Homepagina » Mens en Dier » Merkel weigert het coronavaccin van AstraZeneca, maar smeekt Duitsers om het te nemen
merkel
Foto: Angela Merkel (FinnishGovernment CC BY 2.0)

Merkel weigert het coronavaccin van AstraZeneca, maar smeekt Duitsers om het te nemen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft gezegd dat ze het coronavaccin van AstraZeneca niet gaat nemen omdat ze er naar eigen zeggen niet voor in aanmerking komt. Een commissie van het Robert Koch Instituut, het Duitse RIVM, stelt dat de prik van AstraZeneca alleen gebruikt mag worden bij mensen jonger dan 65 jaar. De commissie komt tot dat advies omdat onduidelijk is hoe effectief het middel is voor 65-plussers.

Merkel (66) kreeg de vraag of ze het vaccin wilde nemen om het goede voorbeeld te geven, nadat was gebleken dat de Duitse overheid pas 15 procent van alle doses heeft kunnen slijten. Slechts 240.000 van de 1,54 miljoen doses zijn gebruikt. Dat betekent dat 1,2 miljoen doses nog op de plank liggen. De Duitse bondskanselier zei eerder dat het vaccin, dat door veel zorgmedewerkers is geweigerd, ‘een betrouwbaar, effectief en veilig vaccin is’.

Gesmeekt

De bondskanselier heeft Duitsers gesmeekt om het vaccin te nemen. “We zitten nu in de derde golf. We kunnen ons geen ups en downs meer veroorloven,” zei Merkel.

De Franse president Emmanuel Macron zette als eerste Europese leider vraagtekens bij de effectiviteit van het vaccin. Zwitserland onderzoekt inmiddels mogelijkheden om miljoenen doses van het AstraZeneca-vaccin door te verkopen. De overheid heeft de vaccins al betaald, maar wil ze vanwege de slechte reputatie niet meer gebruiken.

80 procent niet gebruikt

De laatste weken is uit meerdere tests, onder andere uitgevoerd door AstraZeneca zelf, gebleken dat het vaccin minder goed werkt bij 65-plussers. Bij andere varianten, zoals de Zuid-Afrikaanse mutatie, werkt het nauwelijks. Nederland heeft bijna zes miljoen doses van het vaccin gekocht.

Van alle doses die AstraZeneca tot nu toe aan de EU heeft geleverd, is bijna 80 procent nog niet gebruikt, schrijft The Guardian. Veel landen willen de prik niet aan 65-plussers geven.

4.8 81 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Thomas
Thomas
5 maanden geleden

Ik zou het ook niet nemen ,vooral als je weet wat de risico’s zijn ,en laten we eerlijk zijn het is gentherapie en geen vaccin.
Mensen stem voor de vrijheid en niet voor dictatuur ,plant bij al de bange mensen de zaadjes ik vraag ze altijd hoeveel Corona slachtoffers ze kennen en dan wordt het meestal stil ,van hoeren zeggen die en die en ze hebben er nog veel last van .
Als je hier kritisch bent wordt je als complotter gezien , en je status ook als arts of gerenommeerd weetenschapper doet er niet toe je bent en blijft een complotdenker , best zielig dat mensen niet meer voor de waarheid kiezen.

Huib van der Perk
Huib van der Perk
5 maanden geleden

Zelf niet nemen maar een ander de dood injagen.

Haggis
Haggis
5 maanden geleden

Geen enkele politicus, journalist, lid van koningshuis en gekochte wetenschapper zal ooit die vaccins nemen. Zonder vaccins gaat niemand dood, met vaccin hebben diegenen hun doodvonnis getekend. En niemand aansprakelijk.

John
John
5 maanden geleden

Ik bepaal zelf of ik iets neem.
En hiervan zie ik absoluut geen noodzaak.
Niet bij de Engelse variant, en ook niet bij de Afrikaanse, de Spaanse, de Italiaanse, en de duitse.

x

Check Also

gevaccineerden

Gevaccineerden dragen corona mogelijk net zo makkelijk over als ongevaccineerden: ‘Dit is mega’

Ook bij de reguliere media begint het ...

kamervragen

Kamervragen over ‘schokkende’ coronavaccincontracten met Pfizer

Deze week zijn de contracten die Albanië ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

130
0
We lezen graag je reactie!x