Homepagina » Financieel » BRICS-landen brengen slag toe aan Amerikaanse dollaroverheersing. Dit is wat ze van plan zijn
BRICS-landen brengen slag toe aan Amerikaanse dollaroverheersing. Dit is wat ze nu van plan zijn

BRICS-landen brengen slag toe aan Amerikaanse dollaroverheersing. Dit is wat ze van plan zijn

De Amerikaanse Senaat stemde onlangs in met nieuwe sancties tegen Rusland. Daarmee kan de VS de bestaande sancties tegen Rusland per wet vastleggen.

BRICS-landen Rusland en China zijn nu van plan de dollar te laten vallen, wat het einde zal betekenen van de financiële dominantie van de VS in de wereld.

De Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Ryabkov waarschuwde Washington:

“Amerikaanse sancties tegen Rusland zullen ons enkel aanmoedigen om een alternatief economisch systeem te creëren, waarin dollars niet langer nodig zijn,” zei hij.

BRICS-top

Ryabkov deed zijn uitspraken vlak voor de BRICS-top in Shanghai. De groep bestaat uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika.

De vijf BRICS-landen vertegenwoordigen bijna drie miljard mensen of ongeveer 40 procent van de wereldbevolking en meer dan een kwart van het landoppervlak op aarde.

De vijf landen hebben een gezamenlijk bbp van 16.000 miljard dollar, gelijk aan ruim 20 procent van het bruto wereldproduct.

Nieuw geldsysteem

De Russische minister van Economische Zaken Maxim Oresjkin liet doorschemeren dat BRICS-landen, met name Rusland en China, transacties in de nabije toekomst mogelijk niet meer in dollars afhandelen.

Tijdens de top in Shanghai bespraken handelsministers mogelijkheden om een nieuw geldsysteem op te zetten waarin geen ruimte meer is voor de Amerikaanse dollar.

Daarnaast zijn al meer dan 300 Russische banken overgestapt op een alternatief voor het interbancaire systeem Swift.

Sanctieoorlog

“Er werd gedreigd om Rusland te verbannen uit Swift,” zei bazin van de Russische centrale bank Elvira Nabiullina.”

“We hebben ons eigen betalingssysteem ontwikkeld en als er iets gebeurt kunnen we zo omschakelen,” voegde ze toe.

Als gevolg van de sanctieoorlog groeien Rusland, China en andere BRICS-leden steeds verder naar elkaar toe.

[Pravdareport]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Herman schreef:

  Oh boy…
  En wat steekt het voor de amigo’s Rothchild? -Je weet wel: uit de achterbuurt “Het RodeDorp” alias de losse flodders?
  Lekker vechten???

 • AlbertV schreef:

  Een bbp van 16.000 dollar lijkt me niet zoveel. Miljard misschien?
  De Amerikanen zijn allang meesters in het graven van valkuilen. Tegenwoordig hebben ze ook de vaardigheid om er zelf in te donderen. Prima zo.
  Ik vraag mij af of onze politiek en media zich op tijd losmaken van die criminele Amerikanen of zich laten meesleuren de afgrond in.

 • Rob Steenwinkel schreef:

  Een zware slag voor de NWO………..en de Rothschild`s!

  • Rob Steenwinkel schreef:

   De vijf BRICS landen hebben een gezamenlijke nominale BBP van 16.000.000.000.000 Amerikaanse dollar!
   Dit zal de VS beantwoorden (en oplossen) door hun typische krankzinnige oorlogen………..maar helaas zal hun eigen leger door gebrek aan motivatie door al die debiele en krankzinnige oorlogen nooit meer goed inzetbaar zijn!

  • onbekend schreef:

   De U.S.A. die zichzelf de afgrond inspuit met vaccinaties (kwik voor de hersenen) en junkfood, … . De toekomstige taal in Noord-Amerika is het Spaans. ADELANTE !
   Dit geldt ook voor de Italiaantjes. Zal waarschijnlijk een Russische of een Chinese kolonie worden.
   Prins Laurent in België is nog niet zo dom.

  • marcelleke schreef:

   Rob, met alle respect maar die “rare kronkel” is méér doordacht dan we misschien denken op het eerste zicht ! NWO is doortrapt genoeg hoor !

 • Anna schreef:

  De Russische wens is de vader van de gedachte.

 • Louise schreef:

  Nou ja, dat is een geweldige actie, je moet met goede spelden prikken laten weten dat Amerika niet langer superieur is…. China en Rusland met name hebben een totaal andere ( filosofische en intelligente) gedachten gang……… En mensen hebben geen idee wat China op dit moment wereld wijd voor invloed heeft, bovendien hebben zij zo hun eigen strategie net als Rusland en zijn ze veel geduldiger…….. Ik vind het wel humor, laat maar komen…..en afwachten wat de reaktie is van de Amerikanen……..

 • garriet60 schreef:

  ik wilde het duimpje omhoog doen bij de verhaaltjes waarom doen zij het niet gaan geen cijfertje omhoog

 • weg met ons schreef:

  Amerika schiet en schoot zich achteraf door eigen voet met zijn niet aflatende leugens, gekonkel, doortraptheid, manipulatie en moorddadig en oorlogzuchtig optreden met miljoenen en miljoenen mensenleven tot gevolg.

  Amerika zou er goed aan doen om het het geesteszieke Oude Wereld Orde plan af te tuigen en met vrede en met liefdevolle handreikingen te laten zien dat de toekomst niet gaat over het militair industrieel complex, niet gaat over ziekelijke bemoeizucht met controle en macht over ieders leven, maar gaat over vrijheid en vrede voor ieder indivudu en dat mensen niet langer hoeven te vluchten of zich moeten laten overhalen weg te trekken naar landen waar ze niets anders kunnen dan doelloos afglijden en verzijlt raken in een dodelijke neerwaardse spiraal en dat weer ten koste van anderen en maatschappelijke ontwrichting hier en daar.

  Belangrijk zal zijn dat criminele kopstukken van politiek tot zakenwereld die zich hebben beziggehouden met criminele activiteiten en moord voor een internationaal tribunaal verschijnen en worden berecht voor het aanstichten van false flag oorlogen enzovoort. Van Balkenende, Rutte tot aan de regering Bush en Obama en velen meer dienen allen opgepakt te worden en veroordeeld!

 • faya schreef:

  En geen woord over de NGO’s die veel meer verdienen met die foute praktijken.
  Politici zijn notabene verplicht naar die vetbetaalde nono’s pijpen te dansen.

 • Jeff schreef:

  Een verandering op zo’n grote schaal kost slachtoffers. Ben vooral benieuwd of er op korte termijn weer een grote aanslag in de VS komt, maar vooral wie ze daar dan voor zullen laten bloeden. Het probleem met die yank, is dat ie overal rekening mee houdt. Het is net dat soort insect, waar geen pesticide tegen helpt.

 • Karel schreef:

  Het bbp van de brics landen is $16.000.000.000.000. Daarvan doet alleen China al $10.000.000.000.000. Die andere 4 tellen in dat geweld gewoon niet eens mee. Amerika heeft alleen al een bbp van $23.000.000.000.000. En een staatsschuld van 20.000.000.000.000 in dollars (met dank aan Obama die de schuld verdubbelde in zijn periode). En aan wie heeft Amerika deze schuld voor het grootste deel? Of: wie heeft de grootste vordering op Amerika? Ah: CHINA!! Dat hele Brics verhaal wordt dus helemaal niks. Als de dollar valt betaalt China de rekening. Gaat dus niet gebeuren.

  • Jeff schreef:

   Vind je kijk op het verhaal goed bekeken, doch echter; als je binnen je eigen alliantie de sterkste kunt worden, dan is dat ook weer snel terug verdiend. Met als bijkomend voordeel, dat je de yank vernederd in dit verhaal.
   Dat het geschetste scenario mij onwerkelijk lijkt, beschreef ik hierboven reeds. Maar dat de US of A een lesje verdiend, moge duidelijk zijn, m.i.

  • johan den haag schreef:

   Beste Karel,

   Je moet naar het goud kijken.

   Dan zul je zien dat Rusland en China enorm veel goud hebben gekocht afgelopen jaren.
   Genoeg goud om een nieuwe munt te ondersteunen.

   Als China maar 1 keer dreigt om hun dollarreserve te dumpen op de valutamarkt, ligt de VS morgen op hun gat, voor zover dat ze dat nog niet liggen.

   lees deze nog even

   https://nl.sott.net/article/4530-Greenspan-Amerika-staat-economische-aardbeving-te-wachten

   grtjs,

   • Karel schreef:

    Beste johan,

    Amerika is de onbestwiste nummer 1 qua goudvoorraad met meer dan 8000 ton. Meer dan de nummer 2 duitsland, 3 italie en 4 frankrijk tezamen. Nummer 5 china en 6 rusland zijn goed voor 3300 ton. Dus ze hebben nog een lange weg te gaan.
    Overigens de gouden standaard als monetair systeem gekoppeld aan een valuta is al lang achterhaald. Geen enkel land in de wereld heeft dit systeem nog en niet zonder reden. De reden waarom rusland en china goud kopen is vanwege de wereldwijde oorlogsdreiging. Tijdens oorlog hecht niemand meer waarde aan vodjes papier met een getal daarop. Dan ontstaat er ruilhandel en komt goud goed van pas. Daarom werd in ww2 door nazi duitsland ook zoveel jacht gemaakt op goud.
    Daarnaast heeft China enorme hoeveelheden dollars geinvesteerd in Amerika. De dollar laten vallen is voor China gelijk aan euthanasie! Dan moeten die kinder chineesjes nog heel wat kleertjes in elkaar naaien om daar bovenop te konen.

 • Boma schreef:

  Het is allemaal houdbaar zolang de voorraad strekt. Met een beetje mazzel betekent dit dé ommekeer waar de mensheid recht op heeft. Het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen. Leugens en manipulaties brengen nou eenmaal niets voort van duurzame aard. Ik ben benieuwd en vol verwachting klopt ons hart…..

 • redice schreef:

  hoog tijd dat de USA ferm op hun bakkes gaan! dat leugenachtige oorlogszuchtige landje heeft al voor zoveel ellende gezorgd door leugens te verspreiden en oorlogen te creëren

 • x

  Check Also

  klokkenluider

  Klokkenluider publiceert tweede paper: ‘Corona is biowapen’

  Li-Meng Yan, een Chinese viroloog en klokkenluider ...

  clinton

  Vrijgegeven documenten: Hillary Clinton zat achter ‘Rusland-hoax’

  Hillary Clinton heeft tijdens de verkiezingscampagne van ...

  >