Binnenland

FVD spreekt zich uit tegen ‘schadelijke normalisatie’ van insecten in onze voeding

Help door dit met jouw vrienden op je socials te delen!

FVD Almere heeft een motie ingediend die het college oproept alle vormen van voeding waarin insecten verwerkt zijn te verbieden in bedrijfsrestaurants en onderwijsinstellingen.

De partij slaat aan op de toestemming die de EU heeft verleend voor menselijke consumptie van drie soorten insecten: de treksprinkhaan, de gele meelworm en de huiskrekel. In januari is daar nog een aantal insectenproducten aan toegevoegd: poeder van huiskrekels en poeder van de kleine meelworm.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Kankerverwekkend

De partij stelt dat er veel meer onderzoek nodig is voor de consumptie van insecten in de voedselketen kan worden genormaliseerd en dat er geen risico kan worden genomen met de gezondheid van mensen.

FVD Almere wijst erop dat insecten de stof chitine bevatten, het hoofdbestanddeel van hun exoskelet. Hiervan wordt in studies beweerd dat hij kankerverwekkend kan zijn en darmkanker zou kunnen veroorzaken omdat onze darmen hem niet kunnen verwerken, aldus de partij.

De partij verwijst daarnaast naar een Spaanse studie die heeft aangetoond dat de consumptie van insecten gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen, waaronder groeiachterstand, hypofertiliteit, vermannelijking bij vrouwen, oedeem, geelzucht en leverkanker.

Allergische reacties

“Veel mensen kunnen allergische reacties ervaren na het eten van insectenvoeding, vooral mensen die allergisch zijn voor schaal- en schelpdieren en huismijt.”

Wat wil FVD Almere? Geen voeding of snacks waar insecten in zijn verwerkt aanbieden in onderwijsinstellingen en het toevoegen van insecten aan voedsel voor menselijke consumptie in de bedrijfsrestaurants verbieden.

4.9 177 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
gerritje
gerritje
1 jaar geleden

ongedierte dat is het , en niet voor niets wordt het zo genoemd !
dat geldt voor de insecten alsmede die lieden die het promoten om te eten ……..wat je eet wordt je

Cathja
Cathja
1 jaar geleden

Zo is dat. Zeg NEE tegen insekten in je eten. Als we niet een vuist maken richting de overheid, die meent ook al te mogen beslissen wat wij moeten consumeren, dan gaan ze steeds een stapje verder. We kennen onze overheid toch niet anders?

Ans
Ans
1 jaar geleden

Goed zo!

Tanya
Tanya
1 jaar geleden

Ik wil dat óók niet.. dat insecten toegevoegd wordt aan mijn voedsel.

Back to top button
109
0
We lezen graag je reactie!x