Homepagina » Buitenland » Poetin doet meesterzet en zet president Obama wéér op het verkeerde been
Poetin doet meesterzet en zet president Obama wéér op het verkeerde been

Poetin doet meesterzet en zet president Obama wéér op het verkeerde been

Als antwoord op de uitzetting van 35 Russische diplomaten uit de Verenigde Staten zou Rusland op zijn beurt 35 Amerikaanse ambassademedewerkers uitwijzen.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov had dit voorstel ter goedkeuring voorgelegd aan president Poetin.

Vrijdag kwam er een verrassende verklaring vanuit het Kremlin: Rusland gaat geen Amerikanen uitzetten.

Zout in de wonden

“Wij zullen ons niet verlagen tot het niveau van onverantwoorde huis-tuin-en-keukendiplomatie,” zei Poetin.

De volgende stappen in de betrekkingen zullen gebaseerd zijn op de politiek van de regering van president Trump, voegde hij toe.

Om nog wat extra zout in de wonden te strooien, nodigde het Russische staatshoofd de kinderen van alle Amerikaanse diplomaten uit voor het nieuwjaarsfeest op 7 januari in het Kremlin.

Zoveelste meesterzet

De Russische president wenste Obama en zijn vrouw ook een gelukkig nieuwjaar. Het was zijn zoveelste meesterzet, schrijft het NRC.

Zijn boodschap was eigenlijk: Obama is al geschiedenis geworden.

“Ik heb altijd geweten dat Poetin zeer slim is,” twitterde aankomend president Trump in een reactie op het besluit.

Goede betrekkingen

Poetin zei het jammer te vinden dat Obama zijn termijn ‘op deze manier afsluit’ en hoopt dat hij onder Trump kan werken aan goede betrekkingen met de VS.

De regering-Obama beschuldigt Rusland ervan tijdens de presidentsverkiezingen hacks te hebben gepleegd om Trump aan de overwinning te helpen.

Rusland heeft dat altijd ontkend. Ook Trump noemt de beschuldigingen belachelijk.Vind je deze informatie belangrijk? Deel het dan met anderen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

31 reacties

 1. Ik lees de berichten als satanisch/agenda gestuurd. In totaal waren er 96 Russen het land uit gezet.
  Vandaag in Telegraaf: bloedbad in Istanbul. 96 gewonden. Waarom niet Istanboel, maar bul(stier). 39 doden/9-3=6.
  Daarmee zeg ik niet dat er geen echte doden/slachtoffers zijn gevallen. Wat moet je met deze offer berichten? En dan bedoel ik niet dat het angst moet opwekken/maar de boodschap/doel erachter.
  Volgend bericht: Queen Elisabeth(paars gekleed) 90(na dit getal is het over en uit volgens joodse begrippen) Zij woont geen bijeenkomsten meer bij(ze is ziek) en is geen beschermvrouwe meer van de anglische kerk. Wat zegt dit(religieus/politiek/wereldagenda)? Zij is wel de machtigste vrouw op aarde. Is E(A)ngeland nu vogelvrij en/of offer gevoelig? Denk aan niburu bericht over voorspelling kernwapen in de Noordzee en daarbij een flinke overstroming veroorzaakt. Ook hier. En nieuwe sint andries overstroming? De ridderorde waar Trump(afkomst schotse moeder/orde van de distel) en Poetin(zie schuin kruis in stoel) onder vallen? Deze ordes zijn samen gegaan in de orde van de witte adelaar. Waar de indianen het altijd al over hadden. Die redt de aarde.(let wel, niet de mensen). Complete plaatje van de Niburu/agenda is dan rond.

  5 likes
  • Jij bent het jaar weer zonder medicatie begonnen zie ik? Het wordt een eng jaar hoor, immers 2×0+7-1=6!!!!!!!

   Freak…

   17 likes
   • nog nooit van numerologie gehoord?

    en dan iemand een freak noemen zegt meer dan genoeg over jou.

    fff

    8 likes
    • Als jij haar verhaal serieus neemt, en blijkbaar dezelfde onzin gelooft, maakt jou dat net zo’n grote freak…. Ook jouw jaar zal dan wel angstig worden, als je numerologie serieus neemt……..

     7 likes
     • Hoop maakt z'n eigen magie

      Remco, jij klinkt anders veel meer angstig en overstuur dan Elise en Vladi.

      En…respectloos ook.

      Je krijgt wat je geeft…………

      5 likes
     • Ik klink angstig en overstuur omdat…??

      Zo te zien zijn genoeg mensen het met me eens. Respect moet je verdienen, en dat doe je niet met zulke uitspraken als die van hun!

      Maar schaar jij je vooral onder hun gedachtengang…

      5 likes
 2. Een heel wat meer “christelijke” reactie “goed met kwaad vergelden I.P.V. kwaad met kwaad” van Poetin dan Obama (uiteraard is de zet niet van Obama zelf !!)
  Laten we hopen dat we niet alleen een slim man maar ook een wijs man hebben aan Poetin…

  18 likes
  • Haal de nobelprijs van de vrede bij obama weg en geef hem aan Putin.
   Hoe het verder gaat aflopen tussen Putin en Trump is koffiedik kijken, maar de eerste positieve stappen zijn gezet in het nieuwe jaar.
   dat obama toch nog als een beledigd , gevaarlijk verliezertje de geschiedenis zal ingaan, had ik 8 jaar geleden niet verwacht.

   16 likes
   • Zal mij niks verbazen als degenen die de Nobelprijs hebben toegekend aan Obama dezelfden zijn die het internationale strafhof in Den Haag bewaken. Éen pot nat volgens mij.

    Net zoals ik achteraf vernam dat het Eurovisie songfestival toegewezen werd aan de Oekraïne terwijl Rusland qua publieksstemmen een enorme voorsprong scheen te hebben en dan heb ik niks met het Eurovisiesongfestival. Of er met de uitslag is geknoeid zullen we maar weer in het midden laten en als we zo gaan beginnen mag je je afvragen of het ook niet toevallig was dat het EK voetbal van 2012 aan de Oekraïne en Polen werd toegewezen.

    Ik gunde het de Poolse en Oekraïense bevolking van harte, daar gaat het niet om maar ook op dit vlak zou het zo maar kunnen zijn dat de agenda van Brussel geen toeval kent. Er weer een paar ingewijden beslissen voor een achterban met economische belangen. Of je dan op de fiets naar Blatter rijdt om een bidboek aan te bieden voor het EK van 2018 voor Nederland en België als Johan Cruijff en Ruud Gullit deden schijnt dan ook weinig effect meer te hebben.

    Waar heb ik het over? Gewoon simpel over voetbal en een simpele zangwedstrijd. Mocht er iemand zijn die dit in het Russisch kan vertalen? Stuur dit bericht maar door en wens Poetin en de Russische bevolking een voorspoedig 2017.

    9 likes
 3. Poetin ook een heel prettig nieuwjaar gewenst.
  Wakker Nederland

  28 likes
 4. In één woord schitterend.

  27 likes
 5. op de achtergrond bromt mccain de oorlogshitser. een republikein uit de partij van trump. het is nog maar de vraag of er een andere wind gaat waaien. beleid wordt niet door regeringen gemaakt

  9 likes
  • @wolfje. Ik vermoed dat je gelijk hebt. Het leuke van Ninefornews is dat iedereen zijn visie over de gang van zaken mag plaatsen en of hij nou gelijk heeft of niet? Dat bepaalt iedereen voor zich. Er kan over getwist worden.

   Er kan volgens mij dan ook geen sprake zijn van een hoax zoals hoaxwiki voorstelt die er van uit gaat dat op ninefornews een heleboel complottheorieën aan de kaak worden gesteld. Voor sommige onderwerpen is dat misschien zo maar van een hoax kan geen sprake zijn zo lang een heleboel van deze complottheorieën door de onderzoekswereld als onomstotelijk feit werden vastgesteld.

   Zo haal ik hier geregeld de werken van Antony Sutton aan omdat deze professor knap werk afleverde door de officiële bronnen er bij te vermelden, en of je het er dan mee eens bent of niet? Laat dat ieder voor zich bepalen en dat zie ik dan weer als een vorm van democratie. En dat is niet bepaald de democratie waar de gevestigde orde geregeld mee aan komt zetten. Zo verklaarde Antony Sutton dat zijn onderzoeken nooit door de gevestigde orde zijn weerlegt.

   Mogelijk omdat vele kwesties te gevoelig lagen, het beter was om geen olie op het vuur te gooien, who knows? Dit in tegenstelling van Ron Rosenbaum, een journalist die in de jaren tachtig bij de New York Observer aan de slag ging en later in zijn jaren toen hij doceerde aan universiteiten in de journalistiek op de hoogte kwam van Sutton’s werken.

   Rosenbaum was er bij betrokken om het geheime inwijdingsritueel van het geheime genootschap van Skull and Bones vast te leggen op camera aan de universiteit van Yale. In tegenstelling tot Antony Sutton werd hij hieromtrent aangevallen en bedreigt.

   https://www.youtube.com/watch?v=DD-JttocUzk

   Ron Rosenbaum verklaarde nadien dat hij niet zozeer geïnteresseerd was in de Orde van Skull and Bones maar dat hij meer gefascineerd was geraakt door bewegingen waaruit het fascisme kan ontstaan. Een antwoord die mijn interesse opwekte en toen kwam ik uit bij een ander hoofdstuk in de vroege jaren van dit geheime genootschap waar destijds een studentenvereniging op de universiteit van Yale schreef en hier heb je geen hoaxwiki voor nodig. Bij het lezen van dit bericht destijds in mijn pubertijd kwam ik er achter dat het net zo makkelijk verplaatst kon worden naar deze tijd. Wat dat aangaat is er weinig veranderd maar geld nog steeds de regel dat de bevolking mag kiezen. Zo kies verstandig denk ik dan.

   The Iconoclast, (Vol. 1, Num. 1 published Oct., 1873)

   We speak through a new publication, because the college press is closed to those who dare to openly mention ‘Bones’…

   Out of every class Skull and Bones takes its men. They have gone out into the world and have become, in many instances, leaders in society. They have obtained control of Yale. Its business is performed by them. Money paid to the college must pass into their hands, and be subject to their will. No doubt they are worthy men in themselves, but the many, whom they looked down upon in college, cannot so far forget as to give money freely into their hands. Men in Wall Street complain that the college come to straight to them for help, instead of asking each graduate for his share. The reason is found in a remark made by one of Yale’s and America’s first men: ‘Few will give but Bones men and they care far more for their society than they do for the college….’

   Year by year the deadly evil is growing. The society was never as obnoxious to the college as it is today, and it is just this ill-feeling that shuts the pockets of non-members. Never before has it shown such arrogance and self-fancied superiority. It grasps the College Press and endeavors to rule it all. It does not deign to show its credentials, but clutches at power with the silence of conscious guilt.

   To tell the good which Yale College has done would be well nigh impossible. To tell the good she might do would be yet more difficult. The question, then, is reduced to this- on the one hand lies a source of incalculable good- on the other a society guilty of serious and far-reaching crimes. It is Yale College against ‘Skull and Bones’!! We ask all men, as a question of right, which should be allowed to live?

   3 likes
 6. Geweldig
  Obamatje wik het zo graag nog verpesten maar zet zichzelf wereldwijd voor l*l

  12 likes
 7. Super, staat die massamoordenaar Obummer mooi voor joker, haha!

  11 likes
 8. Poeitn wil hiermee gewoon Trump wat paaien.
  Zo kan hij dan hopen dat Trump die hacking niet verder zal laten onderzoeken. Waardoor dat de werkelijkheid niet naar boven komt.

  Of het nu de Russen waren of niet, Trump is verkozen omdat onder andere vele hebben gestemd gebaseerd op de gehackte en selectief gelekte informatie. Als het de Russen waren, dan zal Trump dat liever niet publiekelijk willen laten worden!

  3 likes
 9. Een hele slimme zet van Putin.
  Omdat sufferdje Trump direct al gaat twtteren alsof hij al president is, heeft hij gelijk al zijn troeven verspeeld en kan hij niet meer van tactiek veranderen zonder zwaar gezichtsverlies.
  Trump heeft zichzelf al kwijlend aan de voeten van baasje Putin gegooid.

  Die sufferd Trump heeft minder verstand van politiek, diplomatie en tactiek dan een banaan.
  Dat heb je als dictatoriale zakenman met teveel van je vader’s geld, je hoeft helemaal niet diplomatiek te zijn, je koopt of jat alles.
  Hij gaat noch zwaar in de problemen komen met zijn ‘eigen’ republikeinse senatoren.

  2 likes
 10. Plak er nog een agenda bericht bij: Paus waarschuwt voor geestelijke armoede. Zucht.
  Beste Paus: spreek de machthebbers/het systeem aan, niet de gewone man. Het systeem trekt families uit elkaar. Je kunt nu eenmaal niet tegelijkertijd werken(24 uur systeem/als je nog werk hebt), zorgen voor je ouders/buren en daarnaast nog kinderen opvoeden/ je huis bijhouden/alles wordt duurder/met contradixie regelgeving/belasting enz. Als je het bewust en goed wilt doen en op het moment waarbij mensen/dieren erom vragen, niet wanneer het jou uitkomt en niet op automatische piloot. Wij zijn geen robots. Schijnheilige praatjes. Beste Paus, vraagje: wat doet die pomodoro bol voor uw huis? Die een natuurlijke aarde en een technische aarde in 1 voorstelt? Dat is een Niburu. Pausje, pausje toch, stop met je sausje.

  5 likes
 11. Poëten wil gewoon vrede en zoals EDGAR CAGNE AL VERTELDE 8 0 JAAR GELEDEN DE VREDE KOMT UIT RUSLAND !! zO ZIE IK DAT OOK POETIN IS GEEN Kaad ! Poetin is een goeie vent !!!aar de WHO is slecht ! Ik ga voor POETIN !!! Want hij is onze redder !!

  5 likes
 12. 2017: Het jaar van Trump & Putin en de Atlantiaanse gouden eeuw.
  Putin gaat onder geen beding een oorlog verklaren aan de VS en zou waarschijnlijk zelfs een grootschalige aanval onder regie van Obama vergeven -zolang Trump de Presidentschap in januari krijgt. Als dit Trump echter ontzegt word door de doorgeslagen Neo-Liberale Democraten dan krijgen we waarschijnlijk wel oorlog. Laten we met z’n allen stoppen met die stompzinnige Communistische Anti-Trump propaganda te volgen. Spreek er in het openbaar tegen uit. Laat de angst je niet verstommen. De schaamte die je ziet bij anderen is van hun, niet die van jou als je eerlijk bent.

  4 likes
 13. Poetin dit ,Poetin dat,zus,slecht en slechter,
  aan de Poetin haters je kunt ook gewoon zeggen dat jullie een tering hekel aan Poetin hebben en brainwash zijn
  gemaakt voor oorlog geil WW3 door de nazaten die JFK hebben vermoord

  Obama en Brussel en samen met hun terreur hoer met die Wir schaffen das,
  zijn nog erger zijn dan afgelopen 70 jaar samen en zij zijn het gevaar voor Europa en de rest van de wereld,en liegen en bedriegen er op los een economische holocaust onder de burgers veroorzaakt hebben en dood en verderf zaaien in het midden oosten en nog veel meer.

  Ik hoop dat Trump de elite kapot maakt en Brussel er achteraan komt en koppen gaan rollen,en na het uiteen vallen van de euro ,alles onderzocht worden en een proces in gang komt net als Neurenberg na wwII en zij die hier alles aan schuldig aan hebben de dood straf krijgen.

  3 likes
  • Trump is net zo goed een onderdeel van de elite, als dat Clinton het is. Kijk naar de mensen waar hij zich mee omringt, miljonairs en miljardairs. Deze mensen gaan goed doen? Mensen die alleen maar naar links of rechts kunnen wijzen zoals hier, zijn juist ook onderdeel van het probleem. Zij zijn onderdeel van ideologisch denken, en vinden dat iedereen moet denken zoals zij.

   1 likes
 14. Wat meesterzet? Als je zowat zeker weet dat Trump die uitgezette Russen weer terug zal roepen, of zal toestaan ze te vervangen, dan is het helemaal geen meesterzet, maar gewoon boerenverstand van Putin.
  Als Putin zo’n bijzondere meesterzetter is, waarom lopen de Russen dan nog mijlenver achter op technologisch gebied en hebben ze nog niet eens 2% van de consumentenmarkt wereldwijd in handen? Putin zit al zowat 20 jaar aan de touwtjes te trekken en economisch en technologisch heeft hij nog niks bereikt. Wat een meesterzet!

  3 likes
 15. Het bespioneren en hacken van elkaar is gewoon dat de grootmachten aan elkaar gewaagd blijven om de zekerheid dat de een niet meer weet dan een ander, het creëert een soort evenwicht wat betreft de verandering waar landen mee de maken krijgen , het is een soort dat men kan zien als een inbreken in elkaars gegevens en dat vind men nu eenmaal niet zo leuk er word dan een straf maatregel getroffen van dat kan niet geaccepteerd worden en deze is dan een uitzetting van diplomatie, als in een huis of wat dan word ingebroken en materiële gegevens of materialen spullen worden gestolen volgt altijd daar straf op… het is niet leuk als er gestolen informatie of wat dan ook ,maar het brengt wel een soort van evenwicht er uit voort , of dat nu leuk of niet leuk is het zal blijven bestaan , inbraak of wat het ook mag Zijn blijven bestaan en kunnen maatregelen als straf een tegen maatregel een doel zijn, en elk doel heeft ook zijn voor en nadelen.. zie het als een voetballen het gaat om de scores , de punten …Poetin doet er even niet aan mee geen vergelding maatregels , Geen punt, laat het maar even zo zijn als het is ..effen geen olie op het gedrag van zijn tegenstander Obama,, een goede of minder goede maatregel .maar hij heeft wel een punt gescoord door Amerikaanse kinderen uit te nodigen Poetin word het gedrag zeker gewaardeerd ..strafmaat regels zijn soms nodig als mensen in de fout gaan inbraak stelen van gegevens materiële of wat dan ook brengt verandering en kan mensen juist meer bewust maken om samen te werken zodat het minder gebeurt..er gebeurt nog te veel op het gebied van oordelen en veroordelen..elk oordeel en veroordeel schept dan ook zijn eigen werkelijkheid en realiteit ..en als deze niet in evenwicht zijn zal gebeurtenissen blijven bestaat tot dan men er van bewust word..zal ook de veranderingen minder heftig zijn ..

  1 likes
 16. Russische roulette. Ik denk dat geen van ons hier echt inzicht heeft van het spel dat gespeeld wordt – met de toekomst van ieder burger op de planeet.

  Vergeet niet, Trump komt uit de mafia. Big time. (en de media negeren dat!)
  Zijn Min. Def.: is ook heel slecht nieuws – een gestoorde ‘dr. Strangelove’; een bewuste keuze natuurlijk, dit geeft een paar achtergronden waarover een taboe/spreekverbod ligt:
  http://aanirfan.blogspot.it/2016/12/trump-and-mossad.html

  Feit is dat Trump nu al – voor hij begint? – heel wat beloften heeft ingetrokken cq. getemperd.
  De man is volstrekt niet geloofwaardig, noch betrouwbaar. Echt de Amerikaanse Wilders. Blaaskaken.
  Google maar een Trump en vrouwenhandel resp. kindermisbruik. Amerikaanse sleutelwoorden natuurlijk child abuse, women trafficing/ prostitution, pedophile rings.

  David Peyman is senior advisor and National Director of Jewish Affairs and Outreach for the Trump-Pence Campaign . http://blogs.timesofisrael.com/donald-trump-americas-first-jewish-president/

  Het failliete Atlantic City, daar is hij nu mooi van af. De Belastingbetalers nemen de failliete boedel over.
  Ja, zo kan ik het ook!

  Cover-Ups, Crimes & Bribes! Hillary Clinton’s Hitman Tells All By Radar Staff posted Oct 21, 2016
  http://radaronline.com/photos/hillary-clinton-hitman-tells-all-cover-ups-crimes/?utm_source=Outbrain2&utm_medium=cpc&utm_campaign=SpecialPush&utm_term=2685357

  Dus: Trump zal i/o zijn macht misbruiken om het ‘project Khazaria’ (Poroshenkostan) door de EU strot te drukken. – bedoeld om de aanval op Rusland voortvarend ter hand te nemen – wederom, op onze kosten (associatie verdrag), en NAVO-dwangbuis-lidmtsch.

  En staat er nog heel wat meer narigheid op de agenda van de zio-cons voor 2017.
  Putin is machteloos hiertegen – zelf orthodox Jood; in een overlevingsstrijd gewikkeld met de agressieve roedels van oligarchen/bolsjewieken. https://derhonigmannsagt.wordpress.com/2015/11/24/wurzel-des-heutigen-desasters-juedische-london-city-gegen-orthodoxes-judentum/

  Nog een interessante invalshoek, die – uiteraard – wordt genegeerd door de makers van nep-nieuws (het mediakartel, en de PR&marketing en lobby industrie):
  http://americanfreepress.net/owner-of-servers-implicated-in-dnc-hacks-says-no-one-is-interested-in-truth-behind-computer-crimes/

  Crime Inc.: ‘TRUMP’S RICH AND INTELLIGENT SUPPORTERS’:
  https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjk6_DorZLQAhXO0RoKHXA1B-8QFgghMAE&url=http%3A%2F%2Faanirfan.blogspot.com%2F2016%2F10%2Ftrumps-rich-and-intelligent-supporters.html&usg=AFQjCNHFdrSYNuVIVPt3BblQy5eS4h2ueQ&sig2=5JSBgkTHPVeAnOUTzXAoNw

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

protesten

Is dit de grote man achter de gewelddadige protesten in Amerika?

De Amerikaanse minister van Justitie Bill Barr ...

russische

Russische coronachef openhartig in interview: ‘Het is allemaal bullsh*t’

De paniek over de pandemie is misplaatst, ...