Bewustzijn

Michaelson: hulp aan mensen die in aanraking komen met suïcide

Help mee door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In mei beëindigde de jongste zoon van Paul Rötschke uit wanhoop zijn leven. Naar aanleiding hiervan heeft hij een stichting opgericht om de versnipperde hulpverlening in kaart te brengen en adequater hulp te kunnen bieden.

Zijn zoon Michael werd geboren op 22 september. Op die datum zag Stichting Michaelson symbolisch het levenslicht.

Rötschke wil jongeren die vastlopen en met dezelfde gedachten stoeien een plaats bieden van waaruit zij onder leiding van professionals, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers de kracht en motivatie vinden om de draad van hun leven weer op te pakken.

Betere plek

Het concept van de plaats die hij wil creëren is zeer breed. Hij wil dingen met elkaar verbinden die mensen misschien normaal gesproken niet met elkaar zouden verbinden, met als doel om zo mogelijkheden en krachten te laten ontstaan die ten goede komen aan alle mensen die direct en indirect betrokken zijn bij deze plaats.

“Deze actie maak ik weloverwogen. Ik zit nu in de bus van Oosterhout naar Tilburg, dan de trein naar Zaltbommel, dat is een lang perron met weinig mensen,” schreef Michael in zijn afscheidsbrief. “Dat ik dit durf, nee ik durf niet, maar ik heb geen keus. Ik heb pijn van binnen en heb geen kracht meer, geen zin meer, het doet pijn. Maar de komende pijn is maar voor even. Een klap en het is gedaan. Nu ga ik mij geestelijk voorbereiden op een sprong voor de trein. God help mij, want ik ga naar een betere plek.”

Zaadje

Rötschke zou graag anderen inspireren om samen met hem de volgende stap te zetten bij het realiseren van deze plaats. Zijn grote wens is dat op den duur meer van deze plaatsen zullen ontstaan, zodat hij een zaadje heeft mogen planten dat zich verspreidt en zo een positieve invloed heeft op daar waar het kan en mag groeien en bloeien.

Deze wens gaat zijn persoonlijke krachten ver te boven en staat in feite los van hem. Het gaat hem om het goede dat op deze manier tot stand kan komen. De stichting werkt momenteel aan een uitvoerig startersplan. Wil jij meehelpen om deze plaats vorm te geven, meld je dan aan op www.michaelson.nl

Paul Rötschke [email protected]

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dymph
dymph
9 jaren geleden

Dit is ene hele mooie daad om dit te doen voor mensen die in nood zitten.

Ik las deze zin,,,

Rötschke wil jongeren die vastlopen en met dezelfde gedachten stoeien

Er lopen natuurlijk ook ouderen rond met de zelfde gedachten, zijn die daar dan ook welkom ? Ik hoop het van harte.

Catharina R
Catharina R
9 jaren geleden

Ik wou dat er meer van zo een mooie mensen op staan om zo iets moois op te bouwen waar mensen zelfs trots op kunnen zijn . Heerlijk lijkt me dit . en dan op allerlei gebeid . daarom moeten wij maar hopen dat er van daag of morgen eens mensen konden vertellen er komt een hulp dienst voor zieken mensen die op natuur basis willen genezen zonder dat het veel kost . hoe zou de wereld er dan uit zien .

Westbound
Westbound
9 jaren geleden

Veel jongeren die met zelfmoordplannen rondlopen, hebben zich diep in de nesten gewerkt door zich met occulte praktijken bezig te houden. Geesten oproepen is het probleem niet, maar ze kwijtraken wél! Vaak horen de jongeren constant stemmen in hun hoofd, die hen opdrachten geven. Gehoorzamen ze daar niet aan, dan volgen er sancties. Om deze stemmen kwijt te raken, plegen velen zelfmoord en dat is exact wat de geesten willen. En geloof me, het zijn GEEN goede geesten.

Peter
Peter
9 jaren geleden

Je bent een mooi mens Paul. Dat hebben we intussen mogen ervaren. Jouw intenties zijn zuiver. Ik weet zeker dat vele mensen heel veel steun gaan vinden. Het is mooi om te zien hoe jij onlosmakelijk verbonden bent met Michael. Dit is pure liefde mensen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x