CoronaBinnenland

Nederlandse bevolking werd op pijnbank gelegd met maatregelen waarvoor géén OMT-adviezen waren

Help ons door deze info met je kennissen op je social media te delen!

Uit vrijgegeven Wob-documenten blijkt dat de Nederlandse bevolking hard werd aangepakt. Daarbij werd het RIVM gevraagd de modellen te onderbouwen, ‘anders wordt het alleen een politieke keuze’. “Ze wisten het,” schrijft data-analist Cees van den Bos, die de stukken heeft bestudeerd.

In januari 2020 kondigde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) spijkerharde maatregelen af. Denk daarbij aan een gericht vliegverbod, verplichte quarantaine zonder tussenkomst van de officier van justitie, het terugdringen van werk door locaties stil te leggen en het aanpassen van wetten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hier was geen OMT-advies over. Een medewerker van de NCTV schreef in een e-mail aan diverse ministeries: ‘Zullen stappen moeten maken met quarantaineverplichting’.

Het OMT-advies is er nog niet

Vervolgens schreef een ambtenaar van het ministerie van VWS: “Zie hieronder de roep om snelle quarantaineverplichting. Goed om daar voorbereid op te zijn.”

Het ministerie schakelde vervolgens met één van de juristen om na te gaan ‘wat er in het allersnelste geval nou nodig is voor quarantaineverplichting’. “En dan is redenering: positieve test leidt tot automatisch: verplicht in quarantaine. Dus niet met tussenstap met officier van justitie. Maar direct gevolg.”

Ook schreef een ambtenaar van VWS dat ‘quarantaine nog niet in de sheets staat’, maar dat de NCTV ‘dit er wel graag in wil’. “Het OMT-advies is er nog niet.”

‘Verstrenging’

De NCTV vroeg zich daarnaast af: “Hoe houden we de urgentie vast? Heeft het zin het huidige pakket te verlengen of is het van belang om in de communicatie een ‘verstrenging’ hieraan te koppelen?”

Van den Bos: “De Nederlandse bevolking werd op de pijnbank gelegd met maatregelen waarvoor geen OMT-adviezen waren.”

4.9 109 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

153 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Piet
Piet
1 jaar geleden

Mijn vertrouwen in de Roverheid is totaal weg, gewoon weg en komt nooit meer terug

Andre
Andre
1 jaar geleden

Ik kan me nog goed herinneren van toptalent Rutte.iedereen 1000 euro erbij toch? Ik ben al vast mn schade formulier aan het invullen voor het tribunaal. Oh wat is die hufter Rutte kapot met zn Klaus Schwab. We gaan ervoor!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Iedereen GROOT schadevergoeding indienen…Het volk heeft HEEL ERG geleden, dankzij de criminele zakkenvullers !!

Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
1 jaar geleden

De NCTV ,de Stasi van de lage landen!

Back to top button
153
0
We lezen graag je reactie!x