Homepagina » Gezondheid » Nederlandse farmaceut loog jarenlang tegen zwangere vrouwen
Nederlandse farmaceut loog jarenlang tegen zwangere vrouwen

Nederlandse farmaceut loog jarenlang tegen zwangere vrouwen

Farmaceut MSD en zijn voorganger Organon in Nederland hebben zwangere Braziliaanse vrouwen jarenlang voorgelogen.

De vrouwen kregen te horen dat uit hormonen uit hun urine een geneesmiddel werd gemaakt voor vrouwen met zwangerschapsproblemen, terwijl de stof in werkelijkheid werd ingezet om zeugen sneller biggen te laten produceren.

MSD zou de onjuiste voorlichting hebben toegegeven aan de Volkskrant. De zwangere vrouwen maken deel uit van het project Moeders voor Moeders, dat sinds 1986 in Brazilië loopt.

PG600

Het project werd daar opgezet nadat de Nederlandse campagne in opspraak was gekomen toen het gebruik van de ingezamelde hormonen voor de varkenshouderij bekend werd.

Het middel, PG600, is omstreden bij dierenbeschermers en taboe in biologische varkenshouderijen omdat zeugen door een kunstmatig snelle zwangerschap te zwaar worden belast.

Uitgeweken

Nederlandse vrouwen dreigden niet meer mee te werken aan de campagne als de hormonen niet alleen voor de productie van medicijnen voor mensen zouden worden ingezet. Organon, dat later door MSD werd ingelijfd, is voor de productie van het middel vervolgens uitgeweken naar Brazilië, aldus de krant.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf is MSD enkele jaren geleden gestopt met het inzamelen van urine voor veterinaire doeleinden. De farmaceut zegt nu bezig te zijn met het opzetten van een programma waarin vrouwen wel te horen krijgen waarvoor hun hormonen worden gebruikt.

Bron: Volkskrant.nl

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Peter II schreef:

  Hebben jullie ook die ervaring of liever gezegd… de beleving, dat hoe ouder we worden, hoe meer je er achter komt, in wat voor een huichelachtige wereld we hier eigenlijk leven ? Dat we van alle kanten, jarenlang zijn besodemieterd ? Of… zou dit nu werkelijk van de laatste tijd zijn ? Als je dit bericht leest, krijg je toch stellig de indruk, dat dit om jaren en jaren gaat. En geen rechter die zich erover buigt?
  Als ik een joetje jat of ik sla iemand voor z’ n kanis, sta je gelijk in de boeien (logisch) en wordt je hele leven overhoop gehaald en dit soort gasten kunnen maar aan blijven modderen? En gaat het hier niet, ach… dan doen we het nog even dik over, in het buitenland? Wat me opvalt is, dat dit soort zaken, steeds meer aan het licht komen. (Met dank o.a. aan Niburu) of is dit nog maar de top van de bekende ijsberg? Willen we in zo’ n wereld leven?
  Mens en dier wordt hier op gruwelijke wijze, inderdaad, gemanipuleerd.

  2 likes
 • Lampje schreef:

  Farmaceuten kennen slechts twee directeuren. De namen? OP. lichter.en ZW.endelaar.

  1 likes
 • kengai schreef:

  Linda, maar hebben we de tijd.
  De mensheid slaapt graag en oogkleppen zijn ook heel handig en niet te vergeten oordoppen, kan je lekker muziek luisteren en niet naar allerlei flauwekul.
  Lekker gemakkelijk, ik wist het niet en wil het niet weten.
  Hoe kan ik de medemens wakker maken als je eigen partner en zoon niet eens naar je willen luisteren en nog nooit van bv. monsanto hebben gehoort.

  1 likes
 • Linda schreef:

  Ik zag de posters toen ik zwanger was. Maar met alle respect voor hen die niet kregen waar ze naar verlangden, ik vond dat we onze tegenvallers in het leven moesten accepteren en daar iets positiefs mee moesten doen. Dus deed ik niet mee, alleen daarom.
  Wat een afgang zou dat zijn geweest achteraf. Ik wist toen nog niet wat een zwendel bigpharma was. Niet alleen misleid te zijn, maar ook dieren te hebben gemanipuleerd…..

  0 likes
 • WhaTsHenneping schreef:

  “”De farmaceut zegt nu bezig te zijn met het opzetten van een programma waarin vrouwen wel te horen krijgen waarvoor hun hormonen worden gebruikt.””

  ow ja oke…. we geloven het onmiddelijk dan…..

  0 likes
 • doresdores schreef:

  tja big pharma is één grote leugen net als de rest, de kunst is om de massa wakker te schudden.
  Ben niet in de meest vrolijke stemming today, maar laten we RUKKEN aan de schouders van de slapenden. Opdat zij toch OOIT eens hun ogen zullen openen….want ik weet t ook niet meer…t leven is één grote leugen. je moet dag en nacht op je hoede zijn.

  0 likes
 • Kapitein Biff schreef:

  Dit trucje deden ze al in Nederland en nu doen ze hetzelfde gewoon nog een keer in Brasil.
  Eén keer is al een smeerlapperige misbruikmakende misdaad,

  deze herhaling betekent uiteraard: KIELHALEN!!!

  0 likes
 • Linda schreef:

  [quote name=”doresdores”]tja big pharma is één grote leugen net als de rest, de kunst is om de massa wakker te schudden.
  Ben niet in de meest vrolijke stemming today, maar laten we RUKKEN aan de schouders van de slapenden. Opdat zij toch OOIT eens hun ogen zullen openen….want ik weet t ook niet meer…t leven is één grote leugen. je moet dag en nacht op je hoede zijn.[/quote]
  Ik probeer het zoveel mogelijk te zien als een gezelschapsspel met verschillende partijen en heb er verder geen last van. Tenslotte is je eigen leven je domein waar je je ideale leven kunt leiden, is het fijn dat we nu steeds meer te weten komen en keuzes kunnen maken. Ik ben de koplopers, zoals Niburu, dankbaar voor hun moed en doorzettingsvermogen. Die kant is er ook.
  Aan mensen rukken om ze wakker te krijgen heeft volgens mij niet zoveel zin. Het kan zelfs averechts werken. Als ik om me heen kijk en reacties zie als ik af en toe eens iets laat vallen, is het duidelijk een lang proces, en in het begin pijnlijk. Daar moet je tegen kunnen. Het heeft zijn tijd nodig.

  0 likes
 • ik schreef:

  exploitatie door psychopaten…vinden ze leuk

  0 likes
 • Linda schreef:

  [quote name=”Peter II”]Hebben jullie ook die ervaring of liever gezegd… de beleving, dat hoe ouder we worden, hoe meer je er achter komt, in wat voor een huichelachtige wereld we hier eigenlijk leven ? Dat we van alle kanten, jarenlang zijn besodemieterd ? Of… zou dit nu werkelijk van de laatste tijd zijn ? Als je dit bericht leest, krijg je toch stellig de indruk, dat dit om jaren en jaren gaat. En geen rechter die zich erover buigt?
  Wat me opvalt is, dat dit soort zaken, steeds meer aan het licht komen. (Met dank o.a. aan Niburu) of is dit nog maar de top van de bekende ijsberg? Willen we in zo’ n wereld leven?
  Mens en dier wordt hier op gruwelijke wijze, inderdaad, gemanipuleerd.[/quote]
  Ik las een boek van Marcel Messing, Worden wij wakker. 2006 of 7. Hij heeft het daar al over plannen om ook alle mensen te chippen. Een vroeg waakzame wakkere. Niburu bestaat ook al jaren. Dito. Op Nu.Jij wordt Niburu consequent belachelijk gemaakt. Het is begonnen als een piepklein sneeuwballetje dat langzaam een berg met sneeuw afrolt en nu kennelijk de omvang heeft waardoor het zichtbaar wordt voor een steeds grotere groep.
  Wij mogen de handschoen oppakken en ons deel nemen. Een ware verantwoordelijkheid. Dat aarde, dieren en mensen naar de bliksem worden geholpen is al heel lang gaande. Zelfs WOI is daar onderdeel van geweest. Er zijn mensen die voor geld (van Monsanto bijv.) hun ziel aan de duivel verkopen. Google op Dr. Rath en bekijk zijn lezingen o.a. over de samenhang tussen bigpharam en de wereldoorlogen en de nazi’s met Brussel. Nederlands ondertiteld.

  0 likes
 • Linda schreef:

  [quote name=”kengai”]Linda, maar hebben we de tijd.
  De mensheid slaapt graag en oogkleppen zijn ook heel handig en niet te vergeten oordoppen, kan je lekker muziek luisteren en niet naar allerlei flauwekul.
  Lekker gemakkelijk, ik wist het niet en wil het niet weten.
  Hoe kan ik de medemens wakker maken als je eigen partner en zoon niet eens naar je willen luisteren en nog nooit van bv. monsanto hebben gehoort.[/quote]
  Hé Kengai. We moeten niet de fout maken ons verantwoordelijk te voelen voor de keuzes of het onvermogen van anderen. Iedereen heeft recht op zijn eigen tempo, successen en dwalingen. Daar hebben we allemaal zelf van geleerd.
  Uit de channelings op galacticchannelings.com, waar we steeds over de gang van zaken op de hoogte worden gehouden, maak ik op dat alles volgens plan verloopt, de illuminatie zijn macht verliest en de hulp aan ons onverminderd doorgaat. Zij helpen ons waar ze maar kunnen, want zij willen de aarde redden. Een hele troost. Wie nu niet wil horen zal het straks misschien wat zwaarder hebben. Maar het komt goed.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  mediaveteraan

  Mediaveteraan geeft toe: ‘Wij zijn een kanker en er is geen geneesmiddel’

  Het vertrek van MSNBC-producent Ariana Pekary veroorzaakt ...

  coronamaatregelen

  Duitse advocaten strijden tegen coronamaatregelen: ‘We staan niet alleen, we zijn met velen’

  De Duitse advocate Beate Bahner baarde begin ...

  >