Buitenaards

Duitse professor: Meest mysterieuze ster wordt mogelijk zwakker door aliens

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De meest mysterieuze ster in de Melkweg blijft verbazen. Volgens sommigen draait om KIC 8462852 een grote megastructuur die zou kunnen wijzen op buitenaards leven.

Een aantal wetenschappers en sterrenkundigen beweert dat daar aanwijzingen voor zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Uit een nieuwe studie blijkt dat er jets (straalstromen) zijn waargenomen bij de ster die een energiebron zouden kunnen zijn voor een buitenaardse beschaving.

Structuur

Er zijn dipjes waargenomen in de helderheid van KIC 8462852, die volgens sommigen verklaard kunnen worden door een structuur die gebruikt wordt door een hoogontwikkelde buitenaardse beschaving om energie te onttrekken aan de ster. Ook wordt de ster steeds zwakker.

Hoewel veel wetenschappers sceptisch zijn, denkt Eduard Heindl van de Universiteit Furtwangen in Duitsland dat er aliens bij betrokken zijn.

“Als een superbeschaving alle ruwe materialen heeft opgebruikt, kunnen ze meer vinden in hun moederster,” vertelde hij aan de Daily Mail.

Mijnbouw

“Onze zon bevat bijvoorbeeld 6000 keer meer metalen dan de planeten,” voegde hij toe.

“Ze moeten die eerst uit de ster halen en vervolgens in een baan om de zon brengen om ze af te laten koelen,” legde hij uit.

In de paper van professor Heindl wordt gesuggereerd dat buitenaardsen er mijnbouw plegen.

Moeilijk

De opvallende lichtcurve van de ster maakt het moeilijk een eenvoudige natuurlijke verklaring te vinden, aldus Heindl in de paper.

Hij heeft een wiskundig model opgesteld dat de betrokkenheid van aliens ondersteunt.

De energie kan worden onttrokken aan de ster door middel van een zogeheten Dysonbol, een begrip dat in 1960 voor het eerst werd voorgesteld door theoretisch natuurkundige Freeman Dyson.

Dysonzwerm

Zo’n Dysonbol zou eruit kunnen zien als een zwerm satellieten die rond een ster draaien. In zo’n geval wordt ook wel gesproken van een Dysonzwerm.

Als dergelijke structuren bestaan, zouden ze enorme hoeveelheden infraroodstraling richting de aarde moeten sturen. Tot op heden zijn ze echter nog niet gevonden.

Professor Heindl wil dit concept verder gaan uitdiepen. Zijn onderzoek staat op publicatiesite arXiv.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
7 jaren geleden

A ha De Mens is ook op weg om een Alien te worden ,energie onttrekken van de sterren daar gaat de mens ook heen, beetje aftappen en reizen maar door de geweldige mooie ruimte heen .. nu nog heeft de mens een naam Mens genoemd ,straks Alien genoemd. alles evolueert en verandert nu eenmaal… heerlijk zeg straks zijn we allemaal Groen..of blauw of…

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
7 jaren geleden

De Duitse Prof moet zijn titel ook aan de wilgen hangen.

danny
danny
7 jaren geleden

Mag je ..als je gaat raden naar oorzaken..je eigen professor noemen?…. het zou wel eens kunnen dat….. mogelijk gaat het om….misschien ligt de oorzaak bij ….. pffff ben moe aan het worden van dit soort zinnetjes.

Quasimodo
Quasimodo
7 jaren geleden

Die Aliens zijn blijkbaar ook bedelaars en dieven die niet zelf hun energie kunnen opwekken maar die van een ster gaan stelen. Wat heb je nou aan zulke nietsnutten?

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x