Gezondheid

Mexicaanse president aangeklaagd om genetisch aangepast maïs

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mexicaanse burgerorganisaties hebben een klacht ingediend tegen de regering om zo de goedkeurig van de commerciële teelt van genetisch gemodificeerde maïs te voorkomen.

President Enrique Peña Nieto en enkele kabinetsleden worden aangeklaagd wegens een eventuele goedkeuring van de teelt.

Juridisch adviseur Lorena Velazco van de Koepel van Burgerorganisaties voor de Democratie, één van de organisaties die de klacht heeft ingediend, zei: “Met de vergunningen voor de commerciële teelt van genetisch gemodificeerde maïs zouden twee of drie bedrijven rijk worden gemaakt, terwijl we onze eigen gezondheid, cultuur en voeding in gevaar brengen.”

Proeven

In februari diende milieuorganisatie Greenpeace ook al een klacht in bij het Mexicaanse gerecht om de vergunningen tegen te houden.

Sinds 2009 heeft de Mexicaanse overheid in totaal 177 vergunningen afgegeven voor proeven met genetisch aangepast maïs. De proeven worden gedaan in een gebied met een oppervlakte van 2664 hectare.

Monsanto

Hoewel maïs een belangrijk onderdeel is van de Mexicaanse keuken moet het land ieder jaar acht tot tien ton invoeren, met name uit de Verenigde Staten. Mexico kan zijn eigen productie zonder de hulp van biotechnologie opvoeren door efficiënter te irrigeren.

In september vorig jaar dienden de Amerikaanse multinationals Monsanto, Pioneer en Dow zes aanvragen in bij de Mexicaanse overheid om genetisch gemodificeerd maïs op commerciële basis te kweken. De aanvragen hebben betrekking op 1,7 miljoen hectare grond.

Bron: Ipsnews.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Hoe meer aanklachten hoe beter!!!Mister Monsanto de voedselverkrachter.Stel je bent nog zo tegen, en je zult een buurman teler naast je krijgen, die de gemanipuleerde gewassen verbouwd, en jij die zonder manipulatie??Het jaar daarop zijn ook jouw gewassen door de bestuiving gemanipuleerd!!Rot bende!!!MAFIA!!!

Linda
Linda
9 jaren geleden

Ik heb aardig wat moeite moeten doen om dit artikel te openen. Kreeg een paar keer dezelfde waarschuwing dat dit document problemen kan geven, terwijl ik iedere keer antwoordde dat ik het wilde houden. Andere keuze was verwijderen.
En toen bedacht ik dat dat natuurlijk ook een gemakkelijke manier is om mensen te beïnvloeden of nieuws te onthouden.

Mexico, houd ze maar goed in de gaten. Zelfs ons ‘democratische’ Nederland heeft ze al gesteund. Ze zien maar één ding: dollartekens. Reken maar dat bedrijven als Monsanto schuiven.

Vonzie
Vonzie
9 jaren geleden

March against Monsanto! 25 Mei a.s.!

http://www.facebook.com/events/137732549742118/

Doen!

Kapitein Biff
Kapitein Biff
9 jaren geleden

Volkomen terecht! Iedereen die meewerkt aan het op de markt brengen van genetisch gemanipuleerde gewassen zouden GEKIELHAALD moeten worden!

genetisch gemanipuleerd voedsel is schadelijk voor mens en dier.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x