Homepagina » Buitenland » Merkel wil jou laten betalen voor een peperduur Europees leger. Zie hier de messcherpe reactie van Farage
Merkel wil jou laten betalen voor een peperduur Europees leger. Zie hier de messcherpe reactie van Farage

Merkel wil jou laten betalen voor een peperduur Europees leger. Zie hier de messcherpe reactie van Farage

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zei in het Europees Parlement in Straatsburg dat ze een Europees leger wil. “Zo kunnen we de wereld laten zien dat er nooit meer oorlog komt in Europa,” zei ze.

Merkel maakte ook excuses voor de migratiecrisis. “We hebben te veel tijd nodig gehad om te beseffen dat het niet alleen een Duitse crisis was, maar juist een Europese. Dat hebben we niet goed gedaan.”

De rede van Merkel werd geregeld onderbroken door boegeroep.

Stormloop

Het was Europarlementariër Nigel Farage die zei dat de Duitse bondskanselier haar excuses moest aanbieden voor het migratiefiasco.

“Veel van de eurosceptische groepen zullen hier in groten getale terugkeren na de volgende Europese Parlementsverkiezingen als gevolg van uw immigratie- en asielbeleid,” zei hij.

“Uw ‘Wir schaffen das’ heeft geleid tot een enorme instroom van migranten, een stormloop, vanuit het Middellandse Zeegebied,” aldus Farage.

Ondemocratische Europese Unie

“Veelal zijn het jonge mannen met een verschillende culturele achtergronden die niet integreren,” merkte hij op. “Jonge mannen die in de meeste gevallen geen echte vluchtelingen zijn.”

Farage zei blij te zijn dat Groot-Brittannië de EU gaat verlaten en zodoende niet hoeft op te draaien voor Merkels fouten.

De Europese Unie is nu een rijk geworden, een gemilitariseerde Europese Unie, een ondemocratische Europese Unie, een Europese Unie die steeds verder richting het Oosten wil uitbreiden, een Europese Unie die een nieuwe Koude Oorlog tegen de VS is begonnen, een Europese Unie die probeert de geschiedenis te herschrijven, klonk het.

Overnamebod

Deze nieuwe gemilitariseerde unie kan volgens Farage geen vrede brengen.

“Verdiep je nog eens in de geschiedenis,” zei hij tegen zijn collega’s. “Het Europese project is ontworpen om de Duitse overheersing tegen te gaan. Dit is gewoon een overnamebod.”

Bekijk het filmpje hieronder:

[UKIP MEPs]


Vond je deze informatie goed? Deel het dan met mensen die je kent op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Dit Europa van Merkel / Rutte / Macron enz heeft geen enkele toekomst en geen enkel draagvlak.
  De Brusselse leiding is een club van mislukkelingen.
  Zij lopen aan de hand van de Rotschildclub en de Bilderbergclub en die hebben maar een doel, zelfverrijking.
  Er is geen enkel doel gehaald er heerst alleen maar onbegrip onder de Nederlandse inwoners.
  Dit hele Brusselse zooitje brengt ons Nederlanders wanorde / chaos en haat.

  33 likes
 2. In mijn partijprogramma, zou het uitstappen van het bondgenootschap met de navo , ook als eerste prioriteit staan. Maar een Europees leger; nooit! Mijn leger zou bestaan uit een hulpverlenend leger. Zonder wapens? Voorlopig niet denk ik … maar wel ernaar strevende. EU is eerder een vijand van het volk, dus daar zou ik me tegen verdedigen. Merkel haar plannetje is niet om de EU 1 te maken, maar om het oosten af te schrikken. Rusland, als het wil , overloopt ons morgenochtend, voor 8 uur. Maar ja, wat moeten ze ermee? Het is maar een hoop gedoe, met die westerlingen. Een grote farce, een grote poppenkast. De woorden van Macron, schijnen ineens zwaar te wegen. Dat kan je lekker naar je handje zetten. Herdenking WO1 is een lachertje op zich.

  27 likes
 3. Die Amerikanen willen natuurlijk wapens verkopen , nou mooi trek je portemonnee maar, eerst het klimaat en dan een heel leger opbouwen… En voor wat of wie, om de Russen tegen te houden? Nou die liggen al wat streepjes voor.,dat gaan we niet meer redden, bovendien zijn het allemaal labbekakkers hier in de EU dat gaan we dus ook niet redden. Wat is het probleem, Er wordt even over en weer gebeld en hup we staan allemaal in de houding als we ergens mee moeten helpen, oorlogsvoeren of nee, dat heet tegenwoordig democratiseren ………
  Het is maar een idee hoor…..maar vrede en veiligheid is dat misschien wat? Kost niks…..Nou ja wat ego’s..

  24 likes
 4. Seig heil 2.0

  14 likes
 5. Het lijkt me handiger on de VS uit de NATO te gooien.
  Dan hebben we eigenlijk een Europese “NATO” plus Canada.
  Goed als tegenwicht tegen de Russen en de VS.

  9 likes
  • Bedoel je Canada? of British Columbia? Ne Lijkt me ook niet een geweldig idee. Gewoon hekken om Nederland. Leger puur om grenzen te bewaken. en dan… wat gebeurd dat gebeurd

   0 likes
 6. voordat het eu leger er is hebben de russen omdat ze het beu worden ons allang naar de kl.ten geholpen.

  7 likes
 7. LS…

  Wat zouden wij een geweldige Wereld kunnen zijn zonder de Zio Nazi Khazaren. Zonder Religie, Politiek en Presidentiele / Religieuze / Koningshuizen ! Om kort te gaan zonder Satan die zich achter al deze façades verbergt…

  6 likes
 8. Eu zonder leger en vliegtuigen is vriendelijker en geeft ruimte voor echte liefde.

  En ja , als die ijstijd maar snel komt .

  En wat nog allemaal meer?
  Er staat hier zoveel onheil verzameld je word er gek van.

  3 likes
 9. Biff, leider Nationaal Scheten Front

  Angela Merkel heeft haar afscheid al aangekondigd. Haar klus zit erop, missie voltooid.
  Haar leus “wir schaffen das’ bleek niet te kloppen. Ja… Het is gelukt miljoenen mensen naar Europa te halen. Integratie is hopeloos mislukt, da’s haben wir leider nicht geschaft.
  Europa wordt overlopen met mensen die geen boodschap hebben aan Europees recht, aan de wetten van een oud boek hechtten ze meer waarde dan aan de wetten van het land dat liefdevolle opvang verleent.

  Ik ben een democraat in hart en nieren. Daarom raad ik iedereen aan die zijn stem heeft uitgebracht bij de laatste verkiezingen zijn of haar mond te houden. De stemmers hebben hun stem weggegeven aan hun volksvertegenwoordigers. Daarmee hebben ze hun recht van spreken verkwanseld.
  Gelukkig heb ik niet gestemd en als bewijs mijn stembiljet bewaard.
  Ik laat me niet vertegenwoordigen en blijf spreken namens mezelf.

  Holt smoke, wat een heerlijk gevoel!

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zweden

Zweden (geen lockdown) verrast iedereen met groei economie

Terwijl de economie in de meeste Europese ...

wilders

Wilders wil uit de EU vanwege ‘compleet gestoord’ coronaplan Brussel: ‘Nexit’

De Europese Commissie wil belastingen gaan heffen ...