Gezondheid

Monsanto ziet af van meer gentechplanten in de EU

Help ons door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Monsanto trekt verzoeken in om nieuwe genetisch gemanipuleerde gewassen te mogen verbouwen in de Europese Unie.

Gentechnisch gemanipuleerde plantensoorten zijn omstreden. Ook werden eerder deze maand Kamervragen gesteld over de toelatingsprocedure voor deze gewassen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De biotechgigant verbouwt in de EU al genetisch gemanipuleerde maïs. De nieuwe verzoeken hadden vooral betrekking op sojabonen en suikerbieten.

Verbod

Een woordvoerder van de Europese Commissie bevestigde dat Monsanto verzoeken om de nieuwe gewassen in de EU te mogen verbouwen zal terugtrekken.

Veel verzoeken van biotechbedrijven om genetisch aangepaste gewassen in de EU te mogen verbouwen worden afgewezen. Hoewel MON810, een transgene maïssoort van Monsanto, in de EU mag worden verbouwd, hebben verschillende landen waaronder Frankrijk, Duitsland en Italië vanwege heftig verzet van burgers een verbod ingesteld op het gewas.

Afgelopen jaar maakte de Duitse biotechreus BASF een einde aan de ontwikkeling van genetisch gemodificeerde gewassen in Europa. Ondanks het verzet is Europa één van de grootste importeurs van genetisch aangepast graan dat wordt gebruikt als veevoer.

Aspartaam

De eerste klant van Monsanto was Coca-Cola. Het bedrijf maakte onder meer cafeïne, pcb’s en DDT. Monsanto ontwikkelde Agent Orange, een bestrijdingsmiddel dat door het Amerikaanse leger in de Vietnamoorlog werd ingezet als ontbladeringsmiddel.

Een voormalig dochterbedrijf van Monsanto ontdekte aspartaam. De algemeen directeur van dat bedrijf was op het moment van de ontdekking Donald Rumsfeld. Hij werd later bekend als de minister van Defensie onder George W. Bush.

Monsanto is verder producent van het bestrijdingsmiddel Alachloor, een middel met een carcinogene werking.

Een ander product, de rubberverzachter Ethoxyquine, heeft voor een voedingsschandaal gezorgd toen het in de jaren negentig werd toegepast als conserveermiddel in droogvoer voor huisdieren. Er ontstonden gezondheidsproblemen voor de huisdieren die de eigenaren aan de chemicaliën weten. Etoxyquine wordt door de diervoederindustrie steeds minder als conserveermiddel gebruikt.

Bron: Reuters.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dondervogel
Dondervogel
10 jaren geleden

Monstanto zit al lang in Europa, alle zaadproducerende bedrijven hebben zij al lang geleden opgekocht, bv. De Ruiter Seeds in Nederland, verder bijna alle soja en mais is GMO, er is al geen andere te krijgen. En nog – laatst bij Rijnweek, bij feest voor kinderen wat staat als reklame op megagrote boord achter toneel? ROUNDUP…….van Monsanto. say no more.

Dondervogel
Dondervogel
10 jaren geleden

Monsanto moet in zijn geheel gestopt worden, want via dat stuifmeel wordt langzamerhand alles op de wereld genetisch besmet.Terwijl de Amerikanen op Antartica een zadenbank organiseren met niet genetische gemanipuleerde zaden.En waar dienen die FEMA kampen voor, die zijn gebouwd bij vrijwel iedere grote stad in Amerika?Wat lijkt op kampen zoals wij die kennen uit de tweede wereldoorlog, waar de Joden werden vernietigd,waar alleen de mitraileur nog ontbreekt??En wat staat op de Georgia guidestone,s??zie link:http://nl.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones 1 e gebod breng de bevolking terug naar 500 miljoen mensen.Dus waarom spreekt men over een NIEUWE WERELD ORDE??En hoe komt die aan zijn macht??Persoonlijk denk ik aan het bewust uitroeien van de mensheid zoals die nu bestaat.Monsanto de kankerverwekker, werkt vriendelijk mee u uit te roeien.

m&m
m&m
10 jaren geleden

moet helemaal stoppen en er moet duidelijk aangegeven worden met grote letters op het etiket waar de troep inzit.

monstersato
monstersato
10 jaren geleden

Heb je hier een foto of iets dergelijks van? Monsanto & Roundup staan niet op de sponsorlijst van Rijnweek.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x