Universum

NASA onthult vandaag ‘groot nieuws over Mars’: Is er leven op de rode planeet?

Help anderen door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zendt vandaag om 17.30 uur Nederlandse tijd via internet een persconferentie uit waarop het groot nieuws over de planeet Mars zal bekendmaken.

Is er water gevonden op de rode planeet? Of misschien wel buitenaards leven? Voor het antwoord op die vragen moet je nog even geduld hebben tot 17.30 uur. Vanuit het James Webb Auditorium in Washington wordt dan ‘een mysterie van Mars’ ontrafeld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Sinds de bekendmaking stromen de sociale media over van speculaties. “De NASA heeft leven ontdekt op Mars,” klonk het al snel. De kans dat het om buitenaards leven zou gaan is klein, maar niet uitgesloten. NASA weet perfect hoe ze de media moet bespelen, maar toch gebeurt het niet vaak dat een persconferentie over Mars zo groots wordt aangekondigd. De verwachtingen zijn dus hoog gespannen.

ExoMars

Eén van de sprekers is Lujendra Ojha. In 2011 schreef hij een proefschrift over de mogelijke ontdekking van vloeibaar water op de rode planeet. Ojha trof op beelden van het Marsoppervlak vormen aan die zich over de planeet lijken te bewegen op een manier waarop water ook beweegt. Wetenschappers vonden eerder al bevroren water op Mars, maar vloeibaar water is tot nu toe niet ontdekt.

In 2019 landt ExoMars op Mars, een robot van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Die is uitgerust met een grote boor en speciale sensoren en moet nagaan of er leven is op de planeet. De persconferentie is live te bekijken via Nasa.tv.

[VTM]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x