Homepagina » Natuur en Milieu » Zijn deze mysterieuze hexagonale wolken verantwoordelijk voor verdwijningen in Bermudadriehoek?
Zijn deze mysterieuze hexagonale vormen verantwoordelijk voor verdwijningen in Bermudadriehoek?

Zijn deze mysterieuze hexagonale wolken verantwoordelijk voor verdwijningen in Bermudadriehoek?

Wetenschappers denken het mysterie achter de Bermudadriehoek te hebben opgelost. Dat schrijft de Daily Mirror.

In het 500.000 vierkante kilometer grote gebied in de Atlantische Oceaan zijn in de afgelopen eeuwen tenminste 75 vliegtuigen en honderden schepen verdwenen.

In de Bermudadriehoek ontstaan volgens wetenschappers mysterieuze zeshoekige wolkenpatronen die zogeheten luchtbommen produceren. Die zijn zo krachtig dat ze schepen kunnen doen omslaan en vliegtuigen doen neerstorten.

Rechte randen

De onderzoekers ontdekten ook dat er enorme wolkenformaties verschenen boven het westelijke deel van het eiland Bermuda. De formaties hadden een omvang van 32 tot 88 kilometer.

Satellietmeteoroloog dr. Steven Miller van de Colorado State University zei tegenover Science Channel: “Wolken hebben normaal gesproken geen rechte randen. Meestal volgen ze een willekeurig patroon.”

Onder de hexagonale wolken bereikt de wind snelheden tot wel 270 kilometer per uur, krachtig genoeg om 14 meter hoge golven op te wekken.

Enorme golven

“Deze hexagonale vormen boven de oceaan zijn in feite luchtbommen,” voegde meteoroloog Randy Cerveny toe. Die komen uit de onderkant van een wolk en worden als het ware afgevuurd richting de oceaan, waar ze enorme golven creëren.

De Bermudadriehoek is een denkbeeldige driehoek tussen Miami, de Bermuda-eilanden en Puerto Rico in het westelijk deel van de Atlantische Oceaan.

[Mirror]


Vind je dit interessant? Deel het dan met mensen die je kent op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Leuke theorie, maar waar zijn al die schepen en vliegtuigen dan gebleven?

  5 likes
 2. Wetenschappers hadden al lang geleden het “mysterie” van de Bermudadriehoek opgelost. Reeds in 1975 werd hierover een boek geschreven “The Bermuda Triangle Mystery: Solved”. Blijkt dat alle beweringen over myserieuze verdwijningen eigenlijk meer op geruchten dan op harde feiten waren gebaseerd. http://rationalwiki.org/wiki/Bermuda_Triangle

  Het is een druk bevaren gebied, met geregeld stormen. Het is dus gewoon niet verwonderlijk dat er net iets vaker schepen vergaan dan in sommige andere gebieden, gewoonweg omdat er meer schepen rondvaren en er vaker stormen zijn.

  6 likes
 3. Komt misschien door de kristalen piramide op de bodem van de zee. Het geeft teveel energie, het is echt een groot ding.

  6 likes
 4. Er is al een verklaring voor de oorzaak en gevolgen van de Bermuda driehoek.
  Grote hoeveelheden methaan worden gevangen in de vorm van methaan hydraten op de oceaanbodem, door sedimenten van de grote rivieren die in de oceaan uitmonden, deze sedimenten bouwen op, op de Atlantische plaat, vervolgens er een dusdanige situatie ontstaat als bij sneeuw op een bergtop en er een lawine plaatsvindt.
  De methaan hydraten (dit zijn enorme hoeveelheden) komen hierbij vrij en worden weer gas, gevolg zeer turbulent water.
  Schepen blijven drijven doordat ze meer water verplaatsen dan hun gewicht, in water super verrijkt met gas zinken ze en worden bedolven door de sediment lawine. (google boorplatform Alpha Piper, honderden offshorewerkers zijn hier omgekomen, ter hoogte van Aberdeen Schotland, door een giga gaslek)
  Zwaar geagiteerd water (denk aan de zee en waterval) ioniseren de lucht, ionisatie veroorzaakt een elektromagnetisch veld, let wel dit gebeurt op een zeer grote schaal.
  Dit elektromagnetisch veld veroorzaakt een spanningsveld dat elektronische apparatuur verstoord en zelfs kan vernietigen (soort van natuurlijke EMP).
  Vliegtuig(en) in dit veld verliezen alle elektronica en de vliegtuigen die neerstorten in de oceaan ondergaan het zelfde lot als de schepen.
  Wat ik hier vertel is wat ik heb gezien op Discovery channel in ca. 1992.

  6 likes
 5. Je hebt ook zogenaamde monster golven.
  Golven zijn soort van amplitudes in het water, maar om de zoveel tijd vallen 2 amplitudes samen.
  Zo kan bij een deining van 10 meter, gemakkelijk uit het niets, een golf van 20 meter hoog ontstaan.
  En 20 meter is zo hoog als een flatgebouw van 8 verdiepingen.
  Geen klein golfje dus.

  Meestal slaat deze golf om, zoals in de branding gebeurd.
  Deze golf word ook wel eens staander genoemd, omdat als je het ziet, het net lijkt of het water opstaat.
  Meestal gaat hij rollen, zo als golven in de branding.
  Deze zogenaamde “roller” zet zijn energie om in snelheid. Rolt hij tegen je schip, of erger nog, als hij net naast het schip gaat staan en rolt. Dan is hij in staat het schip in een keer te laten zinken.
  Schepen die het overleven zijn meestal alles wat aan dek staat, masten, kranen en lading, of het nu vast gelast was of niet, kwijt.
  Ik heb zelf dit fenomeen 6 keer gezien.
  Als je ergens bescheiden van word, is dit het wel.

  Omdat het water zo hoog reist kan ik mij voorstellen dat vliegtuigen die laag vliegen om gebruik maken van het luchtkussen dat ontstaat tussen het water en het toestel om brandstof te besparen er ook door getroffen worden.

  I

  2 likes
 6. Zie het werk van Richard Hoagland voor de uitleg over hexagonale wolken etc.
  De bermuda driehoek is slechts één van de uiteinden van de Merkaba in de Aarde.
  Dat verklaart deze vormen ook, zoals boven de poolgebieden van planeten soms te zien is.

  1 likes
 7. Dus nu de triangle omdopen tot de Bermuda Heks (hexagonale wolken)?

  0 likes
 8. met de schepen is het al opgelost hoe die zijn verdwenen , door bubbelend gas dat van de bodem naar boven gaat met enorme grote hoeveelheden het schip word daar door instabiel en kapseist en zinkt naar de bodem

  0 likes
 9. In een van de vele documentaires over de Bermuda Triangle, werd een magnetische kaart van dit gebied getoond, waarin de magnetische veldlijnen een duidelijke afwijking vertoonden i.v.m. het aardoppervlak daarbuiten. Ik meen idem dito bij de Devil’s Triangle bij Japan, kennelijk de geografische tegenpool van Bermuda.
  Er was ook een interview met een piloot van een sportvliegtuig die per ongeluk in een horizontale magnetische tunnelvortex terechtkwam en in hele korte tijd een grote afstand aflegde, dan mogelijk was met z’n vliegtuigje. Dat schiet lekker op, maar hij bleef gelukkig op aarde en kwam niet terecht in een onzichtbare magnetische diepvrieslocatie, waarin de tijd vermoedelijk anders verloopt en bij tijd en wijle mensen en transportmiddelen uit het verleden weer in de aardse tijd terugkomen, met alle rampzalige gevolgen vandien zoals een kind in een bejaard lichaam e.d.
  Voor wat het waard is natuurlijk.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Wetenschappers staan voor raadsel na mysterieuze golven in Amerikaanse staat. Wat is de oorzaak?

Wetenschappers staan voor raadsel na mysterieuze golven in Amerikaanse staat. Wat is de oorzaak?

Op 24 juni werden in de Amerikaanse ...

Tv-serie in de maak over 'Amerikaanse Bermudadriehoek'. Dit is een ware hotspot van paranormale activiteit

Tv-serie in de maak over ‘Amerikaanse Bermudadriehoek’. Dit is een ware hotspot van paranormale activiteit

In het zuidoosten van de Amerikaanse staat ...