Buitenland

Monsanto verbannen uit Europees Parlement. Ongehoord wat dit bedrijf allemaal doet

Help ons door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Werknemers van de Amerikaanse biotechnologiereus Monsanto zijn tot nader order niet welkom in het Europees Parlement.

Dat heeft de conferentie van voorzitters van het Europees Parlement unaniem beslist. De beslissing komt nadat het Amerikaanse bedrijf weigerde om te komen getuigen over de Monsanto Papers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Nee, het is geen hoax: de conferentie van de voorzitters heeft net met unanimiteit beslist dat werknemers van Monsanto voorlopig niet meer welkom zijn in het parlement,” zo schrijft Philippe Lamberts, covoorzitter van de Europese Groenen, op zijn Facebookpagina.

Gemanipuleerd

Het Amerikaanse Monsanto, producent van de omstreden onkruidverdelger Roundup met glyfosaat, was uitgenodigd om uitleg te komen geven voor de commissie Landbouw van het parlement.

De Amerikaanse zaadveredelaar wordt er namelijk van verdacht dat ze wetenschappelijke studies naar de gevaren van glyfosaat heeft gemanipuleerd en dat ze ook druk heeft gezet op de instanties die advies moesten uitbrengen over de risico’s van de producten.

Weigerden

De verantwoordelijken van Monsanto weigerden echter in te gaan op de uitnodiging.

In een brief eerder deze maand stond onder meer dat het Europees Parlement volgens hen niet de plaats is om over dergelijke onderwerpen te praten.

Niet te laten dicteren

“Monsanto wil met andere woorden enkel naar het parlement komen wanneer het hen goed uitkomt, bijvoorbeeld om hun belangen te verdedigen achter gesloten deuren, maar niet om op een democratische manier in debat te gaan tijdens een openbare zitting,” stelt Lamberts vast.

“Het parlement heeft dus beslist om zich niet te laten dicteren door Monsanto,” zegt hij.

[Belga]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

Gedeelde smart is halve smart: want ook de psychopaten krijgen uieindelijk, hoe goed ze ook voor zichzelf denken te kunnen zorgen, het grote arsenaal aan kankerverwekkende stoffen in hun lijf.

Lachwekkend geheel, helemaal als je bedenkt dat er door het gebrainwashte slavenklootjesvolk zo fel wordt gestreden tegen het roken, maar uiteindelijk vreten de slaven, direct of indirect, de meest vervuilde en genetisch zeer schadelijk gemanipuleerde producten.

Het is niet alleen het gif, maar ook de genetisch gemanipuleerde landbouwproducten die een potentieel groot gevaar opleveren. Maar volgens de gecontroleerde en gekochte wetenschap/politici/media is er niets aan de hand. En ook zij kauwen rustig verder en spelen russische roulette met hun lijf en geest…. “Knap” hersenvaatje stuk, propje of bobbeltje in het hoofd, kankertje hier en daar in het lijf….Wat wel weer goed is voor de revenuen van de ondernemingen en medische grootverdieners op een heel breed vlak. Totdat de gents and lady’s zelf het haasje zijn.

Opmerkelijk is wel dat het menselijk lichaam en geest een bepaalde veerkracht kent, maar dit heeft uiteindelijk ook grenzen en geeft een lichaam of geest zich uiteindelijk gewonnen en over bij voortdurende belasting met gif en gmo’s.

Eelke Piers
Eelke Piers
6 jaren geleden

De Europarlementariërs mogen dus geen steekpenningen van de Monsanto-
lobbyisten meer aannemen. Ook niet in de vorm van etentjes, vliegreizen of callgirls

War on Error
War on Error
6 jaren geleden

Te weinig, te laat.
Cosmetische actie – zal weinig tot geen effect hebben. De morres van die criminele organisatie kennende.

“Werknemers van de Amerikaanse biotechnologiereus Monsanto zijn tot nader order niet welkom in het Europees Parlement.”
Dus?
simpel,
Monsanto & co. zullen geen lobbyisten hebben . . . .

Nogmaals die Agro-Chemie reus is geen normaal bedrijf. Ook niet winstgevend. De bulk komt uit giga subsidies, en dito privileges. Wat het doet, en nalaat, is geo-politiek. Onderdeel van het Buitenlands beleid van de VS, VN en G20.

Tekent het niveau van het EP. De Europese burgers kunnen DUS beslist niet vertrouwen op een redelijk integere EU, EC, EFSA, Europees Hof.

Eelke Piers
Eelke Piers
6 jaren geleden

Is Monsanto daarom niet overgenomen door Bayer???? Via deze omweg krijgen ze toch in de Unie voet aan de grond.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x