Archeologie

Mysterieuze nieuwe mensensoort gevonden in China

Help door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

1503%20reddeer239472349283Evolutiebiologen voorspellen al jaren dat nieuwe mensensoorten zullen worden gevonden in Azië nu steeds meer archeologen fossiele resten onderzoeken die er gevonden zijn.

Een nieuwe analyse van botten die in het zuidwesten van China zijn gevonden lijkt te bevestigen dat de voorspelling is uitgekomen.

In 1979 werd een schedel ontdekt in de Longlingrot in de Chinese provincie Guangxi, maar de analyse is nu pas afgerond. De anatomie van de schedel is uniek, aldus Darren Curnoe van de Universiteit van New South Wales in Sydney. De schedel toont een hoogst ongebruikelijk mozaïek van primitieve en moderne anatomische kenmerken.

Red Deer

Curnoe en Ji Xueping van de Universiteit van Yunnan in China hebben meer bewijs voor de nieuwe mensensoort ontdekt in de Malugrot in de provincie Yunnan. De nieuwe groep heeft de naam Red Deer gekregen vanwege haar voorliefde voor hertenvlees.

Waar de Red Deer thuishoren in de menselijke evolutie is onduidelijk. Curnoe suggereert dat het gaat om een geheel nieuwe soort die in Oost-Azië evolueerde.

Denisova

Chris Stringer van het Natural History Museum in Londen beargumenteert dat de Red Deer mogelijk familie zijn van de raadselachtige Denisova-mens die is gedocumenteerd aan de hand van een 30.000 tot 50.000 jaar oude tand en een vingerbotje. Uit een DNA-analyse is gebleken dat de Denisovanen in Oost-Azië leefden.

De volgende stap is het analyseren van DNA dat uit de botten van de Red Deer is verkregen. Dan wordt duidelijk of we te maken hebben met een geheel nieuwe mensensoort zoals Curnoe gelooft, of dat het wellicht gaat om afstammelingen van de Denisova-mens. De drie beste DNA-laboratoria ter wereld zijn ingeschakeld om DNA uit de menselijke resten te halen.

Bron: Newscientist.com

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x