Homepagina » Buitenland » Beslag gelegd op ‘explosieve’ papieren van privédetective die MH17-crash onderzoekt
Beslag gelegd op 'explosieve' papieren van privédetective die MH17-crash onderzoekt

Beslag gelegd op ‘explosieve’ papieren van privédetective die MH17-crash onderzoekt

Duitse en Zwitserse autoriteiten hebben documenten in beslag genomen van privédetective Josef Resch, die onderzoek doet naar de crash van Malaysia Airlines-vlucht MH17 in 2014.

Onderzoekers denken dat sommige van de documenten die tijdens een huiszoeking in het noorden van Duitsland in beslag zijn genomen, licht kunnen werpen op de omstandigheden rond de tragedie. Een aantal stukken bevat naar verluidt ‘explosieve’ informatie en kan helpen de schuldigen te achterhalen.

De Duitse privédetective begon zijn onderzoek twee maanden na de catastrofe, schrijft de Telegraaf. Hij zegt te werken voor een onbekende opdrachtgever. Die loofde liefst 30 miljoen euro uit voor de gouden tip en zou daadwerkelijk 17 miljoen aan iemand hebben betaald. De informatie lag in een bankkluis.

Niet bekend

“We weten niet precies wat er in de kluis zat,” zei een woordvoerder van het landelijk parket. “Een Zwitserse rechter moet nu beslissen of de inhoud van de kluis ter beschikking wordt gesteld aan de Nederlandse justitie. Wanneer dat besluit valt, is nog niet bekend.”

Resch had naar eigen zeggen al binnen een paar maanden na de ramp meer dan 1000 tips binnen. Het landelijk parket acht het aannemelijk dat onder de tips ook informatie over de daders zit.

Nooit berecht

De Boeing 777 van Malaysia Airlines was op 17 juni 2014 op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur, toen het vliegtuig boven het door oorlog geteisterde oosten van Oekraïne werd getroffen door een Buk-raket. Alle 298 passagiers en bemanningsleden kwamen bij de crash om het leven.

In Nederland loopt een strafrechtelijk onderzoek naar de ramp. Dat moet meer duidelijkheid geven over de Buk-raket waarmee de Boeing werd neergehaald en de precieze locatie waarvandaan dat gebeurde. Veel mensen denken dat de verantwoordelijken nooit zullen worden berecht.

Lakse houding

“De nasleep van de aanslag op de MH17 wordt gekenmerkt door geheimzinnigheid,” zei Louis Bontes (VNL) eerder dit jaar. “Documenten worden zwartgelakt of tot staatsgeheim verklaard. Ook bij de radargegevens lijkt de bereidheid afwezig om de onderste steen boven te krijgen.”

“Het kabinet doet nog steeds niets om de radarbeelden van MH17 boven tafel te krijgen,” klaagde Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) vorige maand. Hij verwijt het kabinet al anderhalf jaar een lakse houding in het achterhalen van de waarheid rond de vliegramp.

[Sputniknews]


Vond je deze informatie interessant? Deel het dan met je kennissen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

33 reacties

 1. “Het kabinet doet nog steeds niets om de radarbeelden van MH17 boven tafel te krijgen,” klaagde Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) vorige maand. Hij verwijt het kabinet al anderhalf jaar een lakse houding in het achterhalen van de waarheid rond de vliegramp.

  Noem mij nou eens één ding, één enkel item wat dat zootje ongeregeld in de tweede kamer tot een goed resultaat weet te leiden. Ze presteren werkelijk niets maar dan ook helemaal niets. De ene minister van justitie en veiligheid na de andere moet met het schaamrood op de kaken vertrekken en v.d. Steur kan nu uiteindelijk werkelijk doen en laten wat hij wil, ze laten hem gewoon maar verder klooien. En het volk staat er bij en kijkt er naar en rent bij de volgende verkiezing gewoon weer naar de stembus en het circus begint weer van voor af aan. Onvoorstelbaar dit !

  73 likes
  • Heb jij je eigen leven wel helemaal op de rails? Goede opleiding, goede baan met leidinggevende verantwoordelijkheden, harmonieus gezin, vrijwilligerswerk, groenten uit eigen moestuin ?
   Volgend jaar zijn er weer verkiezingen. Als je het beter kunt, stel je dan kandidaat. Op mijn stem hoed je overigens niet te rekenen, want mensen die alleen klagen maar geen oplossingen hebben, daar heb je niks aan.

   Citaat van een Belgisch politicus: “Wie denkt dat alles simpel is, is zelf simpel”.

   8 likes
   • Hi Belgische vriend heb jij je leven wel op de rails, elke “wakkere” weet dat stemmen op wie dan ook geen bal uitmaakt.Oplossing is mensen zoals jij die moeten wakker moeten worden.

    8 likes
    • @Tempe,

     Helemaal mee eens. Door te stemmen geef je je TOESTEMMING (consent!) om te doen en te laten wat ze willen. Je hebt er namelijk TOESTEMMING voor gegeven.

     Daarom stem ik al jaren niet meer. Wil je als land een statement maken? ROEP DAN IEDEREEN OP NIET TE GAAN STEMMEN!

     En valt het land daardoor om? Onzin België had 3 JAAR geen regering. Niet omdat het volk niet stemde, maar omdat de heren politici zich als een stel verwende kleuters gedroegen….;)

     5 likes
   • Oeboema.
    Hou je fatsoenhier beetje. Wat is het nut om iemand zo aan te vallen?
    Jaloers op de plusjes?
    Weet jij veel wat deze persoon doet om de wereld vooruitte helpen. Daarvoor hoef je echt niet alleen in de poltiek te zitten en die citaat van een belgische politicus daar veeg ik me gat aan af.

    Deze citaat voor jouw.

    Alles is simpel op te lossen; als men maar wil en het lef maar heeft.

    12 likes
   • “Citaat van een Belgisch politicus: “Wie denkt dat alles simpel is, is zelf simpel”.”

    Dat is door een simpele gezegd, bij deze!!

    Trouwens, van het moment dat er een politicus de ballen heeft om op te komen voor het gewone volk, dan is hen een extreem rechtse, een extreem linkse, een communist, een populist en ik weet niet wat nog allemaal.
    In een mum van tijd worden deze politiek monddood gemaakt, of worden ze bedreigd, of worden ze vermoord.

    Dat mijn beste, is het verschil tussen de theorie en de praktijk/realiteit.

    2 likes
    • Een citaat van een andere Belgische politicus:
     “Als er hondenpoep op straat ligt, dan is dat de schuld van de politiek. En als het slecht weer is, dan is dat ook de schuld van de politiek.”

     Veel forumleden vertonen slachtoffergedrag. Het is altijd de schuld van een ander. Van de elite, van andere bevolkingsgroepen, noem maar op. Stop met zeuren, kom achter die computer vandaan en maak wat van je leven. De invloed van politiek op ons leven is kleiner dan mensen denken. Gelukkig maar, dat wil ik er wel aan toevoegen.

     4 likes
    • “Truth is in the eye of the beholder.”

     Hoe weet je of een politicus de waarheid spreekt, of dat je zelf gelijk hebt?

     Ik zou waken voor politici die zeggen op te komen voor ‘het volk’. Om 2 redenen:
     – Historische voorbeelden, overduidelijk
     – Zulke politici appeleren aan gevoelens van ongenoegen en zaaien tweespalt, vaak zonder werkbare oplossingen aan te dragen.

     Deze bezwaren gelden in mindere mate ook voor mainstream politici die zeggen op te komen voor arbeiders, belastingbetalers, gezinnen, huizenbezitters, automobilisten of zwakkeren in de samenleving. Vaak is het retoriek, gericht op het halen van stemmen van mensen die vooral denken aan de korte termijn.

     Van mij zul je geen stemadvies krijgen. Maar als je denkt dat het ergens anders beter is, emigreer dan gerust. Als je denkt dat het aan een ander ligt en niet aan jezelf, joh, dan ga je toch naar een land waar je wel de kans krijgt.

     Na mijn pensioen emigreer ik ook. Maar niet vanwege de regering. Maar vanwege die luidruchtige zeurderige kaaskoppen hier. Ook vanwege het weer, trouwens.

     3 likes
   • Oeboema

    En u dan?

    Citaat van P. Bosmans
    De zwartkijker ziet de zon ‘s morgens al ondergaan.

    Citaat Socrates
    Laat degene die de wereld in beweging wil zetten, eerst zelf in actie komen.

    5 likes
   • Geen enkele politicus in de huidige kabinet staat in het voordeel van het volk of mensen ze willen en worden allemaal politicus voor eigen belangen dat zie je nu toch …..een goede politicus staat en strijd voor het volg/burgers/mensen en dat kan je nergens terug vinden in deze huidige maatschappij….ze zijn alleen maar bezig aan het roven en het financieel uitbuiten van mensen/volk/burgers.

    Ik kan het je vertellen ik zit er dik boven op……het hele Nederlands wet/recht systeem staat zo krom en scheef dat het de eerste grondwet al tegen spreek de grondwet staat in tegen strijd met de realiteit….dus waar doen jullie nu moeilijk over jullie praten te veel en doen geen moer!!!

    Een goede politicus is een dooie politicus …..mijn citaat!!!

    Jullie zitten maar te prevelen dit is een koninkrijk met een Koning die geen moer om zijn volk geeft en die niet kan regeren daarom zet zn mama hem aan de kant heeft gezet en scharrelt een zooitje dieven bij elkaar om het volk/burgers/mensen uit te buiten en manipuleren ……kort om in te krimpen omdat er overbevolking is….en ga zo maar door ……jullie zijn net een blinde vinken die niet willen zien dat ze in de sh*t zitten.

    1 likes
 2. Ik durf te wedden dat Oekraïne er achter zit, maar dat wordt stil gehouden omdat de EU ze graag erbij willen.

  65 likes
 3. Jammer dat er weer een BUK raket word aangehaald terwijl daar nog steeds geen concreet bewijs voor is…

  44 likes
 4. Dit ruikt naar Kiev nazi’s, met een westers sausje.

  44 likes
 5. Op het moment, dat de informatie bij de Nederlandse justitie terecht komt, mag je het ook als verloren beschouwen. Dan kan ook dit onderzoekswerk de doofpot in.
  Ik hoop wel, dat de beste man nog wat kopieën achterhoudt.

  6 likes
  • Hopenlijk nooit bij justitie.
   Wij kennen de bonnetjesaffaire van v.d.Steur en zijn VVD voorgangers.
   Liegen en de doofpot in!

   4 likes
   • Tenslotte om je bij het onderwerp te houden.
    Waar om inbeslagname?
    Staan er soms dingeni in die Amerka en de lakei Nederland niet welgevallig zijn.
    B.v. Niet Rusland en geen Buk?

    6 likes
    • Nou, het is eigenlijk heel simpel. Er loopt gerechtelijk onderzoek. Je mag als burger geen bewijs achterhouden. Behalve als je daarmee je eigen belangen schaadt. Justitie mag dus dat potentiële bewijs opvragen. Het wordt pas ongezond als Justitie het bewijs niet teruggeeft. Maar dat wordt nergens betoogd.

     3 likes
     • Een heel politiek antwoord.
      Suggereren, dat alles wel goed zal komen, volgens de regels.
      Maar die regels worden door de overheden met voeten getreden.
      Er is dus maar 1 conclusie mogelijk en dat is dat dit het antwoord is van iemand, die daar voor ingehuurd is dit te doen.
      Oftewel de reacties van de persoon “Oeboema” zijn niet serieus te nemen.

      1 likes
 6. Lijkt me niet verstandig om de kluis te overhandigen aan de Nederlandse justitie. Kondig het grootschalig aan en laat het openen van de kluis live plaatsvinden met commentaar van Mark Rutte. Als de mainstream media hier bovenop duikt volgt de commercie en het spektakel belooft hoge kijkcijfers. Stel je voor dat er in de kluis een harde schijf word aangetroffen waarop de gewiste back-up gegevens van Minister Ard van der Steur staan. Zo’n happening wil toch niemand missen.

  20 likes
 7. Pfff *zucht* geef het niet aan de NEP justitie hier, want die steen komt niet alleen nooit boven maar bestaat niet eens.
  Ga eens praten met die Ukrainse miljardair.. Bolleplofskie of Kolobonksky whatever hoe die ook heet.

  *Ze* weten allang hoe het zit, maar shhhhtt niet meer over hebben.. Ukraine moet aanluiten bij *onze* Nazi staat EU.. shhhhtt, we hebben Ukraine nodig om raketten te plaatsen tegen die opstandige russen shhhhtt.. zand erover.

  17 likes
 8. Natuurlijk heeft Putin er niets meeste maken. Allemaal kletspraat. NL moet wel ff zijn defensiebudget ophogen met 7.000.000.000 euro volgens die Zionistenknecht Stoltenberg. Eerst hadden “ze” een andere sukkel bij de NAVO enen de Hoop Scheffer. Als oudere hoor ik nog dat hese stemmetje van die engerd Luns. ” De Russen komen” . Later bleken de Russen zegge en schrijve 3 a 4 intercontinentale kernraketten te hebben. Nu ook weer moeten we bang zijn voor de Russen. De EU en de V.S. geven gezamenlijk nu al meer dan 20x MEER uit aan defensie dan Rusland. En iedereen blijft gewoon met zijn pakje shag en goedkoop bier naar SBS kijken. En die ex-PVV-er Bontes moet je helemaal niet serieus nemen. Die wilde in zijn PVV tijd Teheran/Iran bombarderen – uiteraard als goedmakertje voor het Beloofde Land- . Osho memoreerde 50 jaar geleden al in een van zijn boeken, indien hij een mooi grasgazon zou bezitten, hij er palen op liet zetten met het opschrift: ” Verboden voor Honden en Politici”. Eerst Engelansspiel en nu Ukrainespiel. Ukrainespiel wil zeggen, dat je bewust een vliegtuig naar beneden haalt; een ander de schuld geeft; en vervolgens onrust zaait zodat je de defensie kunt ophogen, wel eerst van tevoren de nodige angst zaaien onder Jan Modaal. In goed NL: Zum Kotschen” . Vroeger heette dit een complottheorie, nu Strategisch Management. Hoe meer Welvaart, des te meer Krankzinnigheid.

  17 likes
 9. De onderste steen komt nooit boven, al weten wij al lang wie de daders zijn. Men zal er alles aan doen om Rusland als schuldige aan te wijzen en de domme menigte zal het slikken als zoete koek. Oh oh domme Nederlanders!!

  14 likes
 10. Laat die kluis maar opengaan. Hopelijk legt de inhoud eindelijk het zwijgen op aan alle aluminium hoedjes die er nog aan twijfelen dat de MH-17 is neergehaald door een Russische Buk.

  7 likes
 11. ben je gek geworden?

  heel simpel

  eerst wordt een democratisch gekozen leider (meerderheid van de stemmen binnen de eigen bevolking)
  afgezet door middel van ingehuurde westers/e anarchisten vanwege de angst vanuit het westen voor de samenwerking met rusland.

  daarna moet vanzelfsprekend de massa hier weer gemanipuleerd worden door middel van propaganda en onjuiste berichtgeving in de mainstream ”nieuwszenders”, helaas had dit niet het gewenste effect, oplossing, we doen net alsof de russen het hebben gedaan, schieten een westers vliegtuig neer en proberen bij de russen de schuld in de schoenen te schuiven, maar helaas voor ze vallen ze telkens weer door mand door fouten vergelijkbaar als bij 9/11, mensen blijven gelukkig altijd fouten maken anders kwamen we de waarheid nooit te weten
  z

  8 likes
 12. Oeboema, je bent blind stom en doof

  6 likes
 13. Even off topic: de Bilderberg conferentie is vandaag begonnen.
  On topic: Oekraine , Rusland en Amerika zwijgen tot het graf, moge alle 3 landen internationaal gesanctioneerd worden voor hun schade en ellende die ze creëren.

  3 likes
 14. En als nu Josef Resch iets overkomt (eenzijdig auto ongeval, plotselinge hart stilstand, zelfmoord, gedood bij overval, gewoon verdwenen) kunnen de westerse leiders weer rustig ademhalen.

  En omdat dit (tegenvoordig) zomaar kan, zullen meer waarheidsvinders deze Gestapo achtige politie bezoeken kunnen verwachten. U bent gewaarschuwd.

  3 likes
 15. trouwens, het is maar een klein stukje hoor, Moskou-nederland !

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17

Nederlandse politieagent plunderde MH17-rampplek. Dit deed hij met de buit

Na de ramp met vlucht MH17 in ...

mh17

MH17-strafzaak is ‘een showproces’: ‘Bijna misdadig hoe het JIT opereert’

Op maandag is in de extra beveiligde ...