Homepagina » Mens en Dier » Hopi-mythologie: de komst van de blauwe ster Kachina en ‘vliegende schilden’
Hopi-mythologie: de komst van de blauwe ster Kachina en 'vliegende schilden'

Hopi-mythologie: de komst van de blauwe ster Kachina en ‘vliegende schilden’

De Hopituh Shi-nu-mu (Hopi) vormen een indianenvolk in het vierstatenpunt in het noordoosten van Arizona. Ze stammen af van de Pueblo-indianen en wonen middenin het reservaat van de Navajo. Er zijn ongeveer 18.000 Hopi verdeeld over 11 autonome dorpen.

Eén van de groepen Pueblo-indianen, de Anasazi, leefde tussen 550 en 1300 in het gebied en verdween op mysterieuze wijze. De Hopi vormen één van de oudste culturen ter wereld. Hun oorspronkelijke naam, Hopituh Shi-nu-mu, betekent het ‘vredige volk’. Hopi betekent ‘goed, vreedzaam en wijs’. Ze leven volgens de wetten van de Schepper, Maasaw. De Hopi geloven dat de goden uit de grond kwamen, in tegenstelling tot andere mythologieën waarbij goden uit de lucht kwamen.

De Hopi geloven in een eeuwige cyclus van schepping en vernietiging. Hierdoor worden er onophoudelijk werelden geschapen en vernietigd. De eerste wereld werd vernietigd door vuur, de tweede door vorst en de derde door een zondvloed. Wij leven in de vierde wereld, deze wereld zou vol met pijn, leed en erg hard zijn.

De Hopi overleefden de vernietiging van de derde wereld door zich ondergronds terug te trekken. Ze deden dat door het teken van Maasaw aan de hemel te volgen. Dit zal nog tweemaal gebeuren, maar alleen zij met een puur hart kunnen deze plek betreden. Toen Maasaw landde maakte hij een petroglief van een vrouw aan boord van een ‘schip zonder vleugels’. Op de dag van de zuivering zouden de ware Hopi aan boord van deze schepen zonder vleugels naar andere planeten vliegen.

Ondergronds leven de miermensen, zij worden beschreven als bleek met grote hoofden en zwarte ogen. Ze hebben kleine lichaampjes, met dunne armen en soms zes vingers. De miermensen tonen verbazend veel overeenkomst met de Greys uit moderne ontvoeringsverhalen, ufologie en de popcultuur.

De Hopi spreken ook over vliegende schilden (patuwvotas), die in staat waren om steden aan te vallen en grote afstanden konden overbruggen. Er zijn veel overeenkomsten tussen deze schilden en moderne stealthvliegtuigen of vliegende schotels.

De blauwe ster Kachina is binnen de Hopi-mythologie een geest die de komst van het begin van de nieuwe wereld markeert. Deze geest zou verschijnen in de vorm van een blauwe ster. Dat is het negende en laatste teken voor de ‘dag van de zuivering’, waarop de oude wereld wordt vernietigd en een nieuwe ontstaat. De negen tekenen zijn in 1958 opgesomd door een Hopi-oudste.

[Ancient Origins]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
6 jaren geleden

‘ Dit zal nog tweemaal gebeuren, maar alleen zij met een puur hart kunnen deze plek betreden.’ ; dit betekent dus wel een soort van dag des oordeels.

redice
redice
6 jaren geleden

kan niet vlug genoeg gebeuren, ben deze ziekelijke wereld kotsbeu ( de ‘beschaving’ dan )

pietje
pietje
6 jaren geleden

Redice helemaal mee eens ! We hebben vandaag allemaal om 4 uur zitten treuren om een verschrikkelijke misdaad (wie het ook heeft gedaan !) Maar denken we nog aan de misdaden in Syrie en de joden die de palestijnen volkomen inmaken ? Ik weet het niet meer de wereld is compleet GEK ! Je weet niet meer wie je kunt geloven ik persoonlijk ga op mijn gevoel af en dat zegt : Illuminatie zijn bezig ons op zo een verschrikkelijke manier te onderwerpen en de meeste mensen hebben het niet door ! Die geloven de dagbladen die allemaal onder controle staan van dit soort mensen ! Ik geloof alleemal nog maar mijn gevoel en de alternatieve media elaas !
Groetjes
Pietje

S0M30N3
S0M30N3
6 jaren geleden

“NWO meer dan de helft van de mensheid vernietigen en klein aantal overhouden om zich als slaaf te dienen voor de elite, doormiddel ze te controleren worden mensen gechipt…”

Hoop dat het zo kort samen gevat en duidelijk is. De elite is een ziek groep het maakt hun allemaal niets uit. Ik weet niet of de MH17 in scene is gezet, maar zou goed kunnen. Ze zijn zo ziek in hun hoofd dat de mensen het gaan geloven (9/11). We worden natuurlijk flink afgeleid, van wat er in Syrië, Palastina, Irak enz gebeurd. Terwijl wij (zogenaamd, waarvan wij niets zeker weten) om 100 a 200 mensen treuren, worden er wereldwijd veel meer onschuldige mensen op brute manieren vermoord.

Natuurlijk hoop ik dat het waar is dat de eventuele buitenaardsen, annunaki, nibiru ook komt, maar waarom moet het zolang duren en waarom (als het waar is) op het laatste moment. Ben het ook zat en hoop stiekem dat ze binnenkort echt gaan komen, want de elite wordt rond deze tijd steeds gekker en gaan sneller te werk met hun plan van de NWO…

x

Check Also

flynn

Oud-generaal Michael Flynn: over 3 tot 4 weken komen er schokkende dingen naar buiten

De ogen van de wereld zijn op ...

audit

Audit in Arizona brengt ‘grote verschillen’ aan het licht, Biden heeft ‘waarschijnlijk niet gewonnen’

De audit die momenteel plaatsvindt in Maricopa ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x