Homepagina » UFO » De dag dat honderden Afrikanen een ‘zwevende stad’ zagen
De dag dat honderden Afrikanen een 'zwevende stad' zagen

De dag dat honderden Afrikanen een ‘zwevende stad’ zagen

Op internet circuleert momenteel een bericht over een ‘zwevende stad’ die in maart 2011 boven Nigeria gezien zou zijn. Inwoners uit het dorp Dulali in de staat Bauchi zagen op een maandag een fel licht in de lucht, zo meldde de Nigeriaanse krant Peoples Daily destijds.

Eén van de dorpsbewoners zei: “Uit het niets verscheen een enorme massa die leek op een wolk. De massa vloog langzaam over het dorp. In de wolk, die doorzichtig was, zag ik prachtige hoge gebouwen, wegen en auto’s. Het was net een vliegende stad. Uit de wolk kwamen geluiden van machines.” De ‘zwevende stad’ is gezien door vrijwel alle dorpsbewoners, jong en oud, waaronder ook de imam van de enige moskee in het dorp.

Daad van God

Dauda Mohammed, een lokale boer, zei erg verrast te zijn door de verschijning, maar hij werd niet bang. Hij kon naar eigen zeggen de kleuren van de gebouwen onderscheiden in de wolk. Ibrahim, een jongen die destijds ongeveer 10 jaar oud was, zag de UFO door een boom gaan, maar vreemd genoeg werd de boom volgens hem niet omver geduwd.

De schrijvers van het stuk merken op dat sociaal-culturele factoren een enorme invloed hebben op dit fenomeen. Terwijl UFO’s in de westerse wereld vaak worden geassocieerd met angst en complottheorieën, waren de dorpsbewoners erg positief over de waarneming. Ze waren ervan overtuigd dat ze getuige waren geweest van een daad van God.

Op de vraag of het dorp een klacht heeft ingediend bij de autoriteiten over het vliegende object, antwoordde de imam dat ze daar niets in zagen omdat het object niemand heeft verwond en alle dorpsbewoners ervan overtuigd waren dat het een positief bezoek was.

Djinn

De auteurs verwijzen naar de website www.thejinn.net, waar staat dat er onzichtbare wezens zijn op aarde. In de Koran staan ze bekend als djinn, bovennatuurlijke onzichtbare wezens die volgens islamitische overleveringen samen met mensen en engelen de drie levensvormen zijn met een bewustzijn gemaakt door Allah.

Een lokale bestuurder zei op de hoogte te zijn van het paranormale bezoek aan Dulali. Hij voegde toe dat er nog nooit eerder een dergelijk bovennatuurlijk fenomeen is waargenomen in het gebied. Hij wilde een onderzoek instellen, maar had het op het moment van de waarneming te druk met de bestrijding van gewapende overvallen op politiebureaus en banken.Vind je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. moarallee, wat een onzin-artikel

  wegen zien die in de lucht hangen, met auto’s op,
  als ge onder die weg staat,…
  en klacht indienen: komaan zeg…

  1 likes
 2. Fata Morgana of gewoon een luchtspiegeling.

  0 likes
  • Tja het heeft totaal geen zin om over deze materie een oordeel te vellen, op basis van dit artikeltje. Zelfs diegene die het hebben gezien kunnen er niet over oordelen. Alleen zien is ook nogal een beperkte waarneming vooral van iets dat hoog in de lucht zweeft.

   1 likes
 3. 4 dimensionale hologrammen

  0 likes
 4. Inderdaad een hologram test als vingeroefening voor het werkelijke programma: de langverwachte wederkeer der Goden. Trap er niet in.

  0 likes
 5. Ezechiël zou ook een visioen gehad hebben: “Dit is wat ik zag: een stormwind, komend uit het noorden, een grote gloeiende wolkenmassa, een vuur van bliksemflitsen. Daar middenin zag ik iets dat glansde als wit goud…”

  Maar als we het verder ontleden dan blijkt dat de zuiverste beschrijving te zijn van wat we nu een ufo noemen: “Opnieuw keek ik naar de wezens, en ik zag bij elk van de vier een wiel op de grond staan, aan de voorkant. De wielen glansden alsof ze gemaakt waren van turkoois en ze hadden alle vier dezelfde vorm: ze leken op een wiel midden in een ander wiel. Ze gingen met de vier wezens mee, zonder om te draaien. Hun velgen waren angstwekkend hoog, en elk van de vier velgen was afgezet met ogen. Als de wezens zich bewogen, gingen de wielen mee, en als de wezens opstegen van de aarde, stegen ook de wielen op…”

  Ook Ezechiël hoorde geluiden (evenals de mensen bij deze waarneming) wat hoogst vreemd is bij een hologram projectie!

  Uiterst grote moederschepen met tuinen en al wat je wil, hangen in ons zonnestelsel, dat lijdt geen twijfel!

  0 likes
 6. Gewoon tests met project Bleu Beam/holografische projectie’s ,en waar kun je dat beter doen dan in dat soort gebieden waar mensen bij en / of goedgelovig en onwetend zijn van dergelijke zaken. Vandaag of morgen zal dat in het westen ook wel uitgeprobeerd worden.

  0 likes
 7. Een enorme fata morgana is veel waarschijnlijker.

  0 likes
 8. Bioshock Infinite 🙂

  0 likes
 9. Ja ik denk ook fatamorgana. Deze kunnen door de refractie index/ eigenschappen van lucht soms Duizenden kilometers van de ooriginele locatie verschijnen.

  0 likes
 10. Teveel qat gegeten misschien.

  0 likes
 11. Klinkt als District 9

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

straaljagerpiloot

Het gedroeg zich niet volgens de normale natuurwetten. Straaljagerpiloot verbreekt na 15 jaar stilte over UFO

Straaljagerpiloot Chad Underwood legde in 2004 een ...

las vegas

Inwoner Las Vegas ziet ‘raadselachtig object’ boven stad. Deze beelden gaan momenteel viraal

In de lucht boven Las Vegas is ...