Mens en Dier

Luister en huiver: dit is het niveau van onze minister voor Natuur en Stikstof

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!

Sinds 10 januari hebben we een minister voor Natuur en Stikstof. Deze minister, Christianne van der Wal-Zeggelink, was tot voor kort partijvoorzitter van de VVD. Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging beklaagde zich onlangs over het feit dat ‘er geen basiskennis op het ministerie is’. “Dat is toch verschrikkelijk?”

Van der Wal-Zeggelink raakte begin deze maand in opspraak omdat ze de Kamer verkeerde informatie had verstrekt over de grootste ‘stikstofuitstoters’. Boerenbedrijven werden ten onrechte opgenomen in de lijst met de ‘top honderd stikstofbronnen’.

Al snel bleek dat de ammoniakuitstoot niet klopte omdat de emissies van schone stallen waren gekoppeld aan minder schone stallen. Van der Plas sprak op Twitter van een ‘ongelofelijke blunder’ door het RIVM.

Enorm geprutst

Ze zei dat er ‘enorm geprutst is’ met de uitstootlijsten. “De minister moet zich afvragen of ze wel op de juiste positie zit,” aldus Van der Plas. Het is voor haar het bewijs dat er een gebrek aan kennis is op het ministerie.

Op social media gaan beelden rond van opmerkelijke uitspraken die de minister in de Tweede Kamer heeft gedaan. Een greep: “Hoe werkt die KDW (kritische depositiewaarde, red.) nou eigenlijk? Laten we daar nou eens voor alle duidelijkheid mee beginnen. Hoe meer en hoe langer je de KDW overschrijdt, des te groter de schade zal zijn omdat stikstof opstapelt. Het neemt niet af. Verdampt niet, stapelt op. Het blijft opstapelen.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ik heb geen idee

“Welke ruimte de EBS (Europese Biodiversiteitsstrategie, red.) biedt aan de lidstaten voor een eigen invulling? Nou, voor wat betreft hun bijdrage aan de doelstellingen voor gebiedsgericht… gebiedsbescherming kunnen lidstaten daaraan hun eigen invulling geven. De bijdrage hoeft niet alleen te bestaan uit gebieden die beschermd worden op grond van eigen nationaal natuurbeleid. Voor wat betreft de doelstellingen om natuur te herstellen, hebben lidstaten nu ook ruimte om daaraan hun eigen invulling te geven, dat verandert. Dit is zo leuk. Wat hier staat, is dat het EU-wetsvoorstel definitief wordt vastgelegd. Kortom: ja. Ik heb geen idee,” lachte Van der Wal-Zeggelink.

Deze minister heeft een flinke pot geld om maatregelen te nemen. Ze krijgt toegang tot een stikstoffonds van maar liefst 25 miljard euro, bovenop de 6 miljard die hier al voor was uitgetrokken.

4.9 78 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anna
Anna
7 maanden geleden

Huiver? Alllang niet meer.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
7 maanden geleden

De luchtvaart, stokpaardje van de overheid, is een grote producent.
Straalmotoren hebben een serieus slechte adem.

Joepiedepoepie
Joepiedepoepie
7 maanden geleden

Wie van de Nederlanders wil hun belasting op zôn manier besteed zien, denk heeeeeeeel weinig!

Erwin
Erwin
7 maanden geleden

‘Geen idee hebben’, dat is nog beroerder dan ‘geen actieve herinnering hebben’.
Budgetten stijgen terwijl het IQ blijft dalen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

130
0
We lezen graag je reactie!x