreef:

   Ik denk dat er grofweg 2 groepen zijn..die door elkaar heen praten overigens. De ene groep¨probeert vanuit zn hoofd te redeneren waarom straling wel of niet goed is. De andere heeft bewust klachten en is hier bewust mee bezig. Mensen lijden echt niet aan een fantoom ziekte als ze jarenlang van de straling aan het ontgiften zijn.
   Ik zelf ben ook EHS geweest. Ga zelf niet voor mn lol maanden in een tent leven in het bos over de grens waar de waarden in de natuur nog enigzins normaal zijn. Iedere keer als ik terug kwam in nederland merkte ik dat het hier anders was. De aarding is minder, hoofd loopt sneller vol, mensen zijn steeds meer gesloten.
   Er is wel iets aan te doen..Het is een kwestie van goed geaard zijn en in je eigen energie zitten. Eigen energie veld vesterken en zorgen dat er minder binnen komt. En ja, ook op de andere dingen richten..tuinieren, zelf brood bakken, bewegen, terug naar het leven zoals het ooit was. Dect vrije tel, en gewoon kabeltje in je pc pluggen, scheelt al boel. Het grote nadeel is wel , dat je niet op de wc kan internetten, das wel heel erg…..ergens……;)

 • braco schreef:

  schikt het je in deze tegenwoordige tijd niet laat je teleporteren naar de oudheid.

 • Johan schreef:

  Johan,

  Hallo Rini,

  Als je encyclopedisch kunt denken krijg je veel meer informatie.
  Een goeie site waarop je meer te weten komen over stralingen is: TU Delft lezingen EMV . Dit moet je googelen.

  prof. dr. Lucas Reijnders heeft op TU delft een zeer goede lezing gehouden over EMV.

  Medische sites zullen ook beslist info hebben over gevolgen van EMV, met name neurochirurgie geeft buitengewoon goede info hierover. Neurochirurgen zijn de topartsen in de westerse wereld.

  Johan

 • […] 08 dec 2014  hoe-wifi-slimme-meters-en-smartphones-schade-toebrengen-aan-ons-lichaam […]

 • rosa schreef:

  Technologie is de uitvinding geïnspireerd door Ahriman. hij werd vroeger ook wel satan genoemd of t beest met de cijfers 999. Maar de bijbeltekst waar dit in staat was uit t Sanskriet vertaald maar kan ook met de letters www vertaald worden. En dan heb je t world wide web dat dus verwijst naar de computer enz. Dit betekend dat wij als uitdaging hebben met ahriman s uitvindingen om te leren gaan. Wij mensen leren t kwaad te kennen tot t diepst van zijn wezen en er mee om te gaan. Een belangrijke les voor de mensheid die noodzakelijk is om de weg naar t licht terug te vinden.

  • Yoep schreef:

   Rosa de nood zakelijke weg van de mens is om tussen het licht en het donker te gaan staan.
   Gebalenceerd tussen lucifer en Ahriman te gaan staan.
   Maar helaas schijnt Ahriman het op dit moment te gaan winnen.

 • x

  Check Also

  buschauffeur

  Buschauffeur ‘moet verplicht DNA afstaan’ na kritisch YouTube-filmpje

  De Almeerse buschauffeur Jason Wolmuis is naar ...

  arts

  Arts onderzocht het coronavaccin en slaakt alarmkreet: ‘Ze liegen’

  Het coronavaccin beangstigt Carrie Madej, een arts ...

  >