Homepagina » Buitenland » Poetin doet meesterzet en zet president Obama wéér op het verkeerde been
Poetin doet meesterzet en zet president Obama wéér op het verkeerde been

Poetin doet meesterzet en zet president Obama wéér op het verkeerde been

Als antwoord op de uitzetting van 35 Russische diplomaten uit de Verenigde Staten zou Rusland op zijn beurt 35 Amerikaanse ambassademedewerkers uitwijzen.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov had dit voorstel ter goedkeuring voorgelegd aan president Poetin.

Vrijdag kwam er een verrassende verklaring vanuit het Kremlin: Rusland gaat geen Amerikanen uitzetten.

Zout in de wonden

“Wij zullen ons niet verlagen tot het niveau van onverantwoorde huis-tuin-en-keukendiplomatie,” zei Poetin.

De volgende stappen in de betrekkingen zullen gebaseerd zijn op de politiek van de regering van president Trump, voegde hij toe.

Om nog wat extra zout in de wonden te strooien, nodigde het Russische staatshoofd de kinderen van alle Amerikaanse diplomaten uit voor het nieuwjaarsfeest op 7 januari in het Kremlin.

Zoveelste meesterzet

De Russische president wenste Obama en zijn vrouw ook een gelukkig nieuwjaar. Het was zijn zoveelste meesterzet, schrijft het NRC.

Zijn boodschap was eigenlijk: Obama is al geschiedenis geworden.

“Ik heb altijd geweten dat Poetin zeer slim is,” twitterde aankomend president Trump in een reactie op het besluit.

Goede betrekkingen

Poetin zei het jammer te vinden dat Obama zijn termijn ‘op deze manier afsluit’ en hoopt dat hij onder Trump kan werken aan goede betrekkingen met de VS.

De regering-Obama beschuldigt Rusland ervan tijdens de presidentsverkiezingen hacks te hebben gepleegd om Trump aan de overwinning te helpen.

Rusland heeft dat altijd ontkend. Ook Trump noemt de beschuldigingen belachelijk.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
4 jaren geleden

op de achtergrond bromt mccain de oorlogshitser. een republikein uit de partij van trump. het is nog maar de vraag of er een andere wind gaat waaien. beleid wordt niet door regeringen gemaakt

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  wolfje
4 jaren geleden

@wolfje. Ik vermoed dat je gelijk hebt. Het leuke van Ninefornews is dat iedereen zijn visie over de gang van zaken mag plaatsen en of hij nou gelijk heeft of niet? Dat bepaalt iedereen voor zich. Er kan over getwist worden.

Er kan volgens mij dan ook geen sprake zijn van een hoax zoals hoaxwiki voorstelt die er van uit gaat dat op ninefornews een heleboel complottheorieën aan de kaak worden gesteld. Voor sommige onderwerpen is dat misschien zo maar van een hoax kan geen sprake zijn zo lang een heleboel van deze complottheorieën door de onderzoekswereld als onomstotelijk feit werden vastgesteld.

Zo haal ik hier geregeld de werken van Antony Sutton aan omdat deze professor knap werk afleverde door de officiële bronnen er bij te vermelden, en of je het er dan mee eens bent of niet? Laat dat ieder voor zich bepalen en dat zie ik dan weer als een vorm van democratie. En dat is niet bepaald de democratie waar de gevestigde orde geregeld mee aan komt zetten. Zo verklaarde Antony Sutton dat zijn onderzoeken nooit door de gevestigde orde zijn weerlegt.

Mogelijk omdat vele kwesties te gevoelig lagen, het beter was om geen olie op het vuur te gooien, who knows? Dit in tegenstelling van Ron Rosenbaum, een journalist die in de jaren tachtig bij de New York Observer aan de slag ging en later in zijn jaren toen hij doceerde aan universiteiten in de journalistiek op de hoogte kwam van Sutton’s werken.

Rosenbaum was er bij betrokken om het geheime inwijdingsritueel van het geheime genootschap van Skull and Bones vast te leggen op camera aan de universiteit van Yale. In tegenstelling tot Antony Sutton werd hij hieromtrent aangevallen en bedreigt.

https://www.youtube.com/watch?v=DD-JttocUzk

Ron Rosenbaum verklaarde nadien dat hij niet zozeer geïnteresseerd was in de Orde van Skull and Bones maar dat hij meer gefascineerd was geraakt door bewegingen waaruit het fascisme kan ontstaan. Een antwoord die mijn interesse opwekte en toen kwam ik uit bij een ander hoofdstuk in de vroege jaren van dit geheime genootschap waar destijds een studentenvereniging op de universiteit van Yale schreef en hier heb je geen hoaxwiki voor nodig. Bij het lezen van dit bericht destijds in mijn pubertijd kwam ik er achter dat het net zo makkelijk verplaatst kon worden naar deze tijd. Wat dat aangaat is er weinig veranderd maar geld nog steeds de regel dat de bevolking mag kiezen. Zo kies verstandig denk ik dan.

The Iconoclast, (Vol. 1, Num. 1 published Oct., 1873)

We speak through a new publication, because the college press is closed to those who dare to openly mention ‘Bones’…

Out of every class Skull and Bones takes its men. They have gone out into the world and have become, in many instances, leaders in society. They have obtained control of Yale. Its business is performed by them. Money paid to the college must pass into their hands, and be subject to their will. No doubt they are worthy men in themselves, but the many, whom they looked down upon in college, cannot so far forget as to give money freely into their hands. Men in Wall Street complain that the college come to straight to them for help, instead of asking each graduate for his share. The reason is found in a remark made by one of Yale’s and America’s first men: ‘Few will give but Bones men and they care far more for their society than they do for the college….’

Year by year the deadly evil is growing. The society was never as obnoxious to the college as it is today, and it is just this ill-feeling that shuts the pockets of non-members. Never before has it shown such arrogance and self-fancied superiority. It grasps the College Press and endeavors to rule it all. It does not deign to show its credentials, but clutches at power with the silence of conscious guilt.

To tell the good which Yale College has done would be well nigh impossible. To tell the good she might do would be yet more difficult. The question, then, is reduced to this- on the one hand lies a source of incalculable good- on the other a society guilty of serious and far-reaching crimes. It is Yale College against ‘Skull and Bones’!! We ask all men, as a question of right, which should be allowed to live?

exegese
exegese
4 jaren geleden

In één woord schitterend.

andré
andré
4 jaren geleden

Een heel wat meer “christelijke” reactie “goed met kwaad vergelden I.P.V. kwaad met kwaad” van Poetin dan Obama (uiteraard is de zet niet van Obama zelf !!)
Laten we hopen dat we niet alleen een slim man maar ook een wijs man hebben aan Poetin…

peter
peter
Reactie op  andré
4 jaren geleden

Haal de nobelprijs van de vrede bij obama weg en geef hem aan Putin.
Hoe het verder gaat aflopen tussen Putin en Trump is koffiedik kijken, maar de eerste positieve stappen zijn gezet in het nieuwe jaar.
dat obama toch nog als een beledigd , gevaarlijk verliezertje de geschiedenis zal ingaan, had ik 8 jaar geleden niet verwacht.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  peter
4 jaren geleden

Zal mij niks verbazen als degenen die de Nobelprijs hebben toegekend aan Obama dezelfden zijn die het internationale strafhof in Den Haag bewaken. Éen pot nat volgens mij.

Net zoals ik achteraf vernam dat het Eurovisie songfestival toegewezen werd aan de Oekraïne terwijl Rusland qua publieksstemmen een enorme voorsprong scheen te hebben en dan heb ik niks met het Eurovisiesongfestival. Of er met de uitslag is geknoeid zullen we maar weer in het midden laten en als we zo gaan beginnen mag je je afvragen of het ook niet toevallig was dat het EK voetbal van 2012 aan de Oekraïne en Polen werd toegewezen.

Ik gunde het de Poolse en Oekraïense bevolking van harte, daar gaat het niet om maar ook op dit vlak zou het zo maar kunnen zijn dat de agenda van Brussel geen toeval kent. Er weer een paar ingewijden beslissen voor een achterban met economische belangen. Of je dan op de fiets naar Blatter rijdt om een bidboek aan te bieden voor het EK van 2018 voor Nederland en België als Johan Cruijff en Ruud Gullit deden schijnt dan ook weinig effect meer te hebben.

Waar heb ik het over? Gewoon simpel over voetbal en een simpele zangwedstrijd. Mocht er iemand zijn die dit in het Russisch kan vertalen? Stuur dit bericht maar door en wens Poetin en de Russische bevolking een voorspoedig 2017.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
dimmer
dimmer
4 jaren geleden

Geweldig
Obamatje wik het zo graag nog verpesten maar zet zichzelf wereldwijd voor l*l

Predator
Predator
4 jaren geleden

Poetin ook een heel prettig nieuwjaar gewenst.
Wakker Nederland

Defixiones
Defixiones
4 jaren geleden

Super, staat die massamoordenaar Obummer mooi voor joker, haha!

robPoetin
robPoetin
4 jaren geleden

Het bespioneren en hacken van elkaar is gewoon dat de grootmachten aan elkaar gewaagd blijven om de zekerheid dat de een niet meer weet dan een ander, het creëert een soort evenwicht wat betreft de verandering waar landen mee de maken krijgen , het is een soort dat men kan zien als een inbreken in elkaars gegevens en dat vind men nu eenmaal niet zo leuk er word dan een straf maatregel getroffen van dat kan niet geaccepteerd worden en deze is dan een uitzetting van diplomatie, als in een huis of wat dan word ingebroken en materiële gegevens of materialen spullen worden gestolen volgt altijd daar straf op… het is niet leuk als er gestolen informatie of wat dan ook ,maar het brengt wel een soort van evenwicht er uit voort , of dat nu leuk of niet leuk is het zal blijven bestaan , inbraak of wat het ook mag Zijn blijven bestaan en kunnen maatregelen als straf een tegen maatregel een doel zijn, en elk doel heeft ook zijn voor en nadelen.. zie het als een voetballen het gaat om de scores , de punten …Poetin doet er even niet aan mee geen vergelding maatregels , Geen punt, laat het maar even zo zijn als het is ..effen geen olie op het gedrag van zijn tegenstander Obama,, een goede of minder goede maatregel .maar hij heeft wel een punt gescoord door Amerikaanse kinderen uit te nodigen Poetin word het gedrag zeker gewaardeerd ..strafmaat regels zijn soms nodig als mensen in de fout gaan inbraak stelen van gegevens materiële of wat dan ook brengt verandering en kan mensen juist meer bewust maken om samen te werken zodat het minder gebeurt..er gebeurt nog te veel op het gebied van oordelen en veroordelen..elk oordeel en veroordeel schept dan ook zijn eigen werkelijkheid en realiteit ..en als deze niet in evenwicht zijn zal gebeurtenissen blijven bestaat tot dan men er van bewust word..zal ook de veranderingen minder heftig zijn ..

Elise49
Elise49
4 jaren geleden

Ik lees de berichten als satanisch/agenda gestuurd. In totaal waren er 96 Russen het land uit gezet.
Vandaag in Telegraaf: bloedbad in Istanbul. 96 gewonden. Waarom niet Istanboel, maar bul(stier). 39 doden/9-3=6.
Daarmee zeg ik niet dat er geen echte doden/slachtoffers zijn gevallen. Wat moet je met deze offer berichten? En dan bedoel ik niet dat het angst moet opwekken/maar de boodschap/doel erachter.
Volgend bericht: Queen Elisabeth(paars gekleed) 90(na dit getal is het over en uit volgens joodse begrippen) Zij woont geen bijeenkomsten meer bij(ze is ziek) en is geen beschermvrouwe meer van de anglische kerk. Wat zegt dit(religieus/politiek/wereldagenda)? Zij is wel de machtigste vrouw op aarde. Is E(A)ngeland nu vogelvrij en/of offer gevoelig? Denk aan niburu bericht over voorspelling kernwapen in de Noordzee en daarbij een flinke overstroming veroorzaakt. Ook hier. En nieuwe sint andries overstroming? De ridderorde waar Trump(afkomst schotse moeder/orde van de distel) en Poetin(zie schuin kruis in stoel) onder vallen? Deze ordes zijn samen gegaan in de orde van de witte adelaar. Waar de indianen het altijd al over hadden. Die redt de aarde.(let wel, niet de mensen). Complete plaatje van de Niburu/agenda is dan rond.

Remco
Remco
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

Jij bent het jaar weer zonder medicatie begonnen zie ik? Het wordt een eng jaar hoor, immers 2×0+7-1=6!!!!!!!

Freak…

vladi
vladi
Reactie op  Remco
4 jaren geleden

nog nooit van numerologie gehoord?

en dan iemand een freak noemen zegt meer dan genoeg over jou.

fff

Remco
Remco
Reactie op  vladi
4 jaren geleden

Als jij haar verhaal serieus neemt, en blijkbaar dezelfde onzin gelooft, maakt jou dat net zo’n grote freak…. Ook jouw jaar zal dan wel angstig worden, als je numerologie serieus neemt……..

Hoop maakt z'n eigen magie
Hoop maakt z'n eigen magie
Reactie op  Remco
4 jaren geleden

Remco, jij klinkt anders veel meer angstig en overstuur dan Elise en Vladi.

En…respectloos ook.

Je krijgt wat je geeft…………

Remco
Remco
Reactie op  Remco
4 jaren geleden

Ik klink angstig en overstuur omdat…??

Zo te zien zijn genoeg mensen het met me eens. Respect moet je verdienen, en dat doe je niet met zulke uitspraken als die van hun!

Maar schaar jij je vooral onder hun gedachtengang…

tavi
tavi
4 jaren geleden

Poeitn wil hiermee gewoon Trump wat paaien.
Zo kan hij dan hopen dat Trump die hacking niet verder zal laten onderzoeken. Waardoor dat de werkelijkheid niet naar boven komt.

Of het nu de Russen waren of niet, Trump is verkozen omdat onder andere vele hebben gestemd gebaseerd op de gehackte en selectief gelekte informatie. Als het de Russen waren, dan zal Trump dat liever niet publiekelijk willen laten worden!

tavi
tavi
Reactie op  tavi
4 jaren geleden

3 jaar geleden werd al geschreven dat Poetin een “aarts-manipulator” was, die alle trukken uit de doos haalt om Rusland weer een wereldmacht te laten worden.

https://www.theguardian.com/theobserver/2013/sep/15/observer-profile-vladimir-putin

En het lukt hem nu aardig, met een Trump als schoothondje, een VS-Buitenland-minister waarmee hij bevriend is en die hij heeft gedecoreerd, en de opkomst van populisme in het westen.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  tavi
4 jaren geleden

@tavi.

Ze beweren maar wat. De Washington Post heeft de zaak doen rollen en de CIA kan of wil zijn bronnen niet prijs geven. Je geeft dus gewoon iemand de schuld zonder aan te tonen dat degene ook daadwerkelijk schuldig is. Of heb jij misschien het bewijs in handen? Dat zou natuurlijk geweldig zijn.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  tavi
4 jaren geleden

De koude oorlog is nooit over geweest. Er was hoogstens een tijdelijke opwarming…

x

Check Also

trump

Trump in afscheidstoespraak: Het beste moet nog komen

President Donald Trump heeft dinsdag in een ...

van wolferen

Karel van Wolferen legt in 6 minuten uit waarom Trump weg moest

Ook YouTube heeft de Amerikaanse president Trump ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

31
0
We lezen graag je reactie!x