Homepagina » Buitenland » Er klopt iets niet: Gifgasaanval in Syrië wederom een false flag?
Er klopt iets niet: Gifgasaanval in Syrië wederom een false flag?

Er klopt iets niet: Gifgasaanval in Syrië wederom een false flag?

Het dodental in de noordelijke Syrische provincie Idlib na een gifgasaanval is opgelopen tot 100, melden diverse media. Er zouden ongeveer 400 gewonden zijn. De Syrische overheid krijgt wederom de schuld.

Als het inderdaad een gifgasaanval was, zou dat één van de dodelijkste chemische aanvallen zijn in Syrië sinds de oorlog zes jaar geleden begon.

De aanval vond plaats in Khan Shaikhoun. Daar zouden ‘raketten met giftige stoffen’ zijn neergekomen.

Maatregelen

Een kliniek in de plaats zou zijn geraakt door een granaat. De explosies kunnen worden gezien in onderstaand filmpje:

Het is goed mogelijk dat dit een false flag-aanval is geweest, uitgevoerd door islamitische groepen, schrijft Marco Maier voor het Duitse Contra Magazin.

De Syrische overheid weet namelijk dondersgoed dat het inzetten van dergelijke wapens zal leiden tot westerse maatregelen.

Ghouta

Het leger van president Assad ontkent ten stelligste het gebruik van chemische of giftige stoffen in Khan Shaikhoun.

Het regeringsleger zegt dat het zulke stoffen nooit heeft gebruikt en nooit zal gebruiken.

In 2013 kreeg het Syrische overheidsleger ook de schuld van de gifgasaanval in Ghouta.

Betrekken

Uit onderzoek bleek later dat het leger van Assad niet verantwoordelijk kon zijn geweest voor de aanval omdat het gebied niet rechtstreeks kon worden bereikt door regeringstroepen, aldus Maier.

Volgens analisten was de gifgasaanval uitgevoerd door islamisten die werden gesteund door Saoedi-Arabië.

Zij wilden het Westen betrekken bij de oorlog in een poging om Assad af te zetten, aldus de analisten.

Witte Helmen

Paul Antonopoulos van Al-Masdar News vindt het opvallend dat de Witte Helmen ten tonele verschenen in Kahn Shaikhoun.

Zonder beschermende kleding of handschoenen ontfermden ze zich over de slachtoffers. Dat terwijl blootstelling aan saringas binnen enkele seconden de spieren en het zenuwstelsel aantast.

Het is een zeer gevaarlijk gas en toch lijken de Witte Helmen zich geen zorgen te maken over hun ontblote huid.

Goed getimed

Antonopoulos vindt het ook vreemd dat een arts in een ziekenhuis vol slachtoffers van een gifgasaanval druk aan het twitteren is en videogesprekken voert terwijl ‘de patiënten blijven binnenstromen’.

Daarnaast verscheen kort na het incident in Idlib een goed getimed artikel van de hand van de oprichter van de Witte Helmen in de Britse krant The Guardian.

Daarin roept hij EU-leiders op om geen deal te sluiten met de Syrische regering tijdens de vredesgesprekken in Brussel.

Ook Antonopoulos vermoedt dat hier sprake is geweest van een false flag-aanval.

[Contra Magazin, Al-Masdar News]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

Het lijkt erop dat de Gifgas is vrijgekomen toen Assad een opslaghuis voor die chemische wapens heeft laten opgeblazen met een airstrike!

https://www.rt.com/news/383522-syria-idlib-warehouse-strike-chemical/

Loki
Loki
Reactie op  Arwijn
3 jaren geleden

Als je gifgas maakt om anderen te doden, neem je ook het risico zelf slachtoffer te worden van je eigen rotzooi. Daar is een mooi spreekwoord voor, “wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf in”.
Het is wel jammer dat hier kinderen slachtoffer zijn geworden en ook daar hebben ze een mooi woord op bedacht “collateral damage” wat erg populaire is onder de Amerikaanse strijdmacht.

Je kunt er nu opwachten nu deze wapenopslag van de rebellen is gebombardeerd de westerse media wel weer met een weerwoord komen in de trant van dat het Leger van Assad het had kunnen weten en dus schuldig is.

Maar de enige die hier schuldig zijn, zijn zij die wapens en chemicaliën leveren, zij die propagandistische organisaties opzetten en steunen en de MSM uit het westen.
Zo is het en niet anders.

netron
netron
3 jaren geleden

Op het NOS nieuws zou alleen Rusland of Assad het kunnen hebben gedaan in hetzelfde nieuws is een Irakese helikopter bezig met beschieten van dezelfde stad. En welke partijen zijn er nog meer bezig dus alleen Rusland of Assad lijkt me sterk ik zou eerder zeggen de VS.

Loki
Loki
Reactie op  netron
3 jaren geleden

Iraakse Helikopter???? In Idlib????

Roy
Roy
3 jaren geleden

Volgens mij kwam er laatst nog een bericht voorbij dat er te snel met de “False Flag” vinger werd gewezen vanuit de westerse media. In welk opzicht is dit anders vraag ik me dan af.

rocinante
rocinante
3 jaren geleden

Overal waar die witte helmen opduiken, valt een verhaal niet meer te controleren.

Uit eigen ervaring kan ik vertellen, dat het ook best een plannetje van die rebellen kan zijn. Dood je eigen volk, en wijs naar je vijand. Het gebeurt, en daar worden grove middelen voor gebruikt.

RiPo
RiPo
Reactie op  rocinante
3 jaren geleden

Die zogenaamde rebellen zijn terroristen die zijn ingehuurd en komen van over de hele wereld. Maar zijn geen Syriërs bij

weg met ons
weg met ons
3 jaren geleden

Dubbel vies dat Assad en de Russen de schuld krijgen en het hier juist de door het Westen gefinancierde jihadisten betreft die ook nog eens beschikken over (Duits?) gifgas. Wat ook vies is dat de jihadisten een wapen of munitiedepot hebben in bewoond gebied, dat is feitelijke gebruik maken van een menselijk schild.

Hé smeerlappen van de NPO, waarom zwijgen jullie judassen daarover, maar springen jullie wel als dolle honden bovenop het nieuws dat Assad of de Russen gifgas zouden hebben gebruikt!? Voor de politieke lieghonden geldt hetzelfde!….Jullie zijn tuig van de riggel en rijp voor de hel!

weg met ons
weg met ons
3 jaren geleden

Waar ik eerder las dat het Witte Huis zich terughoudend ten opzichte van Assad opstelde laat Trump nu de wereld weten dat hij meegaat in deze vuige leugens van zogenaamde gifgasaanvallen door Assad.

Trump is meer en meer aan het terugkrabbelen van zijn eerder uitlatingen en had juist nu niet mee moeten gaan in de westerse haat polenaise. Trump is bij deze exit en mag zich aansluiten bij de rest van de vorige moordenaars die zich president onwaardig hebben gedragen.

De enige vraag die nu nog vacant is: “willen jullie de totale oorlog?”…..Armageddon is dus onderweg. Laat maar gebeuren, want de mens is hardleers en slikt de westerse leugens als zoete koek en dient de weg richting vrede achter zich te laten.

Begrijp goed, Amerika heeft duizenden miljarden geïnvesteerd richting totale wereldheerschappij en laat zich deze onbeschrijfelijk grote machtsinvestering niet afhandig maken, want dit zou het einde betekenen van de US.

weg met ons
weg met ons
3 jaren geleden

….Het gaat hier niet om een simpele gifgasaanval, maar om het creëren van een satanische leugen waarmee de katalysator is gevonden en te rechtvaardigen waarom Assad en Rusland zijn te verdrijven…Amerika is een gekwetste draak in het nauw en is zodoende een mondiaal gevaarlijk helle beest geworden….

Willie
Willie
3 jaren geleden

We worden continue, op lachwekkende manieren, besodemieterd en in ons gezicht uitgelachen. Niets schijnt te zijn wat het blijkt te zijn. Ik geef geen cent meer voor al het nieuws, ik wend mijn gezicht af en ik sluit mijn oren! Nog een(maar er zijn er zoveel als je maar wil zien of open staat) voorbeeld: https://vimeo.com/210433125.

Willie
Willie
Reactie op  Willie
3 jaren geleden

Ik doelde dus op de vreselijke spelletjes die ze met ons uithalen. Ik hoop dat er meer en meer Ole Dammegard-types gaan opstaan. Er zijn er zeker al wel, ook in Nederland, maar die worden steeds weer belachelijk gemaakt en zodanig gepest dat hun werk bijna onmogelijk gemaakt word.

Robin
Robin
3 jaren geleden

Al eerste weet ik niets concreets, behalve dat we bespeeld worden.

Ik denk wél dat het een aanval is geweest om een wereldwijde reactie teweeg te brengen, wat overgens goed gelukt is…

Een reactie om óf Assad te beschuldigen en aan te mogen pakken, zoals ze dat eerder bij Hussein en Khadaffie hebben gedaan.
Óf om de Russische troepenmacht te beschuldigen en te demoniseren. Zoals dat al jaren gaat.

In ieder geval zit er een smerig luchtje aan deze aanslag.

Faye
Faye
3 jaren geleden

Blij dat jij die kronkels allemaal nog op de voet volgt @wegmetons, maar weet je wel zeker dat dit niet weer de gebruikelijke capriolen van de msm zijn?

x

Check Also

biden

De eerste week van Biden: 6 waarschuwingssignalen

Joe Biden heeft in zijn eerste week ...

amerika

Groot Amerikaans militair konvooi rijdt Syrië binnen op eerste dag presidentschap Biden

Twee nieuwsberichten uit het Midden-Oosten lijken te ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x