Homepagina » Graancirkels » Monsterlijk grote graancirkel verschenen in één nacht. Dit is onmogelijk door mensenhanden gemaakt
Reusachtige graancirkel verschenen in Frankrijk. Bewonder hier de indrukwekkende beelden

Monsterlijk grote graancirkel verschenen in één nacht. Dit is onmogelijk door mensenhanden gemaakt

In de nacht van 1 op 2 juni is een reusachtige graancirkel ontstaan in Frankrijk. De formatie, die zich bevindt nabij Sancerre, bestaat uit een aantal cirkels waarvan de grootste een doorsnee heeft van ongeveer een halve kilometer.

De graancirkel, net buiten Crézancy-en-Sancerre, trok veel bekijks. Eén van de bezoekers was Didier Chaumien, die besloot met zijn gezin de formatie te bewonderen.

“We hebben nog nooit zoiets gezien in de regio,” vertelde hij aan zender France 3. “Je vraagt je af hoe zoiets wordt gedaan. Nergens zijn sporen achtergelaten. Waanzinnig dit!”

Aangifte

Boer Jean-Paul Millet, de eigenaar van het weiland waarin de graancirkel is verschenen, was minder onder de indruk. Hij heeft aangifte gedaan.

“Het gaat hier om een gebied van één hectare, oftewel een oogst van zes ton,” zei hij tegen Le Journal du Centre.

Eerder

Hij schat dat de cirkels hem een schadepost van ongeveer 1000 euro zullen opleveren. “Ik zie hier het nut niet van in,” aldus de boze boer.

In Frankrijk zijn eerder graancirkels verschenen. In 2012 werden er formaties gevonden in de departementen Nièvre en Loiret en in 2009 werd er één gemeld nabij de stad Bourges.

Bekijk ook onderstaande video van de formatie:

[Connexion France]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Cisco schreef:

  Net zoals er altijd mensen zullen zijn die geloven in de Flat-Earth theorie, zullen er ook altijd mensen zijn die geloven dat dit door een paar plankjes is gemaakt….

  6 likes
  • richard schreef:

   die platte aarde is anders vele malen realistischer dan die bol waar je op “denkt” te leven. Als de zon zo groot is als hij zou moeten zijn, waarom zijn de zonnestralen dan niet evenwijdig aan elkaar als ze op die piepkleine aarde stralen?

   2 likes
   • Cisco schreef:

    Tja, als de aarde plat is zou je zeggen dat men na zoveel tijd, met de technologie van vandaag de dag, de rand wel eens een keer zou moeten kunnen aantonen, een platte pannekoek heeft ook een rand en die kun je gewoon zien …… toch?
    Nee, dan geloof ik nog eerder in een Flat-Brain theorie ….. no offence …

    13 likes
 • Albert schreef:

  Opvallend he, dat die graancirkels altijd alleen te zien zijn in velden waar ook tractorsporen staan. Het zal toch niet zo zijn dat die juist gebruikt worden door mensen om naar het midden van zo’n veld te komen?

  9 likes
 • Mike schreef:

  Mesnsen kunnen dit ook maken dmv planken en touw, maar wat ze niet kunnen en wat je in een ‘echte’ formatie aatreft is dat de DNA structuur geweizigd is in het betreffende gewas en dat het gewas gebogen is ipv geknapt, zoals dat vaak gebeurt met planken.

  Daarnaast zijn ook de knopen in bijvoorbeeld graanhalmen geploft door extreme hitte, en valt vaak camera apperatuur uit in de formatie.

  Veelal worden er door getuigen lichtbollen of lichtschijven waargenomen die vanuit de lucht naar beneden komen, heen en weer schieten, tot stilstand komen en daarna met een ongekende acceleratie omhoog en uit het zicht schieten.

  Ook word er vaak op het gewas een wit poeder gevonden, wat vergelijkbaar is met organisch silicium. Alleen kennen wij dat niet op aarde. Dit poeder lost op of sterft af enige tijd na het ontstaan van de formatie.

  Ook is de polariteit van het aardsmagnetisch veld veranderd on de formatie waardoor een kompas hele vreemde waarden aangeeft en niet vast naar t noorden wijst.

  Door deze feiten is het aannemelijker dat er een andere technologie en intelligentie bij betrokken is, één van niet aardse origine

  7 likes
 • bingo schreef:

  Wat onderschatten sommige mensen hun soort toch:

  http://www.circlemakers.org/

  6 likes
 • suske schreef:

  altijd in het graanveld maar nooit in het knolleland , tja, in het graanveld loopt het nu eenmaal makkelijker

  1 likes
  • Mike schreef:

   Niet alleen in een graanveld, maar ook in bollenvelden en grasvelden. En van tijd tot tijd ook in de sneeuw.
   Leuk daaraan is dat de sneeuw verdampt boven de grond waar de formatie ligt, terwijl de grond koud is.

   2 likes
 • onbekend schreef:

  De beschermers van de goeierikken.

  2 likes
 • zeven zusters schreef:

  Prachtig om te zien,lijkt wel een constellatie van planeten of sterren oid.

  2 likes
 • H2o schreef:

  Waarom zouden mensen dir niet kunnen?

  1 likes
 • Vincent Robbesom schreef:

  Met wat zwaardere maaimachine, radiografische apparatuur en een handige programmeurtje met een gevoel voor humor valt dit best te doen…

  1 likes
 • Tonny schreef:

  Velen zijn door mensen gemaakt ,maar velen ook niet 😉

  1 likes
 • MxAz schreef:

  http://www.cropcircleconnector.com/anasazi/fringe2014m.html

  Deze boodschap uit een eerdere graancirkel zet ons nu wel aan het denken, in tijden waarin de machthebbers zoals Trump in de aarde lijken te verkwisten..

  0 likes
 • x

  Check Also

  franse

  Kijk: Franse professor schokt iedereen met rake uitspraken over pandemie

  Het aantal coronabesmettingen in Frankrijk neemt met ...

  kabinet

  Kabinet zet mes in coronasteun: ‘We worden uitgebuit door een verrot systeem’

  Het kabinet is van plan het mes ...

  >