GezondheidCorona

Mondkapjes helpen niet tegen corona en kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken, zegt voormalige neurochirurg

Help door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een voormalige neurochirurg waarschuwt dat mondkapjes niet helpen tegen corona en in sommige situaties zelfs gevaarlijk kunnen zijn.

Mensen die gezond zijn, moeten geen mondkapje dragen, schrijft dr. Russell Blaylock voor Technocracy. In Nederland is het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer sinds begin deze maand verplicht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Blaylock zegt dat er nog geen studies zijn over de effectiviteit van mondkapjes bij Covid-19. Wel is onderzocht of mondkapjes de verspreiding van de griep kunnen helpen voorkomen. Uit een analyse van 17 studies die in 2012 is gepubliceerd, blijkt dat er geen link is tussen het gebruik van mondmaskers en bescherming tegen griep.

Gevaarlijker

Hij wijst erop dat mensen die de meest effectieve kapjes dragen, de N95-maskers, risico lopen omdat ze gedurende langere periodes minder zuurstof binnenkrijgen. Een lager zuurstofgehalte in het bloed kan de immuniteit aantasten, wat de kans op besmettingen vergroot. Een persoon die al besmet is en een mondkapje draagt, blijft de eigen virusdeeltjes inademen, waardoor er mogelijk hogere concentraties in de longen en neusholtes of zelfs het brein ontstaan. Dit kan Covid-19 gevaarlijker maken, zegt Blaylock.

De studies laten zien dat je er goed aan doet om geen mondkapje te dragen, concludeert hij.

Eind februari riep het hoofd van de Amerikaanse gezondheidszorg, surgeon general Jerome Adams, mensen op om vooral geen mondkapjes te kopen omdat ‘ze niet voorkomen dat mensen het coronavirus krijgen’.


[The Blaze]

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Philip
Philip
3 jaren geleden

Te Laat, Wat de WHO Zegt Is Wettt!!!

De WHO wil nu toch dat we mondmaskers dragen in het openbaar. Daarmee maakt de Wereldgezondheidsorganisatie een bocht van 180 graden, omdat ze eerder zeiden dat het niet nodig was.
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beklemtoont dat het dragen van een masker alleen ons niet zal behoeden voor een ­besmetting met het sars-CoV-2-virus. Handhygiëne en afstand houden blijven elementair. Maar op basis van nieuw onderzoek adviseert de organisatie nu toch om in het openbaar op drukke plaatsen altijd een stoffen mondmasker te dragen. Aan overheden wordt gevraagd de bevolking op te roepen dit advies te volgen.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200606_04983575

PS: dat is diezelfde WHO die verkeerde en zelfs dodelijke behandelingen voorschrijft/dicteert wat het coronavirus betreft, zoals zwaarlijvige mensen op de buik te leggen zodat deze mensen letterlijk stikken met de dood tot gevolg.
Dus kan men gerust de vraag stellen hoe betrouwbaar is die WHO, maar zolang dat de meeste landen braaf luisteren naar het WHO gaat het van kwaad naar nog erger…opdoeken die handel!!

Willem
Willem
3 jaren geleden

Het is ook heel ongezond want je ademt ook je eigen Co2 weer in voor een gedeelte en dat bezorgt hoofdpijn, lusteloosheid en duizeligheid, duurt dit te lang kun je knockout gaan.
Ik zie een duidelijke overeenkomst met de 2eWO, Agenten en ambtenaren in dienst van de vijand om de eigen bevolking te onderdrukken, Boa’s als de bruinhemden en de spoorwegen enz als vervoerder van Joodse mensen naar de kampen die nu treinen stilzetten als ze vinden dat er teveel mensen inzitten en de politie bellen en verplicht dat mensen zichzelf muilkorven met mondkapjes waar mensen dus ziek door voelen en wat ook erg vernederend is. Hopelijk wordt geen van allen dit gedrag ooit vergeven en gaan mensen gezamenlijk zonder mondkapjes weer gewoon doen ook zonder 1,5 meter, doen we het allemaal zijn we van het probleem af. De macht ligt bij ons, met alles.

exegese
exegese
3 jaren geleden

Hoe meer je de adviezen en instructies van onze overheid opvolgt hoe meer je belandt in de omgekeerde wereld. Goed is slecht en slecht is goed. Leugens zijn waarheid en waarheid is een leugen enz. enz. Alles zou bedoeld zijn om de kwetsbaren (wat neer komt op voornamelijk voornamelijk ouderen met onderliggende gezondheidsproblemen) waar werkelijk een waar slachtveld is aangericht. Oude mensen verkommeren totaal en sterven in eenzaamheid en hun dierbaren staan machteloos aan de kant en moeten het verschrikkelijke leed met lede ogen en zo mogelijk met een mondkapje op aanzien. We zijn werkelijk totaal aan het gek worden met z’n allen.

Rayoflight
Rayoflight
3 jaren geleden

Mondkapjes : je word er naar van , heb dit uitgeprobeerd door een tijdje dagelijks lang (4uur>) met kapje rond te lopen.
Neemt niet weg dat als er ooit een ECHTE pandemie komt je goed beschermd bent.
Ben dus wel voor mondkapjes maar alleen als het nodig is.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x