Gezondheid

Nederlandse farmaceut loog jarenlang tegen zwangere vrouwen

Help mee door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Farmaceut MSD en zijn voorganger Organon in Nederland hebben zwangere Braziliaanse vrouwen jarenlang voorgelogen.

De vrouwen kregen te horen dat uit hormonen uit hun urine een geneesmiddel werd gemaakt voor vrouwen met zwangerschapsproblemen, terwijl de stof in werkelijkheid werd ingezet om zeugen sneller biggen te laten produceren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

MSD zou de onjuiste voorlichting hebben toegegeven aan de Volkskrant. De zwangere vrouwen maken deel uit van het project Moeders voor Moeders, dat sinds 1986 in Brazilië loopt.

PG600

Het project werd daar opgezet nadat de Nederlandse campagne in opspraak was gekomen toen het gebruik van de ingezamelde hormonen voor de varkenshouderij bekend werd.

Het middel, PG600, is omstreden bij dierenbeschermers en taboe in biologische varkenshouderijen omdat zeugen door een kunstmatig snelle zwangerschap te zwaar worden belast.

Uitgeweken

Nederlandse vrouwen dreigden niet meer mee te werken aan de campagne als de hormonen niet alleen voor de productie van medicijnen voor mensen zouden worden ingezet. Organon, dat later door MSD werd ingelijfd, is voor de productie van het middel vervolgens uitgeweken naar Brazilië, aldus de krant.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf is MSD enkele jaren geleden gestopt met het inzamelen van urine voor veterinaire doeleinden. De farmaceut zegt nu bezig te zijn met het opzetten van een programma waarin vrouwen wel te horen krijgen waarvoor hun hormonen worden gebruikt.

Bron: Volkskrant.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda
Linda
11 jaren geleden

Ik zag de posters toen ik zwanger was. Maar met alle respect voor hen die niet kregen waar ze naar verlangden, ik vond dat we onze tegenvallers in het leven moesten accepteren en daar iets positiefs mee moesten doen. Dus deed ik niet mee, alleen daarom.
Wat een afgang zou dat zijn geweest achteraf. Ik wist toen nog niet wat een zwendel bigpharma was. Niet alleen misleid te zijn, maar ook dieren te hebben gemanipuleerd…..

WhaTsHenneping
WhaTsHenneping
11 jaren geleden

“”De farmaceut zegt nu bezig te zijn met het opzetten van een programma waarin vrouwen wel te horen krijgen waarvoor hun hormonen worden gebruikt.””

ow ja oke…. we geloven het onmiddelijk dan…..

doresdores
doresdores
11 jaren geleden

tja big pharma is één grote leugen net als de rest, de kunst is om de massa wakker te schudden.
Ben niet in de meest vrolijke stemming today, maar laten we RUKKEN aan de schouders van de slapenden. Opdat zij toch OOIT eens hun ogen zullen openen….want ik weet t ook niet meer…t leven is één grote leugen. je moet dag en nacht op je hoede zijn.

Kapitein Biff
Kapitein Biff
11 jaren geleden

Dit trucje deden ze al in Nederland en nu doen ze hetzelfde gewoon nog een keer in Brasil.
Eén keer is al een smeerlapperige misbruikmakende misdaad,

deze herhaling betekent uiteraard: KIELHALEN!!!

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x