Het Complot

Ambtenaar Justitie: “ISIS is complot van zionisten”

Help anderen door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Tweede Kamer is ophef ontstaan over een Twitterbericht van een ambtenaar van het ministerie van Justitie. Yasmina Haifi, projectleider van het Nationaal Cyber Security Centrum, twitterde dat ISIS helemaal niet bestaat uit radicale moslims. Volgens haar is de organisatie, die inmiddels door het leven gaat als IS, opgericht door zionisten om moslims zwart te maken. Verder wijt ze de rellen in de Schilderswijk dit weekend aan bevooroordeelde media die moslims in een hoek proberen te duwen.

Haifi heeft haar tweet inmiddels verwijderd en twitterde later: ‘realiseer mij de politieke gevoeligheid in relatie tot mijn werk. Dit was nimmer mijn bedoeling’. Ze wilde alleen duidelijk maken dat ISIS onmogelijk uit naam van de islam kan handelen, omdat volgens haar de organisatie dingen doet die de islam niet goedkeurt.

“Het is in het licht van mijn functie bij het ministerie van Veiligheid en Justitie misschien niet zo verstandig geweest mijn mening als privépersoon te geven. Dat wil ik wel toegeven,” zegt Haifi in een toelichting. “Ik dacht dat Twitter gewoon een plek was om je mening te geven, na het plaatsen van deze tweet zie je ineens wat er gebeurt.”

Hoewel Haifi erkent dat het bericht op Twitter in het licht van haar werkzaamheden niet verstandig is, benadrukt ze dat haar mening niets over haar inhoudelijke werkzaamheden zegt. Bovendien zou haar afdeling op het ministerie ‘niets met politiek’ te maken hebben.

Haifi zegt haar mening te baseren op documenten die de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden over ISIS naar buiten bracht. Daaruit blijkt dat ISIS een vooropgezet plan van zionisten in de VS en Israël is, aldus Haifi. De herkomst van de documenten wil ze niet toelichten. “Ik heb geciteerd wat ik heb gelezen op internet, het is op verschillende websites te vinden.”

Haifi stond bij de vorige verkiezingen voor de Tweede Kamer op de kandidatenlijst voor de PvdA als regionale lijstduwer in Den Haag. Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft Haifi woensdag geschorst. Ook is haar detachering bij het Nationaal Cyber Security Centrum beëindigd.

De ambtenaar van Justitie neemt haar woorden niet terug. Op Radio1 zei ze vandaag dat de vrijheid van meningsuiting kennelijk maar voor bepaalde groepen telt in Nederland. “Ik heb de vrijheid genomen me te uiten en kennelijk moet ik daar voor boeten. Ik zou niet weten waarom ik er afstand van zou moeten nemen. Dit is wat ik vind.”

Verder zei ze: “Kennelijk mogen bepaalde zaken niet worden gezegd. Ik heb geen mening gegeven. Ik heb dat over het zionisme niet zelf verzonnen, maar er talloze artikelen over gelezen.” 


[NOS, ND]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
95 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ferrimassi
Ferrimassi
7 jaren geleden

Trojaans paard 2.0.. Vraag me af of ambtenaren fatsoenlijk gescreened worden. Nederland begint steeds meer op een bananen republiek te lijken.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Ze heeft het met een schorsing moeten bekopen en is haar detachering beeindigd; vrijheid van meningsuiting kent men dus niet echt in dit land.

Willem
Willem
7 jaren geleden

eindelijk een ambtenaar met een eigen mening… dit moet kunnen, ongeacht waar je werkt. Jammer dat zij geschorst is….. schande!!

herman de graaf
herman de graaf
7 jaren geleden

Zo wordt het ambtenarenkorps in een maatwerkkostuum gewikkeld.
Dit geldt ook voor leveranciers van de overheid, inclusief de pers (advertentie inkomsten).
De overheid is een grote opdrachtgever voor diverse bedrijven.
Wie niet aan het stramien voldoet, die gaat eruit.
Net zolang totdat het lijkt dat we allemaal dezelfde mening hebben.
Dan durf niemand meer een afwijkende mening te hebben, uit angst voor represailles.
Dit alles á la het boek 1984 van George Orwell.

Het begin van de vernietiging van het hebben van een eigen mening !
We staan erbij en kijken ernaar.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

95
0
We lezen graag je reactie!x