Homepagina » Paranormaal » Kijken: Verboden TED-lezing over wetenschappelijk onderzoek naar paranormale vermogens
Kijken: Verboden TED-lezing over wetenschappelijk onderzoek naar paranormale vermogens

Kijken: Verboden TED-lezing over wetenschappelijk onderzoek naar paranormale vermogens

Russell Targ is een Amerikaanse natuurkundige die tientallen jaren meewerkte aan een overheidsprogramma waarbij onderzoek werd gedaan naar remote viewing (verzien).

Targ is ervan overtuigd dat dit fenomeen echt bestaat.

Op 14 april 2013 hield hij in Hollywood een TED-lezing over zijn onderzoek, maar de organisatie besloot uiteindelijk dat de lezing te controversieel was.

In 1972 ging Targ aan de slag bij het Stanford Research Institute, waar hij samen met zijn collega Harold Puthoff de term ‘remote viewing’ bedacht.

Speculatief

Mensen die verzien proberen door middel van parapsychologische methoden een object te beschrijven dat zich op grote afstand bevindt.

TEDxWestHollywood zei zich te distantiëren van Targ omdat hij ‘theorieën aanhangt die door de meeste wetenschappers worden gezien als ongeloofwaardig’.

Er komen bij ons geen sprekers aan bod die de taal van de wetenschap gebruiken om te claimen dat ze dingen hebben bewezen die speculatief zijn en die niet kunnen rekenen op wetenschappelijke acceptatie, aldus de organisatie.

CIA

“Veel mensen vroegen me waarover ik zou gaan praten,” reageerde Targ.

“Ik ben medeoprichter van een onderzoeksprogramma van het Stanford Research Institute over paranormale vermogens,” voegde hij toe.

“We deden onderzoek voor de CIA, de militaire inlichtingendienst DIA, luchtmacht en de NASA,” zei hij.

Bommenwerper

“Tijdens dit programma, dat 25 miljoen dollar heeft gekost en 23 jaar heeft gelopen, gebruikten we ‘remote viewing’ om een neergestorte Russische bommenwerper in Noord-Afrika te vinden, waar president Carter ons voor heeft geprezen,” aldus Targ.

“We hebben een ontvoerde Amerikaanse generaal in Italië gevonden, en de auto waarmee Patricia Hearst is ontvoerd,” ging hij verder.

Vakbladen

“We brachten een Russische wapenfabriek in Siberië in kaart en vonden Amerikaanse gegijzelden in Iran,” klonk het nog.

Targ zei dat de resultaten van zijn onderzoek zijn gepubliceerd in diverse wetenschappelijke vakbladen, waaronder Nature.

Reden genoeg dus om de lezing hier wél te laten zien:Vond je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

4 reacties

 1. Dit is natuurlijk de reden waarom ze onze eten, water en lucht vol spuiten met chemicaliën. Zodat ons vermogen afneemt of zelfs stopt. Stel je voor dat je een leugen op de TV gelijk doorhebt. Of dat er een Fals flag op een Duitse Kerstmarkt is en dat gelijk weet wie en waarom hij het gedaan heeft.

  3 likes
 2. Als TED een platform wordt voor suggestieve wetenschap dan is het snel afgelopen met TED. Dat andere invalshoeken aan bod komen is hier echter heel normaal. Ik kan meneer Targ aanbevelen vooral door te gaan met zijn bewijzenpakket op orde te krijgen en dan is er alle ruimte en interesse voor zijn verhaal.
  Het mooie van wetenschap is dat het continue bijgesteld moet worden naarmate we meer leren. Het is in het verleden ook al moeilijk geweest om de gevestigde orde van wetenschappers tot nieuwe inzichten te brengen, maar met de hedendaagse communicatiemedia is het echter veel makkelijker om je onomstotelijk bewijs de wereld in te slingeren en dan moet men wel.. tenzij je maar wat uit je nek loopt te kletsen natuurlijk…

  3 likes
 3. Ver zien, is heel gewoon iedereen kan dit,,, zo kan men zien dat er een Eiffeltoren ,piramides ,Tower bridge colosseum in Italië, de toren van Pisa, en noem maar op allemaal objecten die men kan zien in de geest van gedachten … dat zijn verre objecten en zo kan men nog veel meer vinden , en als het een beetje mee zit kan men iets benoemen wat gewoon samenvalt met een verzien en dat noemt men dan paranormale vermogens ja men moet toch wat doen om interessant te lijken en te zijn ..er zijn zoveel soorten die onder paranormaal woordje bestaan , dan het een gewoon normaal verschijnsel van een ziens wijze met onze zintuigen…in het denk vermogen ,ook dat is al paranormaal..

  2 likes
 4. Het “ver zien” was heel gewoon bij indianen. Moet toch algemeen bekend zijn dat een indiaan kon “zien” waar de bizons zich bevinden. Ok niet iedereen heeft het en merk dat ze het ook eng vinden; ikzelf merk duidelijk op een snelweg waar er geflitst of gemeten wordt. Ik wordt wat onrustig en krijg de behoefte om rustiger te gaan rijden. Ook als andere erbij zijn. Dit is ook “ver zien”. Niet zo eng dus wel handig, jammer dat ik deze TED dus niet vrijelijk mag zien.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Na 74 jaar komt de waarheid over de Tweede Wereldoorlog aan het licht. Het establishment wil niet dat u de werken van deze historici leest

Na 74 jaar komt de waarheid over de Tweede Wereldoorlog aan het licht. Het establishment wil niet dat u de werken van deze historici leest

In de beschrijving van het psychologisch profiel ...

Honderden mensen willen Australisch Area 51 gaan bestormen. Worden hier ook aliens bewaard?

Honderden mensen willen Australisch Area 51 gaan bestormen. Worden hier ook aliens bewaard?

Er zijn verschillende Facebookpagina’s verschenen die oproepen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.