Homepagina » Financieel » Oud-topman Citigroup krijgt miljoenenbonus
Oud-topman Citigroup krijgt miljoenenbonus

Oud-topman Citigroup krijgt miljoenenbonus

De in oktober afgetreden bestuursvoorzitter van Citigroup, Vikram Pandit, krijgt voor dit jaar een bonus uitgekeerd van 6,7 miljoen dollar.

Vikram heeft Citigroup door de financiële crisis geleid, de strategie opnieuw bepaald, het risicomanagement verbeterd en de bank opnieuw doen aansluiten met winst, aldus voorzitter Michael O’Neill over de bonus.

Pandit was sinds 2007 topman van Citigroup. Tijdens de kredietcrisis werd de bank met 45 miljard dollar belastinggeld overeind gehouden. Pandit overwoog van dat geld een privéjet voor de bank te kopen.

Drijvende kracht

In 1983 werd Pandit ingehuurd door Morgan Stanley en in 2006 richtte hij zijn eigen hedgefonds op, Old Lane LCC. In 2007 werd het hedgefonds opgekocht door Citigroup. De overname leverde Pandit 165 miljoen dollar op.

Afgelopen maand onthulde The New York Times dat juist voorzitter O’Neill de drijvende kracht was achter de geheime inspanningen om Pandit de deur uit te werken.

IIF

Vikram Pandit zit in de raad van bestuur van de Columbia-universiteit, de Columbia Business School, de Indian School of Business en Trinity School.

Hij is daarnaast directeur van het Institute of International Finance, een wereldwijde organisatie van financiële instellingen. Het IIF werd in 1983 opgericht door 38 banken uit de toenmalige toonaangevende industrielanden.

Bron: HLN.be

Gerelateerd:

 Vond je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Ouwe jongens krentenbrood.

  0 likes
 2. Beschamend. Niets geleerd.

  0 likes
 3. Een bonus van 6,7 miljoen dollar? Zegt mij niks. Ik heb 3 prachtige gezonde kinderen. Ik vraag mij af wie gelukkiger is, hij of ik. Veel geld zegt mij totaal niks! Je kan ook enorm veel plezier hebben met weinig en de juiste vrienden om je heen! Ik heb geen stress en ben daar gelukkig mee!

  0 likes
 4. What’s in a name… Pandit of Bandit?

  0 likes
 5. Vertrouw niet teveel op je bezit, maar vergaar schatten in de hemel voordat het te laat is.
  Het doet me denken aan een bijbels verhaal, waarin een rijke grondbezitter alléén maar leefde voor zijn welstand. Toen hij eenmaal genoeg had, dacht hij bij zichzelf: “ik heb genoeg vergaard om mijn verdere leven in luxe te leven”. Nog de eerste dag na zijn besluit kreeg hij bezoek van ‘Magere Hein’.

  0 likes
 6. ‘Vikram heeft Citigroup door de financiële crisis geleid, de strategie opnieuw bepaald, het risicomanagement verbeterd en de bank opnieuw doen aansluiten met winst, aldus voorzitter Michael O’Neill over de bonus.’

  Ooooh. Nou… dan heeft hij het toch verdíend! :(((

  0 likes
 7. Mag ik ook een beetje? Ik zit een beetje krap bij kas voor 2013…

  0 likes
 8. Leuk voor die man? Maar wat schiet ik er mee op?

  0 likes
 9. Dik verdiend! Anders zou Citi niet meer hebben bestaan.

  0 likes
 10. Heb tijdens de crisis mensen doen lachen, kracht gegeven en hun menselijk bestaan veredeld. Verdienste : 5 euro

  0 likes
 11. [quote name=”JanW”]Een bonus van 6,7 miljoen dollar? Zegt mij niks. Ik heb 3 prachtige gezonde kinderen. Ik vraag mij af wie gelukkiger is, hij of ik. Veel geld zegt mij totaal niks! Je kan ook enorm veel plezier hebben met weinig en de juiste vrienden om je heen! Ik heb geen stress en ben daar gelukkig mee![/quote]
  Tja.. Misschien wel een egoistische visie; Ik heb het goed en wat er elders gebeurt mwah.. Het geld (die bonus) zou namelijk ook aan (bijvoorbeeld) ouders geschonken kunnen worden omdat de kinderen die zij hebben creperen van de honger of gebrek aan andere primaire levensbehoeften..

  0 likes
 12. De banken organisatie is de grootste criminele organisatie ter wereld. Het is begonnen in de katholieke kerk. Men zegt ook dat de Zionisten onze bijbel hebben geschreven en dan ga ik het wel benauwd krijgen want dan is onze gehele geschiedenis beïnvloed en gemanipuleerd. Waar komen we dan vandaan.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ongewenste gedachten! Heb jij er last van?

Het hebben van ongewenste gedachten is iets ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

halsema

‘Halsema zet links boven de wet en dat is corrupt. Ze moet aftreden’

In Amsterdam waren vandaag duizenden mensen op ...

protesten

Hoe zit het nou met de George Floyd-protesten? De onbeantwoorde vragen

Veel Amerikanen zijn in de afgelopen weken ...