Homepagina » Universum » NASA onthult vandaag ‘groot nieuws over Mars’: Is er leven op de rode planeet?
NASA onthult vandaag 'groot nieuws over Mars': Is er leven op de rode planeet?

NASA onthult vandaag ‘groot nieuws over Mars’: Is er leven op de rode planeet?

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zendt vandaag om 17.30 uur Nederlandse tijd via internet een persconferentie uit waarop het groot nieuws over de planeet Mars zal bekendmaken.

Is er water gevonden op de rode planeet? Of misschien wel buitenaards leven? Voor het antwoord op die vragen moet je nog even geduld hebben tot 17.30 uur. Vanuit het James Webb Auditorium in Washington wordt dan ‘een mysterie van Mars’ ontrafeld.

Sinds de bekendmaking stromen de sociale media over van speculaties. “De NASA heeft leven ontdekt op Mars,” klonk het al snel. De kans dat het om buitenaards leven zou gaan is klein, maar niet uitgesloten. NASA weet perfect hoe ze de media moet bespelen, maar toch gebeurt het niet vaak dat een persconferentie over Mars zo groots wordt aangekondigd. De verwachtingen zijn dus hoog gespannen.

ExoMars

Eén van de sprekers is Lujendra Ojha. In 2011 schreef hij een proefschrift over de mogelijke ontdekking van vloeibaar water op de rode planeet. Ojha trof op beelden van het Marsoppervlak vormen aan die zich over de planeet lijken te bewegen op een manier waarop water ook beweegt. Wetenschappers vonden eerder al bevroren water op Mars, maar vloeibaar water is tot nu toe niet ontdekt.

In 2019 landt ExoMars op Mars, een robot van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Die is uitgerust met een grote boor en speciale sensoren en moet nagaan of er leven is op de planeet. De persconferentie is live te bekijken via Nasa.tv.

[VTM]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

magnetisch veld

Magnetisch veld van de aarde verzwakt en niemand weet waarom. Wat is er aan de hand?

Het magnetisch veld van de aarde verzwakt, ...

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...