Gezondheid

Om deze reden zou je broccoli veelvuldig moeten toevoegen aan je dieet

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Broccoli beschermt tegen verschillende kankersoorten, waaronder borstkanker, prostaatkanker, darmkanker en leverkanker. Deze laatste vorm van kanker houdt verband met obesitas. Broccoli zorgt ervoor dat er minder vet wordt opgenomen in de lever.

Elizabeth Jeffery van de Universiteit van Illinois heeft nu voor het eerst de beschermende effecten van broccoli voor de lever onderzocht. Haar onderzoek is verschenen in het Journal of Nutrition.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Vijf keer meer kans

Het westerse eetpatroon wordt onder meer gelinkt aan niet-alcoholische leververvetting. Deze aandoening kan leiden tot leverkanker.

“We vonden met het oog op de huidige obesitasepidemie in de Verenigde Staten dat leverkanker beter onderzocht moest worden,” aldus Jeffery. “Overgewicht verhoogt het risico op leverkanker, in het bijzonder voor mannen. Als er bij hen sprake is van overgewicht lopen ze vijf keer meer kans om leverkanker te krijgen.”

Goed idee

Tijdens het onderzoek kregen groepen muizen verschillende diëten, waaronder een typisch westers dieet. Bij de muizen die een westers dieet aten, zagen de wetenschappers een toename van het aantal en de grootte van de kankercellen in hun lever. Als broccoli werd toegevoegd aan het dieet nam het aantal kankercellen af.

De dieren die broccoli aten waren gezonder en ook was hun lever beter in balans. “Het is niet voor iedereen even makkelijk om minder vet te eten, zeker niet gezien het grote aanbod aan fastfoodrestaurants,” licht Jeffery toe. “Het is een goed idee om deze groente veelvuldig aan je dieet toe te voegen.”

[IPS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
8 jaren geleden

Het is alleen een beetje jammer dat MONSANTO het patent op brocceli heeft.

pieter
pieter
8 jaren geleden

Hebben spruiten ook zo’n gunstig effect?

john
john
8 jaren geleden

Tip: kiem zelf biologische broccoli-zaden. Alle goede eigenschappen zijn het sterkst vertegenwoordigd in de kiem van de plant. Deze kiemen kun je rauw toevoegen aan je salades.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x