Binnenland

Kabinet-Schwab I in de startblokken: ‘De slogan wordt Build Back Better’

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Enkele dagen voor de val van het kabinet-Rutte III lieten twee Kamerleden aan vastgoedondernemer Erik de Vlieger weten dat de beslissing was genomen dat het kabinet zou vallen. Dat gebeurde vervolgens ook. De Kamerleden zeiden ook dat dit een tactische zet was voor de volgende verkiezingen.

“Wopke Hoekstra en Mark Rutte weten dat ze na de verkiezingen met VVD en CDA uitkomen op 50 tot 60 zetels,” aldus De Vlieger. Dat blijken er precies 50 te zijn. “Als Kaag met D66 op 10 zetels blijft steken, dan moet er een vierde partij bij. Dat zou dan GroenLinks van Jesse Klaver moeten worden,” zei hij, toevoegende dat ‘Kaag ook gewoon in het complot zit’.

D66 bleef niet steken op 10 zetels, maar behaalde een historische overwinning. Hoogstwaarschijnlijk moet er wel nog een vierde partij bij om aan een meerderheid te komen.

Reset

Sigrid Kaag, die in de raad van toezicht van het World Economic Forum zit, zei tijdens een recente zoom-vergadering over de Reset: “Ik ben de minister die SDGs moet coördineren op nationaal niveau.” Deze zogeheten Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zijn door de VN vastgesteld als de nieuwe ontwikkelingsagenda voor 2030. De Grote Reset en SDGs zijn nauw met elkaar verweven.

Een andere term die nauw verband houdt met de Reset is Build Back Better. Henk Krol vroeg Mark Rutte geregeld wat hij precies bedoelt met Build Back Better, maar kreeg steeds ontwijkende antwoorden. Zoals het er nu naar uitziet, keert Krol niet terug in de Kamer.

Kabinet-Schwab I

Een campagnefilmpje dat Rutte vorige maand op social media plaatste, leek rechtstreeks te zijn overgenomen uit het draaiboek van Klaus Schwab. Hij kondigde een plan aan dat uit twee delen bestaat. “In de eerste plaats dat we met z’n allen naar de eindstreep gaan. Iedereen meenemen, alle bedrijven, alle mensen. Iedereen. En vervolgens dat we ook weer een vliegende start maken. Dat we met z’n allen sterker verder gaan.” Dus eerst de Grote Reset en daarna Build Back Better.

De slogan van het CDA, nu doorpakken, is eigenlijk een letterlijke vertaling van Build Back Better, zei FVD-voorman Thierry Baudet afgelopen maand voor de camera van Ongehoord Nederland.

Ook opmerkelijk: de Kiesraad liet de verkiezingssoftware ‘onderzoeken’ door een bedrijfje van een D66-politicus en de oom van CDA’er Hugo de Jonge is lid van de Kiesraad.

De partijen sorteren dus voor op kabinet-Schwab I. Telegraaf-journalist Wierd Duk merkt op:

4.8 52 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

148 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christina
Christina
2 jaren geleden

Walgelijk…. het volk gaat er aan….

Ikke
Ikke
2 jaren geleden

Alles gepland van te voren wisten wij wakkere al hoor wordt al jaren gedaan

Tungsten
Tungsten
2 jaren geleden

Mijn kat begon te grommen toen hij deze foto zag.. echt!

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

“D66 bleef niet steken op 10 zetels, maar behaalde een historische overwinning. Hoogstwaarschijnlijk moet er wel nog een vierde partij bij om aan een meerderheid te komen.”
Dat is geen enkel probleem want de keuze is reuze. Verreweg de meeste partijen hebben toch hetzelfde programma.
Het volk heeft gisteren met volle overtuiging voor het totalitarisme gekozen.
In Iran moest het met geweld.
In het vredige Nederland vond het plaats op een democratische wijze.

Back to top button
148
0
We lezen graag je reactie!x