Straling

Neuroloog: straling mobieltjes oorzaak lekken bloed-hersenbarrière

Help ons door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Neuroloog Dr. Leif Salford heeft diverse studies gedaan naar radiofrequente straling en de effecten ervan op de hersenen.

Het blijkt dat de bloed-hersenbarrière bij zeer geringe blootstelling aan straling van draadloze apparaten, zoals mobieltjes en slimme meters, begint te lekken.

Sinds 1988 hebben Dr. Salford en zijn collega’s van het Lund University Hospital in Zweden 1600 proefdieren blootgesteld aan lage doses straling. Hun resultaten waren consistent: door de straling van onder meer mobiele telefoons begint de bloed-hersenbarrière, de eerste verdedigingslinie tegen infecties en giftige chemicaliën, te lekken.

“We hebben genoeg reden om aan te nemen dat hetzelfde effect optreedt bij mensen,” zei Salford. Al in juni 2003 schreven zijn collega’s in het tijdschrift Environmental Health Perspectives dat een hele generatie de gevolgen ervan al op middelbare leeftijd kan gaan merken.

In 2008 schreven Cindy Sage en Dr. David Carpenter in hun studie getiteld Public health implications of wireless technologies (pdf) dat de laagste doses straling het grootste effect hadden op de bloed-hersenbarrière.

Dr. Devra Davis verklaart de wetenschap achter de straling van mobiele telefoons aan de hand van foto’s. Ze toont twee cellen, waarvan de één is beschadigd door gammastraling in Hiroshima en de ander door de straling van een mobiele telefoon. Beide cellen zien er in vergelijking met normale cellen beschadigd uit, maar het DNA van de cel die werd blootgesteld aan de straling van het mobieltje is nog het meest beschadigd.

In mei 2011 erkende de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) officieel dat straling van draadloze apparaten, zoals slimme meters, mogelijk carcinogeen is. In de tussentijd hebben honderdduizenden mensen die thuis beschikken over een slimme meter last van ziektes, slapeloosheid, eczeem en hoofdpijn.

Neuroloog Keith Black legt uit dat de schedel van een kind veel dunner is die van een volwassene en dat kinderen op die manier in hogere mate worden blootgesteld aan straling. Volgens Black moeten we kinderen niet zomaar een mobieltje geven.

Bron: Preventdisease.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
cc
cc
10 jaren geleden

Zullen we maar gewoon om te beginnen al die mobieltjes op een hoop gooien en terug naar de ouwderwetse huistelefoon met bieper voor onderweg.Waarom zouden we trouwens 24/7 bereikbaar moeten zijn,krijgen we ook weer wat meer rust

Hunting Wolf
Hunting Wolf
10 jaren geleden

Als radiozendamateur weet ik dat hoe hoger de freqentie, hoe schadelijker het radiosignaal is.De magnetron werkt op de 2850 MHZ. de mobiele telefoon op en rond de 931 MHZ.Meer hoef ik niet te zeggen.Iedereen kan nu berekenen wat, en hoe hoog de schade is.Was het maar zichtbaar te maken, dan was de GSM er niet eens gekomen.En zeer veel andere toepassingen eveneens niet, zoals WIFI.Het kan je doodziek maken helaas.

Itanimulli
Itanimulli
10 jaren geleden

Ik zou niet weten wat hier het probleem van is, want we zitten tenslotte met overbevolking…

Max
Max
10 jaren geleden

Ze kunnnen ook frequenties gebruiken die niet of minder schadelijk zijn voor mens en dier.
Maar waarom doen ze dat niet?
Who knows.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

32
0
We lezen graag je reactie!x