Homepagina » Buitenland » Hongaarse buitenlandminister: “George Soros probeert onze regering ten val te brengen”
Hongaarse minister: "George Soros probeert onze regering ten val te brengen"

Hongaarse buitenlandminister: “George Soros probeert onze regering ten val te brengen”

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft de aanval ingezet op miljardair George Soros (86) en zijn Open Society Foundations (OSF).

“Het aankomende jaar zal gaan over het uitdrijven van Soros en de krachten die hem symboliseren,” zei Orban.

Met Donald Trump als nieuwe president zien Hongaarse politici kansen. “Ik vind dat ze eruit gegooid moeten worden,” zei vicevoorzitter van de Fidesz-partij Szilard Nemeth over de ngo’s die door Soros worden gesteund.

Antidemocratisch

In Rusland staat de OSF sinds 2015 op een lijst van ongewenste organisaties. In Macedonië is een organisatie opgezet met de naam Stop Operation Soros (SOS).

De ngo’s van Soros besmetten als Trojaanse virussen, aldus de krant Magyar Idök in een artikel waarin wordt uitgelegd hoe de organisaties gebruikt werden om Amerikaanse invloed te verspreiden tijdens de Arabische Lente in het Midden-Oosten.

De activiteiten van Soros in Hongarije zijn ‘antidemocratisch’ omdat ze de regering in Boedapest ondermijnen, zei minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto.

Beschermen

“Soros wil deze regering zien falen omdat hij zich niet kan vinden in onze benadering en ons beleid,” zei hij.

“We vinden het heel antidemocratisch dat iemand uit het buitenland Hongaarse kiezers probeert te beïnvloeden,” voegde hij toe.

Hij zei dat zijn land het recht heeft om zich te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Oekraïne

Szijjarto verwees naar inlichtingenrapporten over organisaties die illegale migranten helpen om Hongarije binnen te komen en die worden gefinancierd door Soros.

Groepen die worden aangestuurd door Soros worden er ook van beschuldigd achter de staatsgreep in Oekraïne in 2013 te zitten.

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Loki schreef:

  Deze gek Soros heeft ook in Nederland voet aan de grond en het zou mij niet verbazen als hij achter heel veel zaken zit, wat ook is gebleken met het Oekraïne referendum. Vandaag dan demonstraties op het Malieveld tegen Trump. Daar zijn ook de Bilderbergpartijen PvdA en D666. Er zijn nog steeds een hoop mensen die niet inzien met dit soort demonstraties, die georganiseerd worden door een bepaald slag mensen, zij gewoon voor een karretje worden gespannen om totale anarchie te veroorzaken. Soros financiert ontzettend veel van dit soort demonstraties om zijn New World Order vriendjes een handje te helpen. Zo doet hij dat ook omdat Hongarije zijn grenzen heeft gesloten tegen moslims. Een regering trachten ten val te brengen om haar beleid, bewijst de Agenda van georkestreerde overspoeling van Europa met vluchtelingen en zogenaamde vluchtelingen. Ik heb medelijden met die stumperds die straks allemaal zonder diepe kennis op het Malieveld staan en zich laten leiden door een stel gekken die zich zogenaamd druk maken over het beleid van Trump. Dream on en blijf vooral slapen.

  37 likes
 • J. Hofmans schreef:

  Normaal gesproken zou ik nooit (echt nooit) iemand de dood toewensen. Maar George Soros mag vandaag rond etenstijd wel afscheid nemen. Deze man is verantwoordelijk voor zoveel ellende. Zoek maar op.

  29 likes
 • exegese schreef:

  S.O.S Stop Operation Soros ! Laat dit antieke kwaadaardige gezwel en alles wat hem steunt eindelijk van de aardbodem verdwijnen. Daar zal de wereld alvast enorm van opknappen. Hij sponsorde Killary Clinton maar kreeg Trump, de ergst denkbare nachtmerrie voor hem, en een eerste stap in de goede richting.

  14 likes
 • Louise schreef:

  Nou wacht maar eens af, als er echt Oorlog komt of dreiging ervan , gaan al die voormalige Oostblok landen terug naar Rusland, die aansluiting bij de EU is alleen maar commercieel. En tja typisch Hollands om te demonstreren tegen wat ver weg gebeurt……..de splinter en de balk………stel dat je de straat op gaat om wat er hier mis is…..dat is veel te confronterend, bovendien moet je dan met oplossingen komen……en sorry hoor zoveel lichten hebben we hier niet en ook geen leger, ik denk dat de angst regeert……….

  7 likes
  • sara schreef:

   Kijk eens wat wilder zegt en wat trump doet en vul voor moslims nu eens joden in.
   Demonstratie waard dacht ik zo.

   0 likes
   • Loki schreef:

    Ja die kennen we nou wel, vergeet even niet dat Israël hier zelf schuldig aan is, althans hun globalistische leiders. Ik weet heel goed dat er Israëliërs zijn dit het allemaal graag anders zouden willen zien, maar hun top moord, pikt in en kleineert maar raak in het Land van de Palestijnen, weet je het nog tot 1946 hete het Palestina.

    8 likes
 • Johan schreef:

  Mensen moeten eens gaan inzien hoe het verdeel en heers spelletjes te werk gaat want de meeste mensen doen dat namelijk onbewust en denken ook nog eens dat het de waarheid is.

  NOPE zolang je geen eigen mening hebt ben je een volger een schaap, robot.
  Wat mee doet aan verdeel en heers of je het nou wilt of niet of je het nou gelooft of niet.

  Nou aanschouw hoeveel mensen elkaars praatjes na lopen te lullen als papegaaien, robots ze weten het totaal niet waar ze het over hebben ze willen er gewoon erbij horen.

  Test het zelf maar eens uit stel vragen die best trendy zijn en hoor wat hun antwoord is als ze het antwoord hebben gezegd zeg dan nog een keer die vraag maar dan wel erbij zeggen en wat vind je er zelf van je eigen mening erover nou nu word het lachen want 9 van de 10 lijkt het wel of ineens hun hersens zijn verdwenen. Het komt waarschijnlijk zo omdat ze zo aangeleerd zijn en dus niet beter weten maja ik heb zoiets van je hebt hersens en kan dus zelf nadenken dus in principe zou je het juist wel beter kunnen weten.

  Onze vijand is niet van VLEES EN BLOED het zijn GEESTEN spirituele entiteiten! Die verwarring veroorzaken in de menselijke psyche. En omdat het geesten zijn kunnen we ze nooit oppakken en berechten want ze veranderen continu van namen termen in een ander jasje met de tijd. Wij mensen moeten hier bewust van worden van deze negatieve geesten zodat wij niet meer verlijd, verwart, kunnen raken en donders goed weten wie wat doet en wat de gevolgen daarvan zijn.

  2 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   Nou, tot de laatste alinea dacht ik, goed verhaal…

   Uiteindelijk blijkt steeds meer dat politieke en religieuze ideologieën het probleem zijn, niks humaans aan.

   2 likes
   • Johan schreef:

    Inderdaad! je zegt het heel goed niks humaans aan en dat is precies waar ik op doelde. verwarde duistere geesten!

    1 likes
    • Elise49 schreef:

     Soros betekent zwart. Zo heet hij echt: schwartz. Toepasselijke naam, vind je niet?
     Meneer komt zelf uit Hongarije. Is daar geboren. Blik je terug naar de politiek in Hongarije. Veel toestanden daar geweest. Mensen zijn daar als de dood voor links en wat “joods” is. Joods(kan zionisme/khazaren etc zijn).
     Jaren geleden een cursus gedaan, waar ook een cursist bij zat uit Hongarije. In een groepsgesprek over politiek vertelde ik dat ik achter de SP stond. Zij begon me daar toch tegen mij tekeer te gaan. Is gevaarlijk etc. Het Hongaarse volk heeft dus eerder de boel schoongeveegd.
     Volgens mij is de SP niet opgezet door Joden etc.(SP heeft nog nooit regeert en toen het kon zijn ze gewoon illegaal aan de kant geschoven) Lijkt mij hier de PVDA. Je kunt het al aflezen aan de namen. Daarmee houd ik wel in mijn achterhoofd dat infiltratie bij elke groep kan gebeuren.

     3 likes
 • War on Error schreef:

  Jawel, ook Nederland. Hij stuurt de machtige propaganda van Breitbart waarmee Trump is verheerlijkt, nu ook naar Duitsland en Frankrijk – om de juiste trekpoppen aan de top te krijgen.

  Het komt idd. er dichtbij, blijkt uit deze faceboek ‘fart’:
  “Asscher: Stop met onderschatten van Donald Trump(Charles Lindbergh heeft echt bestaan en was een befaamd aanhanger van deze beweging.) Nb. idem!!
  De vrije pers wordt inmiddels dagelijks aangevallen en ‘alternatieve feiten’ worden gepresenteerd als de werkelijkheid Trump niet bevalt.” https://www.facebook.com/LodewijkAsscher/posts/1225619310859460:0

  Zelden zoveel onzin in 1 feesboek fart gezien.
  nb.: er wordt alleen kritiek geleverd op de diaree van legens uit de gekochte media; niet vrij.
  De overheid gaat juist censuur opvoeren op alternatieve media – de propaganda door de gekochte media wordt juist nog gestimuleerd (Politiek Correct denken wordt vanaf groep 1 al geprogrammeerd).

  Precies de Agenda van Soros.

  Niet geremd door kennis van de geschiedenis gebruikt Asscher het wapen van Trump uitmaken voor anti-semiet; gelijkstellen aan Lindbergh. Want hij had 1 boek gelezen. Van ene Philip Roth. wie? gevierd schrijver in eigen kring, soort van ‘vunzige’ Arnold Grunberg

  (ff snel nagetrokken: nou dat met die Lindbergh blijkt in werkelijkheid echt heel wat genuanceerder te liggen).
  Te moeilijk voor politieke onderknuppels – zwart-wit denken scoort lekkerder.
  Die man is aldoende een gevaar voor de mensheid.

  Dan die schrijver. Gooie hoor! Kijk maar; een stukje van die schrijfsels
  :
  “Vooral gaat zijn bekentenis echter over zijn niet-aflatende drang tot seks.
  In eerste instantie levert dat één doorlopende oefening in masturbatie op, in openstaande pakken melk, stukken lillende lever die in de koelkast liggen, de bh van zijn zus; later verklaart hij zichzelf tot ‘slave of the cunt’ en is hij op sjikses uit” https://www.groene.nl/artikel/philip-roth-een-brave-stoute-jongen

  Nivo Lodewijk Asscher. O ja, hij roept iedereen op om geld te storten in het fonds voor Soros-agent Lilianne Ploumen – LGBT-lessen geven aan de kindertjes in Afrika.
  (ik verzin hier niks van; deze doelen ontvangen reeds subsidie).

  “The America First Committee had its share of prominent businessmen as well as the sympathies of political figures” (Wikipedia) . 60.000 (betalende) leden.
  Asscher heeft kennelijk afkeer van democratie

  In zijn -aandoenlijke – domheid valt Asscher in zijn eigen mes.
  Opponenten zo lichtzinnig uitmaken voor anti-semiet, maakt hem zelf antisemitisch!:
  “American Jewry, they argued, had found its promised land in the United States.
  They rallied to the cry, “America is our Zion.”
  Please go schnorr somewhere else and let us lament in peace, like good Jews.” http://www.jewishvirtuallibrary.org/american-zionism

  Hij heeft toch assistenten, persvoorlichters, noem maar op – als je in de politiek gaat moet je goed benul hebben van de geschiedenis. Anders vorm je een gevaar voor de samenleving.

  “But Lindbergh was not Trump, and Trump is not Lindbergh. Lindbergh did not have political ambitions,” his biographer A. Scott Berg told me
  (never mind what Philip Roth imagined). Nor did he seek fame.”

  “Hearst papers, which were generally sympathetic to the non-interventionists”
  http://www.newyorker.com/news/news-desk/america-first-for-charles-lindbergh-and-donald-trump

  Het lijkt te dienen om zo voor te sorteren op (prettig) samenwerken met anti-democratisch alt-rechts – de PVV dus, in League met Sarah Palin, Le Pen, c.s..
  ‘t is politiek hè. Georganiseerde misdaad tegenwoordig.

  Soros moet je niet onderschatten, laat staan mee samenwerken. Geef 1 vinger, . . .
  Die man sponsort terreur,
  Moslim Broederschap, Hamas, Pussy Riot, Pussy Hats, Black Lives Matters, MoveOn.org, AVAAZ.org,’Project on Death in America’
  https://www.intellihub.com/operation-summer-of-chaos-obama-admin-black-lives-matter-plan/
  Soros’ role in Capitalism, destruction of the USSR, Asia Crisis:
  http://mailstar.net/soros.html

  Soros weet dat hij snel kan overlijden nu. Zijn zoon is al geprogrammeerd ‘het Soros Plan’ af te ronden. ONEWORLD collectivistische dystopie.
  ‘Post-democratic era’, Technocracy ipv. Democracy

  The term “Solidarity Levies” is U.N.-speak for global taxes.
  there is a still larger set of proposals.
  So the nations of the world, including the U.S., will collect the taxes but then turn them over to institutions such as the U.N.
  The world body will function, in effect, like a global IRS.
  This is the Soros plan.

  €, ECB, BankenUnie, Carbon-taks, etc. zijn allemaal stappen in die richting (dát wordt u niet verteld!)

  6 likes
  • Defixiones schreef:

   Opa Asscher is een antisemiet. In WOII heeft hij duizenden joden uit A’dam op transport geholpen via de Joodse raad. Leg dat maar eens uit Lodewijk..

   2 likes
 • Anna schreef:

  Het is ook wel heel toevallig dat er nu weer gerommel is bij de Krim……
  Volgens sommige bronnen is Soros daar een nieuw vuurtje aan het stoken.
  De NAVO zal daar misschien op in gaan en wordt Trump misschien ook gedwongen om in actie te komen.
  Ik hoop dat Trump daar NIET intrapt.
  Van mij mag Poetin de helft van Oekraine innemen of helemaal. Dan is t een keer afgelopen.

  6 likes
 • Nea schreef:

  “In Rusland staat de OSF sinds 2015 op een lijst van ongewenste organisaties.”

  En de NOS Putty maar zwart maken. Ik trap er niet meer in.

  0.0

  4 likes
 • frans schreef:

  Heel mooi dat er gesproken wordt over “uitdrijven” , want er zit een beest in deze soros. Ja die moet je uitdrijven.

  2 likes
 • Quasimodo schreef:

  Hij moet toch wat met al z’n geld. Apollo en Zeus moesten ook wat met al hun macht en bedachten toen spelletjes hoe mensen te pesten. Deze man doet hetzelfde.

  2 likes
 • pjoter schreef:

  “De zoektocht naar waarheid begint hier”

  http://hetuurvandewaarheid.info/william-bill-cooper/

  “Luister naar iedereen, lees alles, Geloof niets

  Tenzij

  U het kunt bewijzen uit u eigen onderzoek”

  William Bill Cooper

  2 likes
 • sara schreef:

  We hebben in deze tijd allemaal een soort besef van gevaar, we zoeken uit een natuurlijk instinkt naar verdediging tegen gevaar, of grijpen naar zekerheid.
  collectief gezien geeft dit politiek gekleurde groepen mensen of gelijk gestemde die oplossingen zoeken om veilig en zekerheid te vinden.
  Gek genoeg gaan deze groepen elkaar bestrijden of bevechten.

  Hier kan je weinig aan doen om dat we nu eenmaal zo ontworpen zijn.
  Maar het kan anders.

  1 likes
 • x

  Check Also

  elektrische auto

  Het smerige geheim achter je ‘groene’ elektrische auto

  Afgelopen maand kreeg Teslabaas Elon Musk post ...

  trump

  Nicht Osama bin Laden blijkt Trump-supporter: ‘Deep State gaat ten onder’

  Noor bin Ladin, de nicht van Osama ...

  >