Homepagina » Gezondheid » Mondkapjes helpen niet tegen corona en kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken, zegt voormalige neurochirurg
mondkapjes

Mondkapjes helpen niet tegen corona en kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken, zegt voormalige neurochirurg

Een voormalige neurochirurg waarschuwt dat mondkapjes niet helpen tegen corona en in sommige situaties zelfs gevaarlijk kunnen zijn.

Mensen die gezond zijn, moeten geen mondkapje dragen, schrijft dr. Russell Blaylock voor Technocracy. In Nederland is het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer sinds begin deze maand verplicht.

Blaylock zegt dat er nog geen studies zijn over de effectiviteit van mondkapjes bij Covid-19. Wel is onderzocht of mondkapjes de verspreiding van de griep kunnen helpen voorkomen. Uit een analyse van 17 studies die in 2012 is gepubliceerd, blijkt dat er geen link is tussen het gebruik van mondmaskers en bescherming tegen griep.

Gevaarlijker

Hij wijst erop dat mensen die de meest effectieve kapjes dragen, de N95-maskers, risico lopen omdat ze gedurende langere periodes minder zuurstof binnenkrijgen. Een lager zuurstofgehalte in het bloed kan de immuniteit aantasten, wat de kans op besmettingen vergroot. Een persoon die al besmet is en een mondkapje draagt, blijft de eigen virusdeeltjes inademen, waardoor er mogelijk hogere concentraties in de longen en neusholtes of zelfs het brein ontstaan. Dit kan Covid-19 gevaarlijker maken, zegt Blaylock.

De studies laten zien dat je er goed aan doet om geen mondkapje te dragen, concludeert hij.

Eind februari riep het hoofd van de Amerikaanse gezondheidszorg, surgeon general Jerome Adams, mensen op om vooral geen mondkapjes te kopen omdat ‘ze niet voorkomen dat mensen het coronavirus krijgen’.


[The Blaze]

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Philip
Philip
7 maanden geleden

Te Laat, Wat de WHO Zegt Is Wettt!!!

De WHO wil nu toch dat we mondmaskers dragen in het openbaar. Daarmee maakt de Wereldgezondheidsorganisatie een bocht van 180 graden, omdat ze eerder zeiden dat het niet nodig was.
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beklemtoont dat het dragen van een masker alleen ons niet zal behoeden voor een ­besmetting met het sars-CoV-2-virus. Handhygiëne en afstand houden blijven elementair. Maar op basis van nieuw onderzoek adviseert de organisatie nu toch om in het openbaar op drukke plaatsen altijd een stoffen mondmasker te dragen. Aan overheden wordt gevraagd de bevolking op te roepen dit advies te volgen.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200606_04983575

PS: dat is diezelfde WHO die verkeerde en zelfs dodelijke behandelingen voorschrijft/dicteert wat het coronavirus betreft, zoals zwaarlijvige mensen op de buik te leggen zodat deze mensen letterlijk stikken met de dood tot gevolg.
Dus kan men gerust de vraag stellen hoe betrouwbaar is die WHO, maar zolang dat de meeste landen braaf luisteren naar het WHO gaat het van kwaad naar nog erger…opdoeken die handel!!

Willem
Willem
7 maanden geleden

Het is ook heel ongezond want je ademt ook je eigen Co2 weer in voor een gedeelte en dat bezorgt hoofdpijn, lusteloosheid en duizeligheid, duurt dit te lang kun je knockout gaan.
Ik zie een duidelijke overeenkomst met de 2eWO, Agenten en ambtenaren in dienst van de vijand om de eigen bevolking te onderdrukken, Boa’s als de bruinhemden en de spoorwegen enz als vervoerder van Joodse mensen naar de kampen die nu treinen stilzetten als ze vinden dat er teveel mensen inzitten en de politie bellen en verplicht dat mensen zichzelf muilkorven met mondkapjes waar mensen dus ziek door voelen en wat ook erg vernederend is. Hopelijk wordt geen van allen dit gedrag ooit vergeven en gaan mensen gezamenlijk zonder mondkapjes weer gewoon doen ook zonder 1,5 meter, doen we het allemaal zijn we van het probleem af. De macht ligt bij ons, met alles.

exegese
exegese
7 maanden geleden

Hoe meer je de adviezen en instructies van onze overheid opvolgt hoe meer je belandt in de omgekeerde wereld. Goed is slecht en slecht is goed. Leugens zijn waarheid en waarheid is een leugen enz. enz. Alles zou bedoeld zijn om de kwetsbaren (wat neer komt op voornamelijk voornamelijk ouderen met onderliggende gezondheidsproblemen) waar werkelijk een waar slachtveld is aangericht. Oude mensen verkommeren totaal en sterven in eenzaamheid en hun dierbaren staan machteloos aan de kant en moeten het verschrikkelijke leed met lede ogen en zo mogelijk met een mondkapje op aanzien. We zijn werkelijk totaal aan het gek worden met z’n allen.

Rayoflight
Rayoflight
7 maanden geleden

Mondkapjes : je word er naar van , heb dit uitgeprobeerd door een tijdje dagelijks lang (4uur>) met kapje rond te lopen.
Neemt niet weg dat als er ooit een ECHTE pandemie komt je goed beschermd bent.
Ben dus wel voor mondkapjes maar alleen als het nodig is.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
7 maanden geleden

Een goed overzicht van de situatie komt van VIRUSWAANZIN.NL.
Kijk op de website, en lees ook eens de dagvaarding:

https://viruswaanzin.nl/dagvaarding/

Werkelijk verhelderend.

Willem
Willem
Reactie op  Herman de Graaf
7 maanden geleden

En doneer een kleine bijdrage, 1,50 is al genoeg, het is voor een goed doel, een echt goed doel dan he. Want de overheid is nu je ergste vijand

Jack Burton
Jack Burton
7 maanden geleden

Mondkapjes werken niet tegen corona is exact hetzelfde als; “onze kat eet helemaal geen brekkies, want we hebben geen kat.”

Corona is een hoax.

Evert
Evert
7 maanden geleden

Als ik niet kan ontkomen aan een mondkapje zou ik er extra gaatjes in prikken. Ik denk dat dit bij een zwart exemplaar het minste opvalt. Er worden ook leren mondkapjes aangeboden, wat absurd is omdat daar helemaal geen lucht doorheen komt, tenzij daar ook gaatjes in worden geprikt.

salvar
salvar
7 maanden geleden

blijft de eigen virusdeeltjes inademen, waardoor er mogelijk hogere concentraties in de longen en neusholtes of zelfs het brein ontstaan. Dit kan Covid-19 gevaarlijker maken, zegt Blaylock.
ja natuurlijk ga je ook eerder de pijp uit.

ook hij heeft gelijk maar zet geen zoden aan de dijk , het volk moet het zelf doen maar dat is ook weer een probleem omdat minstens 80% schapen zijn, dus haalt niets uit.

waarom komen al die geen die constant roepen uit wetenschappelijke hoek en het niet eens zijn met het nepvirus niet samen ?

Elise
Elise
Reactie op  salvar
7 maanden geleden

En wat denk je van de stofdeeltjes, die je inademt van stof en papier, waarvan het kapje gemaakt is? Je kunt er dus ook nog stoflongen/kanker van krijgen.

salvar
salvar
7 maanden geleden

waarom houden mensen niet op om naar een terras (wil er ook wel zitten) of spullen kopen wat misschien nog niet nodig is.
flikker je mobiel eruit , smijt je tv eruit , koop alleen het noodzakelijke.
rutte heeft de economie (dat zijn wij ook) naar de kl*te geholpen , dus zouden wij hem moeten helpen zodat er helemaal niets meer is.
ben benieuwd hoe die rattenkop reageert.
als ze zo willen kunnen ze het krijgen.
we kunnen toch wel een tijdje zonder mobiel , tv etc?
de grote kracht is dan dat we weer kunnen praten met elkaar zoals vroeger en ze kunnen je niet meer traceren.

GeVanK
GeVanK
7 maanden geleden

Nog een dokter die zich uitspreekt tegen de globale lockdowns: https://www.youtube.com/watch?v=Xh3STKLfg_o
De comments zijn ook interessant!

Nog even een opmerking over de NPO youtube kanalen. (Nederlande Propaganda Organisatie)
Het valt me me op hoeveel comments worden geplaatst door trolls in dienst van de NPO!
https://www.youtube.com/watch?v=ZLkkf7p6iI4

x

Check Also

lockdowns

Studie laat zien: Lockdowns (in Nederland) werken niet

Voorstanders van lockdowns blijven beweren dat ze ...

president

President Venezuela presenteert ‘wondermiddel’ tegen corona: ‘100% effectief, geen bijwerkingen’

Terwijl in de rest van de wereld ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

23
0
We lezen graag je reactie!x