Archeologie

Messias vóór Jezus: mysterieuze Steen van Gabriël tentoongesteld

Help anderen door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een oud kleitablet met een mysterieuze Hebreeuwse tekst over de aartsengel Gabriël vormt het middelpunt van een tentoonstelling in Jeruzalem. Onderzoekers zijn het echter nog niet eens over de vertaling.

De zogeheten Steen van Gabriël, die 13 jaar geleden aan de Dode Zee is gevonden, is voorzien van 87 regels uit een onbekende profetische tekst.

Deze tekst dateert van de eerste eeuw voor Christus en stamt daarmee uit de tijd van de tweede joodse tempel. Volgens conservatoren van het Israel Museum gaat het om het belangrijkste document dat sinds de Dode Zee-rollen in het gebied is gevonden.

Visioen

“De Steen van Gabriël is een soort Dode Zee-rol geschreven op steen,” zei directeur van het Israel Museum James Snyder. In 2008 stelde de Israëlische onderzoeker Israel Knohl dat het tablet spreekt van de wederopstanding van een messias vóór de tijd van Jezus. Hij baseerde zijn theorie op een regel die hij had vertaald als ‘over drie dagen zul je leven’.

De laatste jaren werd het kleitablet tentoongesteld in musea in Rome, Houston en Dallas. Volgens conservatoren is slechts 40 procent van de regels leesbaar. In totaal zijn er inmiddels vijf verschillende vertalingen van de tekst in omloop.

Alle vertalingen zijn het erover eens dat één passage verhaalt over een apocalyptisch visioen van een aanval op Jeruzalem waarna God met engelen en strijdwagens verschijnt om de stad te redden. De belangrijkste engel die wordt genoemd is Gabriël. “Ik ben Gabriël,” zo luidt het in de tekst.

Hemelse wezens

Het tablet bevat één van de oudst bekende passages over een aartsengel. “Gabriël is geen archeologie,” zei conservator van de tentoonstelling Adolfo Roitman. “Hij is nog steeds belangrijk voor miljoenen mensen op aarde die geloven dat engelen hemelse wezens op aarde zijn.”

De steen werd naar verluidt rond het jaar 2000 in Jordanië gevonden door een bedoeïen, aldus Knohl. Daarop kwam het tablet in handen van de Jordaanse antiekhandelaar Ghassan Rihani, die de steen op zijn beurt doorverkocht aan de Israëlisch-Zwitserse verzamelaar David Jeselsohn in Zürich.

Het is niet bekend waarom het tablet is geschreven en welke functie het had. “Er zijn nog zo veel onduidelijkheden,” zei Michal Dayagi-Mendels, een andere conservator van de tentoonstelling. “Onderzoekers zullen hier nog jaren over discussiëren.”

Bron: AP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
T R Hunter
T R Hunter
9 jaren geleden

Oh oh wat een onzin weer. Opstaan na drie dagen is astrotheologie de zon is degene die opstaat na 3 dagen op dezelfde hoogte te zijn gestegen gaat hij daarna weer verder, dit is de winter solstice, winter zonnewende. Er bestaat geen Gabriel dat is alleen maar fantasie van die gasten toen en nu nog door die milioenen gelovigen die zich al 2000 jaar hebben laten beetnemen en er nog steeds een poppenkast van maken. De christenen hebben notabene alle mythes en thema’s, symbolen en gebruiken gepikt van oudere pagan volken die allemaal de zon aanbaden. Op het vaticaanplein is het eerste voorbeeld al te zien. De bijbel is fraude en heeft niets met een God te maken. Allemaal illusies van een stelletje mafkezen.

RjSeeker
RjSeeker
9 jaren geleden

De ene kan het onzin vinden en de andere niet. Maar niemand , maar dan ook niemand kent het geheim van ‘God’ en hoe de mens is ontstaan. Wetenschappers blunderen en gissen vaak maar wat en wij mensen geloven alles wat ze publiceren.
Als het over God, Jezus en de mens gaat dan wordt het ingewikkeld. Maar wat als de Aliens waar jullie zo in geloven verbonden zijn aan God of iets bovennatuurlijks? Ik geloof wel in ‘God’, omdat er precies gebeurt wat in de 2de testament staat! Dit neemt echt niemand van mij af!

‘God’ Zei: The alien who is among you shall rise above you higher and higher, but you shall go down lower and lower. He shall lend to you, but you shall not lend to him; he shall be the head, and you shall be the tail. So all these curses shall come on you and pursue you and overtake you until you are destroyed, because you would not obey the Lord your God by keeping His commandments and His statutes which He commanded you.

Stuurt hij daarom overal ter wereld Aliens (Engelen)?

We zullen het zien, want dit gaan we namelijk wel meemaken.

Morningstar
Morningstar
9 jaren geleden

Dit verhaal kan je lezen, maar is de verdere aandacht niet waard.

jeseah
jeseah
9 jaren geleden

VRIJHEID!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

42
0
We lezen graag je reactie!x