Buitenland

Betaalde betogers: Miljardair Soros blijft protesten tegen Trump financieren

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoewel de media de protesten tegen de Amerikaanse president Donald Trump ‘spontaan’ noemen, wordt er flink wat geld geïnvesteerd in de groepen die achter de betogingen zitten.

Miljardair George Soros financiert tenminste 56 organisaties die in verband zijn gebracht met de Women’s March in Washington DC, waaronder Planned Parenthood.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

MoveOn.org, een andere organisatie die wordt gefinancierd door Soros, organiseert ook betogingen.

Traditie

Hoewel de betogers in de meeste gevallen niet rechtstreeks worden betaald voor hun deelname, krijgen de organisaties juridische steun, voedsel en onderdak.

“Betaalde betogers zijn een soort traditie,” zei professor David Carter van de Michigan State University. “Het is op zich geen baan, maar de groepen die de betogingen organiseren hebben geld en zijn goed georganiseerd.”

“Zij betalen mensen om ergens voor te protesteren,” vervolgde hij. “Ze hebben advocaten, huren huizen en bieden betogers onderdak en medische zorg.”

Touwtjes

De groepen die worden gefinancierd door de miljardair organiseren overal ter wereld revoluties en volksopstanden, denk bijvoorbeeld aan de Arabische Lente.

Soros is eigenlijk degene die aan de touwtjes trekt in Kiev, schreef New Eastern Outlook in 2015.

De International Renaissance Foundation (IRF) van Soros is al sinds 1989 actief in Oekraïne. De IRF gaf Oekraïense ngo’s twee jaar voor de val van de Sovjet-Unie meer dan 100 miljoen dollar, om het land in 1991 onafhankelijk te maken van Rusland.

Zakken vullen

Soros gaf toe de protesten op het Maidanplein in 2013-2014 te hebben gefinancierd, met als gevolg dat er nu een nieuw regime aan de macht is.

Hij gebruikt deze ‘democratische’ projecten net als bijvoorbeeld de Clinton Foundation om zijn eigen zakken te vullen.

Vizier

De politieke elite probeert op deze manier een nieuwe Amerikaanse revolutie te ontketenen, schreef The Free Thought Project in november 2016 over Soros.

Zijn formule is al in talloze landen toegepast en het lijkt erop dat hij de VS nu in het vizier heeft, aldus de site.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
7 jaren geleden

Zet die vent vast, pak zijn geld af en geef dat aan de armste. Soros is een tumor.

andré
andré
7 jaren geleden

het erge aan de zaak is dat “we” inzetbaar zijn voor geld ,zolang dat “de” macht is gaat het niet goed komen op aarde …..

Franss
Franss
7 jaren geleden

Er zijn inmiddels zoveel miljoenen mensen op de been geweest tegen Trump, dat als Soros ze allemaal een tientje voor de bus geeft, Soros dik failliet is.

weg met ons
weg met ons
7 jaren geleden

Soros heeft zeer zeker invloed op verschillende niveaus en doet als ‘zakenman’ natuurlijk geen schenkingen of geld geven voor niets. Het zullen investeringen zijn voor de toekomst om uiteindelijk revenuen te kunnen halen uit het verhandelen van gelegaliseerde cannabis in Uruguay en voor de rest van de wereld. Het legaliseren van cannabis in andere landen zal dan ook wel niet zo heel snel plaatsvinden of overheden zullen overgaan op regulering en de grote bedrijven die het mogen verbouwen zijn uiteraard bedrijven van o.a. Soros? https://www.youtube.com/watch?v=n_Yskf5UuOI

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x