Paranormaal

Britse scholen moeten lesgeven in hekserij en druidisme

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Paganisme is voor het eerst opgenomen in het leerplan voor de scholen van één van de Engelse hertogdommen.

De autoriteiten van het graafschap Cornwall in het uiterste zuidwesten van Engeland hebben de scholen opgedragen dat hekserij, druïdisme en aanbidding van oude goden als Thor onderwezen moet worden naast christendom, islam en jodendom.

Een groep adviseurs heeft de gestelde eisen opgenomen in het leerplan waarin onder meer staat dat kinderen vanaf vijf jaar zouden moeten leren over steencirkels als Stonehenge. Op 11-jarige leeftijd kunnen leerlingen vervolgens het moderne paganisme en het belang ervan in Cornwell gaan verkennen.

Ongenoegen

Het lesprogramma moet ruimte bieden voor studielessen over het belang van pre-christelijke vindplaatsen voor moderne paganen.

In een begeleidend schrijven stellen de auteurs dat leerlingen de overtuigingen van het paganisme zouden moeten begrijpen. Het initiatief van de autoriteiten heeft geleid tot ongenoegen bij christelijke organisaties die bezorgd zijn dat een grensreligie steeds meer erkenning krijgt.

Breed scala

Critici wijzen op het feit dat er in Cornwall slechts 600 tot 750 paganen leven op een totale bevolking van 537.400. Woordvoerder van het Christian Institute Mike Judge zei dat de introductie van paganisme meer te maken heeft met de politieke correctheid van de leraren dan met de scholing van kinderen.

Neil Burden van de Cornwall Council is echter van mening dat kinderen als gevolg van de beslissing toegang hebben tot een breed scala aan geloofsovertuigingen. In alle scholen wordt nog altijd met name onderwezen vanuit christelijke opvattingen.

Wicca’s

Paganisme omvat onder meer de druïden, die naar eigen zeggen het oude geloof van het pre-christelijke Brittannië uitdragen; de wicca’s, moderne heksen die samenkomen in covens; en sjamanen die werken met de geest van het land.

De bekendste paganen uit Cornwall zijn onder meer Cassandra en Laetitia Latham-Jones. Op hun website staat te lezen dat ze baby’s zegenen, geesten verdrijven en toverspreuken doen.

Het initiatief komt in navolging van de beslissing van de Charity Commission in 2010 om druïdisme te erkennen als religie. Druïden en paganen die vastzitten in de gevangenis mogen nu een twijg of toverstaf meenemen in hun cel.

Het druïdisme vindt zijn oorsprong in de Keltische traditie. In de rituelen spelen de natuur en de cycli van zon en maan een belangrijke rol. Ook planten en vuur hebben voor druïdes een grote symbolische waarde.

Volgens een volkstelling in 2001 zijn er zo’n 40.000 paganen in Engeland en Wales alhoewel dat aantal volgens recente schattingen wel eens vele malen hoger zou kunnen liggen.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x