Homepagina » Het Complot » We worden eigenlijk geregeerd door misdadigers. Twee hoogleraren trekken aan de bel
Met een grote dosis theatrale propaganda wordt de vrijheid van informatie om zeep geholpen. Twee hoogleraren trekken aan de bel

We worden eigenlijk geregeerd door misdadigers. Twee hoogleraren trekken aan de bel

Als je de overheid en de oude massamedia niet meer wilt horen, zorgen zij er wel voor dat je de nieuwe media niet meer kunt horen.

De geloofwaardigheid van het politieke establishment en de gezagstrouwe media is ernstig geschaad.

Om die reden wordt het opkomende alternatieve geluid van de online media aan banden gelegd.

Liegen

Wij mogen niet weten welke machinaties de mindere kwaliteit van het leven van onze kinderen zullen gaan bepalen.

Wij mogen niet weten dat er voorgesorteerd wordt naar een internationaal conflict.

Wij mogen niet weten welke economische manipulaties de toekomst gaan bepalen.

Liegen, achterhouden van informatie en misleiding zijn geaccepteerde gereedschappen van de politiek.

Zwaar materieel

Om te voorkomen dat je te veel te weten komt, wordt nu zwaar materieel uit de kast gehaald. Wat zijn de mechanismen die hebben geleid tot deze repressieve wetgeving?

Via een uitgebreide serie artikelen in NRC wil men de mensen ervan overtuigen waarom in Brussel wetgeving is aangenomen die de vrijheid van publicatie op het internet aan banden legt.

De krant gebruikt daarbij precies die propagandistische middelen waarvan zij de online media beticht: manipulatie, desinformatie, framing en nepnieuws.

Bel

Emeritus hoogleraren Karel van Wolferen en Kees van der Pijl trekken aan de bel. De vrijheid van meningsuiting en journalistieke pluriformiteit staan ernstig onder druk.

“Je hoeft geen ‘complotgekkie’ te zijn om te zien hoe men met desinformatie, verpakt in een grote dosis theatrale propaganda, de vrijheid van informatie te lijf gaat,” klinkt het.

Bekijk de video hieronder:

Foto: YouTube/Café Weltschmerz

[Café Weltschmerz]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Klaas Dijkhuis schreef:

  Ik ben een man van 63 jaar en ongehuwd. En Ik ben heel blij dat ik de zogenaamde vooruitgang van het ons opgedrongen globalisme straks niet meer hoef mee te maken. Verder worden de lasten voor de gewone werkende mensen steeds zwaarder. Vroeger kon je vader van één modaal salaris zijn gezin onderhouden. Tegenwoordig is dat al lang niet meer mogelijk. Over politici wil ik het eigenlijk al helemaal niet meer hebben. Ze zijn er niet om de keuzes van het volk uit te voeren, maar gaan gewoon hun eigen gang (Rutte met de dividendbelasting, Rutte die niet aldoor lastig gevallen wil worden door het volk middels een referendum). Zoals gezegd, ik lig er niet meer wakker van, het zal mijn tijd wel duren.

  65 likes
  • Mimosa schreef:

   Europa=niet democratisch: https://youtu.be/n7RPAeXcYIY

   9 likes
  • Jessica schreef:

   Joh, schrijf je jezelf nu al af? Wie weet leef je nog 30 jaar of meer… Geef je kennis maar door, dan gaat het niet verloren. Inderdaad heeft alleen je druk maken niet zoveel zin. Ik blijf ook relativeren. We zijn op deze wereld slechts passanten en zelfs deze aarde wordt eens verzwolgen door de zon. Duurt nog even😀Ik zie verder wat er gebeurt, verbaas me over de naiviteit en passiviteit van de burgers, maar slaap voorlopig goed.

   1 likes
 • Louise schreef:

  Eerlijk gezegd ben ik het met @ Klaas Dijkhuis eens, het is vechten tegen de bierkaai …… Ik hen verbijsterd door zoveel domheid , ik ben verbijsterd dat mensen ( politici) lachend overeind blijven met alles wat ze uitvreten….
  Waar is schaamte, gevoel of compassie …..wat slikken al die lui om zonder hartaanval overeind te blijven…
  Toen ik het boek van Orwell kocht in de jaren’80 dacht ik dat het allemaal wel mee zou vallen, dat het een soort negatieve voorspelling was…. Nu we er middenin zitten denk ik wel, wat ben ik naïef geweest, gelukkig maar , dat voelt een stuk prettiger… Ik ben van nature een licht bolletje en kan blij zijn met kleine dingen…….nou kan ik net doen of het er allemaal niet is , maar het is zo duidelijk aanwezig allemaal……Ik ben ook blij dat het grootste gedeelte van m’n leven erop zit en dat ik terug kan keren naar m’n eigen licht wereld, Wat een gemiste kans van de mensheid om een leuk compassioneel leven te lijden…..Het is allemaal een keuze……Waar ik wel blij mee ben is dat er op deze site gelijk gestemden mensen zijn, en dat we ons wel zorgen maken over hoe het leven zich afspeelt, en nee we hoeven het niet met elkaar eens te zijn…….nou nog even een meditatie muziekje opzetten lekker slapen en morgen gezond weer op…..Saai is het leven niet…..

  35 likes
  • Dennis de Bijl schreef:

   Hoi Louise,

   Dat deze mensen daar zitten is omdat ook onze media dit bepaalt. Ik ben bij talloze demonstraties aanwezig geweest, waar verschillende omroepen aanwezig waren. En waar richt de camera zich op? Op mensen met een afwijkend kapsel van de norm. Andere kleding, andere houding… hier komt de loep op en op t.v. De boodschap van de demonstratie? Geridiculiseerd.
   Mijn eigen vriendin is 2 x mee geweest en omdat er wat mensen bij waren waar zij zich niet meer kon identificeren, bleef ze voortaan thuis, of omdat er maar een paar honderd aanwezig zijn. Ja als je zo snel opgeeft dat blijft het een loden ballon voor velen.

   Of je bent bij een demo en je ziet duizenden mensen… maar wat zegt de telegraaf bijvoorbeeld, maar honderd man (mensen). Ik heb zelfs fotos naar de krant gestuurd die dit verhaal schreef, werd niks mee gedaan. Keihard bewijs….
   Zo raakt het zijn kracht kwijt. Dit is een van hun machten… “onze” nationale “geaccepteerde” media….

   Het net sluit zich, want alle wetten worden aangescherpt. Ik dacht echt van dat de kookpan het zou begeven, dat mensen het niet langer zouden pikken… wat een uithoudingsvermogen hebben we toch, dacht ik…. Ik denk dat het niks met uithouden te maken heeft.

   Mochten we straks een keer echt letterlijk opstaan ipv hier te typen of vredig rondjes lopen, dan word dat dan met de wetten van straks gelijk de kop ingedrukt.

   Ik zie het somber in en hoop eerder op dat de natuur ingrijpt, want wij laken het.
   The walking dead in real life 😉
   In de tussentijd geniet ik nog wel en nog veeeeeeele jaren te gaan naar wat ik hierboven lees 🙂

   9 likes
   • Louise schreef:

    @ Dennis de Bijl”….
    Ja je hebt zeker een punt , ik ben zelf jaren aktie voeder geweest maar dat was in een andere tijd, er waren meer gelijk gestemden, we hebben in die tijd zeker wat bereikt, maar onderling hadden we ook lol. Nu roepen wij steeds ook hier ga de straat op., laat je horen, maar ik realiseer me best dat de tijden zijn veranderd…. Agressiever, meer controle, minder rechtspraak en een overheid die niet luistert en geen verantwoording neemt,,,, Ik vind het eigenlijk wel goed hoe jij het beschrijft , ik hoop dat anderen op deze site daar eens naar kijken….
    We zitten in een onrustige periode op wereld schaal en net als jij hoop ik niet op een oorlog.. Uiteindelijk is onze taak als mens om op spiritueel niveau te groeien ook door obstakels op ons pad…..geloof me die komen vanzelf . En natuurlijk genieten van de leuke dingen die zijn er ook…..wens je alle geluk..

    4 likes
  • Henk Azie schreef:

   Beste Louise, ja, veranderen van wat er gaande is kunnen wij niet meer. Alleen de omgeving waarschuwen voor het komend gevaar: een politie staat NWO, blijft ons nog over.
   Let op: het internet zoals we dat kennen zal ook verdwijnen. misschien dat er weer ‘verzetskrantjes’ opgezet gaan worden die bv in openbaar vervoer ahtergelaten kunnen worden. overtuigend schrijven van de redacteuren is dan wel verplicht anders is de werking averechts.
   Mijn geest is te onrustig voor meditatie, maar een zwoel muziekje en/of een simpel spelletje op de ipad heeft dezelfde werking op mij, want gaan slapen met een frustratie is ongezond.

   6 likes
  • Louise schreef:

   Sorry leiden moet t zijn met ei…..lijden komt vanzelf wel….

   1 likes
 • Jelle schreef:

  Het enige wat telt is;

  – bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten
  – de massa dom houden
  – de populatie kunstmatig lager houden
  – er voor zorgen dat de massa blijft kopen-kopen
  – alle vrijheden aan banden leggen
  – neerpoten van een totale politie staat
  – totale controle over wat we zeggen, denken en doen

  Kortom, de schuldslaven moeten er blijven voor zorgen dat hun spelletje intact blijft. Jammer genoeg blijft de menigte hierin trappen.

  We blijven de oorzaken van de problemen bij elkaar zoeken i.p.v onze ogen te openen voor datgene dat daadwerkelijk het probleem is. We worden gebrainwashed door het probleem. Hun aloude strategieën blijven werken. Problem- reaction- solution, command and conquer, order ab chaos.

  We horen altijd maar dat de massa ontwaakt, maar als ik het zo zie zal het te laat zijn. Ze kunnen ons eeuwen manipuleren maar toch niet eeuwig?

  32 likes
  • eksegese schreef:

   Precies zo is het @Jelle, de kop van dit artikel : We worden eigenlijk geregeerd door misdadigers, geeft eigenlijk precies aan hoe de vork in de steel zit en wat we al jaren roepen. De enige kans op verandering is nepdemocratie inruilen voor echte en directe democratie. Een wettelijke verplichting de wil van het volk te eerbiedigen bij politieke beslissingen. De rest is bullsh#t.

   8 likes
  • Gea Breuker schreef:

   Niets is eeuwigdurend Jelle. Je hebt gewoon de pech, kosmisch gezien, dat je nu leeft en dit moet, en mag, meemaken. Vergeet niet dat er ook hordes mensen van profiteren, maar jij zit aan de andere kant van het strijdtoneel…

   4 likes
 • Koen De Vriendt schreef:

  Europa moet ontbonden worden en de mensen die er aan meegedaan hebben, moet zwaar gestraft worden.

  6 likes
 • Jelle schreef:

  Ook denk ik dat de reden, waarom mensen niet de moeite willen doen om wakker te worden, ligt in het feit dat ze negatieve zaken mijden.

  Mensen worden bewust over de denkbeeldige gevangenis door eerst door een web van negatieve informatie te moeten zoeken.

  Als ze dan moeten kiezen voor de goednieuwsshow of heavy stuff, kiezen ze voor het eerste. Zo blijven ze onbewust voor de volgende stap. Op deze manier krijgen de huidige machthebbers vrij spel en is de kudde makkelijk te manipuleren. Wij weten ntussen hoe de vork in de steel zit maar zij weigeren halsstarrig te groeien. Dit speelt in het voordeel van tptb.

  5 likes
  • Louise schreef:

   @ Jelle …
   Het hele probleem is dat mensen pas wakker worden als ze er aan toe zijn, je kunt ze af en toe een zetje geven , maar het is mens eigen om pas wakker te worden na drama…
   En zelfs dan kiezen mensen voor hun eigen coma , is natuurlijk ook veilig en comfortabel …..
   Er is wel degelijk moed voor nodig om de realiteit onder ogen te zien….en daarnaast ook nog een beetje leuk leven te hebben, want het is absoluut niet de bedoeling om er negatief van te worden anders word je ziek….
   Af en toe lachen en relativeren ….en een beetje aardig zijn voor elkaar..

   5 likes
 • Faya schreef:

  Wat blijft het lang stil hier…..kom er maar in Gladiator, Louise en gelijkgestemden…..

  9 likes
 • ikzelfzelf schreef:

  Karel van Wolferen werd, samen met Rob de Wijk in de jaren 90 en in het begin van deze eeuw, veel gebruikt door onze politici en veiligheidsdienst om invallen in Irak en andere landen in het midden oosten goed te praten.
  Dan kwamen ze namens instituut Clingendael aan het woord en dan logen van Wolferen en de Wijk er op los, zodat de mensen het gerechtvaardigd vonden dat ons land meedeed.
  En later [als het kwaad geschied was] dan bleek het dus allemaal onzin, wat er uit de mond van deze 2 figuren kwam.

  Dus Kareltje kan wel opeens waarheden gaan spreken, maar daar zit dan een bedoeling achter, die niet ten gunste zal zijn voor de gewone bevolking, maar wel voor de “machthebbers” in ons land.

  6 likes
 • Elkes schreef:

  Tekst uit musical Foxtrot van Annie: We komen ieder uur weer een stapje nader tot de dictatuur, die van links of die van rechts dat kunnen we nog niet weten door de kat of door de hond maar we worden gebeten.
  https://youtu.be/ZhYljPH-Z2chttps://youtu.be/ZhYljPH-Z2chttps://youtu.be/ZhYljPH-Z2chttps://youtu.be/ZhYljPH-Z2chttps://youtu.be/ZhYljPH-Z2c

  6 likes
 • Pascalletje schreef:

  Toch wel bijzonder dat mensen hun bekeuringen betalen aan de misdadiger zelf maar dat zelf niet inzien door angst en meer.

  6 likes
 • Boogschutter schreef:

  Helemaal mee eens…We worden door criminelen geregeerd.
  Ben ongeveer een jaar of 5 niet naar de dokter of tandarts geweest maar heb wel elke maand 115 euro aan zorgpremie betaald reken maar uit.
  Wil nu een bovengebit laten maken wat me bijna 700 euro gaat kosten.
  Vraag me af waar die 5 jaar 115 euro gebleven is.

  Stelletje SCHURKEN

  6 likes
 • Elles schreef:

  https://youtu.be/ZhYljPH-Z2c

  Link was opeens verdwenen

  1 likes
 • Bernhard Schat schreef:

  Ohm namo narai !

  Als Mabel er de volgende Prinsjesdag gewoon op haar gouden fiets achteraan rijd,
  [Desnoods met George S. achterop ]
  dan kunnen ze de rijksbegroting op de beurs en het kinderdagverblijf weer sluitende maken !
  Als dan de baas van de Motorclub er lachende op zijn gouden motorfiets aan voorbij is gescheurd hebben ze ons deze keer toch zeker niet in de maling genomen !
  We moeten dan allemaal nog wel even weten dat er in de buurt van Zwolle nog een gouden Cadillac staat en ergens in Amerika wel 5 gouden Rolls-Royces .
  Maar die jongens rukken voor zo’n staatsbegrotinkje natuurlijk niet uit, voor hen is dat kruimelwerk .
  Dit alles om wat meer transparantie te betrachtten in de politiek !

  De Groetnn
  Sri sri Magnitude
  AardbevingsGroninger
  Donder en bliksem predikant

  1 likes
 • Ron schreef:

  Zolang het nog kan zal ik met regelmaat deze en ook andere discussies uit Café Weltschmerz blijven delen op Facebook.

  1 likes
 • x

  Check Also

  jonge arts

  Jonge arts legt uit waarom hij tegen het coronavaccin is: ‘Dit is ongekend’

  Het pushen van het coronavaccin heeft vooral ...

  directeur

  Directeur ziekenhuisgroep zegt dat corona ‘veel minder erg is dan griep’ (en moet weg)

  Corona is veel minder erg dan de ...

  >