Mens en Dier

Gouverneur Florida: lockdowns waren ‘gigantische vergissing’

Help anderen door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gouverneur van Florida Ron DeSantis kondigde op 1 april vorig jaar, toen er paniek was ontstaan over de corona-uitbraak, een lockdown van 30 dagen af. Nu, een jaar later, zegt hij terugkijkend dat de lockdowns een ‘gigantische vergissing’ waren, ook die in zijn eigen staat.

De gouverneur heeft spijt van zijn besluit en is ervan overtuigd dat staten die nog wel in lockdown zijn een enorme blunder begaan. Na een maand ging Florida gefaseerd weer open, wat leidde tot felle kritiek vanuit de media.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Rug recht

Op 25 september vorig jaar was alles weer open. Toen het aantal gevallen in de winter weer begon te stijgen, kondigde hij geen nieuwe maatregelen aan. Terwijl voorstanders van lockdowns kommer en kwel voorspelden, hield DeSantis zijn rug recht.

Florida presteert nu beter of ongeveer hetzelfde als staten waar strenge lockdowns van kracht zijn, terwijl de economie bloeit. Daarentegen liggen de economieën van Californië en New York in puin.

“Het was een gigantische, gigantische vergissing,” zei DeSantis in gesprek met de krant The Epoch Times. Begin deze maand bedroeg de werkloosheid in Florida 4,7 procent. Staten die gesloten zijn – zoals New York, New Jersey, Pennsylvania en Californië – kampen met een werkloosheid van respectievelijk 8,9 procent, 7,8 procent, 7,3 procent en 8,5 procent.

Ze zullen nooit toegeven dat ze ernaast zaten

“We beschikten over de juiste gegevens. We spraken met enkele van de beste wetenschappers,” zei DeSantis, verwijzende naar Martin Kulldorff van Harvard, Jayanta Bhattacharya van Stanford en Sunetra Gupta van Oxford.

Sommige plekken moest de gouverneur letterlijk openwrikken aangezien lokale overheden zelf strenge maatregelen hadden ingevoerd. Op die plekken zijn nieuwe hotels en restaurants geopend.

Op de vraag waarom bepaalde leiders doorgaan met de lockdowns antwoordde hij dat ze zich helemaal hebben vastgeklampt aan het narratief en het inmiddels onmogelijk is om van koers te veranderen.

“Toen het erop aankwam, kozen ze voor maatregelen die niet helpen tegen het virus, maar die wel heel erg destructief zijn. Ze zullen jammer genoeg nooit toegeven dat ze ernaast zaten,” benadrukte DeSantis.

Censuur

Ook de media en techbedrijven speelden volgens de gouverneur een kwalijke rol. Ze bleven angst zaaien over het virus en drukten kritische geluiden de kop in. DeSantis zei dat de media en techreuzen profiteerden van de lockdown omdat mensen thuisbleven en hun producten consumeerden. “Ze wilden zoveel mogelijk clicks binnenhalen.”

DeSantis werd zelf ook het slachtoffer van censuur. Zonder waarschuwing verwijderde YouTube video’s over een rondetafelgesprek tussen de gouverneur en prominente wetenschappers van Harvard, Oxford en Stanford die van mening zijn dat lockdowns niet werken.

Het gesprek is hier te bekijken op de website van het American Institute for Economic Research (AIER). Hoewel in veel staten versoepelingen worden doorgevoerd, zijn slechts zes staten – waaronder Florida – weer helemaal open.

[The Epoch Times]

4.9 55 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
3 jaren geleden

Wat een geweldige man, deze gouverneur van Florida, Ron DeSantis! Ik ben gewoon jaloers, dat mijn man en ik niet lekker daar in Florida wonen. Daar is het leven tenminste normaal, en dan bedoel ik het normale normaal. Wij hier in West Europa hebben te maken met een stel psychopaten, die de dienst uitmaken. Ook goed dat hij zelf zijn spijt betuigd dat hij vorig jaar die lockdown heeft uitgevaardigd. Nu is één maand niet te vergelijken met die 14 maanden waarin wij al zo goed als opgesloten zitten. Want zo voelt het wel. Het is hier volgens mij ook een puur chantagemiddel. Van de week zei die engerd van een Ab Osterhaus, dat de boel pas weer open zou kunnen gaan, als ALLE 60 plussers “gevaccineerd” zouden zijn. Nu Ab…. in je stoute dromen!

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Alleen FvD, Thierry Baudet, heeft in NL toegegeven, ik parafraseer, dat het achteraf slecht was om in een lockdown te gaan waar hij in het begin (maart 2020) voor pleitte.

Voor de rest is er voor zover ik weet geen enkele partij in NL die dit heeft toegegeven, sterker nog, de herkozen coalitie, gooit er steeds een grotere schep bovenop, onder goedkeuring van de stemmers dus, op 500.000 na dan waar ik bij zit. 1 van de 500.000 mensen die hun verstand wel liet werken en neem aan nog steeds werkt, die van mij in ieder geval wel.

“Ook de media en techbedrijven speelden (…) een kwalijke rol”
Is jammer genoeg nog steeds tegenwoordige tijd dus ‘spelen’, vooral in Nederland.

Johnny
Johnny
3 jaren geleden

Fijn dat Ronnie (hij is flink wat jonger dan ik) wél enig verstand heeft. En nog fijner voor de Floridianen, geen muilkorf, geen asociale afstand houden, geen spertijd of lockdowns, wat trouwens een gevangenisterm is. En toch hoef ik hem niet als politicus, gouvernour of als president. Want ook hij danst naar de pijpen van de piramide van de macht. Dat doet namelijk elke politicus. Dat wil er hier bij het ninefornews publiek dat o zo wakker zegt te zijn maar niet in. Dat ALLE verkiezingen bedrog zijn, dat geen enkele democratie functioneert zoals het zou horen en dat geen enkele politicus echt vrij is. Ze luisteren naar de pers, het bedrijfsleven, hun partij, naar de coalitie, het kabinet , de lobbyisten en uiteindelijk de ‘onzichtbare’ echte machthebbers. Maar ze zijn nooit vrij om hun mening uit te dragen in het parlement. En vooral niet vrij om echt op te komen voor het volk door echte verandering in gang te zetten. En dat laatste is toevallig wél het belangrijkste. Want als er nooit iets verandert, waarom hebben politici dan in hemelsnaam nog bestaansrecht?

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Stanford-studie, stilletjes gepubliceerd op NIH.gov, bewijst dat gezichtsmaskers absoluut waardeloos zijn tegen Covid,
De LUIERS die de meesten van ons meestal op ons gezicht dragen, hebben blijkbaar geen effect op het stoppen van Covid-19. Dit verklaart veel.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x