Binnenland

Kabinet-Schwab I in de startblokken: ‘De slogan wordt Build Back Better’

Help door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Enkele dagen voor de val van het kabinet-Rutte III lieten twee Kamerleden aan vastgoedondernemer Erik de Vlieger weten dat de beslissing was genomen dat het kabinet zou vallen. Dat gebeurde vervolgens ook. De Kamerleden zeiden ook dat dit een tactische zet was voor de volgende verkiezingen.

“Wopke Hoekstra en Mark Rutte weten dat ze na de verkiezingen met VVD en CDA uitkomen op 50 tot 60 zetels,” aldus De Vlieger. Dat blijken er precies 50 te zijn. “Als Kaag met D66 op 10 zetels blijft steken, dan moet er een vierde partij bij. Dat zou dan GroenLinks van Jesse Klaver moeten worden,” zei hij, toevoegende dat ‘Kaag ook gewoon in het complot zit’.

D66 bleef niet steken op 10 zetels, maar behaalde een historische overwinning. Hoogstwaarschijnlijk moet er wel nog een vierde partij bij om aan een meerderheid te komen.

Reset

Sigrid Kaag, die in de raad van toezicht van het World Economic Forum zit, zei tijdens een recente zoom-vergadering over de Reset: “Ik ben de minister die SDGs moet coördineren op nationaal niveau.” Deze zogeheten Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zijn door de VN vastgesteld als de nieuwe ontwikkelingsagenda voor 2030. De Grote Reset en SDGs zijn nauw met elkaar verweven.

Een andere term die nauw verband houdt met de Reset is Build Back Better. Henk Krol vroeg Mark Rutte geregeld wat hij precies bedoelt met Build Back Better, maar kreeg steeds ontwijkende antwoorden. Zoals het er nu naar uitziet, keert Krol niet terug in de Kamer.

Kabinet-Schwab I

Een campagnefilmpje dat Rutte vorige maand op social media plaatste, leek rechtstreeks te zijn overgenomen uit het draaiboek van Klaus Schwab. Hij kondigde een plan aan dat uit twee delen bestaat. “In de eerste plaats dat we met z’n allen naar de eindstreep gaan. Iedereen meenemen, alle bedrijven, alle mensen. Iedereen. En vervolgens dat we ook weer een vliegende start maken. Dat we met z’n allen sterker verder gaan.” Dus eerst de Grote Reset en daarna Build Back Better.

De slogan van het CDA, nu doorpakken, is eigenlijk een letterlijke vertaling van Build Back Better, zei FVD-voorman Thierry Baudet afgelopen maand voor de camera van Ongehoord Nederland.

Ook opmerkelijk: de Kiesraad liet de verkiezingssoftware ‘onderzoeken’ door een bedrijfje van een D66-politicus en de oom van CDA’er Hugo de Jonge is lid van de Kiesraad.

De partijen sorteren dus voor op kabinet-Schwab I. Telegraaf-journalist Wierd Duk merkt op:

4.8 52 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
148 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christina
Christina
1 jaar geleden

Walgelijk…. het volk gaat er aan….

Ikke
Ikke
1 jaar geleden

Alles gepland van te voren wisten wij wakkere al hoor wordt al jaren gedaan

Tungsten
Tungsten
1 jaar geleden

Mijn kat begon te grommen toen hij deze foto zag.. echt!

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

“D66 bleef niet steken op 10 zetels, maar behaalde een historische overwinning. Hoogstwaarschijnlijk moet er wel nog een vierde partij bij om aan een meerderheid te komen.”
Dat is geen enkel probleem want de keuze is reuze. Verreweg de meeste partijen hebben toch hetzelfde programma.
Het volk heeft gisteren met volle overtuiging voor het totalitarisme gekozen.
In Iran moest het met geweld.
In het vredige Nederland vond het plaats op een democratische wijze.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

148
0
We lezen graag je reactie!x