CoronaMens en Dier

Eerste Kamer stuurt minister Kuipers kritische brief over ‘dystopische’ permanente coronawet

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!

De Eerste Kamer heeft kritiek op het ontwerp voor de nieuwe coronawet van minister Kuipers. De senaat wil kunnen meebeslissen over de inzet van coronamaatregelen, mocht het kabinet weer willen ingrijpen.

Senator Peter Nicolaï van de Partij voor de Dieren heeft het kabinet een kritische brief gestuurd namens vrijwel de voltallige oppositie. Daarmee hebben de partijen een ruime meerderheid in de senaat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Alleen de handtekening van de SGP ontbreekt. “Voor de SGP is het allereerst de vraag of we de beoogde permanente coronawet in deze vorm wel willen,” licht senator Diederik van Dijk toe.

Niets mee gedaan

Nicolaï waarschuwt dat de steun voor de nieuwe permanente coronawet waaraan wordt gewerkt niet erg waarschijnlijk is als het kabinet niet tegemoetkomt aan de zorgen in de senaat over die wet. De ondertekenaars van de brief vinden dat de Eerste Kamer er bekaaid afkomt in het wetsontwerp.

Het plan ligt nog voor advies bij de Raad van State. Jurist Stan Baggen wijst erop dat de brief dateert van vóór de adviesaanvraag. “Het kabinet heeft hier niets mee gedaan en het voorstel ongewijzigd gelaten. De Eerste Kamer kan haar conclusies trekken. Dag coronawet,” schrijft hij.

Gedrocht

Tweede Kamerlid Wybren van Haga reageert: “Terwijl de Tweede Kamer met vakantie is en niet wil terugkomen van reces komt minister Kuipers met een dystopische coronawet. Gelukkig kan de Eerste Kamer dit gedrocht tegenhouden. Stem daarom op 15 maart 2023 deze coalitie weg!”

“Hoewel het democratisch proces twee jaar lang werd gegijzeld, lijkt het er nu op dat vertegenwoordigers eindelijk hun verantwoordelijkheid weer oppakken,” merkt wetenschapper Marc Jacobs op.

Waterbouwkundige Auke Terlouw voegt eraan toe: “Zeer goed dat de Eerste Kamer als hoeder van onze rechtsstaat hier een actieve rol in pakt.”


4.9 127 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

139 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Al eens gelet op de spitse oortjes van Kuipers? Aan wat doen die je denken? Juist.

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Tegen 15 maart is alles goed gekeurd. En zullen de spuitjes verplicht worden. Mijn ergste nachtmerrie is de realiteit. Kan ik niet blijven wonen in mijn dromen ?

Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

Ik denk dat ze alleen maar bang zijn dat de coalitie partijen in de Eerste Kamer een historische nederlaag gaan leiden en dat ze hopen dat nog af te wenden. Als ze dat lukt komt die permanente coronawet er waarschijnlijk alsnog, dus ja, het is heel belangrijk dat we stemmen in maart en we deze zooi wegstemmen.

Kom niet aan met “stemmen heeft toch geen zin” of “ze frauderen toch”. Hoe meer mensen stemmen en ze weg stemmen hoe makkelijker fraude aantoonbaar kan worden.

Dat er aan de kieswet wat moet veranderen staat wel vast, maar zolang deze criminelen nog met de scepter zwaaien hebben we aan die wijsheid toch niks.

henk
henk
1 jaar geleden

het zijn duivels als ze die idioot niet laten opsluiten alleen dan doen ze hun werk

Back to top button
139
0
We lezen graag je reactie!x