Mens en DierCorona

Merkel weigert het coronavaccin van AstraZeneca, maar smeekt Duitsers om het te nemen

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft gezegd dat ze het coronavaccin van AstraZeneca niet gaat nemen omdat ze er naar eigen zeggen niet voor in aanmerking komt. Een commissie van het Robert Koch Instituut, het Duitse RIVM, stelt dat de prik van AstraZeneca alleen gebruikt mag worden bij mensen jonger dan 65 jaar. De commissie komt tot dat advies omdat onduidelijk is hoe effectief het middel is voor 65-plussers.

Merkel (66) kreeg de vraag of ze het vaccin wilde nemen om het goede voorbeeld te geven, nadat was gebleken dat de Duitse overheid pas 15 procent van alle doses heeft kunnen slijten. Slechts 240.000 van de 1,54 miljoen doses zijn gebruikt. Dat betekent dat 1,2 miljoen doses nog op de plank liggen. De Duitse bondskanselier zei eerder dat het vaccin, dat door veel zorgmedewerkers is geweigerd, ‘een betrouwbaar, effectief en veilig vaccin is’.

Gesmeekt

De bondskanselier heeft Duitsers gesmeekt om het vaccin te nemen. “We zitten nu in de derde golf. We kunnen ons geen ups en downs meer veroorloven,” zei Merkel.

De Franse president Emmanuel Macron zette als eerste Europese leider vraagtekens bij de effectiviteit van het vaccin. Zwitserland onderzoekt inmiddels mogelijkheden om miljoenen doses van het AstraZeneca-vaccin door te verkopen. De overheid heeft de vaccins al betaald, maar wil ze vanwege de slechte reputatie niet meer gebruiken.

80 procent niet gebruikt

De laatste weken is uit meerdere tests, onder andere uitgevoerd door AstraZeneca zelf, gebleken dat het vaccin minder goed werkt bij 65-plussers. Bij andere varianten, zoals de Zuid-Afrikaanse mutatie, werkt het nauwelijks. Nederland heeft bijna zes miljoen doses van het vaccin gekocht.

Van alle doses die AstraZeneca tot nu toe aan de EU heeft geleverd, is bijna 80 procent nog niet gebruikt, schrijft The Guardian. Veel landen willen de prik niet aan 65-plussers geven.

4.8 81 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Thomas
Thomas
2 jaren geleden

Ik zou het ook niet nemen ,vooral als je weet wat de risico’s zijn ,en laten we eerlijk zijn het is gentherapie en geen vaccin.
Mensen stem voor de vrijheid en niet voor dictatuur ,plant bij al de bange mensen de zaadjes ik vraag ze altijd hoeveel Corona slachtoffers ze kennen en dan wordt het meestal stil ,van hoeren zeggen die en die en ze hebben er nog veel last van .
Als je hier kritisch bent wordt je als complotter gezien , en je status ook als arts of gerenommeerd weetenschapper doet er niet toe je bent en blijft een complotdenker , best zielig dat mensen niet meer voor de waarheid kiezen.

Huib van der Perk
Huib van der Perk
2 jaren geleden

Zelf niet nemen maar een ander de dood injagen.

Haggis
Haggis
2 jaren geleden

Geen enkele politicus, journalist, lid van koningshuis en gekochte wetenschapper zal ooit die vaccins nemen. Zonder vaccins gaat niemand dood, met vaccin hebben diegenen hun doodvonnis getekend. En niemand aansprakelijk.

John
John
2 jaren geleden

Ik bepaal zelf of ik iets neem.
En hiervan zie ik absoluut geen noodzaak.
Niet bij de Engelse variant, en ook niet bij de Afrikaanse, de Spaanse, de Italiaanse, en de duitse.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

130
0
We lezen graag je reactie!x