Homepagina » Binnenland » Nederland in top 3 ergste belastingparadijzen ter wereld
Nederland derde op de lijst van de 15 ergste belastingparadijzen ter wereld

Nederland in top 3 ergste belastingparadijzen ter wereld

Nederland neemt na Bermuda en de Kaaimaneilanden de derde plaats in op de lijst van de 15 ergste belastingparadijzen ter wereld. Dat stelt Oxfam Novib in haar rapport Tax Battles.

De hulporganisatie merkt op dat belastingparadijzen, waaronder Nederland, een ernstige bedreiging vormen voor de armoedebestrijding.

Door onder andere Nederland lopen ontwikkelingslanden miljarden aan belastinginkomsten mis die kunnen worden ingezet voor scholen, ziekenhuizen en het creëren van banen.

Toenemende extreme ongelijkheid

“Deze belastingparadijzen helpen grote multinationals om zo min mogelijk belasting te betalen,” zei Esmé Berkhout van Oxfam Novib.

“Het resultaat is toenemende extreme ongelijkheid binnen landen en geldtekort om burgers in ontwikkelingslanden meer kansen op een beter leven te geven,” voegde ze toe.

Het rapport komt uit terwijl er binnen de Europese Unie wordt gewerkt aan een zwarte lijst van belastingparadijzen.

Als enige

Veel van de landen uit de top 15 zijn betrokken bij fiscale schandalen, merkt Oxfam Novib op.

Ierland sloot een belastingovereenkomst met Apple die het mogelijk maakt dat de technologiegigant slechts 0,005 procent vennootschapsbelasting betaalt.

Luxemburg maakt met veel multinationals geheime afspraken om hun belastingafdracht te verminderen.

Nederland hield vorige week nog, als enige EU-lid, tegen dat in 2019 een belangrijk belastinglek wordt gedicht door een nieuwe EU-richtlijn.

Samenwerken

“Er zijn geen winnaars in deze race naar de bodem op belastingtarieven. Gewone mensen betalen de prijs voor deze roekeloze concurrentie,” aldus Berkhout.

“Belastingen voor burgers gaan omhoog en bezuinigingen op essentiële diensten, zoals gezondheidszorg en onderwijs, nemen toe,” ging ze verder.

“Regeringen moeten samenwerken om deze race een halt toe te roepen,” besloot ze.

[Oxfam Novib]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise49
Elise49
4 jaren geleden

Allemaal dingen die vallen onder een hoger plan. Stel de drie dagen donker(bijbel/niburu) komt voor op het noordelijk halfrond, dan is de migratie van mensen naar hier een overlevingsplan. Want op het zuidelijk halfrond zou het dan drie dagen licht/hitte zijn. Projecten daar hebben nu geen zin meer. It’s possible.
Ik probeer toch nog steeds het grotere plaatje van meerdere kanten te bekijken. Dit verklaart dan ook weer VS versus Rusland. De rest is niet meer belangrijk, cru gezegd. Oude wereld versus nieuwe wereld. Na de wobble aarde(door de drie donkere dagen, staat de aarde stil, daarna weer oude manier) staat de hemel weer in Vissen. Het tijdperk dat Jezus/christendom gesticht is. Veel mensen willen niks meer met het geloof te maken hebben(ik ook niet, want het geloofsinstituut speelt dubbelspel, mijn eigen huis/gedachte/ziel is mijn kerk), maar het christendom(de sleutel is de heilige grafkerk in Jeruzalem) speelt in huidig en volgend tijdperk een grote rol. Qua macht, maar ook de boodschap van Jezus(omgang mensen). Even los gezien van huidig systeem en zijn gebreken/chaos/tweedeling enz door tri-assen. Het wereld geheim draait om de zon/hemelkalender/cycli’s.(natuurlijke gebeurtenissen en systeem gestuurde gebeurtenissen) Als je het kan zien(ver verleden naar ver vooruit), dan vullen die elkaar aan. De agenda zal als een vlinder haar vleugels sluiten en weer open gaan. Of die zwarte zon(waar vele oude culturen over weten) nu een technische, menselijke, ouderlingen, Alien gebeurtenis is of puur natuur is, de gevolgen blijven/het einddoel(nieuw tijdperk) blijft hetzelfde. Zie zeven zegels/bazuinen/schalen. Het is ons lot en we zullen het samen doorgaan.(doorwaad plaats).
Ik wens daarom voor iedereen veel geluk met elkaar.

Sebastiaan
Sebastiaan
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

Hey, succes daar mee…

Dus de belastingregels zijn er om een wobble in de aardbaan, waardoor de hemel in Vissen is, waar het Christendom gesticht is, tri-assen door kruizen de hele boel en hop: belastingparadijs!?? Maar gelukkig: zwarte zon, zeven zegels, US versus USSR en klaar d’r mee.

Vat ik het zo ongeveer samen?

Freba
Freba
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

Beste Elise,
Waarschijnlijk was De Joint iets te sterk voor je.

Hans
Hans
4 jaren geleden

“Belastingen voor burgers gaan omhoog en bezuinigingen op essentiële diensten, zoals gezondheidszorg en onderwijs, nemen toe,” ging ze verder.
“Regeringen moeten samenwerken om deze race een halt toe te roepen,” besloot ze.

Ha! Het is juist de bedoeling vd regering zodat ze iedereen onder de duim kunnen houden. Het spelletje bevolking onderdrukken gaat gewoon vrolijk verder zolang we deze criminelen ons land laten besturen.

Loki
Loki
4 jaren geleden

Ja ja een belastingparadijs voor de multinationals, maar niet voor de gewone burger, want die wordt als financiële trekpop steeds verder uitgekleed, in een maatschappij waar voedselbanken meer en meer groeien.
Miljarden over de balk worden gesmeten aan neporganisaties, onderzoeken, militaire acties die geen enkele basis vormen, fascistisch dictatorschap-EU en allerlei aanverwante zaken.
Wie we daar voor kunnen bedanken is met zijn kabinet tot 15 maart 2017 nog steeds verdeel en heers meester.
Ik zou adviseren eens flink NEE te stemmen tegen dit soort politieke partijen en het heil ergens anders te zoeken. Let wel PVV is eveneens een wolf in schaapskleren.
Er is nog niet 1 politiek leider opgestaan die het wel meent ten aanzien van de bevolking, het zijn vooral liegende en bedriegende managers die al decennia lang de lakens uitdelen. Niet aan de bevolking maar aan welgestelden.

Remon
Remon
Reactie op  Loki
4 jaren geleden

Helemaal mee eens! Maar waar moet men dan op stemmen? Niet stemmen vind ik zonde van mijn stemrecht. Ik vind dat het bestaande politieke partijkartel (FvD uitspraak) gebroken moeten worden en dat er een nieuwe wind door de politiek moet worden geblazen.
PVV heeft wat mij betreft te veel banden met Israhell dus die krijgt sowieso mijn stem niet!
Maar waar moet je dan op stemmen? Welke partij gaat het verschil maken?

Forum voor Democratie?
VNL?
Partij X?

tavi
tavi
4 jaren geleden

En waarom is Nederland een belastingparadijs? Omdat het probeert multinationals te lokken om zich in Nederland te vestigen, en niet in bvb Duitsland of België. Het geeft dus meer voordelen dan de buurlanden.

Hoe kun je dit oplossen? Door meer Europese regelgeving hierover te bekomen, en zoiets te verinderen. Momenteel is de EU onder andere al bezig om het belastingvoordeel van Google in Ierland aan te vechten. De EU probeert Google te verplichten om meer belastingen te betalen in Ierland. Maar Ierland verzet zich er tegen. Dat is dus een absurde situatie waar een land zich verzet tegen het verkrijgen van belastingsinkomsten!

Belastingparadijzen kunnen verminderd worden wanneer Europese landen samenwerken en dezelfde regels toepassen – iets wat de EU naartoe streeft. Maar de aparte landen willen dat niet (en worden gesteund door de anti-EU stemming van een groot deel van de bevolking).

Je kunt dus niet tegen belastingparadijzen zijn, en ook tegen de EU.

exegese
exegese
Reactie op  tavi
4 jaren geleden

@tavi schreef ; Je kunt dus niet tegen belastingparadijzen zijn, en ook tegen de EU.

Helaas kleven er heel wat meer nadelen aan de EU dan dat ze ten onrechte de indruk willen wekken tegen belastingvoordeel van de zogenaamde belastingparadijzen zouden zijn. Als ze daar echt tegen zouden zijn was dat al lang geregeld. Het is pappen en nat houden en leegroven die hap met een duizelingwekkend tempo. Dat is overduidelijk de opzet van de EU.

Louise
Louise
4 jaren geleden

Helaas Nederland is de schaamte voorbij, en daarbij ook heel veel Nederlanders…..Er is niks mis met geld verdienen, maar al die zelf verrijking is wanstaltig en jaaaa kon je vroeger nog de mannen de schuld geven…….nou t warme vrouwen gevoel is soms ook ver te zoeken……ze doen er gewoon aan mee..?.Van een eerlijke verdeling is geen sprake…raar eigenlijk dat mensen zichzelf zo belangrijk vinden (waarschijnlijk innerlijke leegte) maar ja iedereen komt vroeg of laat zich zelf tegen , en dat is voor sommige geen pretje…..

Roodkapje
Roodkapje
4 jaren geleden

Belastinghel voor de gewone man en belastingparadijs voor de buitengewone man. In Nederland ben je gewoon (99,9 %) of buitengewoon (0,1 %).

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
J@n
4 jaren geleden

Helaas heeft onze politiek alleen oog voor de zaken van de EU en hun vriendjes, de stront in eigen land det men niets aan, is niet belangrijk. Ik hoop echt dat er in maart een enorme afstraffing komt voor VVD en zijn trawanten want we hebben nog nooit zo’n slecht kabinet gehad wat NIET opkomt voor de burgers en allen oogkleppen op heeft richting Brussel.

Politiek den Haag graag oppakken:

-Uit de EU
-Ziekenfonds weer invoeren.
-Gulden terug
-Privatisering grote bedrijven terug draaien
-Grenzen dicht, douane weer invoeren
-Bestuurders verantwoordelijk stellen bij wangedrag

tavi
tavi
Reactie op  [email protected]
4 jaren geleden

[email protected]: het is juist Nederland zelf die de regelgeving heeft uitgewerkt op een ‘belastingparadijs’ te worden. Het is de EU die daar probeert tegenin te gaan, maar de individuele landen (incl. NL) blokkeren dat.

Jij volgt blijkbaar het populistisch betoog dat ook Trump volgde: isolationisme. Spijtig genoeg klinkt dat wel mooi, maar is dat geen realistische oplossing. En zeker niet voor een klein land, dat enorm afhankelijk is van in- en uitvoer.

J@n
Reactie op  tavi
4 jaren geleden

Leuk, meteen iemand in een vakje plaatsen. Ik heb niets met Trump, vind ik eerder een belediging. Kijk eerst eens waar onze huidige politici mee bezig zijn, is de waan van de dag en geen oplossing voor de lange duur. Plaats mensen niet direct in een hokje maar probeer mee te denken.

Freba
Freba
4 jaren geleden

Ik lach me rot. Lees Mein Kampf maar. Daar staat precies in wat er nu gebeurt in de Wereld. Nationaal socialisme was/is sowieso sterk gekant tegen privatisering. En zie maar waar privatisering toe leidt. En vooral welke banken deze “ongein” financieren. Ja ik weet het; ik word eentonig. Waarom onrust in de Oekraïne? Er dienen minimaal 300 bedrijven geprivatiseerd te worden; anders gezegd, hoe krijgen de Zionisten uit Amerika via hun banken, de Oekraïne in handen. Daarom is die Rutte zo voor de Oekraïne. Kan NL ook nog even een graantje meepikken. Voordat de VS ( lees Goldman Sachs c.s.) de gehele Oekraïne verovert. En dat gaat allemaal, zoals dit al eeuwen gebeurt, via dat kleine Landje aan de Noordzee. De V.O.C. mentaliteit is nog nooit weggeweest. Teveel geld maakt lui; met een hoge uitkering ga je niet bij de Stadsreiniging werken. Dat laat je aan niet NL-ers over. Ik vermoed dat er in de computers van de banken behoorlijk veel sjoemelsoftware aanwezig is. Je komt er nooit achter, hoe zaken echt werken. Zelfs de bedenkers weten het niet meer. Maar dat het NL veel geld oplevert, staat buiten kijf, anders deden we het niet. Wij zijn tenslotte niet voor niets een inhalig, vervelend, ontevreden, Calvinistisch Volkje, met een (te) grote smoel over een ander.

x

Check Also

pfizer

Gehackte e-mails: coronaprik Pfizer goedgekeurd ondanks ‘problemen’

Er zijn documenten over het coronavaccin van ...

vrouw

75-jarige vrouw levenloos gevonden na tweede dosis coronavaccin

Een 75-jarige Israëlische vrouw die woensdagochtend de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x