Archeologie

Verloren stad van Alexander de Grote ontdekt in Irak. De manier waarop is verrassender dan je zou denken

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Archeologen hebben in Irak een verloren stad ontdekt. De stad, die meer dan 2000 jaar verborgen lag, is ontdekt aan de hand van dronebeelden en oude foto’s die openbaar zijn gemaakt.

Qalatga Darband, naar verluidt in 331 voor Christus gesticht door Alexander de Grote, is ontdekt door een team Iraakse en Britse archeologen onder leiding van het British Museum.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De vindplaats trok de aandacht van archeologen nadat de CIA satellietbeelden uit de jaren zestig had geopenbaard, waarop ruïnes te zien waren.

Bruisende stad

De beelden zijn al in 1996 vrijgegeven, maar vanwege de politieke instabiliteit konden archeologen de vindplaats jarenlang niet goed onderzoeken.

Hoofdonderzoeker John MacGinnis en zijn collega’s gebruikten drones om de resten van de gebouwen te vinden die eeuwen onder de grond verscholen lagen.

“Het is nog vroeg, maar we denken dat het een bruisende stad was op de weg van Irak naar Iran,” vertelde hij aan The Times.

Chaos

Op de vindplaats in Iraaks-Koerdistan zijn onder meer Griekse munten en standbeelden van Grieks-Romeinse goden gevonden.

De Iraakse archeologische diensten hebben zeer veel hinder ondervonden van de chaos die ontstond na de door Amerika geleide invasie van Irak in 2003.

Eén van de grootste

Alexander de Grote creëerde één van de grootste rijken in de oudheid, een rijk dat zich uitstrekte van Macedonië en Griekenland in Europa tot Perzië, Egypte en zelfs delen van India.

Hij was ongeslagen in de strijd en wordt beschouwd als één van de meest succesvolle bevelhebbers aller tijden.

Foto: Pixabay

[Daily Mail, Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
Louise
Louise
6 jaren geleden

Wat je ervan kan leren is….dat de Mensch aan grootheidswaanzin lijdt, altijd al…. De Grieken, Romeinen, Ottomanen,Mongolen…etc…..niks nieuws dus dat het hier nu in Europa gebeurd, alleen zijn we inmiddels zo ver dat er weerstand ontstaat bij de bevolking, zal vroeger ook wel geweest zijn, maar toen had de bevolking helemaal niks te vertellen…..Zijn we nu een stapje verder??Dat Groot,Groter,Grootst niet altijd de goede oplossing is……

Louise
Louise
6 jaren geleden

@Hawks Het blijft altijd generaliseren op reactie’s, tja , het is mijn interpretatie van wat ik zag en las………. en de wereld is niet zo’n puinhoop geworden door een enkel individuutje zoals jij dat noemt, je moet het wat ruimer zien…… maar als je bedoelt dat er ook prettige mensen zijn , dan ben ik dat met je eens…….

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x