Homepagina » Buitenland » Betaalde betogers: Miljardair Soros blijft protesten tegen Trump financieren
Betaalde betogers: Miljardair Soros blijft protesten tegen Trump financieren

Betaalde betogers: Miljardair Soros blijft protesten tegen Trump financieren

Hoewel de media de protesten tegen de Amerikaanse president Donald Trump ‘spontaan’ noemen, wordt er flink wat geld geïnvesteerd in de groepen die achter de betogingen zitten.

Miljardair George Soros financiert tenminste 56 organisaties die in verband zijn gebracht met de Women’s March in Washington DC, waaronder Planned Parenthood.

MoveOn.org, een andere organisatie die wordt gefinancierd door Soros, organiseert ook betogingen.

Traditie

Hoewel de betogers in de meeste gevallen niet rechtstreeks worden betaald voor hun deelname, krijgen de organisaties juridische steun, voedsel en onderdak.

“Betaalde betogers zijn een soort traditie,” zei professor David Carter van de Michigan State University. “Het is op zich geen baan, maar de groepen die de betogingen organiseren hebben geld en zijn goed georganiseerd.”

“Zij betalen mensen om ergens voor te protesteren,” vervolgde hij. “Ze hebben advocaten, huren huizen en bieden betogers onderdak en medische zorg.”

Touwtjes

De groepen die worden gefinancierd door de miljardair organiseren overal ter wereld revoluties en volksopstanden, denk bijvoorbeeld aan de Arabische Lente.

Soros is eigenlijk degene die aan de touwtjes trekt in Kiev, schreef New Eastern Outlook in 2015.

De International Renaissance Foundation (IRF) van Soros is al sinds 1989 actief in Oekraïne. De IRF gaf Oekraïense ngo’s twee jaar voor de val van de Sovjet-Unie meer dan 100 miljoen dollar, om het land in 1991 onafhankelijk te maken van Rusland.

Zakken vullen

Soros gaf toe de protesten op het Maidanplein in 2013-2014 te hebben gefinancierd, met als gevolg dat er nu een nieuw regime aan de macht is.

Hij gebruikt deze ‘democratische’ projecten net als bijvoorbeeld de Clinton Foundation om zijn eigen zakken te vullen.

Vizier

De politieke elite probeert op deze manier een nieuwe Amerikaanse revolutie te ontketenen, schreef The Free Thought Project in november 2016 over Soros.

Zijn formule is al in talloze landen toegepast en het lijkt erop dat hij de VS nu in het vizier heeft, aldus de site.

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Henk schreef:

  Zet die vent vast, pak zijn geld af en geef dat aan de armste. Soros is een tumor.

  28 likes
 • andré schreef:

  het erge aan de zaak is dat “we” inzetbaar zijn voor geld ,zolang dat “de” macht is gaat het niet goed komen op aarde …..

  13 likes
 • Franss schreef:

  Er zijn inmiddels zoveel miljoenen mensen op de been geweest tegen Trump, dat als Soros ze allemaal een tientje voor de bus geeft, Soros dik failliet is.

  7 likes
 • J. Hofmans schreef:

  Miljardair George Soros financiert om chaos te creëren en om de macht van de VS en ISrahell te vergroten, en niet omdat hij die mensen lief vindt.

  6 likes
 • Franss schreef:

  Als de Republikeinen door de miljardairs Koch gesteund worden, waarom mogen de democraten dan niet door Soros gesteund worden? Gelijke monniken, gelijke kappen. En er zjjn veel meer Koch’s dan Sorsossen.

  3 likes
 • weg met ons schreef:

  Soros heeft zeer zeker invloed op verschillende niveaus en doet als ‘zakenman’ natuurlijk geen schenkingen of geld geven voor niets. Het zullen investeringen zijn voor de toekomst om uiteindelijk revenuen te kunnen halen uit het verhandelen van gelegaliseerde cannabis in Uruguay en voor de rest van de wereld. Het legaliseren van cannabis in andere landen zal dan ook wel niet zo heel snel plaatsvinden of overheden zullen overgaan op regulering en de grote bedrijven die het mogen verbouwen zijn uiteraard bedrijven van o.a. Soros? https://www.youtube.com/watch?v=n_Yskf5UuOI

  0 likes
  • weg met ons schreef:

   ….En het financieren van allerlei protesten tot aan het promoten van de EU bij zogenaamde vluchtelingen en deze mensen naar de EU sturen zal alles uiteindelijk voor personen als George Soros een investering zijn met het doel in de toekomst ergens winst uit te kunnen generen. Wat en waar hij winst uit zal halen is een vraag die nu nog niet beantwoord zal kunnen worden en de toekomst zal uitwijzen waarom George Soros of anderen zich bezig houden met vele duistere praktijken.
   Misschien haalt Soros honderden miljoenen of zelfs miljarden uit bepaalde vluchtelingenafdelingen gefinancierd door overheden en wordt hij daarnaast betaald door overheden die graag willen dat Soros stopt met zijn ‘promotie werk’ in andere landen??…. Alles is mogelijk.

   2 likes
 • BigQ schreef:

  Logisch, Soros hoort bij diezelfde elite waar de vorige presidenten allemaal naar luisterde, en Trump gaat dat niet doen

  0 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump: ‘Je zult me een tijdje niet zien. Ik heb hele rijke vijanden’

  De Amerikaanse president Trump heeft een aantal ...

  mediaveteraan

  Mediaveteraan geeft toe: ‘Wij zijn een kanker en er is geen geneesmiddel’

  Het vertrek van MSNBC-producent Ariana Pekary veroorzaakt ...

  >