Mens en Dier

ME’er gaat weg bij politie na demonstraties: ‘Het werk heeft alle glans verloren’

Help ons door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een ME’er heeft bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie verklaard dat de politie naar buiten toe altijd de schone schijn ophoudt. Wanneer het in de media gaat over geweld tegen burgers, houden ze elkaar allemaal de hand boven het hoofd, aldus de agent.

“Zoals toen met die Arubaanse jongen Mitch Henriquez, die gewoon is gewurgd en doodgeschopt. Ik heb de jongens daarover horen praten. Hij is gewoon zwaar mishandeld en ze gingen door toen hij niet eens meer bewoog. De agressie waarmee ze hem te lijf gingen, was afgrijselijk.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Exit

De ME’er zei dat het sinds de demonstraties feest is voor die politieagenten. “Zij kunnen er met toestemming en instemming van de leiding op los slaan. En wanneer ik daar als ME’er sta met collega’s die volkomen losgaan, moet ik ze nog rugdekking geven ook. Dat maakt mij medeplichtig aan mishandeling.”

Hij zei van plan te zijn om de organisatie te verlaten. “Het werk heeft alle glans verloren.”

Een andere agent, die al 22 jaar bij de politie zit, verklaarde bij de commissie dat hij eens ter plaatse werd geroepen omdat een oude man geen mondkapje op wilde doen in de supermarkt.

Ik hoop echt dat het snel afgelopen is met al die onzinnige regels

“We troffen een man aan met rollator en zijn boodschappen in het mandje voorop. Hij stond te trillen. De man weigerde een mondkapje op te zetten. Hij zei dat hij longklachten had. Hij had geen ontheffing bij zich. Toen hij de winkel niet wilde verlaten, zei mijn collega dat hij aangehouden was.”

“Dat werd een heel drama. Een huilende en kreunende man, die door ons werd weggevoerd. De man was helemaal in paniek,” zei de politieagent.

“Dit soort dingen gebeuren dagelijks. Wat ik extra zorgelijk vind, is dat dit gewoon onze opdracht is. Dat de korpsleiding dit aanstuurt. Dat dit beleid lijkt te zijn geworden in Nederland. En dat er zoveel agenten zijn die dit niet willen en dan maar ontslag nemen, ziek thuisblijven of ontslagen worden wanneer ze openlijk weigeren mensen die demonstreren te slaan.”

De agent zei tegen elke dienst op te zien. “Ik hoop echt dat het snel afgelopen is met al die onzinnige regels.”

[BPOC]

5 57 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

53 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ikke
Ikke
2 jaren geleden

Op de Valopeens de zielige agenten en ME ers op de voirgrond ..te laat sukkel was maar in het begin opgestaan na je ziektemelding

William
William
2 jaren geleden

Het gaat pas veranderen als de politie zich tegen de leiding die ze hiertoe aanzetten zal keren… dan stort het als een kaartenhuis inelkaar… vraag me af hoeveel agenten (die een eed hebben gezworen) nog elkaar een hand boven het hoofd houden…

Mickey
Mickey
2 jaren geleden

Die leidinggevende…die zi zijn afstamelligen va NSB.. walgelijk… steeds meer mensen hebben hekel aan politie…ik mag ze niet kijken. Voorbij lopen of rijden..naar andere kant kijken…bah..bah.
Ik vraag me af hoe di familie van die blauwe idioten reageerd..
Mijn papa is een agent…hij gaat lekker mensen ik elkaar slaan…omdat ze mondkap niet goed dragen….en als ze met z’n driën op de straat lopen…
Ooooo….je papa is een held…

Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden

Dit heeft al heel veel weg van praktijken uit de 40-er jaren.
Geen mondluier= jodenster.
Wat een “helden” toch die ME.

Back to top button
53
0
We lezen graag je reactie!x