Homepagina » Buitenland » Libië voor en na militair ingrijpen door NAVO. Deze hallucinante foto’s laten zien hoe de verspreiding van democratie eruitziet
Libië voor en na militair ingrijpen door NAVO. Deze hallucinante foto's laten zien hoe de verspreiding van democratie eruitziet

Libië voor en na militair ingrijpen door NAVO. Deze hallucinante foto’s laten zien hoe de verspreiding van democratie eruitziet

Er gaan op sociale media foto’s rond die een Libische man in 2000 en in 2018 in Benghazi heeft gemaakt.

De foto’s die hij op Twitter plaatste tonen dezelfde locaties in Benghazi na 18 jaar. Op plekken waar eerst hoge gebouwen en schone, brede straten waren te zien, zijn na het NAVO-bombardement op Libië alleen nog met kogels doorboorde ruïnes zichtbaar.

Het land werd gebombardeerd om de mensenrechten te beschermen, zo vertelden onze politici ons.

Chaos

Toenmalig topman Anders Fogh Rasmussen van de NAVO sprak in 2011 zijn vertrouwen uit in de Nationale Overgangsraad om het land na het beëindigen van de militaire operatie naar democratie te leiden.

Libië was tot voor kort één van de belangrijkste spelers in de regio, maar verzandde na de westerse militaire interventie in chaos.

Er zijn momenteel twee rivaliserende regeringen in het land, één in Tobroek en één in Tripoli. Daarnaast worden grote delen van het land gerund door terreurgroep IS en andere radicale groepen.

Migrantencrisis

Hierdoor ontstond in 2015 de migrantencrisis in Europa, waar Gaddafi al voor waarschuwde. Vanuit Libië vluchtten honderdduizenden mensen naar het Europese vasteland.

De voor- en na-foto’s zijn geplaatst op een pagina waarop geregeld historische foto’s en video’s van Libië onder Gaddafi zijn te zien.

Klik hieronder op de tweet om de foto’s te bekijken:

Foto: FunkMonk Wikimedia Commons

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Ja de NAVO had in ongeveer 3 weken tijd het toen 5e sterkste leger opgeruimd voor de NWO organisaties. Zogenaamd allemaal onder het mom van de AL. En dan moeten we ze nog geloven dat EU en hun waakhond NAVO niet in staat zijn om zg vluchtelingen tegen te houden. Hahahahaha er is werkelijk niemand die het oorlogstuig van de NAVO ng enig geloof toedicht. Levensgevaarlijke organisatie verantwoordelijk voor de dood van duizenden kinderen in het Midden-Oosten.
  Probeer je dat eens te realiseren, allemaal voor olie.

  30 likes
  • deze schreef:

   en OPIUM.. niet te vergeten.. de 3 zwaargewichten zijn de 3 Oh’s..
   Opium, olie en OORLOG
   Enge en laffe daad van Hellerie KlingTONG ( gespleten nasa vork die vrouw )

   5 likes
  • Gezinusk schreef:

   Bas van Stapelberg,

   Precies en mede dankzij de PNAC agenda.

   https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

   Het gebeurde al voor de periode dat de EU grondwet er werd door gejast en toen de EU er eenmaal was
   kon Brussel bepalen dat alle vluchtelingen mochten binnenkomen in de ledenlanden, geforceerd of niet. Deze overtochten worden van boven af bijgestaan door de NAVO waarbij het een belangrijke rol speelt om de overtochten te lokaliseren om zoveel mogelijk mensen naar de EU te brengen. Het merendeel van hen kwam in de verdrukking door de PNAC agenda.

   Ik heb overigens geen problemen met vluchtelingen maar ik denk dat er achter deze agenda een groter plan schuilt die niet zozeer draait om die mensen, of ons mensen, maar business as usual voor zij die aan de NWO het meest verdienen.

   4 likes
 • H.J. schreef:

  Kijk Gaddafi regeerde met harde hand en had vlgs de kenners, de ca 20 stammen redelijk onder controle.

  Maar is het rieel om te stellen, dat de ontstane wanorde, alleen aan de Westerse landen is te wijten.

  Vlgs mij zijn er andere machten die de wereld aansturen.

  5 likes
  • salvar schreef:

   het westen in het kielzoog van de vs hebben er lekker op los gebombardeerd het hele midden-oosten hebben ze in de vernieling geholpen als je dat niet ziet ben je stekeblind.
   aan wie is het nog meer te wijten dan?

   15 likes
  • Gezinusk schreef:

   H.J,

   Uitstekend punt H.J. waar ik wil zeggen dat Xi Jinping en Poetin er al tijden op hameren dat Amerika zich niet overal met interne problemen van andere landen moet bemoeien. Maar daar zit natuurlijk handel in!!!

   Jinping verklaarde enige tijd geleden zelfs;

   ”De ontwikkeling van China vormt geen bedreiging voor welk land dan ook. We zullen geen
   overheersing nastreven of een groter China. Alleen zij die anderen bedreigen, beschouwen iedereen
   om hun heen als een bedreiging.”

   Xi Jinpeng op citaat, Chinees volkscongress 18 maart, 2018

   Ra ra, over wie zou Xi het hebben…

   5 likes
 • eksegese schreef:

  johan den haag schreef : Wat wel interessant is dat Rusland niet zo nodig in de G7 hoeft.
  De VS en EU worden de oude wereld.

  Dat kan aardig kloppen Johan, Amerika heeft zoveel schulden dat die eigenlijk min of meer op de pof leeft van China.
  Een land waar de economie (en bijbehorende macht) uit zijn voegen groeit. Zelfs de msm bericht al dat China vrachtwagens met cash geld naar Rusland brengt. Er bloeit daar iets op waar het westen alleen nog maar van kan dromen.

  https://www.telegraaf.nl/video/2101443/china-stuurt-vrachtwagens-vol-cash-naar-rusland

  4 likes
  • joepiedepoepie schreef:

   Leer van de geschiedenis.
   Als wij morgen de Rothschild banken het land uit zouden trappen en de Nederlandse staat een munt zouden laten uitgeven die wordt gedekt doot arbeid, dan zijn we BINNEN DRIE JAAR volledig onafhankelijk van de rest van de wereld.

   Er worden allerlei doemscenario’s uit de kast gehaald om de bevolking bang te maken. Van “slecht voor de internationale handel” tot “inflatie” tot “werkeloosheid”, etc.

   Stel je hebt een vat wijn. En je gooit door alléén maar water bij. Waar eindig je dan mee?
   – Dit is het principe van inflatie

   En stel je hebt een wijnboerderij, en de banken dwingen je de landerijen, de druiven, de ploegen, de wijnschuren, en alles (zwaar onder de marktprijzen) te verkopen aan de hoogstbiedende. Waar eindig je mee?
   – Dit is het principe van privatisering

   Dit proces is al meer dan 200 jaar gaande. Nederland staat zo ongeveer schaakmat. De schuld bij het IMF groeit alleen maar a.g.v. rente, op rente, op rente, op rente, op rente, op rente, op rente, op rente, op rente, op rente, op rente, op rente, op rente, op rente, op rente, op rente, op rente, op rente, op rente, op rente, etc.

   In de periode 1938 – 1974 was de Canadese Dollar in handen van de staat die de munt RENTELOOS uitgaf voor publieke werken. Nutsvoorzieningen, AOW, Zorgstelsel, Infrastructuur, Educatie, noem maar op.
   De totale kosten voor deze voorzieningen was een verbluffende 38 Miljard Canadese Dollar – Niet per jaar, maar over deze gehele periode!
   Sinds 1974 is de Canadese Dollar in handen van de “Canadese” – private – Rothschild bank.
   De staatsschukd is inmiddels opgelopen tot meer dan 1000 miljard – ofwel 1 BILJOEN – Canadese Dollar.

   De staatsschuld van Nederland is inmiddels opgelopen tot bijna 65% van het Bruto Nationaal Product en moet er alleen al meer dan €10 MILJARD RENTE PER JAAR worden betaald aan de Rothschild Banken, en deze zal alleen maar oplopen.

   Een andere truc die wordt uitgehaald is deze: Schulden van gemeenten en provinciën vallen BUITEN de staatsschuld. Deze vallen onder de COMMERCIËLE schuld. Dus de TOTALE SCHULD EN DE TOTALE RENTE DIE PER JAAR MOET WORDEN BETAALD LIGT?????

   Dat is de reden waarom de (R)overheid zoveel mogelijk taken afstoot en privatiseert. Dan kan de regering zeggen dat men de staatsschuld zo laag mogelijk heeft gehouden. (Maar de wijnbooerderij is weg en de vaten bevatten alleen nog maar water……)

   We worden besodemieterd waar we bij staan.

   8 likes
   • weg met ons schreef:

    @joepiedepoepie

    Heldere reactie en daarmee ook duidelijk hoe de poltici en ook topambtenaren op plekken worden geplaatst waarbij de cabal, de Rothschild’s en aanverwante soorten aan de touwtjes trekken. Overduidelijk zijn figuren als Macron, Merkel en de Hollandse clown en puistekop Rutte die Nederland verder naar het graf mag brengen.

    2 likes
    • deze schreef:

     hoi weg met ons , zo denken er meer mensen.. in principe ligt nederland al lang ” opgebaard ” !
     wanneer de uitvaart zal plaats vinden is nog niet bekend gemaakt, maar er zit wel ” iets ” aan te komen, en ja de pukkel die ons land stuurt is met zijn kornuiten een grote klucht, we hebben een heel ander soort nodig!
     Ik noem het ” De klucht van de Lach.. ” letterlijk & figuurlijk.

     Niet voor het 1 of ander maar zelf denk ik, als het hier zo doorgaat met de reet te likken van de oranje kliek en de grote hol van brussel, hebben we straks echt helemaal niks meer, zelfs je organen willen ze hebben, des noods jatten ze deze gewoon uit je vage lijf als je alleen al hersendood bent.. nu straks het gfezeik dat ze alle mensen van het gas af willen hebben ( speelt zeer zeker ook een grote rol met de grote jongens achter de schermen!) maar.. voor mij mogen ze allemaal a a n het gas !

     ook

     2 likes
  • Gezinusk schreef:

   eksegese,

   Interessante link. Ik bedoel maar.

   2 likes
 • johan den haag schreef:

  IK heb wel eens vaker bij dit onderwerp de verbazing uitgesproken dat voor de illegale oorlogen in Irak, Libië of Syrië niemand aangeklaagd wordt.
  Sterker nog.. VS/EU met ingekapselde MSM weten zelfs Rusland de schuld van chaos in Syrië te geven.

  Wat wel interessant is dat Rusland niet meer zonodig in de G7 hoeft.
  De VS en EU worden de oude wereld.

  Azië/BRICS de nieuwe als de rijen gesloten weten te houden, en als dat werkelijkheid wordt, kon het wel eens afgelopen zijn met de onschendbaarheid van de dictatortjes uit VS en GB ( GB is al 100 jaar oude wereld, maar dat lukt ze al moordend maar niet accepteren)

  16 likes
 • Defixiones schreef:

  Thanks Obama en Clinton!

  1 likes
 • Laco schreef:

  Mensen denk na en ga eens ,, spitten ,, op YouTube krijg een idee waar alles naar toe lijd !! De nieuwe wereld orde een wereld regering en een wereld religie zie wat het Vaticaan propageert enige jaren terug in VN en zie ook de rol van fam rotchild de rijkste fam op aarde ! Verdiep je eens op YouTube in geheime organisaties en hun geheime agenda’s !!

  0 likes
 • x

  Check Also

  kaag

  Kaag smijt midden in reces met belastinggeld om oorlogen in stand te houden. ‘Intens slecht mens’

  Afgelopen maand liet Egypte weten bereid te ...

  libanese

  Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

  De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

  >