Universum

Natuurkundigen stuiten op onverklaarbare hoogenergetische deeltjes

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers hebben met behulp van een deeltjesdetector op de Zuidpool 26 extra hoogenergetische neutrino’s geregistreerd.

De neutrino’s hebben meer energie dan je zou verwachten indien ze zijn ontstaan op het moment dat sterke kosmische straling de atmosfeer van de aarde raakte.

De deeltjes houden mogelijk verband met nog onbekende energetische astrofysische processen dieper in de kosmos.

Lichtflitsen

Nathan Whitehorn van de University of Wisconsin-Madison waarschuwde dat het om voorlopige resultaten gaat. “We weten niet helemaal zeker of de deeltjes afkomstig zijn van een astrofysische bron,” zei hij.

Natuurkundigen van de Neutrinodetector IceCube proberen de oorsprong van hoogenergetische kosmische straling te begrijpen. In tegenstelling tot neutrino’s die lokaal ontstaan als kosmische straling de atmosfeer raakt, komen astrofysische neutrino’s uit dezelfde bron als kosmische straling.

IceCube is een detector met 86 strengen vol lichtsensoren die diep in het Zuidpoolijs liggen verzonken. Ze houden een kubieke meter ijs in de gaten op lichtflitsen die ontstaan als er een neutrino op een atoomkern in het ijs botst.

Neutrino’s zijn spookachtige deeltjes die ontstaan bij kernprocessen, maar die daarna nauwelijks interacteren met andere materie.

Tilt

De 28 gedetecteerde deeltjes – inclusief de twee inslagen in 2012 waarbij alle meters op tilt sloegen – lijken erop te wijzen dat er nog een extra, onbekende bron van neutrino’s is.

Natuurkundige Naoko Kurahashi Neilson, die in IceCube werkt, probeerde de bron van de nieuwe energetische deeltjes te achterhalen. Ze concludeerde dat er op dit moment geen aanwijsbare bronnen zijn.

Aantonen dat de neutrino’s afkomstig zijn van hoogenergetische kosmische processen zal de nodige tijd in beslag nemen. “We zoeken altijd naar de bron en die hebben we nog niet gevonden,” zei natuurkundige Claudio Kopper.

Bron: Scientificamerican.com Foto: IceCube Collaboration/National Science Foundation

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietje bell
pietje bell
9 jaren geleden

De bron vinden,dacht van niet. Zolang de mensheid in deze Soap opera geloofd.En erger nog vastgeroest zit.Het is hier een grote poppenkast en illusie theater. en qua vermaak ,niet om aan te zien!

Wout
Wout
9 jaren geleden

[quote name=”pietje bell”]De bron vinden,dacht van niet. Zolang de mensheid in deze Soap opera geloofd.En erger nog vastgeroest zit.Het is hier een grote poppenkast en illusie theater. en qua vermaak ,niet om aan te zien![/quote]
Volledig mee eens! 😉

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x