Buitenland

Topontmoeting tussen twee supermachten komt er. Maar wie bestuurt deze twee landen werkelijk?

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De diepe staat van het militair-industrieel complex is doodsbang dat president Trump tijdens de aanstaande topontmoeting met zijn Russische ambtsgenoot Poetin een overeenkomst zal sluiten die een einde zal maken aan de demonisering van Rusland. Dat schrijft econoom en journalist Paul Craig Roberts.

Het demoniseren van Rusland beschermt immers het enorme budget van het militair-industrieel complex, stelt hij.

De angst uit zich in de vorm van redactionele commentaren die de diepe staat onlangs liet plaatsen in de Washington Post en de New York Times, twee spreekbuizen van de diepe staat.

Bol van de leugens

In beide artikelen wordt Trump ervan beschuldigd te buigen voor het Kremlin. Ze staan bol van de leugens en het is dan ook niet gek dat het grootste deel van de Amerikanen het vertrouwen in deze kranten heeft opgegeven, aldus Roberts.

De Washington Post schrijft: ‘De redenen voor de spanningen tussen de VS en Rusland zijn duidelijk. Rusland nam de Krim in, begon een oorlog in het oosten van Oekraïne, greep in om dictator Assad te redden, beïnvloedde de Amerikaanse presidentsverkiezingen, vergiftigde een voormalige inlichtingenofficier op Britse bodem en beïnvloedt ook in andere landen de verkiezingen.”

Alleen al deze ene paragraaf staat vol leugens, klinkt het. Roberts wijst erop dat er al veel boeken zijn geschreven over de manier waarop de CIA de Amerikaanse media infiltreert.

Toen hij in 1975 zelf werkzaam was als ambtenaar, kreeg hij naar eigen zeggen al te horen dat de Washington Post in handen van de CIA was.

Alle gerenommeerde journalisten

“En vergeet Udo Ulfkotte niet, een oud-redacteur van de Frankfurter Allgemeine Zeitung, die schreef dat alle gerenommeerde journalisten in Europa worden betaald door de CIA,” benadrukt Roberts.

Er werd al snel een campagne op poten gezet om de publicatie van de Engelstalige versie van zijn boek tegen te houden, voegt hij toe.

De New York Times waarschuwt in een redactioneel stuk dat Trump niet luistert naar zijn adviseurs en suggereert dat hij een bedreiging is voor de nationale veiligheid van de VS.

Dat doet denken aan John F. Kennedy, die niet luisterde naar de CIA en de stafchefs toen men Cuba wilde binnenvallen en atoombommen op de Sovjet-Unie wilde gooien.

Vijfde colonne

The Saker schrijft dat Poetin zich in een soortgelijke situatie bevindt. Hij wordt alleen niet onder druk gezet door het militair-industrieel complex, maar door de vijfde colonne, de rijke Russische elite.

Deze elites leggen Poetin beperkingen op die de Russische soevereiniteit bedreigen, aldus The Saker.

Journalist Chris Hedges schrijft verder: “Het probleem is niet Trump. Het probleem is het politieke systeem, dat gedomineerd wordt door de macht van grote bedrijven en waarin het Amerikaanse volk niet telt.”

Hedges vervolgt: “We leven nu in een land waarin dokters de gezondheid schaden, universiteiten kennis vernietigen, de pers informatie vernietigt, religie moralen vernietigt en banken de economie vernietigen.”

Foto: NatigKrolik Wikimedia Commons

[Paul Craig Roberts]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
onbekend
onbekend
5 jaren geleden

Het mensdom is de prooi en de vossen staan springensklaar. Dat zie je overal.

deze
deze
5 jaren geleden

worden we dus toch ” geoogst ” en opgevreten…
wat voor bel gaat er rinkelen bij de vlees willende ziel ?

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

….en banken de economie vernietgen…

Je hoeft geen financieel-expert te zijn om te begrijpen dat het economische systeem heden ten dage door en door verrot gemaakt is door het systeem om te draaien i.p.v. centrale banken en aandelenbeurzen afhankelijk maken van de economie naar de economie afhankelijk maken van centrale banken en aandelenbeurzen. Dit is een heel zieke situatie en doet denken aan dealer – junk gedrag.

Had nimmer gehoord van Paul Craig Roberts, maar de man lijkt een helder observatievermogen te bezitten.

andré
andré
5 jaren geleden

best moedig om een “Judas” rol op te nemen in deze valse media wereld….maar er is no way back…

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x