Buitenland

Australië zet leger in om positief geteste mensen af te voeren naar quarantainecentrum

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de gebieden Binjari en Rockhole in de Australische regio Noordelijk Terrortorium is een strenge lockdown ingesteld nadat er negen nieuwe coronagevallen waren geregistreerd. Het leger is ingeroepen om positieve gevallen en nauwe contacten naar een quarantainecentrum te brengen.

Eerste minister Michael Gunner zei zondag dat een 78-jarige vrouw wordt behandeld in het Royal Darwin Hospital en dat de overige acht gevallen en 38 nauwe contacten zijn overgebracht naar het quarantainecentrum Howard Springs.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Soldaten en legertrucks

De Australische premier heeft 28 soldaten van de Australian Defence Force en een aantal legertrucks naar de regio gestuurd. Mensen mogen hun huis alleen verlaten ‘voor een medische behandeling, in het geval van nood of indien wettelijk vereist’.

Gunner zei dat de lockdown waarschijnlijk enkele weken van kracht blijft. Hij voegde toe dat de vaccinatiegraad in Binjari laag is en riep mensen op om zich te laten inenten tegen corona. Ongevaccineerde reizigers worden sinds maandag niet meer toegelaten tot het Noordelijk Territorium.

4.8 47 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

121 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Avax
Avax
2 jaren geleden

Hier, het hiernamaals of beiden, maar die krijgen hun straf echt wel.Ik zou niet in hun schoenen willen staan.Hoe slim ze ook menen te zijn, hoe dom en kortzichtig zij uiteindelijk zijn.Een beetje voorruit denken ontbreekt…en dat komt omdat ze hebzuchtig zijn en geen geloof hebben.

Vaste Burcht.
Vaste Burcht.
2 jaren geleden

Concentratiekamp Australië is een feit !!
Schandalig !!

Geen variatie
Geen variatie
2 jaren geleden
Leo
Leo
2 jaren geleden

Als deze dreiging realiteit wordt, zal dit ontaarden in een massale volksopstand. Ook in Oostenrijk heeft de regering krankzinige, onmenselijke plannen. Als deze dictatoriale gekte zich ook in andere landen voortzet, staan we aan de rand van een wereldoorlog, heel beangstigend. Het is echt te hopen dat nu eindelijk de kuddes schapen gaan inzien, dat het vaccin niet voor de gezondheid van de burgers is ontwikkeld.

Back to top button
121
0
We lezen graag je reactie!x