Financieel

Oud-topman Citigroup krijgt miljoenenbonus

Help mee door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De in oktober afgetreden bestuursvoorzitter van Citigroup, Vikram Pandit, krijgt voor dit jaar een bonus uitgekeerd van 6,7 miljoen dollar.

Vikram heeft Citigroup door de financiële crisis geleid, de strategie opnieuw bepaald, het risicomanagement verbeterd en de bank opnieuw doen aansluiten met winst, aldus voorzitter Michael O’Neill over de bonus.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Pandit was sinds 2007 topman van Citigroup. Tijdens de kredietcrisis werd de bank met 45 miljard dollar belastinggeld overeind gehouden. Pandit overwoog van dat geld een privéjet voor de bank te kopen.

Drijvende kracht

In 1983 werd Pandit ingehuurd door Morgan Stanley en in 2006 richtte hij zijn eigen hedgefonds op, Old Lane LCC. In 2007 werd het hedgefonds opgekocht door Citigroup. De overname leverde Pandit 165 miljoen dollar op.

Afgelopen maand onthulde The New York Times dat juist voorzitter O’Neill de drijvende kracht was achter de geheime inspanningen om Pandit de deur uit te werken.

IIF

Vikram Pandit zit in de raad van bestuur van de Columbia-universiteit, de Columbia Business School, de Indian School of Business en Trinity School.

Hij is daarnaast directeur van het Institute of International Finance, een wereldwijde organisatie van financiële instellingen. Het IIF werd in 1983 opgericht door 38 banken uit de toenmalige toonaangevende industrielanden.

Bron: HLN.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eden
Eden
11 jaren geleden

Ouwe jongens krentenbrood.

yoyo
yoyo
11 jaren geleden

Beschamend. Niets geleerd.

JanW
JanW
11 jaren geleden

Een bonus van 6,7 miljoen dollar? Zegt mij niks. Ik heb 3 prachtige gezonde kinderen. Ik vraag mij af wie gelukkiger is, hij of ik. Veel geld zegt mij totaal niks! Je kan ook enorm veel plezier hebben met weinig en de juiste vrienden om je heen! Ik heb geen stress en ben daar gelukkig mee!

saskia
saskia
11 jaren geleden

What’s in a name… Pandit of Bandit?

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x