Het Complot

Schotse onafhankelijkheid: “Verkiezing vervalst, bewijs voor fraude”

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Schotse politie is in Glasgow een onderzoek gestart naar mogelijke verkiezingsfraude bij het referendum over Schotse onafhankelijkheid van donderdag. Dat zei een woordvoerder van de stad Glasgow vrijdag tegen SkyNews.

Volgens Colin Edgar zijn er tien gevallen bekend waarbij iemand voor de tweede keer zou hebben gestemd. “Als iemand wilde gaan stemmen zei diegene zijn of haar naam. Die naam werd dan op de lijst doorgehaald en er werd een stembiljet uitgedeeld. Daarbij werd dan geconstateerd dat die naam al was genoemd,” aldus Edgar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De verdachte stembiljetten worden overgedragen aan de politie. “We weten in welke dozen die biljetten zijn gedaan en we weten de nummers op de biljetten,” vertelde Edgar.

In de aanloop naar het referendum werden mensen bedreigd, moesten journalisten worden beveiligd en kregen politici doodsbedreigingen.

Ook Russische waarnemers hebben geconstateerd dat er verkiezingsfraude is gepleegd. Volgens de Russen was de ruimte waarin de stemmen werden geteld veel te groot. Het stemproces week af van de algemeen geaccepteerde internationale richtlijnen, aldus Igor Borisov, die in de stad Edinburgh aanwezig was bij het tellen van de stemmen.

Door de omvang van de ruimtes was het ‘onmogelijk’ om alle stemmentellers in de gaten te houden, vertelde Borisov aan het Russische staatspersbureau RIA Novosti. “Dit is een hangar voor vliegtuigen, die ongeveer 100 bij 300 meter groot is. Het is onmogelijk om te volgen wat er gaande is. Waar de stembussen vandaan kwamen is ook onduidelijk”

Hij voegde toe dat de dozen met stembiljetten werden bewaard in een onafgesloten ruimte. Borisov zei dat de VS, Groot-Brittannië en andere westerse landen weinig vertrouwen hebben in de ontwikkeling van Rusland als democratie, maar dat Londen en Edinburgh in dit geval ook flink tekortschieten.

Russia Today verbaasde zich over de hoge opkomst, die van ‘Noord-Koreaanse proportie’ was. Ook vanuit Volksrepubliek Donetsk – de Oekraïense enclave die grotendeels in handen is van pro-Russische rebellen – klonk het dat de verkiezing in Schotland vervalst werd. Daar verwijten ze het Westen een dubbele moraal: Schotland krijgt een referendum, maar Donetsk en Loehansk niet.

Op internet gaan een aantal filmpjes rond waarin te zien zou zijn dat er verkiezingsfraude is gepleegd. In één van de video’s is een stemmenteller te zien die volgens de man die de beelden maakte ja-stemmen op de stapel met nee-stemmen legt.

In een ander filmpje, dat is uitgezonden op tv, is een stemmenteller te zien die fraude zou hebben gepleegd door zelf stembiljetten in te vullen. Anderen maakten via Twitter hun onvrede kenbaar. “Alle Schotten zijn beroofd, er moet opnieuw worden gestemd,” twitterde iemand. Iemand anders plaatste een foto op Twitter van een ja-stem in Dundee die was geteld als een nee-stem.

[MailOnline, Metro, Knack]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
9 jaren geleden

Leuke video, maar geen bewijs. Zoals met elk nieuws kan get gemanipuleerd worden. Hier wordt bijv gesuggereerd dat een bordje met nee aan de tafel betekent dat de stapel op de tafel als nee wordt geteld. Klinkt logisch maar het beeld toont geen context , waarin dit alles plaats vindt. Voor hetzelfde geld heeft Daboo7 dit zelf in elkaar gehackt. Ik zeg niet dat er niet gefraudeerd is, maar dit filmpje is verre van bewijs, ook al roept Daboo7 dat nog zo hard. Hij doet hetzelfde als de manipuleerders: Als je de ‘waarheid’ maar lang genoeg blijft roepen dan beginnen mensen het te geloven. Laat justitie in Schotland aub gewoon zijn werk doen voordat we op het internet zelf opspoorder, aanklager en uitvoerder van het recht gaan spelen… Aan de kaak stellen is prima, maar dit soort video’s als waarheid presenteren… Twijfel ik over.

Eddie
Eddie
9 jaren geleden

Geloof niets, onderzoek zelf

nostradamus
nostradamus
9 jaren geleden

Je moet nu de beste man die de uitslag op tv mag voorlezen maar geloven op zijn blauwe ogen.

Zolang er geen openbaar systeem komt om te stemmen is het vragen om fraude!

DennisdeB
DennisdeB
9 jaren geleden

Schotland heeft altijd zelfstandig willen zijn, er is zoveel om gevochten in het verleden. En mijn gevoel zegt dat dit ook nu gemanipuleerd is. Natuurlijk wil the U.K. geen stuk land afgeven, dat hebben ze nooit gewild. Het is hebben hebben hebben, baasje spelen, machthebberigheid.
Maar zoals het op de Krim, Donetsk en Schotland is en mogelijk dadelijk in Spanje, hoeveel meer engelsen je in schotland hebt wonen hoe meer stemmen natuurlijk voor engeland UK, in Oekraine hoe meer russen op de crim hoe meer zij voor afscheiding willen en hetzeflde voor Donetsk. Dat is democratie, meeste stemmen gelden.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x