Mens en Dier

Mysterieus ‘wit web’ groeit op kernafval in opslagbasin

Help anderen door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers van de Savannah River Site van het Amerikaanse ministerie van Energie hebben een vreemde spinnenwebachtige substantie aangetroffen op gebruikte splijtstofstaven.

Volgens een recent rapport van de Defense Nuclear Facilities Safety Board lijkt het materiaal op een spinnenweb en is het mogelijk biologisch van aard.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Augusta Chronicle meldde dat het witte draderige materiaal tussen duizenden van de gebruikte splijtstofstaven is gevonden die zich in het opslagbasin voor kernafval bevinden van het L Area Complex van SRS.

Het is intrigerend dat de aangroei lijkt op een spinnenweb, mogelijk biologisch van aard is en dat het nog onduidelijk is wat het is of waar het vandaan komt. Zowel de Savannah River Site als de Defense Nuclear Facilities Safety Board waren onbereikbaar voor commentaar.

Hebben we mogelijkerwijs te maken met een onbekende soort extremofiel? In het L Area Complex wordt kernafval opgeslagen in een basin van 10 meter diep. Alhoewel het water de werknemers beschermt tegen straling is de substantie aangetroffen op de brandstofstaven zelf.

Organismen met een natuurlijke resistentie tegen straling bestaan. Deinococcus radiodurans is bijvoorbeeld niet alleen één van de meest stralingsresistente organismen op Aarde, de bacterie kan ook worden gebruikt bij de verwerking van kernafval.

Bron: Io9.com

Gerelateerd: NASA’s bacterie niet buitenaards maar extremofiel

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x