Homepagina » Mens en Dier » ME’er gaat weg bij politie na demonstraties: ‘Het werk heeft alle glans verloren’
politie
Foto: Worldwide Demonstration – March 20 2021 Amsterdam (Flickr/Karen Eliot CC BY-SA 2.0)

ME’er gaat weg bij politie na demonstraties: ‘Het werk heeft alle glans verloren’

Een ME’er heeft bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie verklaard dat de politie naar buiten toe altijd de schone schijn ophoudt. Wanneer het in de media gaat over geweld tegen burgers, houden ze elkaar allemaal de hand boven het hoofd, aldus de agent.

“Zoals toen met die Arubaanse jongen Mitch Henriquez, die gewoon is gewurgd en doodgeschopt. Ik heb de jongens daarover horen praten. Hij is gewoon zwaar mishandeld en ze gingen door toen hij niet eens meer bewoog. De agressie waarmee ze hem te lijf gingen, was afgrijselijk.”

Exit

De ME’er zei dat het sinds de demonstraties feest is voor die politieagenten. “Zij kunnen er met toestemming en instemming van de leiding op los slaan. En wanneer ik daar als ME’er sta met collega’s die volkomen losgaan, moet ik ze nog rugdekking geven ook. Dat maakt mij medeplichtig aan mishandeling.”

Hij zei van plan te zijn om de organisatie te verlaten. “Het werk heeft alle glans verloren.”

Een andere agent, die al 22 jaar bij de politie zit, verklaarde bij de commissie dat hij eens ter plaatse werd geroepen omdat een oude man geen mondkapje op wilde doen in de supermarkt.

Ik hoop echt dat het snel afgelopen is met al die onzinnige regels

“We troffen een man aan met rollator en zijn boodschappen in het mandje voorop. Hij stond te trillen. De man weigerde een mondkapje op te zetten. Hij zei dat hij longklachten had. Hij had geen ontheffing bij zich. Toen hij de winkel niet wilde verlaten, zei mijn collega dat hij aangehouden was.”

“Dat werd een heel drama. Een huilende en kreunende man, die door ons werd weggevoerd. De man was helemaal in paniek,” zei de politieagent.

“Dit soort dingen gebeuren dagelijks. Wat ik extra zorgelijk vind, is dat dit gewoon onze opdracht is. Dat de korpsleiding dit aanstuurt. Dat dit beleid lijkt te zijn geworden in Nederland. En dat er zoveel agenten zijn die dit niet willen en dan maar ontslag nemen, ziek thuisblijven of ontslagen worden wanneer ze openlijk weigeren mensen die demonstreren te slaan.”

De agent zei tegen elke dienst op te zien. “Ik hoop echt dat het snel afgelopen is met al die onzinnige regels.”

[BPOC]
5 57 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
53 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ikke
Ikke
1 maand geleden

Op de Valopeens de zielige agenten en ME ers op de voirgrond ..te laat sukkel was maar in het begin opgestaan na je ziektemelding

salvar
salvar
Reactie op  Ikke
1 maand geleden

wij willen toch dat ze wakker worden?
wat is erop tegen als ze hun verhaal doen,niets mis mee.
hoe meer hoe beter.
stel dat jij erbij had gezeten met een hypotheek en een kluit jongen wat dan?

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  salvar
1 maand geleden

Gechanteerd door je hypotheek heet dat zoals bijna iedereen.

Baest
Baest
Reactie op  salvar
1 maand geleden

Ja, we willen dat ze wakker worden, maar dit is voor mij nog steeds niets meer dan een verhaal (want er komt geen naam of bron aan te pas) en elk verhaal kan gewoon uit het niks gecreëerd worden. Dit kan daardoor gewoon opruiing zijn, want er is geen bewijs.

Antialles
Antialles
Reactie op  Baest
1 maand geleden

Dat is niet waar, alles wordt zorgvuldig gedocumenteerd en gearchiveerd met naam en toenaam. Maar dit wordt logisherwijs niet openbaar gezet op het wilde wijde web.

Joey
Joey
Reactie op  Baest
1 maand geleden

De namen en bronnen + badge nummers zijn bekend bij de bpoc2020. Uit veiligheid overweging is het video verhoor nog niet online geplaatst.

Joris
Joris
Reactie op  salvar
1 maand geleden

Mee eens. Mensen die zich kwetsbaar opstellen verdienen compassie. Het is enorm waardevolle informatie en holt de duistere kant uit. Hopelijk wordt zo de politie-organisatie op den duur weer iets waar we ons door beschermd voelen..

De Wakkere
De Wakkere
Reactie op  Ikke
1 maand geleden

Ik heb begrip voor de politiemensen die nu tot inzicht komen en besluiten genomen hebben. Verplaats je in een politie funtionaris die gedwongen wordt om wappies te rammen. Ik geloof echt dat ook bij die mensen iets inwerking wordt gezet waarbij ze zich bewust zijn van het feit dat wat ze moeten doen van hun supereuren onmenselijk is. Natuurlijk hebben ook zij de keuze om dienst te weigeren. Maar als je thuis een gezin hebt dan is de angst erg groot je werk te verliezen, dus doen ze wat opgedragen wordt, totdat de belasting van hun geweten gaat overheersen. Dus lieve mensen, oordeel en veroordeel niet. Ook jij wordt eens ter verantwoording geroepen. Blijf in liefde. ❤

Rob
Rob
Reactie op  Ikke
1 maand geleden

Jij bent hetzelfde als zij. Het enige verschil is dat jij niet op zo’n macht positie als zo’n agent staat. Maar het feit dat je oordeelt en haat vertoont geeft wel aan dat ook jij van het systeem deel uit maakt waar zij ook deel van uit maken. Je zou blij moeten zijn dat dit soort agenten integendeel de kracht en de moed vinden om uiteindelijk uit die organisatie te stappen. Als je eerdere verklaringen hebt gelezen dan fokken ze elkaar in die organisatie op, jagen (ook) op degenen die niet gewoon vredige demonstranten in elkaar willen slaan, enz. En als je dan nergens terecht kunt met je verhaal en wat support kom je daar niet uit ook. Dus een beetje respect voor dit soort agenten is wel op zijn plaats als ze uiteindelijk de kracht vinden op die stap te zetten. Niemand in een dergelijke situatie redt dat als die nergens terecht kan. Dan zit je vast in die wereld. Niks zielige agenten dus, het zijn de sterksten omdat die er uiteindelijk voor uit durven te komen waar ze deel van hebben uitgemaakt en waar ze uitstappen. Het is een pure terreur organisatie wat ooit de politie was. Als je er op een gegeven moment voor uit durft te komen en er uit durft te stappen dan ben je niet zielig maar sterker dan degenen die er puur voor de machtswellust zitten.

Joris
Joris
Reactie op  Rob
1 maand geleden

Haat, van welke kant ook, is wat ons zwakker maakt en waar we al een
paar duizend jaar last van hebben. Laten we een keer de lichtere kant proberen..

Marianna
Marianna
Reactie op  Ikke
1 maand geleden

even nadenken is altijd goed

William
William
1 maand geleden

Het gaat pas veranderen als de politie zich tegen de leiding die ze hiertoe aanzetten zal keren… dan stort het als een kaartenhuis inelkaar… vraag me af hoeveel agenten (die een eed hebben gezworen) nog elkaar een hand boven het hoofd houden…

Waakhond
Waakhond
Reactie op  William
1 maand geleden

Het gaat echt verkeerd als de bevolking zich tegen de politie keert en ze op hun privéadres worden bezocht door woedende burgers. En dat ook hun eventuele vrouw en kinderen niet meer veilig zijn. Deze situatie moeten we te allen tijde zien te voorkomen. De leiding bij de politie moet worden aangepakt.

Johnny
Johnny
Reactie op  Waakhond
1 maand geleden

Die situatie is niet te voorkomen omdat deze nazi’s precies ditzelfde doen bij onschuldige mensen die opstaan voor henzelf én anderen. Maar dan met meerdere busjes tegelijk en betaald van ons gestolen belastinggeld. Het is juist te hopen dat de bevolking zich snel tegen dit zielige en laffe tuig keert.

Mickey
Mickey
1 maand geleden

Die leidinggevende…die zi zijn afstamelligen va NSB.. walgelijk… steeds meer mensen hebben hekel aan politie…ik mag ze niet kijken. Voorbij lopen of rijden..naar andere kant kijken…bah..bah.
Ik vraag me af hoe di familie van die blauwe idioten reageerd..
Mijn papa is een agent…hij gaat lekker mensen ik elkaar slaan…omdat ze mondkap niet goed dragen….en als ze met z’n driën op de straat lopen…
Ooooo….je papa is een held…

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Mickey
1 maand geleden

Daar zijn ze zowiezo al uitgescheten op een huwelijks feest binnen familie zitten ze afgezonderd.

Waldemar
Waldemar
1 maand geleden

Dit heeft al heel veel weg van praktijken uit de 40-er jaren.
Geen mondluier= jodenster.
Wat een “helden” toch die ME.

Robert
Robert
1 maand geleden

Zo blijven er enkel befehl ist befehl eikeltjes over. Nog even en opleidings locatie schalkhaar wordt in eren hersteld na 70 jaar.

Marie-Jeanne
Marie-Jeanne
Reactie op  Robert
1 maand geleden

…En niet te vergeten dat de Horst Wessellied’Fhane hoch’ en de zware voetstappen van de laarzen in gelid weer door de straten klinkt…!

Vlinder
Vlinder
1 maand geleden

Wat zo zorgelijk is,wat blijft er over bij de politie,m.e en alle handhavers! Een groep straatvechters die als doel hebben mede burgers te mishandelen! De top die deze opdrachten geven(politiek?)die moeten zo wie zo verdwijnen en veroordeeld worden. Gaat echt de verkeerde kant op in ons Nederland,wat er nog van over is.

Mickey
Mickey
Reactie op  Vlinder
1 maand geleden

Ik heb het al eerder gezegd…als een massa straks op hen gaat komen …gaan ze janken en piepen…wacht maar.

W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
1 maand geleden

Nou wat een helden een weerloze zieke oude man te lijf te gaan dan heb je ballen🤮🤮😤😤t land is van God losgelaten Tis te triest voor woorden Als t kerels zijn gaan ze richting t torentje in den haag en de kliek in de regering een lesje leren Maar nee een weerloze oude man dat durven ze wel de helden van Nederland waar we dan ook nog trots op moeten zijn 🤔😡😡😡

Jacky
Jacky
1 maand geleden

Misschien wordt het tijd dat de politie en de ME die weggestapt zijn een groep met ons vormen en in de tegenaanval gaan.
Daar in Den Haag kunnen ze hun verderfelijke gang maar gaan en de gehoorzame burgers hebben het nakijken, totdat het te laat is.
En hoe lang gaat dat nog duren.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Jacky
1 maand geleden

Ik denk niet zo lang meer, het is in volle gang zoals je hier lezen kunt het is wachten op de bekende druppel naar mijn mening🤭

Lucky
Lucky
1 maand geleden

En nog lopen er idioten rond die dit Gestapo gedrag goedkeuren en de bullshit van MSM geloven. De grootste leugenaars in de maatschappij NA Pinokkio. Een ziek zooitje

W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
Reactie op  Lucky
1 maand geleden

Glans is er af 1doffe ellende zij draaien een script af die al jarenlang geleden al geschreven is en ingekapseld is bij de bruikbare idioten. En wij moeten maar improviseren onder onze opgelegde absurde wetten Dit niet voor de agenten die wakker zijn geworden 🤧🐑🐑🐑als er genoeg schapen over de dam zijn volgen er meer hoop ik😩😤🐏🐏rammen die hap😡😂👍

Pim Fortuin
Pim Fortuin
1 maand geleden

Ik maak mij serieus heel veel zorgen, er gaan binnenkort echt doden vallen als dit zo doorgaat. Dit moet stoppen en de enigste manier is een volksopstand!

JP de Bom
JP de Bom
Reactie op  Pim Fortuin
1 maand geleden

Er vallen al tijden lang dooien meneer en meer dan je denkt en niet alleen door monopoliegeweld, veel en veeeeel meer in de industrie van de witte jassen… (de Big Pharma scam)

x

Check Also

keuzevrijbijmij

Keuzevrijbijmij: hier ben je altijd welkom, ook zonder test of vaccin

De testsamenleving en het coronapaspoort worden langzaam ...

mars

8000 mensen lopen mee in verbindingsmars van Police for Freedom in Barneveld: ‘Prachtig!’

Vandaag werd in Barneveld de tweede verbindingsmars ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

53
0
We lezen graag je reactie!x