Homepagina » Gezondheid » Mondkapjes helpen niet tegen corona en kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken, zegt voormalige neurochirurg
mondkapjes

Mondkapjes helpen niet tegen corona en kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken, zegt voormalige neurochirurg

Een voormalige neurochirurg waarschuwt dat mondkapjes niet helpen tegen corona en in sommige situaties zelfs gevaarlijk kunnen zijn.

Mensen die gezond zijn, moeten geen mondkapje dragen, schrijft dr. Russell Blaylock voor Technocracy. In Nederland is het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer sinds begin deze maand verplicht.

Blaylock zegt dat er nog geen studies zijn over de effectiviteit van mondkapjes bij Covid-19. Wel is onderzocht of mondkapjes de verspreiding van de griep kunnen helpen voorkomen. Uit een analyse van 17 studies die in 2012 is gepubliceerd, blijkt dat er geen link is tussen het gebruik van mondmaskers en bescherming tegen griep.

Gevaarlijker

Hij wijst erop dat mensen die de meest effectieve kapjes dragen, de N95-maskers, risico lopen omdat ze gedurende langere periodes minder zuurstof binnenkrijgen. Een lager zuurstofgehalte in het bloed kan de immuniteit aantasten, wat de kans op besmettingen vergroot. Een persoon die al besmet is en een mondkapje draagt, blijft de eigen virusdeeltjes inademen, waardoor er mogelijk hogere concentraties in de longen en neusholtes of zelfs het brein ontstaan. Dit kan Covid-19 gevaarlijker maken, zegt Blaylock.

De studies laten zien dat je er goed aan doet om geen mondkapje te dragen, concludeert hij.

Eind februari riep het hoofd van de Amerikaanse gezondheidszorg, surgeon general Jerome Adams, mensen op om vooral geen mondkapjes te kopen omdat ‘ze niet voorkomen dat mensen het coronavirus krijgen’.


[The Blaze]

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Philip schreef:

  Te Laat, Wat de WHO Zegt Is Wettt!!!

  De WHO wil nu toch dat we mondmaskers dragen in het openbaar. Daarmee maakt de Wereldgezondheidsorganisatie een bocht van 180 graden, omdat ze eerder zeiden dat het niet nodig was.
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beklemtoont dat het dragen van een masker alleen ons niet zal behoeden voor een ­besmetting met het sars-CoV-2-virus. Handhygiëne en afstand houden blijven elementair. Maar op basis van nieuw onderzoek adviseert de organisatie nu toch om in het openbaar op drukke plaatsen altijd een stoffen mondmasker te dragen. Aan overheden wordt gevraagd de bevolking op te roepen dit advies te volgen.

  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200606_04983575

  PS: dat is diezelfde WHO die verkeerde en zelfs dodelijke behandelingen voorschrijft/dicteert wat het coronavirus betreft, zoals zwaarlijvige mensen op de buik te leggen zodat deze mensen letterlijk stikken met de dood tot gevolg.
  Dus kan men gerust de vraag stellen hoe betrouwbaar is die WHO, maar zolang dat de meeste landen braaf luisteren naar het WHO gaat het van kwaad naar nog erger…opdoeken die handel!!

 • Willem schreef:

  Het is ook heel ongezond want je ademt ook je eigen Co2 weer in voor een gedeelte en dat bezorgt hoofdpijn, lusteloosheid en duizeligheid, duurt dit te lang kun je knockout gaan.
  Ik zie een duidelijke overeenkomst met de 2eWO, Agenten en ambtenaren in dienst van de vijand om de eigen bevolking te onderdrukken, Boa’s als de bruinhemden en de spoorwegen enz als vervoerder van Joodse mensen naar de kampen die nu treinen stilzetten als ze vinden dat er teveel mensen inzitten en de politie bellen en verplicht dat mensen zichzelf muilkorven met mondkapjes waar mensen dus ziek door voelen en wat ook erg vernederend is. Hopelijk wordt geen van allen dit gedrag ooit vergeven en gaan mensen gezamenlijk zonder mondkapjes weer gewoon doen ook zonder 1,5 meter, doen we het allemaal zijn we van het probleem af. De macht ligt bij ons, met alles.

 • exegese schreef:

  Hoe meer je de adviezen en instructies van onze overheid opvolgt hoe meer je belandt in de omgekeerde wereld. Goed is slecht en slecht is goed. Leugens zijn waarheid en waarheid is een leugen enz. enz. Alles zou bedoeld zijn om de kwetsbaren (wat neer komt op voornamelijk voornamelijk ouderen met onderliggende gezondheidsproblemen) waar werkelijk een waar slachtveld is aangericht. Oude mensen verkommeren totaal en sterven in eenzaamheid en hun dierbaren staan machteloos aan de kant en moeten het verschrikkelijke leed met lede ogen en zo mogelijk met een mondkapje op aanzien. We zijn werkelijk totaal aan het gek worden met z’n allen.

 • Rayoflight schreef:

  Mondkapjes : je word er naar van , heb dit uitgeprobeerd door een tijdje dagelijks lang (4uur>) met kapje rond te lopen.
  Neemt niet weg dat als er ooit een ECHTE pandemie komt je goed beschermd bent.
  Ben dus wel voor mondkapjes maar alleen als het nodig is.

 • Herman de Graaf schreef:

  Een goed overzicht van de situatie komt van VIRUSWAANZIN.NL.
  Kijk op de website, en lees ook eens de dagvaarding:

  https://viruswaanzin.nl/dagvaarding/

  Werkelijk verhelderend.

  • Willem schreef:

   En doneer een kleine bijdrage, 1,50 is al genoeg, het is voor een goed doel, een echt goed doel dan he. Want de overheid is nu je ergste vijand

 • Jack Burton schreef:

  Mondkapjes werken niet tegen corona is exact hetzelfde als; “onze kat eet helemaal geen brekkies, want we hebben geen kat.”

  Corona is een hoax.

 • Evert schreef:

  Als ik niet kan ontkomen aan een mondkapje zou ik er extra gaatjes in prikken. Ik denk dat dit bij een zwart exemplaar het minste opvalt. Er worden ook leren mondkapjes aangeboden, wat absurd is omdat daar helemaal geen lucht doorheen komt, tenzij daar ook gaatjes in worden geprikt.

 • salvar schreef:

  blijft de eigen virusdeeltjes inademen, waardoor er mogelijk hogere concentraties in de longen en neusholtes of zelfs het brein ontstaan. Dit kan Covid-19 gevaarlijker maken, zegt Blaylock.
  ja natuurlijk ga je ook eerder de pijp uit.

  ook hij heeft gelijk maar zet geen zoden aan de dijk , het volk moet het zelf doen maar dat is ook weer een probleem omdat minstens 80% schapen zijn, dus haalt niets uit.

  waarom komen al die geen die constant roepen uit wetenschappelijke hoek en het niet eens zijn met het nepvirus niet samen ?

  • Elise schreef:

   En wat denk je van de stofdeeltjes, die je inademt van stof en papier, waarvan het kapje gemaakt is? Je kunt er dus ook nog stoflongen/kanker van krijgen.

 • salvar schreef:

  waarom houden mensen niet op om naar een terras (wil er ook wel zitten) of spullen kopen wat misschien nog niet nodig is.
  flikker je mobiel eruit , smijt je tv eruit , koop alleen het noodzakelijke.
  rutte heeft de economie (dat zijn wij ook) naar de kl*te geholpen , dus zouden wij hem moeten helpen zodat er helemaal niets meer is.
  ben benieuwd hoe die rattenkop reageert.
  als ze zo willen kunnen ze het krijgen.
  we kunnen toch wel een tijdje zonder mobiel , tv etc?
  de grote kracht is dan dat we weer kunnen praten met elkaar zoals vroeger en ze kunnen je niet meer traceren.

 • GeVanK schreef:

  Nog een dokter die zich uitspreekt tegen de globale lockdowns: https://www.youtube.com/watch?v=Xh3STKLfg_o
  De comments zijn ook interessant!

  Nog even een opmerking over de NPO youtube kanalen. (Nederlande Propaganda Organisatie)
  Het valt me me op hoeveel comments worden geplaatst door trolls in dienst van de NPO!
  https://www.youtube.com/watch?v=ZLkkf7p6iI4

 • GeenNL schreef:

  De mens heeft niet voor de grap een mond en neus om vrij door te ademen, anders had de natuur wel gezorgd dat er een filter voor had gehangen.

  Mondkapjes smoren de luchttoevoer, voorkomen ook dat je goed uitademt en is een broeinest van bacteriën, lijkt me duidelijk en simpel te begrijpen.

  De mondkapverplichting is daarbij bedoeld om stilletjes aan de volgende categorie mensen vanaf 50/60 jaar het graf in te jagen!? De bejaarden zijn na het ophokken en doodspuiten al in redelijke aantallen verdwenen, maar dat was denk ik nog maar het begin.

  De brave en goedgelovige burger vindt het schijnbaar allemaal wel best, anders zouden ze wel in opstand komen i.p.v. te accepteren dat ze worden gesmoord en uitgeroeid. Ze komen wel in opstand, maar alleen in een “weg met ons blank uitschot” protest. Zal duimen voor ze draaien dat krijgen ze wat ze willen.

  De cabal is in ieder geval op de goede weg, naar een half miljard aardklootbewoners! De simpele burgers graven hun eigen graf.

 • lodaliene schreef:

  Laat ik is flauw doen. Mondkap op bedekt van net onder de ogen tot onder de kin. Grote zonnelbril op want het is zomer, petje op koptelefoon over mijn oren. Ik wandel op straat komt dadelijk een boa of agent langs en zegt: Meneer heeft u weleens gehoord van de wet op gezichtsbedding? Tja moet je dan. Die geld voor een boerka en nikab maar toch. Nu iets over een mondkap, ik zag pas geleden op televisie een mevrouw met alle goede bedoeling, haar kennis was doof maar kan wel liplezen dus maakt ze van doorzichtig plastic een raam in de mondkap, prima denk je dan maar een heleboel plastic soorten zijn minder doorlaatbaar dan katoen e.d. Dus adem je een gedeelte van die troep nog meer in dan de via stoffen mondmaskers. Nou, dit was het voor nu.

 • Sjazon schreef:

  Sowieso zijn die mondkapjes niet erg effectief, want als iemand hoest of niest, perst hij met kracht druppeltjes naar buiten en dan is het doel van die mondkapjes dragen niet bereikt.
  Maar oefen er alvast mee, want straks gaat in de atmosfeer zo’n giftige lucht ontstaan dat je wel 3 mondkapjes over elkaar zult moeten dragen.

 • Straalmans schreef:

  Ik denk dat ze beter neusdoppen met een goede ingebouwde filter hadden kunnen maken.

 • Straalmans schreef:

  Voor mensen die hijgerig ademhalen wordt dit mondkapje nog een zware pil.

 • Illuminaat schreef:

  De mondkapjes zijn bedoeld om een ander te beschermen tegen jou. Het voorkomt in ieder geval dat iemand een roggel op de grond laat. Als je in de trein of tram zit en degene naast jou gaat hoesten, dan denk ik dat je wel graag zou willen dat hij ergens anders gaat zitten of in ieder geval een mondkapje om heeft. Als je helemaal safe wilt zijn, ga dan niet het huis uit. Precies wat de lockdown wil bewerkstelligen. Denk je dat je volstrekt immuun bent, mooi, maar dat weet een ander niet en jij ook niet voor 100%, dus gun die ander gemoedsrust door wel een mondkapje om te doen. Dat is wel zo sociaal.

  • Elise schreef:

   Ik zeg: als onze lieve heer jouw/mij komt halen, dan komt ie toch wel. Val zelf onder de risico groep. Kappen met al die zooi! En laat die angst eens varen!

  • Philip schreef:

   Het is net niet sociaal om een mondmasker te dragen, omdat de andere in de put springen hoef ik ook niet te springen!!

   Trouwens, met een mondmasker aan, is het moeilijker om uit te maken of iemand zit te liegen/onzin zit te verkondigen, je ziet minder van de gezicht expressie.

   Misschien moeten we de boerka’s dan ook maar weer toelaten, want met een mondmasker is het gezicht ook voor de helft bedekt, thans verbied de wet dat (koninklijk besluit (België)

 • Marie schreef:

  Een goed ventilatiesysteem is vele malen effectiever dan het dragen van mondkapjes. Vroeger kon er gewoon een raam open in de trein nu zitten we met een aircosysteem waarin schadelijke deeltjes steeds opnieuw worden rondgeblazen en niet wegkunnen. Ook in klaslokalen etc. is ventilatie veel belangrijker dan mondkapjes, 1,5 meter afstand etc.

  Maar ja, onze gezondheid komt zoals gewoonlijk op de laatste plaats..

 • Sjaakie van den Hoek schreef:

  Ik ben dat gelul zo spuugzat, als die heren en dames ¨PROFESSOREN¨ die het zo oneens zijn met deze maatregels, dan moeten ze eens gezamenlijk optreden tegen deze regeringen. En niet op een site als deze (waar nog niet een kwart van de Nederlanders weet van hebben) hun ongenoegen spuien. En de meeste reacties die ik lees zijn zo slap en niets zeggend.
  Ik snap niet dat het Nederlandse volk niet in opstand komt voor hun gezondheid en vrijheid, maar wel voor de dood van een donkere Amerikaan, het kan niet gekker worden.
  Mensen kom in opstand voor het te laat is, en we net als China worden bespioneerd.

 • Ron Jaspers schreef:

  Afgezien van het feit dat mondkapjes niet helpen zie ik een mondkapje als een symbolisch teken van mensen de mond snoeren.Dit past precies in de N.W.O. agenda van de satanische globalistische elite.Mensen tot slaaf maken en monddood maken.

 • x

  Check Also

  bruins

  Het aftreden van Bruno Bruins kwam sommigen wel erg goed uit

  Op 19 maart dit jaar trad minister ...

  corona

  Definitie van ziekenhuisopname door corona stilletjes verruimd: ‘Schande’

  In totaal liggen er 1943 mensen met ...

  >