Universum

Mysterieus radiosignaal live opgevangen uit de ruimte

Help door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Met een telescoop in Australië is voor het eerst live een terugkerende uitbarsting van mysterieuze radioflitsen in de ruimte waargenomen. De radioflitsen duren slechts enkele milliseconden en worden veroorzaakt door een nog onbekende bron op zo’n 5,5 miljard lichtjaar van de aarde.

De uitbarstingen zijn in 2007 voor het eerst gemeten en hebben zich sindsdien in totaal negen keer herhaald. De mysterieuze flitsen werden tot nu toe steeds achteraf gevonden in de gegevens van radiotelescopen, maar zijn nu voor het eerst rechtstreeks opgevangen, aldus astronoom Emily Petroff van de Australische organisatie CSIRO.

Het radiosignaal is geregistreerd door de Parkes-radiotelescoop in het oosten van Australië. Eerdere uitbarstingen werden waargenomen door telescopen in Chili, Duitsland en Hawaï. De radioflitsen lieten geen naglans achter aan de hemel.

Petroff stelt dat de radioflitsen niet worden veroorzaakt door supernova’s of gammastraling. Volgens haar is het vooralsnog een raadsel waar de flitsen dan wel door worden veroorzaakt. “Er is niemand die dit ooit heeft gemeten,” zei ze. “We hebben nog geen idee hoe we het moeten interpreteren.”

Het onderzoek is verschenen in het wetenschappelijke tijdschrift Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Het is hoogswaarschijnlijk een radiosignaal afkomstig van Buitenaardsen. Buitenaardsen hebben aangekondigd de mensheid te zullen helpen bij een nabij aankomende natuurramp. Buitenaardsen bezigen zich daarom nu om contact te zoeken met de mensheid.

Diahlia
Diahlia
8 jaren geleden

Het zijn aliens die hun electriciteitsnet aan het testen zijn… Gelukkig sturen we onze Voyager erop af. Tot over 300 miljard jaar …

bart
bart
8 jaren geleden

Ok en wat moet ik met deze info ?
Totaal onbenullig nieuws enkele miliseconde ,lijkt mij eerder een technische fout dan een radiosignaal.
Pfff waardeloos.

DON’T WORRY , BE HAPPY

rop
rop
8 jaren geleden

5.5 miljard lichtjaar van de aarde , dus is het 5.5 miljard jaar geleden dat deze lichtstraal is ontstaan.
5.5 miljard heeft het geduurd voor het op aarde werd opgevangen.. waarschijnlijk bestaat deze bron niet eens meer?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

38
0
We lezen graag je reactie!x