Paranormaal

Kijken: Verboden TED-lezing over wetenschappelijk onderzoek naar paranormale vermogens

Help door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Russell Targ is een Amerikaanse natuurkundige die tientallen jaren meewerkte aan een overheidsprogramma waarbij onderzoek werd gedaan naar remote viewing (verzien).

Targ is ervan overtuigd dat dit fenomeen echt bestaat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Op 14 april 2013 hield hij in Hollywood een TED-lezing over zijn onderzoek, maar de organisatie besloot uiteindelijk dat de lezing te controversieel was.

In 1972 ging Targ aan de slag bij het Stanford Research Institute, waar hij samen met zijn collega Harold Puthoff de term ‘remote viewing’ bedacht.

Speculatief

Mensen die verzien proberen door middel van parapsychologische methoden een object te beschrijven dat zich op grote afstand bevindt.

TEDxWestHollywood zei zich te distantiëren van Targ omdat hij ‘theorieën aanhangt die door de meeste wetenschappers worden gezien als ongeloofwaardig’.

Er komen bij ons geen sprekers aan bod die de taal van de wetenschap gebruiken om te claimen dat ze dingen hebben bewezen die speculatief zijn en die niet kunnen rekenen op wetenschappelijke acceptatie, aldus de organisatie.

CIA

“Veel mensen vroegen me waarover ik zou gaan praten,” reageerde Targ.

“Ik ben medeoprichter van een onderzoeksprogramma van het Stanford Research Institute over paranormale vermogens,” voegde hij toe.

“We deden onderzoek voor de CIA, de militaire inlichtingendienst DIA, luchtmacht en de NASA,” zei hij.

Bommenwerper

“Tijdens dit programma, dat 25 miljoen dollar heeft gekost en 23 jaar heeft gelopen, gebruikten we ‘remote viewing’ om een neergestorte Russische bommenwerper in Noord-Afrika te vinden, waar president Carter ons voor heeft geprezen,” aldus Targ.

“We hebben een ontvoerde Amerikaanse generaal in Italië gevonden, en de auto waarmee Patricia Hearst is ontvoerd,” ging hij verder.

Vakbladen

“We brachten een Russische wapenfabriek in Siberië in kaart en vonden Amerikaanse gegijzelden in Iran,” klonk het nog.

Targ zei dat de resultaten van zijn onderzoek zijn gepubliceerd in diverse wetenschappelijke vakbladen, waaronder Nature.

Reden genoeg dus om de lezing hier wél te laten zien:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
7 jaren geleden

Ver zien, is heel gewoon iedereen kan dit,,, zo kan men zien dat er een Eiffeltoren ,piramides ,Tower bridge colosseum in Italië, de toren van Pisa, en noem maar op allemaal objecten die men kan zien in de geest van gedachten … dat zijn verre objecten en zo kan men nog veel meer vinden , en als het een beetje mee zit kan men iets benoemen wat gewoon samenvalt met een verzien en dat noemt men dan paranormale vermogens ja men moet toch wat doen om interessant te lijken en te zijn ..er zijn zoveel soorten die onder paranormaal woordje bestaan , dan het een gewoon normaal verschijnsel van een ziens wijze met onze zintuigen…in het denk vermogen ,ook dat is al paranormaal..

najef
najef
7 jaren geleden

Dit is natuurlijk de reden waarom ze onze eten, water en lucht vol spuiten met chemicaliën. Zodat ons vermogen afneemt of zelfs stopt. Stel je voor dat je een leugen op de TV gelijk doorhebt. Of dat er een Fals flag op een Duitse Kerstmarkt is en dat gelijk weet wie en waarom hij het gedaan heeft.

Vincent Robbesom
Vincent Robbesom
7 jaren geleden

Als TED een platform wordt voor suggestieve wetenschap dan is het snel afgelopen met TED. Dat andere invalshoeken aan bod komen is hier echter heel normaal. Ik kan meneer Targ aanbevelen vooral door te gaan met zijn bewijzenpakket op orde te krijgen en dan is er alle ruimte en interesse voor zijn verhaal.
Het mooie van wetenschap is dat het continue bijgesteld moet worden naarmate we meer leren. Het is in het verleden ook al moeilijk geweest om de gevestigde orde van wetenschappers tot nieuwe inzichten te brengen, maar met de hedendaagse communicatiemedia is het echter veel makkelijker om je onomstotelijk bewijs de wereld in te slingeren en dan moet men wel.. tenzij je maar wat uit je nek loopt te kletsen natuurlijk…

Pietje
Pietje
7 jaren geleden

Het “ver zien” was heel gewoon bij indianen. Moet toch algemeen bekend zijn dat een indiaan kon “zien” waar de bizons zich bevinden. Ok niet iedereen heeft het en merk dat ze het ook eng vinden; ikzelf merk duidelijk op een snelweg waar er geflitst of gemeten wordt. Ik wordt wat onrustig en krijg de behoefte om rustiger te gaan rijden. Ook als andere erbij zijn. Dit is ook “ver zien”. Niet zo eng dus wel handig, jammer dat ik deze TED dus niet vrijelijk mag zien.

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x