Homepagina » Buitenland » Australië zet leger in om positief geteste mensen af te voeren naar quarantainecentrum
australi
Foto: Navy Medicine CC0

Australië zet leger in om positief geteste mensen af te voeren naar quarantainecentrum

In de gebieden Binjari en Rockhole in de Australische regio Noordelijk Terrortorium is een strenge lockdown ingesteld nadat er negen nieuwe coronagevallen waren geregistreerd. Het leger is ingeroepen om positieve gevallen en nauwe contacten naar een quarantainecentrum te brengen.

Eerste minister Michael Gunner zei zondag dat een 78-jarige vrouw wordt behandeld in het Royal Darwin Hospital en dat de overige acht gevallen en 38 nauwe contacten zijn overgebracht naar het quarantainecentrum Howard Springs.


Soldaten en legertrucks

De Australische premier heeft 28 soldaten van de Australian Defence Force en een aantal legertrucks naar de regio gestuurd. Mensen mogen hun huis alleen verlaten ‘voor een medische behandeling, in het geval van nood of indien wettelijk vereist’.

Gunner zei dat de lockdown waarschijnlijk enkele weken van kracht blijft. Hij voegde toe dat de vaccinatiegraad in Binjari laag is en riep mensen op om zich te laten inenten tegen corona. Ongevaccineerde reizigers worden sinds maandag niet meer toegelaten tot het Noordelijk Territorium.

4.8 47 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
121 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Avax
Avax
6 dagen geleden

Hier, het hiernamaals of beiden, maar die krijgen hun straf echt wel.Ik zou niet in hun schoenen willen staan.Hoe slim ze ook menen te zijn, hoe dom en kortzichtig zij uiteindelijk zijn.Een beetje voorruit denken ontbreekt…en dat komt omdat ze hebzuchtig zijn en geen geloof hebben.

Vaste Burcht.
Vaste Burcht.
6 dagen geleden

Concentratiekamp Australië is een feit !!
Schandalig !!

Geen variatie
Geen variatie
6 dagen geleden
Leo
Leo
6 dagen geleden

Als deze dreiging realiteit wordt, zal dit ontaarden in een massale volksopstand. Ook in Oostenrijk heeft de regering krankzinige, onmenselijke plannen. Als deze dictatoriale gekte zich ook in andere landen voortzet, staan we aan de rand van een wereldoorlog, heel beangstigend. Het is echt te hopen dat nu eindelijk de kuddes schapen gaan inzien, dat het vaccin niet voor de gezondheid van de burgers is ontwikkeld.

x

Check Also

oversterfte

Er is iets vreemds aan de hand met de oversterfte: ‘Vaccins?’

Vorige week zijn bijna 900 mensen meer ...

medewerkers

Spoedeisende hulp dicht omdat medewerkers weigeren zich te laten vaccineren

De spoedeisende hulpafdeling van een ziekenhuis in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

121
0
We lezen graag je reactie!x