Homepagina » Mens en Dier » Gouverneur Florida: lockdowns waren ‘gigantische vergissing’
florida
Foto: Ron DeSantis (Gage Skidmore CC BY-SA 2.0)

Gouverneur Florida: lockdowns waren ‘gigantische vergissing’

Gouverneur van Florida Ron DeSantis kondigde op 1 april vorig jaar, toen er paniek was ontstaan over de corona-uitbraak, een lockdown van 30 dagen af. Nu, een jaar later, zegt hij terugkijkend dat de lockdowns een ‘gigantische vergissing’ waren, ook die in zijn eigen staat.

De gouverneur heeft spijt van zijn besluit en is ervan overtuigd dat staten die nog wel in lockdown zijn een enorme blunder begaan. Na een maand ging Florida gefaseerd weer open, wat leidde tot felle kritiek vanuit de media.

Rug recht

Op 25 september vorig jaar was alles weer open. Toen het aantal gevallen in de winter weer begon te stijgen, kondigde hij geen nieuwe maatregelen aan. Terwijl voorstanders van lockdowns kommer en kwel voorspelden, hield DeSantis zijn rug recht.

Florida presteert nu beter of ongeveer hetzelfde als staten waar strenge lockdowns van kracht zijn, terwijl de economie bloeit. Daarentegen liggen de economieën van Californië en New York in puin.

“Het was een gigantische, gigantische vergissing,” zei DeSantis in gesprek met de krant The Epoch Times. Begin deze maand bedroeg de werkloosheid in Florida 4,7 procent. Staten die gesloten zijn – zoals New York, New Jersey, Pennsylvania en Californië – kampen met een werkloosheid van respectievelijk 8,9 procent, 7,8 procent, 7,3 procent en 8,5 procent.

Ze zullen nooit toegeven dat ze ernaast zaten

“We beschikten over de juiste gegevens. We spraken met enkele van de beste wetenschappers,” zei DeSantis, verwijzende naar Martin Kulldorff van Harvard, Jayanta Bhattacharya van Stanford en Sunetra Gupta van Oxford.

Sommige plekken moest de gouverneur letterlijk openwrikken aangezien lokale overheden zelf strenge maatregelen hadden ingevoerd. Op die plekken zijn nieuwe hotels en restaurants geopend.

Op de vraag waarom bepaalde leiders doorgaan met de lockdowns antwoordde hij dat ze zich helemaal hebben vastgeklampt aan het narratief en het inmiddels onmogelijk is om van koers te veranderen.

“Toen het erop aankwam, kozen ze voor maatregelen die niet helpen tegen het virus, maar die wel heel erg destructief zijn. Ze zullen jammer genoeg nooit toegeven dat ze ernaast zaten,” benadrukte DeSantis.

Censuur

Ook de media en techbedrijven speelden volgens de gouverneur een kwalijke rol. Ze bleven angst zaaien over het virus en drukten kritische geluiden de kop in. DeSantis zei dat de media en techreuzen profiteerden van de lockdown omdat mensen thuisbleven en hun producten consumeerden. “Ze wilden zoveel mogelijk clicks binnenhalen.”

DeSantis werd zelf ook het slachtoffer van censuur. Zonder waarschuwing verwijderde YouTube video’s over een rondetafelgesprek tussen de gouverneur en prominente wetenschappers van Harvard, Oxford en Stanford die van mening zijn dat lockdowns niet werken.

Het gesprek is hier te bekijken op de website van het American Institute for Economic Research (AIER). Hoewel in veel staten versoepelingen worden doorgevoerd, zijn slechts zes staten – waaronder Florida – weer helemaal open.

[The Epoch Times]
4.9 55 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
23 dagen geleden

Wat een geweldige man, deze gouverneur van Florida, Ron DeSantis! Ik ben gewoon jaloers, dat mijn man en ik niet lekker daar in Florida wonen. Daar is het leven tenminste normaal, en dan bedoel ik het normale normaal. Wij hier in West Europa hebben te maken met een stel psychopaten, die de dienst uitmaken. Ook goed dat hij zelf zijn spijt betuigd dat hij vorig jaar die lockdown heeft uitgevaardigd. Nu is één maand niet te vergelijken met die 14 maanden waarin wij al zo goed als opgesloten zitten. Want zo voelt het wel. Het is hier volgens mij ook een puur chantagemiddel. Van de week zei die engerd van een Ab Osterhaus, dat de boel pas weer open zou kunnen gaan, als ALLE 60 plussers “gevaccineerd” zouden zijn. Nu Ab…. in je stoute dromen!

si naturelle
si naturelle
Reactie op  Annette
23 dagen geleden

Meneer ab is zelf ook allang de 60 gepasseerd, dus hup, de spuit erin!

Nina-
Nina-
Reactie op  si naturelle
23 dagen geleden

Alle die op de plank blijven liggen, neemt Abje zelf, toch Ab?

pien
pien
Reactie op  si naturelle
23 dagen geleden

en die van mij erbij

Rob
Rob
Reactie op  Annette
23 dagen geleden

Europa is volgens diverse berichten het meest extreem. Nederland schijnt in Europa weer kampioen te zijn. Alleen dit keer niet in de Europacup. We zijn in 1 jaar tijd verworden van het meest vrije land naar het meest dictatoriale land in Europa.

Hicret Yavas
Hicret Yavas
Reactie op  Rob
23 dagen geleden

Dat komt omdat onze kabinet heel veel te verbergen heeft voor ons. De staatskas en pensioenpotten zijn inmiddels leeg geplunderd, de E.C.Bank is technisch failliet en wordt kunstmatig in leven gehouden. Hoe denkt u dat ze straks zullen aangeven waar het aan gelegen heeft?? Juist ja, het komt allemaal door de Corona!!

Loeske
Loeske
Reactie op  Rob
23 dagen geleden

Ierland is ook streng hoor. Mijn zoon woont daar. Er zijn maanden geweest dan mochten mensen niet verder dan 2 km van hun woning reizen, tenzij voor werk. Daarna werd verdoepeld, mocht men niet meer dan 5 km. Dat hebben we hier dan weer niet.

Ertje
Ertje
Reactie op  Loeske
23 dagen geleden

ze zijn echt gek geworden hier in Europa.

Elsjefiederelsje
Elsjefiederelsje
Reactie op  Rob
23 dagen geleden

Duitsland is ,voorlopig, nog erger!

mikkie
mikkie
Reactie op  Annette
23 dagen geleden

Nou…dan kan hij lang wachten want deze dame en haar man nemen DE SPUIT niet!!

michael
michael
Reactie op  mikkie
23 dagen geleden

precies ik ook niet 62jaar

G.V.
G.V.
Reactie op  michael
23 dagen geleden

en ik ook niet, ben bijna 63.

C.C.
C.C.
Reactie op  Annette
23 dagen geleden

Gisteren de koningin van Engeland gezien bij de uitvaart van haar man. Diep triest, deze eenzame vrouw, met haar zwarte kleding en haar zwarte mondkapje. Terwijl ze toch het vaccin heeft gehad, hebben we toch allemaal kunnen zien?, dus vrijheid als we dat vergif maar nemen is een grote droom. Niks vrijheid, eerder nog strengere maatregelen.

AnnoNimbus
AnnoNimbus
Reactie op  Annette
22 dagen geleden

Nou… alligators die over de straten zwemmen als het een beetje hard regent.. geef mij maar NL, ‘t waait hier iets minder.

ProAsfalt
ProAsfalt
23 dagen geleden

Alleen FvD, Thierry Baudet, heeft in NL toegegeven, ik parafraseer, dat het achteraf slecht was om in een lockdown te gaan waar hij in het begin (maart 2020) voor pleitte.

Voor de rest is er voor zover ik weet geen enkele partij in NL die dit heeft toegegeven, sterker nog, de herkozen coalitie, gooit er steeds een grotere schep bovenop, onder goedkeuring van de stemmers dus, op 500.000 na dan waar ik bij zit. 1 van de 500.000 mensen die hun verstand wel liet werken en neem aan nog steeds werkt, die van mij in ieder geval wel.

“Ook de media en techbedrijven speelden (…) een kwalijke rol”
Is jammer genoeg nog steeds tegenwoordige tijd dus ‘spelen’, vooral in Nederland.

Johnny
Johnny
23 dagen geleden

Fijn dat Ronnie (hij is flink wat jonger dan ik) wél enig verstand heeft. En nog fijner voor de Floridianen, geen muilkorf, geen asociale afstand houden, geen spertijd of lockdowns, wat trouwens een gevangenisterm is. En toch hoef ik hem niet als politicus, gouvernour of als president. Want ook hij danst naar de pijpen van de piramide van de macht. Dat doet namelijk elke politicus. Dat wil er hier bij het ninefornews publiek dat o zo wakker zegt te zijn maar niet in. Dat ALLE verkiezingen bedrog zijn, dat geen enkele democratie functioneert zoals het zou horen en dat geen enkele politicus echt vrij is. Ze luisteren naar de pers, het bedrijfsleven, hun partij, naar de coalitie, het kabinet , de lobbyisten en uiteindelijk de ‘onzichtbare’ echte machthebbers. Maar ze zijn nooit vrij om hun mening uit te dragen in het parlement. En vooral niet vrij om echt op te komen voor het volk door echte verandering in gang te zetten. En dat laatste is toevallig wél het belangrijkste. Want als er nooit iets verandert, waarom hebben politici dan in hemelsnaam nog bestaansrecht?

Badacting
Badacting
Reactie op  Johnny
23 dagen geleden

Idd Johnny. Zo is het precies. Deze gouverneur mag/moet van zijn bazen dit beleid uitvoeren. Ze doen werkelijk alles om een vlambare polarisatie te creëren. Daar helpt dit perfect bij. Zo ontzettend overduidelijk ook. Complete verwarring wordt zo wereldwijd verspreid.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
23 dagen geleden

Stanford-studie, stilletjes gepubliceerd op NIH.gov, bewijst dat gezichtsmaskers absoluut waardeloos zijn tegen Covid,
De LUIERS die de meesten van ons meestal op ons gezicht dragen, hebben blijkbaar geen effect op het stoppen van Covid-19. Dit verklaart veel.

mikkie
mikkie
Reactie op  Joyce Ramgatie
23 dagen geleden

Dat staat toch ook al vanaf het begin op RIVM-site?

rop
rop
23 dagen geleden

Het is ook een van de Grootste blunders door onze intelligente regeerleiders, en daarmee gezegd, laten ze ook veel mensen door hun zogenaamde bekwaamheid op allerlei manieren lijden, ja lijden. en zo als ik als eerder had gezegd, toegeven zullen ze nooit ze zullen zich in alle bochten wringen om geen gezicht verlies te leiden. en als het moet gebruiken ze gewoon geweld, in en met verschillende vormen.. ze kneden en vormen hun eigen beeld, zoals zij het zien, maar dat beeld zal instorten, alleen daarin en daarmee zullen de regels nog veel scherper maken, tot het idiootste toe.. maar ja,, dat kunnen ook alleen maar de heersende psychopaten..

Weetniet
Weetniet
23 dagen geleden

Het zal mij benieuwen hoelang het duurt voordat deze gouverneur een ‘hartaanval’ krijgt of ‘zelfmoord’ pleegt.

Arie N
Arie N
23 dagen geleden

Als we hier de boel ook weer opengooien is dat virus in de kortste keren weg. Dit is al door Wilders voorgesteld om alles op de oude manier te laten door lopen zoals voorheen. Maar Rutte gaat gewoon dwars liggen met het smoesje dat de ic’s het niet meer aan kunnen, en dat eerst alle 60 plussers geënt moeten zijn wil de boel hier weer open gaan. En dan sturen we verpleegsters naar Curaçao omdat de nood daar zo hoog is volgens hun. https://eenvandaag.avrotros.nl/item/verpleegkundige-felicia-ging-naar-curacao-om-te-helpen-en-ziet-nu-toeristen-hutje-mutje-op-het-stra/Als het echt zo erg was dat het op de ic’s piept en kraakt waren die echt wel binnen gehouden. En zo zie je dat we gewoon bedonderd worden. En dat de gevolgen van het vaccineren straks alleen maar tot nog meer ellende gaat leiden.

Ikke
Ikke
23 dagen geleden

Nu de rest nog de stro t uit de ogen halen ,dit gaat niet over een virus vd neusverkoudheid vaccin maar over ontvolking waar vele huisartsen, burgermeesters, regeri glijers ,bedrijven , multinationals en de journalisten en bedrijven mee doen .

Danny
Danny
23 dagen geleden

Jammer dat hij niets zegt over Gates, Fauci, Schwab…

Frank
Frank
23 dagen geleden

Waren er maar meer mensen of regeringsleiders zoals hij, dan was alles achter de rug en waren er ook geen vaccinaties nodig, maar zolang de schaapjes achter de virologen en de pharmatie blijven staan zal er hier in Europa niets veranderen. Alleen het oorlogstribunaal kan hen nog tegen houden als ze dat willen.

x

Check Also

coronadode

Bijna derde van recente coronadoden niet veroorzaakt door virus

Bijna een derde van de coronadoden die ...

bhakdi

Microbioloog Sucharit Bhakdi: ‘Coronaprik is erger dan Russische roulette’

Per 10 miljoen toegediende doses van het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

29
0
We lezen graag je reactie!x