Universum

NASA onthult vandaag ‘groot nieuws over Mars’: Is er leven op de rode planeet?

Help ons door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zendt vandaag om 17.30 uur Nederlandse tijd via internet een persconferentie uit waarop het groot nieuws over de planeet Mars zal bekendmaken.

Is er water gevonden op de rode planeet? Of misschien wel buitenaards leven? Voor het antwoord op die vragen moet je nog even geduld hebben tot 17.30 uur. Vanuit het James Webb Auditorium in Washington wordt dan ‘een mysterie van Mars’ ontrafeld.

Sinds de bekendmaking stromen de sociale media over van speculaties. “De NASA heeft leven ontdekt op Mars,” klonk het al snel. De kans dat het om buitenaards leven zou gaan is klein, maar niet uitgesloten. NASA weet perfect hoe ze de media moet bespelen, maar toch gebeurt het niet vaak dat een persconferentie over Mars zo groots wordt aangekondigd. De verwachtingen zijn dus hoog gespannen.

ExoMars

Eén van de sprekers is Lujendra Ojha. In 2011 schreef hij een proefschrift over de mogelijke ontdekking van vloeibaar water op de rode planeet. Ojha trof op beelden van het Marsoppervlak vormen aan die zich over de planeet lijken te bewegen op een manier waarop water ook beweegt. Wetenschappers vonden eerder al bevroren water op Mars, maar vloeibaar water is tot nu toe niet ontdekt.

In 2019 landt ExoMars op Mars, een robot van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Die is uitgerust met een grote boor en speciale sensoren en moet nagaan of er leven is op de planeet. De persconferentie is live te bekijken via Nasa.tv.

[VTM]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x