Homepagina » Buitenland » Fotograaf betrapt op het maken van nepfoto’s van ‘gewonde kinderen uit Aleppo’
Fotograaf betrapt op het maken van nepfoto's van 'gewonde kinderen uit Aleppo'

Fotograaf betrapt op het maken van nepfoto’s van ‘gewonde kinderen uit Aleppo’

Neem mediaberichten over ‘gewonde kinderen’ in Syrië niet zomaar voor waar aan.

De Egyptische politie heeft voorkomen dat er opnieuw nepfoto’s van het door oorlog geteisterde land op internet zijn verschenen.

De politie heeft een man aangehouden voor het maken van nepfoto’s van ‘gewonde kinderen’.

‘Bewijs’

Hij wilde de foto’s op social media plaatsen als ‘bewijs’ voor gewonde kinderen in de Syrische stad Aleppo, aldus het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken.

De fotograaf, zijn assistenten en de ouders van de kinderen zijn opgepakt in de Egyptische havenstad Port Said, zo liet het ministerie via Facebook weten.

Volgens het ministerie was de politie getuige van de fotoshoot, die plaatsvond bij een verwoest gebouw.

Verf

Een meisje in een witte jurk met ‘bloedvlekken’ trok de aandacht van een passerende politieagent. Het bloed op de jurk bleek verf te zijn.

Het meisje hield een ‘bebloede’ teddybeer in haar hand en had een ‘verband’ om haar arm.

De fotograaf zou hebben toegegeven dat hij van plan was de foto’s op social media te plaatsen en erbij te zetten dat ze in Aleppo waren gemaakt.


[Sputniknews]Vond je deze info belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

28 reacties

 1. Sommige websites zijn praktisch een verlengstuk voor de Russen en andere anti-westerse partijen.

  Het wordt steeds minder vermakelijk de bs die men aan het verspreiden is.

  De reguliere media heb ik niet heel hoog zitten, maar de alternatieve media zie ik tegenwoordig tot een lager niveau dalen. Wie er nog ergens waarheid weet te vinden mag het zeggen……

  13 likes
  • Helemaal mee eens! Dit is volgens mij ook het grootste probleem met de alternatieve media… Men is zeer kritisch op de mainstream media, maar totaal niet kritisch op het nieuws dat ze zelf verspreiden.

   11 likes
   • * Pleiadian, grappige naam voor iemand van het alles-is-nep promotie team.
    Net zo grappig als Kalki voor een satanist.
    Ze zijn er maar druk mee en draaien overuren.
    Maar hun opperbazen zijn er niet meer en ze lezen/horen de links niet die hen die hint willen geven.
    Kop in het zand en drammen maar, hameren op dat niets nog echt is. Warhoofden. Ze zijn niet geinformeerd dat hun opperbazen gevangen zitten danwel dood zijn dus zakt de boel ook voor hen in elkaar.
    Het is waste of energy ze te laten weten dat de dark energy op raakt.
    Wat zal het hier ineens rustig zijn.

    2 likes
    • Zo, eerst weer even beginnen met een belediging, om vervolgens zelf niks te doen om e.e.a. verder uit te zoeken.
     Ik heb dit verhaal al wat verder uitgezocht, en zal binnenkort eens mijn Egyptische collega vragen of hij ook e.e.a. kan uitzoeken.

     En wat ga jij intussen doen faith(less)?

     8 likes
     • Vreemd dat jij je beledigd voelt, of moet je het voor een zwakke broeder opnemen?
      En wat ik ga doen? Gewoon, leven, wat ik altijd doe.
      Zo slow motion mogelijk met deze hoge energieen.
      Dit raad ik trouwens iedereen aan.

      6 likes
  • De vraag is dan ook, is dit dan wel echt nieuws….

   4 likes
   • My Goodness, nu weer een die denkt dat David Icke, David Wilcock en al die andere waarheidszoekers wereldwijd er naast zitten, terwijl ze onafhankelijk van elkaar tot eenduidige conclusies komen.
    Maar het is al duizenden jaren bekend dat dit er aan zat te komen, vergeten zeker.
    En dan wijzen alle aanwijzingen ook nog eens die richting uit.
    Anders had Hillary de verkiezing wel gewonnen.
    De msm had er de mond vol van, Hillary zou ZEKER WETEN winnen, dominant zelfverzekerd als ze altijd zijn.
    Helaas zaten ze er voor het eerst openlijk, voor het oog van de hele wereld, verschrikkelijk en schandalig naast.
    Wat een blamage, en echt niet voor de lol, dat durf ik je wel te garanderen.
    Maar ook dit overtuigd een overtuigd alles-is-fake-nieuws gelover niet.
    Apart er aan is dat de alles-is-fake-nieuws hype ‘toevallig’ net na haar verlies is gelanceerd.

    4 likes
  • Reguliere media of alternatieve media, wat is de agenda van de site en wat zijn de bronnen? We kunnen niet naar Syrie om daar op de grond te kijken wat er gebeurt, dus moeten we zelf onderzoeken. CNN/FOX zijn anti-Putin, RT en PressTV zijn anti-US. Is de wereld zo zwart-wit? Je kunt al beredeneren dat beide kanten een agenda hebben. Ik zou alles wat mainstream is wel lezen maar niets voor waar aannemen, daar heb je meer bronnen voor nodig.

   Dan de alternatieve media, wie zijn dat? Alex Jones, 9fornews, 21st Century Wire, Bellingcat, Corbett Report etc. Als je de alternatieve sites langer volgt zie je op een gegeven moment artikelen verschijnen die niet stroken met de voorgaande lijn die ze hebben gehad.
   Bv Alex Jones, die leek iets te melden te hebben over 911, false flags, Federal Reserve. Wat blijkt is dat hij nog steeds niet meldt dat 911 een inside job is, moslims zijn voor hem nog steeds een groot gevaar. Nu is Trump president en hij is goed met hem, terwijl we weten dat Trump een kat in de zak is. Zogenaamd eerlijk, maar zal nooit Israel ter verantwoording roepen.
   9 for News bijvoorbeeld. De meeste artikelen waardeer ik, nieuws dat je niet snel zal lezen op het net. Wat een zwaktepunt is hier zijn de artikelen over ruimtevaart en UFO’s, daar kan ik helemaal niets mee. Wat mij betreft zijn beide een sprookje. De vraag is dan waarom deze site dit soort dingen meldt, vul maar zelf in.

   Er zijn nog maar een paar sites die ik volg, waaronder Global Research en Martin Vrijland.
   Waarom? Omdat ik deze zie als de meest eerlijke opiniemakers, terwijl ze ook disinfo zouden kunnen verspreiden. Mijn maatstaven zijn: Oorlog tegen terreur is een leugen, US en RU zijn 2 kanten van dezelfde maffia en degene die de politiek van Israel verdedigt hoort bij dezelfde maffiosi. Daarnaast ook: geheime genootschappen zijn de dynamo’s van de maffia en de internationale bankierswereld hoort bij dezelfde criminelen.

   Voor mij is het duideljk waar de pijn zit, nu een oplossing zien te vinden. Ik zou beginnen met de vetorechten bij de VN afschaffen en elke persoon die invloed heeft op politiek of economie verplichten te melden bij welke geheim genootschap ze lid zijn. Ook zou ik de Federal Reserve, onze ECB, het IMF en de Wereldbank doorlichten.

   Nu hebben we de vrachtwagen aanslag in Berlijn en de moord op de Russische ambassadeur. Wie is overtuigd dat dit echt is gebeurd? Hoe zeker zijn we hiervan? Waar komen de beelden vandaan? Ik zou zeggen, ga youtube op en bekijk de beelden, foto’s en interviews. Het kost wat tijd, maar dan heb je zelf onderzoek gedaan en niet sites zitten lezen.

   KENNIS IS MACHT.

   4 likes
   • Zamunda

    Ga zelf er eens opuit in de wereld en doe jou eigen onderzoek of het allemaal waar of niet waar is en kijk eens vaker naar boven inplaats van je kop in het zand te steken of vraag het eens aan de nabestaanden of het allemaal wel werkelijk is gebeurd!

    4 likes
    • Dirk, eerlijk gezegd is het niet relevant of het acteurs zijn of echte slachtoffers. Het zou natuurlijk beter zijn als er niemand is vermoord.

     Er is wel een agenda: War on Terror. Deze duurt al 15 jaar. Om deze onzichtbare vijand van ons belangrijk te maken heb je angst nodig. Die angst creeer je door aanslagen te plegen. De rest mag je zelf invullen.

     En op de vraag of ik met de nabestaande heb gesproken, dat heb ik inderdaad niet. De vraag is of je ze te spreken krijgt en ten tweede zouden ze kunnen liegen zoals menig ooggetuige en nabestaande heeft gedaan na aanslagen die natuurlijk altijd door radicale moslims worden gepleegd, een inkopper tegenwoordig. Het is bizar hoe snel deze nabestaanden over het verdriet heen zijn na het verlies van een dierbare. 3-5 dagen duurt het tegenwoordig om de daders te vergeven.

     Maar wat jij Dirk? Ben jij overtuigd van de echtheid of interesseert het je allemaal geen zier en wil je ook even jouw duit in het zakje doen door mij omlaag te halen zonder enige inhoudelijke informatie?

     3 likes
 2. Dit doen Kerken ook en ik verdenk ook sommige hulpverleners organisaties om geld binnen te krijgen !

  10 likes
 3. Net zoals die neppers van een wit helmen

  9 likes
 4. Dat is wat ze vurig hopen en dus er in willen rammen, de bekende tactiek, haast OPLEGGEN dat niemand nog weet wat waar is.
  Maar er zijn meer dan genoeg mensen die de waarheid weten, met voldoende bewijzen, voldoende getuigen, ook al gaat men hier nog zo los op dat alles nep is. Onnozel.
  De waarheid laat zich niet lang meer in een hoek drukken door de leugenaars.

  5 likes
  • Welke waarheid Faith? Die van jouw of de echte voor zover mogelijk.
   Het is al vaak gebleken dat de waarheid hier vertelt, niet klopt met de feiten.
   Kijk naar het verhaal van de Clinton Foundation en Eric Braverman. Hij was juist als CEO door Hillary Clinton’s dochter Chelsea naar binnen gebracht om misstanden binnen de Clinton Foundation te onderzoeken. Maar dat stukje waarheid las ik niet in jullie reacties.
   Kijk naar het verhaal van dat zogenaamde bombardement door Belgische F16’s. Eigen onderzoek liet al na een half uur zien dat de bijgeplaatste foto’s niet overeen kwamen met de werkelijke locatie, en dat er zelfs foto’s werden gebruikt van een ander bombardement 2 jaar eerder.
   Kijk naar de bewijzen voor een platte aarde. Het enigste wat men kan doen is een ingestudeerd lijstje opsommen, maar antwoord geven op echte moeilijke vragen, waarvan er geen antwoord op die lijst staat doet men niet, behalve mensen beledigen, waar jij ook een handje naar hebt.
   En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan…

   1 likes
    • Ik zal het nog wat verder verduidelijken.
     Ik ken mensen die zeer kritisch zijn bijv. ten opzichte van 9/11.
     Hun valt nu ook op dat het lijkt alsof de mensen gek aan het worden zijn.
     Dat ze zo’n beetje elk sprookje geloven op internet geloven.
     Mensen zijn dus al wakker, maar hebben/krijgen in de gaten dat e.e.a. gewoon te ver gaat, en gaan ook de alternatieve media niet meer geloven…

     1 likes
     • Die mensen zullen er ook zijn, die alle sprookjes geloven op internet, maar de meesten hebben wel een gezond onderscheidingsvermogen, of begint dit te ontwikkelen juist door al die doelbewuste verwarring. Dus om nu te denken dat mensen de alternatieve media niet meer geloven en dat iedereen gek geworden is valt reuze mee, maar zal wellicht de bedoeling zijn.
      Wat ze de mensen vooral willen laten denken is dat gezond verstand niet meer bestaat, nou daar gaan ze achter komen.

      0 likes
     • De mainstream media verliest enorme aantallen gelovigen dus het is logisch dat de alt. media aangevallen moet worden.
      Dat snapt iedereen.
      Zo zijn ze, alles naar hun hand zetten en liegen mag. nee MOET.
      Maar het gezond verstand is al aan het zegevieren, hoe hard ze hun best ook doen en hoeveel pionnetjes ze ook inzetten.
      Je pikt ze er zo tussenuit.

      0 likes
    • Ik zou dan toch eens een bril gaan opzetten, Faith.

     “Kijk eens goed naar de tijd op de klok en je ziet dat het 9/11 aangeeft.”
     Als je dan even precies kijkt is het 21:57 en geen 21:55 of dus 9:11…

     “De klok geeft op de kerktoren geeft hier een 11 en een 6 aan. Het is bekend dat de elite graag getallen omdraait of achterstevoren bedoelen dus wederom geeft de klok 9/11 aan”
     Als je dan weer even precies kijkt is het inderdaad 11:30. Probleem is omdat het half over 11 is, de grote wijzer niet meer op 11 staat…

     “Wanneer je het nummerbord op de auto ziet en deze getallen bij elkaar optelt geeft dat 11”
     Als ik dat systeem zou toepassen op elke auto die voor mijn deur staat, voorbij rijdt etc. dan zal er ongetwijfeld ook iets “duivels” uitkomen…

     “Bij de eilanden groep Bikini is in 1946 , 70 jaar geleden !!!!!!!!,  een reeks atoombommen getest. Het was de 1e nucleaire test sinds Trinity in juli 1945.”
     Op z’n minst spreek je de naam van het eiland Bikini anders uit dan het kledingstuk bikini…

     Echt, de wereld zit vol gekken, religieuze en ideologische…

     0 likes
     • Rob bekijk Nieuwsuur van maandag nog eens, dan zie je de kerkklok, kijk dan eens hoe laat het daar is en dan kun je wel raden dat ze op de foto 9-11 een beetje wazig gemaakt hebben.
      Nu proberen ze hun nazi beleid erdoor te drukken maar iedereen snapt inmiddels dat het dezelfde daders zijn die daar zo’n haast mee hebben.
      Nogmaals, hun agenda had in het jaar 2000 al gerealiseerd moeten zijn. Dat is niet zomaar niet gelukt maar omdat ze toen de tijd al tegen hadden. Gaat ook niet meer lukken.
      Ze krijgen nu wel zo’n haast dat ze domme fouten gaan maken. Niemand gelooft nog dat een politiestaat de bevolking gaat redden maar dat ze het alleen maar erger willen maken.
      Zo en nu snel alle landverraders oppakken, iedereen weet inmiddels wie dat zijn.

      0 likes
 5. Je hebt nu gewoon heel veel nep met echte mensen met nep ideeën, met nep verhalen , met nep verleners, met een nep geloof, en nep verschijnsels , je hebt ook nep bloemen , en zo is er genoeg nep waar je word mee gemept..maar er zijn ook echte verhalen en echte ideeën en echte verleners , en echte bloemen alles is zo echt, dat nep ook echt nep echt is.. beide hebben ze een bestaan en dat zal zo wel blijven alleen het filteren geeft echt veel nep echt gehechtheid aan de menselijke eigenschappen en er zijn genoeg die er mee meppen..je hebt nu eenmaal kromme geesten die de hele dag en nacht met krommen ideeën lopen..en dan maar zien of men het recht kan maken…met ja, nep echten verschijnsels..een verbonden bezigheid met idioten en mooie ideeën.. wat recht is maakt men krom en wat krom is moet men weer recht maken zo is men met het hele leven bezig .constant bezig met Smeden..en zo zijn er genoeg idioten met kromme bezigheden ..

  1 likes
 6. Tussen nep en echt in zit men zelf geklemd , nep foto.s, is een echte foto, maar met een beeld kan men het op een verkeerde spoor zetten,Een echte film is echt gespeeld door in mensen gezetten scenes, de acteur bedenkt een foto of film waarin al het gespeelde natuurlijk gewoon nep is en toch ziet men het graag voor echt aan al is het ook zo nep als het maar kan wezen..men leeft er helemaal in mee het zijn beelden die wat uitdragen en in dat uitdragen komt veel geschetste nep beelden die echt onecht zijn ..de gespeelde waarheid is dat er beelden word gefilmd of gefotografeerd die gewoonweg door een acteur word bedacht en bevloeid de werkelijkheid dan ook behoorlijk de media de fotograaf de filmspeler het zijn allemaal acteurs die hun boterham verdienen aan veel onzin verkopen en waarvan de beelden op de fantasie spelen van de consument …en die komt weer met verhalen van alles om het weer op zijn manier te weerleggen zo is men allemaal zijn eigen acteur met een eigen verhaal een eigen beeld en de echtheid ja die hangt er ergens tussen in ..en heeft vele gezichten.. een gevaarlijk spelletje die kan leiden van veel ideeën tot chaos toe en dat is nu wereldwijd bezig omdat onzin nep echt zo de werkelijkheid de mens inspireert tot scenes waarmee een film acteur een film laat zien maar natuurlijk niet werkelijk is ..maar wel werkelijkheid kan worden en die er ook al is..vechten en het doden van eigen soort die de naam mens draagt en die gelooft in zijn eigen gemaakte film en ja in de mens is veel ego aanwezig..en zo in zijn eigen instandhouding
  gelooft..

  0 likes
  • Het begint er nu op te lijken dat je zelf gek aan het worden bent Rob, hetzelfde gelal als wat we van Elise kennen. Jou lappen warrige tekst kan ik voortaan ook gewoon doorscrollen.

   0 likes
 7. weer de zoveelste cocksucker die iets wil uitbuiten…
  ik krijg het schijt aan alle ‘newbies’ die plots uit de lucht vallen…. fck you

  0 likes
 8. Een zooitje, al dat oorlogvoeren. Gewoon mee stoppen.

  Knullige foto. Bloed kleurt echt heel snel donker, bij oxidatie. Zo verdient een heel leger kakkerlakken aan zulke zinloze oorlogen. Werkloosheid in Egypte is enorm. Zal niet veel moeite kosten voor heel weinig knoeiers met camera’s te vinden. Fotograaf? Vakopleiding?

  Komt bij dat wij in het ‘Westen’ afgeslachte ouderen en kinderen in West-Aleppo (door zgn. ‘gematigde rebellen’) Jemen dan weer helemaal niet erg vinden. Niet eens ‘nieuws’/ vermeldenswaardig . . . . .
  http://marketupdate.nl/columns/russisch-noodhospitaal-aleppo-gebombardeerd/
  http://www.globalresearch.ca/hiding-americas-role-in-yemen-slaughter-us-bombing-of-civilians-portrayed-as-self-defense/5551472

  Houdt u het ff in de gaten.
  Onze corrupte regering, en dito media gebruiken zelf ook volop nep-nieuws – op uw kosten. En ten koste van u, en generaties na ons: Alles voor ‘het Grote Plan’ (vraag Samsom):

  De EU heeft nu een campagne opgezet voor ‘contra-nep-nieuws’
  (U kent inmiddels wel de ware bedoelingen van en met die EUSSR, toch?!)

  Tevens gaat het de geallieerde fascisten niet om waarheid, democratie – nep-nieuws wordt volop op het web gezet als ‘bait’, om ons van onze privacy te beroven, en de natte droom van de totalitaire staat geruisloos te laten uitkomen:

  “Although PropOrNot strives to remain anonymous, it does reveal connections to Modern Russia and its Interpreter Mag and thus, through Voice of America, its association with the CIA. Interpreter Mag is listed under “Related Projects” on its website.
  PropOrNot also collaborates with Polygraph Fact-Check, a purported fact-checking website produced by Radio Free Europe/Radio Liberty and Voice of America, in other words the CIA.
  http://www.newsbud.com/2016/12/09/propornot-evidence-of-a-cia-psychological-operation/comment-page-1/#comment-24127

  De coup met ‘schoothondje ván’, Trump, is precies de Russische Revolutie in herhaling. UNSSR in de making. Gedurende dit project, blijft onze corrupte regering en dito Hilversum voor brood en spelen zorgen.
  Trump heeft dan ook louter de georganiseerde aangeboord om zijn corrupte regering te vormen.
  http://www.counterpunch.org/2016/11/30/lenin-comes-to-the-white-house/
  Reken op ‘de bekende handtekening van de NAVO’: bommentapijten op de steden in Syrië; of de humanitaire aanpak – ‘soft killing’.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Vijf keer sterker dan modern beton. Nieuw onderzoek naar Bosnische piramides levert verrassende resultaten op

Vijf keer sterker dan modern beton. Nieuw onderzoek naar Bosnische piramides levert verrassende resultaten op

In Visoko staan de Bosnische piramides. Eén ...

Nederlandse commando's ingezet in Syrië. Bronnen doen onthullingen over illegale activiteiten van onze overheid

Nederlandse commando’s ingezet in Syrië. Bronnen doen onthullingen over illegale activiteiten

Opnieuw onthullingen over de schimmige activiteiten van ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 25 april 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.