Homepagina » Gezondheid » Nederlandse farmaceut loog jarenlang tegen zwangere vrouwen
Nederlandse farmaceut loog jarenlang tegen zwangere vrouwen

Nederlandse farmaceut loog jarenlang tegen zwangere vrouwen

Farmaceut MSD en zijn voorganger Organon in Nederland hebben zwangere Braziliaanse vrouwen jarenlang voorgelogen.

De vrouwen kregen te horen dat uit hormonen uit hun urine een geneesmiddel werd gemaakt voor vrouwen met zwangerschapsproblemen, terwijl de stof in werkelijkheid werd ingezet om zeugen sneller biggen te laten produceren.

MSD zou de onjuiste voorlichting hebben toegegeven aan de Volkskrant. De zwangere vrouwen maken deel uit van het project Moeders voor Moeders, dat sinds 1986 in Brazilië loopt.

PG600

Het project werd daar opgezet nadat de Nederlandse campagne in opspraak was gekomen toen het gebruik van de ingezamelde hormonen voor de varkenshouderij bekend werd.

Het middel, PG600, is omstreden bij dierenbeschermers en taboe in biologische varkenshouderijen omdat zeugen door een kunstmatig snelle zwangerschap te zwaar worden belast.

Uitgeweken

Nederlandse vrouwen dreigden niet meer mee te werken aan de campagne als de hormonen niet alleen voor de productie van medicijnen voor mensen zouden worden ingezet. Organon, dat later door MSD werd ingelijfd, is voor de productie van het middel vervolgens uitgeweken naar Brazilië, aldus de krant.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf is MSD enkele jaren geleden gestopt met het inzamelen van urine voor veterinaire doeleinden. De farmaceut zegt nu bezig te zijn met het opzetten van een programma waarin vrouwen wel te horen krijgen waarvoor hun hormonen worden gebruikt.

Bron: Volkskrant.nl

Gerelateerd:

 Vind je deze info waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Hebben jullie ook die ervaring of liever gezegd… de beleving, dat hoe ouder we worden, hoe meer je er achter komt, in wat voor een huichelachtige wereld we hier eigenlijk leven ? Dat we van alle kanten, jarenlang zijn besodemieterd ? Of… zou dit nu werkelijk van de laatste tijd zijn ? Als je dit bericht leest, krijg je toch stellig de indruk, dat dit om jaren en jaren gaat. En geen rechter die zich erover buigt?
  Als ik een joetje jat of ik sla iemand voor z’ n kanis, sta je gelijk in de boeien (logisch) en wordt je hele leven overhoop gehaald en dit soort gasten kunnen maar aan blijven modderen? En gaat het hier niet, ach… dan doen we het nog even dik over, in het buitenland? Wat me opvalt is, dat dit soort zaken, steeds meer aan het licht komen. (Met dank o.a. aan Niburu) of is dit nog maar de top van de bekende ijsberg? Willen we in zo’ n wereld leven?
  Mens en dier wordt hier op gruwelijke wijze, inderdaad, gemanipuleerd.

  2 likes
 2. Farmaceuten kennen slechts twee directeuren. De namen? OP. lichter.en ZW.endelaar.

  1 likes
 3. Linda, maar hebben we de tijd.
  De mensheid slaapt graag en oogkleppen zijn ook heel handig en niet te vergeten oordoppen, kan je lekker muziek luisteren en niet naar allerlei flauwekul.
  Lekker gemakkelijk, ik wist het niet en wil het niet weten.
  Hoe kan ik de medemens wakker maken als je eigen partner en zoon niet eens naar je willen luisteren en nog nooit van bv. monsanto hebben gehoort.

  1 likes
 4. Ik zag de posters toen ik zwanger was. Maar met alle respect voor hen die niet kregen waar ze naar verlangden, ik vond dat we onze tegenvallers in het leven moesten accepteren en daar iets positiefs mee moesten doen. Dus deed ik niet mee, alleen daarom.
  Wat een afgang zou dat zijn geweest achteraf. Ik wist toen nog niet wat een zwendel bigpharma was. Niet alleen misleid te zijn, maar ook dieren te hebben gemanipuleerd…..

  0 likes
 5. “”De farmaceut zegt nu bezig te zijn met het opzetten van een programma waarin vrouwen wel te horen krijgen waarvoor hun hormonen worden gebruikt.””

  ow ja oke…. we geloven het onmiddelijk dan…..

  0 likes
 6. tja big pharma is één grote leugen net als de rest, de kunst is om de massa wakker te schudden.
  Ben niet in de meest vrolijke stemming today, maar laten we RUKKEN aan de schouders van de slapenden. Opdat zij toch OOIT eens hun ogen zullen openen….want ik weet t ook niet meer…t leven is één grote leugen. je moet dag en nacht op je hoede zijn.

  0 likes
 7. Dit trucje deden ze al in Nederland en nu doen ze hetzelfde gewoon nog een keer in Brasil.
  Eén keer is al een smeerlapperige misbruikmakende misdaad,

  deze herhaling betekent uiteraard: KIELHALEN!!!

  0 likes
 8. [quote name=”doresdores”]tja big pharma is één grote leugen net als de rest, de kunst is om de massa wakker te schudden.
  Ben niet in de meest vrolijke stemming today, maar laten we RUKKEN aan de schouders van de slapenden. Opdat zij toch OOIT eens hun ogen zullen openen….want ik weet t ook niet meer…t leven is één grote leugen. je moet dag en nacht op je hoede zijn.[/quote]
  Ik probeer het zoveel mogelijk te zien als een gezelschapsspel met verschillende partijen en heb er verder geen last van. Tenslotte is je eigen leven je domein waar je je ideale leven kunt leiden, is het fijn dat we nu steeds meer te weten komen en keuzes kunnen maken. Ik ben de koplopers, zoals Niburu, dankbaar voor hun moed en doorzettingsvermogen. Die kant is er ook.
  Aan mensen rukken om ze wakker te krijgen heeft volgens mij niet zoveel zin. Het kan zelfs averechts werken. Als ik om me heen kijk en reacties zie als ik af en toe eens iets laat vallen, is het duidelijk een lang proces, en in het begin pijnlijk. Daar moet je tegen kunnen. Het heeft zijn tijd nodig.

  0 likes
 9. exploitatie door psychopaten…vinden ze leuk

  0 likes
 10. [quote name=”Peter II”]Hebben jullie ook die ervaring of liever gezegd… de beleving, dat hoe ouder we worden, hoe meer je er achter komt, in wat voor een huichelachtige wereld we hier eigenlijk leven ? Dat we van alle kanten, jarenlang zijn besodemieterd ? Of… zou dit nu werkelijk van de laatste tijd zijn ? Als je dit bericht leest, krijg je toch stellig de indruk, dat dit om jaren en jaren gaat. En geen rechter die zich erover buigt?
  Wat me opvalt is, dat dit soort zaken, steeds meer aan het licht komen. (Met dank o.a. aan Niburu) of is dit nog maar de top van de bekende ijsberg? Willen we in zo’ n wereld leven?
  Mens en dier wordt hier op gruwelijke wijze, inderdaad, gemanipuleerd.[/quote]
  Ik las een boek van Marcel Messing, Worden wij wakker. 2006 of 7. Hij heeft het daar al over plannen om ook alle mensen te chippen. Een vroeg waakzame wakkere. Niburu bestaat ook al jaren. Dito. Op Nu.Jij wordt Niburu consequent belachelijk gemaakt. Het is begonnen als een piepklein sneeuwballetje dat langzaam een berg met sneeuw afrolt en nu kennelijk de omvang heeft waardoor het zichtbaar wordt voor een steeds grotere groep.
  Wij mogen de handschoen oppakken en ons deel nemen. Een ware verantwoordelijkheid. Dat aarde, dieren en mensen naar de bliksem worden geholpen is al heel lang gaande. Zelfs WOI is daar onderdeel van geweest. Er zijn mensen die voor geld (van Monsanto bijv.) hun ziel aan de duivel verkopen. Google op Dr. Rath en bekijk zijn lezingen o.a. over de samenhang tussen bigpharam en de wereldoorlogen en de nazi’s met Brussel. Nederlands ondertiteld.

  0 likes
 11. [quote name=”kengai”]Linda, maar hebben we de tijd.
  De mensheid slaapt graag en oogkleppen zijn ook heel handig en niet te vergeten oordoppen, kan je lekker muziek luisteren en niet naar allerlei flauwekul.
  Lekker gemakkelijk, ik wist het niet en wil het niet weten.
  Hoe kan ik de medemens wakker maken als je eigen partner en zoon niet eens naar je willen luisteren en nog nooit van bv. monsanto hebben gehoort.[/quote]
  Hé Kengai. We moeten niet de fout maken ons verantwoordelijk te voelen voor de keuzes of het onvermogen van anderen. Iedereen heeft recht op zijn eigen tempo, successen en dwalingen. Daar hebben we allemaal zelf van geleerd.
  Uit de channelings op galacticchannelings.com, waar we steeds over de gang van zaken op de hoogte worden gehouden, maak ik op dat alles volgens plan verloopt, de illuminatie zijn macht verliest en de hulp aan ons onverminderd doorgaat. Zij helpen ons waar ze maar kunnen, want zij willen de aarde redden. Een hele troost. Wie nu niet wil horen zal het straks misschien wat zwaarder hebben. Maar het komt goed.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

tractor-4543624_1280

Het zijn loze woorden van een laffe minister. Tweede Kamerlid legt glashelder uit waarom er helemaal geen stikstofprobleem is

Zure regen, gat in de ozonlaag, broeikaseffect, ...

Steun Europese Superstaat brokkelt steeds verder af. Wordt in 2021 de genadeklap uitgedeeld?

Steun Europese Superstaat brokkelt steeds verder af. Wordt in 2021 de genadeklap uitgedeeld?

De nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.