Gezondheid

Waarom je moet stoppen met het slikken van antidepressiva

Help anderen door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Medicijnmakers kunnen de bijwerkingen van antidepressiva gemakkelijk verborgen houden voor het volk. Psychiater Kelly Brogan, auteur van de bestseller A Mind of Your Own, vindt het schandalig dat ze alle mogelijke tactieken mogen gebruiken, waaronder het weglaten van gegevens, om aan te tonen dat deze medicijnen effectief zijn. Ondertussen wordt er geen aandacht gegeven aan de bijwerkingen.

Tot die bijwerkingen behoren onder andere seksuele dysfunctie, abnormale bloedingen, slapeloosheid, migraine, gewichtstoename, gewelddadig en irrationeel gedrag en zelfmoord.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Verschillende studies hebben gekeken naar groepen mensen die antidepressiva slikken. Keer op keer laten ze zien dat mensen die worden behandeld met antidepressiva er niet op vooruit gaan. Dat in tegenstelling tot mensen die weinig tot geen medicijnen krijgen. Bovendien loopt de eerste groep een groot risico op acute bijwerkingen, aldus dr. Brogan.

Schietpartijen

Maar liefst 60 procent van de patiënten wordt na een behandeling van een jaar nog steeds gediagnosticeerd met depressie. Twee studies concluderen zelfs dat mensen die medicatie voorgeschreven krijgen, er op achteruit gaan.

Waarom je moet stoppen met het slikken van antidepressiva
Dr. Kelly Brogan

Brogan wijst erop dat antidepressiva bekend staan om gewelddadige bijwerkingen, waaronder zelfmoord en moord. In de top 10 van medicijnen die geweld uitlokken vinden we vijf antidepressiva terug.

De afgelopen 30 jaar zijn er honderden massale schietpartijen geweest die zijn uitgevoerd door mensen die psychiatrische medicijnen slikten. Big Pharma investeert ieder jaar zo’n 2,4 miljard dollar in reclamespotjes voor medicijnen zoals bijvoorbeeld Prozac. Bijwerkingen worden genegeerd omdat de grote media het geld dat ze van de farmaceuten krijgen goed kunnen gebruiken.

Voeding

In 2004 waarschuwde de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA dat antidepressiva kunnen leiden tot suïcidale neigingen. Je zou zeggen dat mensen wel twee keer nadenken voordat ze de pillen gaan slikken. Maar sinds 2004 is het gebruik van antidepressiva onder kinderen en volwassenen alleen maar toegenomen.

“We hebben een monster gecreëerd,” zegt dr. Brogan. “Miljoenen mannen, vrouwen en kinderen van over de hele wereld hebben last van de bijwerkingen.”

Het is volgens haar extreem lastig om van de antidepressiva af te komen. Als je er eenmaal mee begint is het goed mogelijk dat je er de rest van je leven aan vastzit. Dr. Brogan schrijft in haar boek A Mind of Your Own dat depressie eenvoudig kan worden behandeld met voeding in plaats van medicijnen.

[New York Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ph
Ph
8 jaren geleden

“dat depressie eenvoudig kan worden behandeld met voeding in plaats van medicijnen”

Met voeding alleen komt men er ook niet, er moet ook een mentale toestand met de patiënt ontstaan, waarbij deze zelf (zelf) aangeeft om geholpen te worden..dat is al de eerste stap.
Dan pas kunnen deze mensen geholpen worden, natuurlijk niet met chemische rotzooi, waarbij de gemoedstoestand (hersens) nog meer van in de war raken, maar wel met praat sessies.
Een beter/gezondere voeding is natuurlijk altijd aangewezen, maar een goede/gezondere voeding gaat de mentale toestand niet alleen verbeteren, dat is vrij kort door de bocht!!

helder
helder
8 jaren geleden

als je depressief bent kan je ook een goede astroloog raadplegen. Als bijvoorbeeld planeet Saturnus in je geboorteteken staat (duurt maar liefsr 2,5 jaar) kan je depressief van zijn. Dan is het vaak een kwestie van uitzitten en soms even op je tanden bijten. Het komt vanzelf weer goed.

0

Eelke Pier
Eelke Pier
8 jaren geleden

……..honderden massale schietpartijen geweest die zijn uitgevoerd door mensen die psychiatrische medicijnen slikten…….
Werden het moordenaars omdat ze antidepressiva slikten of slikten ze antidepressiva omdat ze depressief waren

Patricia Müller
Patricia Müller
8 jaren geleden

Het is altijd hetzelfde ellende met de schoolmedicijn. Er worden symptomen weggedrukt, maar niet naar de oorzaak gekeken. Uiteindelijk is de schoolmedicijn ook niet geïnteresseerd aan de gezondheid van de mens, het gaat maar om de gezondheid van de bankrekening van de arts en de pharmaindustrie.

Ik heb lange jaren met mijn tinnitus en mijn angsten, stress en elektrogevoeligheid heel veel ellende doorgemaakt en doe het nog steeds, maar met deze rotooi ben ik nooit begonnen. En dat zal ik nooit doen!

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x